Forumul Cetatenie-Romana.info
Welcome Guest! To enable all features please Intrare or Inregistrare.

Notificare

Icon
Error

10 Pagini«<678910>
Share
Optiuni
Ultima postare. Go to first unread
Offline bc  
#351 Postat : duminică, 23 mai 2010 22:28:29(UTC)
Nivel: Membru Avansat
bc
Postari: 413
Reputation:

A fost multumit de: 153 -ori in postarea 100
attorney a scris:
borosan a scris:
Buna seara la toti! Azi am depus dosarul la Galati.Sa va comunic ceva; am intrabat personal de domnisoara ce primea dosarul:
1 Agentiile vor lucra in continuare,si dupa deschiderea consulatelor la Cahul si Balti.
2 In dosar pot fi incluse in loc de duplicate traduceri la actele sovietice.
3 Se incadreza in leagea cetateniei art.10 indice 1: Persoane nascute (precum si rude pina la grad 3)pina in data de ATENTIE 31.07.1940

Sper sa va fie de folos. Daca mai aveti ceva intrebari la unele detalii postatile


Ai primit numarul de inregistrare? au explicat procedura de ami departe, cum sa urmaresti evolutia examinarii dosarului?

Nr de inregistrare? Nr dosarului am primit cred ca e aceeasi.... si am intrebat domnisoara ce urmeaza, mia spus ca " Trebuie sa astept scrisoare acasa" .
Offline irin_bor  
#352 Postat : luni, 24 mai 2010 14:55:37(UTC)
Nivel: Membru Avansat
irin_bor
Postari: 36
Reputation:

A fost multumit de: 7 -ori in postarea 4
Locatia: Chisinau
Stie cineva care este situatia acum la Iasi? sau Galati?

Va multumasc anticipat!!
Offline cil  
#353 Postat : luni, 31 mai 2010 21:03:16(UTC)
Nivel: Incepator
cil
Postari: 3
Reputation:

Pentru ca sa depun acum un dosar, imi trebuie cazier roman.
1.Intrebarea mea este daca pot sa imi fac acest cazier singura la inspectoratul general din Iasi? Adica fara sa plec la Bucuresti.
2.Si alta intrebare, acele declaratii (3 la numar, se fac la notar in RM sau Romania)?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Offline cgv  
#354 Postat : luni, 31 mai 2010 21:12:04(UTC)
Nivel: Membru Avansat
cgv
Postari: 813
Reputation:

Medalii:
A fost multumit de: 279 -ori in postarea 176
cil a scris:
Pentru ca sa depun acum un dosar, imi trebuie cazier roman.
1.Intrebarea mea este daca pot sa imi fac acest cazier singura la inspectoratul general din Iasi? Adica fara sa plec la Bucuresti.
2.Si alta intrebare, acele declaratii (3 la numar, se fac la notar in RM sau Romania)?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.1. Daca ai permis de sedere in judetul Iasi, atunci poti sa faci. Daca nici n-ai permis de sedere in RO atunci trebuie sa-i faci o procura la o persoana ce are domicilul sau resedinta in RO si aceasta persoana merge la politie unde are domicilul si iti face cazier.
2. nu are importanta unde le faci, principalul sa fie in romana
thanks 1 utilizator a multumit cgv acest post util.
cil
Offline cil  
#355 Postat : sâmbătă, 5 iunie 2010 04:30:39(UTC)
Nivel: Incepator
cil
Postari: 3
Reputation:

cgv
1. Daca ai permis de sedere in judetul Iasi, atunci poti sa faci. Daca nici n-ai permis de sedere in RO atunci trebuie sa-i faci o procura la o persoana ce are domicilul sau resedinta in RO si aceasta persoana merge la politie unde are domicilul si iti face cazier.
[/quote a scris:

Nici macar la Bucuresti, asa cum era inainte?
Offline cgv  
#356 Postat : sâmbătă, 5 iunie 2010 13:44:37(UTC)
Nivel: Membru Avansat
cgv
Postari: 813
Reputation:

Medalii:
A fost multumit de: 279 -ori in postarea 176
cil a scris:
cgv
1. Daca ai permis de sedere in judetul Iasi, atunci poti sa faci. Daca nici n-ai permis de sedere in RO atunci trebuie sa-i faci o procura la o persoana ce are domicilul sau resedinta in RO si aceasta persoana merge la politie unde are domicilul si iti face cazier.
[/quote a scris:

Nici macar la Bucuresti, asa cum era inainte?


http://www.politiaromana.ro/directia_cazier.htm


OBŢINEREA CERTIFICATULUI DE CAZIER JUDICIAR

I. PERSOANA FIZICĂ
Pentru a obţine un certificat de cazier judiciar din România, persoanele fizice interesate pot depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, la ghişeele subunităţilor de poliţie de la locul de naştere, domiciliu/ reşedinţă însoţită de:

* actul de identitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, cartea de identitate provizorie şi certificat de înregistrare a cetăţenilor U.E., carte de rezidenţă, carte de rezidenţă permanentă, permis de şedere temporară sau permanentă, aflate în termen de valabilitate);
* timbru fiscal în valoare de 2 lei;
* chitanţa prin care se face dovada achitării taxei de prestare serviciu, în cuantum de 10 lei.

Persoanele domiciliate în străinătate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.

Certificatul de cazier judiciar pentru persoane fizice se poate solicita şi prin împuterniciţii acestora, conform procedurilor legale în vigoare, după cum urmează:

* în ţară, numai pe baza unei procuri autentificate de către un notar public;
* în străinătate, pe baza unei procuri autentificate prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României ori de către un notar, cu respectarea cerinţelor legalizării actelor oficiale străine. Pentru statele care au aderat la Convenţia de la Haga din 5 noiembrie 1961 este suficient să fie aplicată apostila.

Conţinutul procurii trebuie formulat în termeni clari, din care să rezulte persoana care a fost mandatată, scopul şi durata mandatului.
În situaţia în care cererea se depune prin împuternicit, aceasta va fi însoţită de copia actului de identitate a solicitantului, copia actului de identitate a împuternicitului şi de procura autentificată în condiţiile legii , care se va depune la locul de domiciliu sau de reşedinţă al împuternicitului (care poate fi cetăţean român sau cetăţean străin cu reşedinţa în România):

* în original – dacă procura are ca obiect obţinerea certificatului de cazier judiciar;
* în copie - dacă procura are un obiect generic, ce presupune şi obţinerea certificatului de cazier judiciar.

Procurile întocmite în Republica Moldova sau de ambasadele Republicii Moldova, în limba română, sunt acceptate ca valabile fără vreo altă supralegalizare.
Când certificatul de cazier judiciar este necesar pentru depunere la dosarul de graţiere individuală, acesta poate fi solicitat de persoana condamnată, copiii, apărătorul ori reprezentantul legal al acestuia, soţul persoanei condamnate, ascendenţii, fraţii ori surorile celui condamnat sau ai soţului acestuia.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează persoanelor fizice în cel mult 3 zile de la data solicitării, în cazurile în care cererea-tip este depusă la unitatea de poliţie de la locul de naştere, de domiciliu ori de reşedinţă; sau în cel mult 30 de zile de la data solicitării, în cazurile în care cererea-tip este depusă prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României, este valabil 6 luni de la data primirii şi numai în scopul pentru care a fost eliberat.

Certificatele de cazier judiciar se pot elibera "pe loc", persoanelor fizice care îndeplinesc următoarele condiţii:

* sunt născute în România şi au atribuit CNP;
* depun cererea-tip la unităţile de poliţie de la locul de naştere ori de domiciliu/reşedinţă;
* nu sunt înscrise în cazierul judiciar (nu sunt cunoscute cu antecedente penale).

Subunităţile de poliţie care eliberează certificate de cazier judiciar, precum şi programul ghişeelor de lucru cu publicul, constituite în acest scop, se găsesc afişate pe paginile de internet ale Inspectoratelor de Poliţie Judeţene, respectiv, Poliţia Capitalei.

Editeaza de catre utilizator sâmbătă, 5 iunie 2010 13:48:29(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Offline hel  
#357 Postat : sâmbătă, 5 iunie 2010 18:16:14(UTC)
Nivel: Membru
hel
Postari: 10
Reputation:

A fost multumit de: 12 -ori in postarea 3
Locatia: nisporeni
Am fost cu membii familiei la Iasi sa depunem dosarele si pot sa va comunic ,ca desi am ajuns joi 3 iunie la 6 si jumate dimineata ,acolo erau vreo 20 persoane si o lista cu peste 150 de persoane deja inscrise, dintre care pina seara la 16 45 au reusit sa treaca 109.ceilalti ramasi pe lista vreo 60 au inceput lista pentu a doua zi (vineri) inregistrindu-se personal cu pasaportul la ofiterul de la receptie-asa s-a procedat in premiera! Asa dar intermediarii neavind pasapoarte nu au putut face lista dupa placul lor si telefonau foarte nervosi...
. Pina atunci intermediarii erau acei care faceau listele coordonind cu altii de la Chisinau care le furnizau familiile necesare pentru ale pune in liste de cu seara. "Clientul" care platea o suma de pina la 200 euro ajungea pe la 9 dimineata si in citeva ore depunea dosarul iar cei alde noi veniti din capul lor ,depuneau adoua zi daca pazeau listele intocmite seara de aceiasi intermediari.Am cunoscut persoane, care desi au platit 200 euro la intermediari nu au depus decit a doua zi dormind o noapte la hotel.Imaginati-va cum au fost de prostiti...
Vineri a fost facut si un anunt de catre colaboratorii ce primesc dosarele, precum ca in viitor vor primi numai cite 100 dosare pe zi.Noi am depus pe la ameaza...
Si inca una: daca o persoana este casatorita cu un cetatean roman trebuie sa prezinte si o copie legalizata dupa carte de identitate sau pasaport a sotului,desi pe usa in lista cu acte necesare se mentioneaza numai despre Carte de identitate.Asa a patit o persoana ,informatia despre dubla cetatenie a sotului a iesit la iveala din stampila de pe actul de casatorie trancris.Doamna care primea dosarul la intrebarea (ce sa fac daca sotul nu are pasaport findca l-a perdut poate...)a raspuns sa si-l pefecteze apoi sa vina.
STUPID fiindca eu am depus in martie desi sotia tot era cetatean roman si domnul care mi-a primit dosarul l-a acceptat fara vreo copie legalizata ,desi stia de cetatenia sotiei...
Bafta la tota lumea si minte la clienti!
thanks 6 au multumit acest post util hel.
Offline Colti  
#358 Postat : marți, 8 iunie 2010 02:48:22(UTC)
Nivel: Membru Avansat
Colti
Postari: 1,108
Reputation:

A fost multumit de: 445 -ori in postarea 286
Locatia: Chisinau
mdaa.Buna tuturor,mersi pentru cei ce au pus aici niste nr de telefoane ca sa zic asa "Lista neagra"a celor uc transportul.Vreau sa mai adaug si eu 2 ,069257224 Sasha si 069283261 Constantin,m-am programat sa merg la Suceava si respectiv Galati,foarte amabil Constantin,venim si va luam de acasa,nu treebuie sa veniti la gara etc.ne-am programat ziua,plecam, sunete,"da in timp de o ora sunam sa concretizam adresa etc"..am mai revenit noi cu sunete sa vedem ce e..iar "asteptati va sunam in timp de o ora,ca miine dimineata sa stim de unde sa va luam"....si la un moment dat omul a disparut din arie.Uite asa am fost noi la Galati,cu toate gata pentru a doua ziBrick wall ...Cel putin sa fi spus-NU MERGEM OAMENI BUNI,S-A INTIMPLAT CEVA.....asa ca aveti grija,nu stiu cum ca nici acum nu ne vine a crede ca pot duce asa oamenii in eroare.Daca are cineva un nr de tel pentru transport va rog sa scrietid'oh! ,dar nu iasi si Bucuresti
Offline molcov  
#359 Postat : luni, 21 iunie 2010 21:42:12(UTC)
Nivel: Incepator
molcov
Postari: 4
Reputation:

buna !
ma puteţi ajuta cu o întrebare...? plec cu familia să depun acte la ramînia , fiica mea are 17 ani... este nevoie de a face cazier romîn şi moldovenesc şi pentru ea..sau nu ?
mersi anticipat !
Offline bc  
#360 Postat : luni, 21 iunie 2010 23:30:29(UTC)
Nivel: Membru Avansat
bc
Postari: 413
Reputation:

A fost multumit de: 153 -ori in postarea 100
molcov a scris:
buna !
ma puteţi ajuta cu o întrebare...? plec cu familia să depun acte la ramînia , fiica mea are 17 ani... este nevoie de a face cazier romîn şi moldovenesc şi pentru ea..sau nu ?
mersi anticipat !

ce tara este 'raminia' si pe ce planeta se afla?
thanks 2 au multumit acest post util bc.
Offline molcov  
#361 Postat : marți, 22 iunie 2010 01:38:13(UTC)
Nivel: Incepator
molcov
Postari: 4
Reputation:

borosan a scris:
molcov a scris:
buna !
ma puteţi ajuta cu o întrebare...? plec cu familia să depun acte la ramînia , fiica mea are 17 ani... este nevoie de a face cazier romîn şi moldovenesc şi pentru ea..sau nu ?
mersi anticipat !

ce tara este 'raminia' si pe ce planeta se afla?am afişat mesajul nu ca să-mi gaseşti greşelele
Offline bc  
#362 Postat : marți, 22 iunie 2010 02:27:18(UTC)
Nivel: Membru Avansat
bc
Postari: 413
Reputation:

A fost multumit de: 153 -ori in postarea 100
molcov a scris:
borosan a scris:
molcov a scris:
buna !
ma puteţi ajuta cu o întrebare...? plec cu familia să depun acte la ramînia , fiica mea are 17 ani... este nevoie de a face cazier romîn şi moldovenesc şi pentru ea..sau nu ?
mersi anticipat !

ce tara este 'raminia' si pe ce planeta se afla?am afişat mesajul nu ca să-mi gaseşti greşelele

nu, nu are nevoie fiica de cazier raminiesc nici de cel maldavanesc
thanks 1 utilizator a multumit bc acest post util.
Offline I.Igor  
#363 Postat : miercuri, 30 iunie 2010 12:26:40(UTC)
Nivel: Membru Avansat
I.Igor
Postari: 135
Reputation:

A fost multumit de: 54 -ori in postarea 33
Buna la toti.

Cineva ar poate sa ma ajute cu 3 invitatii?Think
Offline artix2010  
#364 Postat : joi, 1 iulie 2010 02:15:55(UTC)
Nivel: Membru Avansat
artix2010
Postari: 61
Reputation:

A fost multumit de: 18 -ori in postarea 11
Locatia: Moldova Chisinau
Salut all, stie cineva daca depui dosarul la cele 5 Ag. pt. Cet.,se introduc datele intr-o baza de date centralizata in momentul depunerii dosarului?, cum afla ei nr.-le la dosar care le scriu pe foite? Sau ei pur si simplu strang dosarele si le trimit la Bucuresti...

Offline ehiio  
#365 Postat : marți, 6 iulie 2010 20:31:13(UTC)
Nivel: Membru Avansat
ehiio
Postari: 35
Reputation:

A fost multumit de: 5 -ori in postarea 4
Locatia: Moldova
Citat:

am uitat sa zic, pina la giurgiulesti e 80 lei biletul, si de la vama pina in giurgiulesti e 10 roni. apropo, daca nu aveti cerea de acsa completata colo tre sa dai 60 bani (rom)pentru cerere pe care o fac la xerox, deci xeroxul e 60 bani, eu cred ca puteti sa o scoateti de aici de pe site, o completati cu majuscule si o sa va fie mai usor (cererea o scoateti la printer sa fie o foaie pe o parte si pe alta. succes

hei unde e cererea, ca nu o gasesc nicaieri, dati-mi si mie un link plsss

Editeaza de catre utilizator marți, 6 iulie 2010 20:32:54(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Offline cgv  
#366 Postat : marți, 6 iulie 2010 22:12:24(UTC)
Nivel: Membru Avansat
cgv
Postari: 813
Reputation:

Medalii:
A fost multumit de: 279 -ori in postarea 176
I.Igor a scris:
Buna la toti.

Cineva ar poate sa ma ajute cu 3 invitatii?Think


Daca sunteti o familie va ajunge si una in care sunteti mentionati toti 3.
Offline ehiio  
#367 Postat : miercuri, 7 iulie 2010 13:58:50(UTC)
Nivel: Membru Avansat
ehiio
Postari: 35
Reputation:

A fost multumit de: 5 -ori in postarea 4
Locatia: Moldova
I.Igor a scris:
Buna la toti.

Cineva ar poate sa ma ajute cu 3 invitatii?Think

fa si mie un xerox ca tot imi trebuie
Offline ehiio  
#368 Postat : miercuri, 7 iulie 2010 14:45:58(UTC)
Nivel: Membru Avansat
ehiio
Postari: 35
Reputation:

A fost multumit de: 5 -ori in postarea 4
Locatia: Moldova
hel a scris:
Am fost cu membii familiei la Iasi sa depunem dosarele si pot sa va comunic ,ca desi am ajuns joi 3 iunie la 6 si jumate dimineata ,acolo erau vreo 20 persoane si o lista cu peste 150 de persoane deja inscrise, dintre care pina seara la 16 45 au reusit sa treaca 109.ceilalti ramasi pe lista vreo 60 au inceput lista pentu a doua zi (vineri) inregistrindu-se personal cu pasaportul la ofiterul de la receptie-asa s-a procedat in premiera! Asa dar intermediarii neavind pasapoarte nu au putut face lista dupa placul lor si telefonau foarte nervosi...
. Pina atunci intermediarii erau acei care faceau listele coordonind cu altii de la Chisinau care le furnizau familiile necesare pentru ale pune in liste de cu seara. "Clientul" care platea o suma de pina la 200 euro ajungea pe la 9 dimineata si in citeva ore depunea dosarul iar cei alde noi veniti din capul lor ,depuneau adoua zi daca pazeau listele intocmite seara de aceiasi intermediari.Am cunoscut persoane, care desi au platit 200 euro la intermediari nu au depus decit a doua zi dormind o noapte la hotel.Imaginati-va cum au fost de prostiti...
Vineri a fost facut si un anunt de catre colaboratorii ce primesc dosarele, precum ca in viitor vor primi numai cite 100 dosare pe zi.Noi am depus pe la ameaza...
Si inca una: daca o persoana este casatorita cu un cetatean roman trebuie sa prezinte si o copie legalizata dupa carte de identitate sau pasaport a sotului,desi pe usa in lista cu acte necesare se mentioneaza numai despre Carte de identitate.Asa a patit o persoana ,informatia despre dubla cetatenie a sotului a iesit la iveala din stampila de pe actul de casatorie trancris.Doamna care primea dosarul la intrebarea (ce sa fac daca sotul nu are pasaport findca l-a perdut poate...)a raspuns sa si-l pefecteze apoi sa vina.
STUPID fiindca eu am depus in martie desi sotia tot era cetatean roman si domnul care mi-a primit dosarul l-a acceptat fara vreo copie legalizata ,desi stia de cetatenia sotiei...
Bafta la tota lumea si minte la clienti!

ha ha ha eu de eram in locul tau rupeam lista si nu intra nici unul inaintea mea in afara de cei 20, si daca faceau zarva ma duceam si gaseam vreo 10 tigani prin iasi le plateam si se duceau toti acasa cu ochii vineti vu tot cu lista lor
Offline Ganster  
#369 Postat : miercuri, 7 iulie 2010 15:10:02(UTC)
Nivel: Membru Avansat
Ganster
Postari: 579
Reputation:

Medalii: Trofeu de aur: Trofeu de aur
A fost multumit de: 167 -ori in postarea 87
Locatia: Chisinau
nicu_budeanu a scris:
ha ha ha eu de eram in locul tau rupeam lista si nu intra nici unul inaintea mea in afara de cei 20, si daca faceau zarva ma duceam si gaseam vreo 10 tigani prin iasi le plateam si se duceau toti acasa cu ochii vineti vu tot cu lista lor

cu limba e usor sa vorbesti
Offline ehiio  
#370 Postat : miercuri, 7 iulie 2010 15:43:45(UTC)
Nivel: Membru Avansat
ehiio
Postari: 35
Reputation:

A fost multumit de: 5 -ori in postarea 4
Locatia: Moldova
Ganster a scris:
cu limba e usor sa vorbesti

eu ori ma duc eu acasa cu ochii vineti si cu dosarul nedepus subtioara ori aceia se duc cu ochii vineti da asa pur si simplu eu nu stau ca bou sa astept
Offline eu-ro  
#371 Postat : luni, 12 iulie 2010 22:44:56(UTC)
Nivel: Membru Avansat
eu-ro
Postari: 208
Reputation:

A fost multumit de: 129 -ori in postarea 53
Salutare,spuneti-mi va rog cel ce s-a confruntat cu situatia urmatoare:o cunostinta cu permis de sogiorno italian vrea sa vina din Italia acasa cu automobilul, sa ia actele si sa mearga tot in baza permisului de sogiorno sa depuna actele la vreun birou teritorial de cetatenie,dupa asta sa vina inapoi in Moldova,iar ulterior sa plece in Italia la fel cu automobilul.In acest caz la frontiera nu va avea probleme,in sens ca acest permis ii da voie sa treaca frontiera moldo-romana ori de citeori vrea?Merci mult
Offline Cezar  
#372 Postat : luni, 12 iulie 2010 22:58:01(UTC)
Nivel: Membru Avansat
Cezar
Postari: 2,688
Reputation:

Medalii: Trofeu de aur: Trofeu de aur
A fost multumit de: 1399 -ori in postarea 856
Locatia: Antarctida
Uite care e faza cu permesso di soggiorno. Permesso iti da dreptul doar de a tranzita Romania. Sa te plimbi nu ai dreptul. Adica intri prin o vama si iesi prin alta. Daca va intra din Moldova in Romania si inapoi va avea probleme la vama romana.
Unica solutie este aceea cand se va intoarce in Italia sa treaca pe la vreo agentie, sa depuna dosarul si sa plece in continuare in Italia. Si va avea sansa sa depuna in Cluj, Timisoara, care sunt mai departe si de obicei randul e mic. Desigur poate treci si prin Iasi sau Suceava. Dar stii cum e cu randurile.
Doar asa poate. Alta varianta nu imi vine in cap.
Offline dolce-vitta  
#373 Postat : marți, 13 iulie 2010 10:06:13(UTC)
Nivel: Membru Avansat
dolce-vitta
Postari: 507
Reputation:

A fost multumit de: 157 -ori in postarea 103
Cezar a scris:
Uite care e faza cu permesso di soggiorno. Permesso iti da dreptul doar de a tranzita Romania. Sa te plimbi nu ai dreptul. Adica intri prin o vama si iesi prin alta. Daca va intra din Moldova in Romania si inapoi va avea probleme la vama romana.
Unica solutie este aceea cand se va intoarce in Italia sa treaca pe la vreo agentie, sa depuna dosarul si sa plece in continuare in Italia. Si va avea sansa sa depuna in Cluj, Timisoara, care sunt mai departe si de obicei randul e mic. Desigur poate treci si prin Iasi sau Suceava. Dar stii cum e cu randurile.
Doar asa poate. Alta varianta nu imi vine in cap.

Si pe mine ma intereseaza...sora are si ea permisso di soggiorno..si vine in august acasa cu masina..poate ea sa stee in Romania citeva zile...sau nu are dreptul?
Offline cgv  
#374 Postat : marți, 13 iulie 2010 10:18:53(UTC)
Nivel: Membru Avansat
cgv
Postari: 813
Reputation:

Medalii:
A fost multumit de: 279 -ori in postarea 176
dolce-vitta a scris:
Si pe mine ma intereseaza...sora are si ea permisso di soggiorno..si vine in august acasa cu masina..poate ea sa stee in Romania citeva zile...sau nu are dreptul?


Daca detine un permis valabil de sedere permanenta intr-un stat membru UE/SEE poate sta in Romania pana la 90 zile.

ART. 128
Străinii cu drept de şedere permanentă în statele membre ale Uniunii Europene
(1) Străinii, cetăţeni ai unor state terţe sau apatrizi, cu drept de şedere permanentă în statele membre ale Uniunii Europene, pot intra şi rămâne pe teritoriul statului român, pentru o perioadă de 90 de zile în decurs de 6 luni, fără obligativitatea obţinerii unei vize de intrare.


http://ori.mai.gov.ro/ap...202002%20actualizata.pdf

Editeaza de catre utilizator marți, 13 iulie 2010 10:34:27(UTC)  | Motiv: Nespecificat

thanks 2 au multumit acest post util cgv.
Offline dolce-vitta  
#375 Postat : marți, 13 iulie 2010 10:48:41(UTC)
Nivel: Membru Avansat
dolce-vitta
Postari: 507
Reputation:

A fost multumit de: 157 -ori in postarea 103
cgv a scris:
Daca detine un permis valabil de sedere permanenta intr-un stat membru UE/SEE poate sta in Romania pana la 90 zile.

ART. 128
Străinii cu drept de şedere permanentă în statele membre ale Uniunii Europene
(1) Străinii, cetăţeni ai unor state terţe sau apatrizi, cu drept de şedere permanentă în statele membre ale Uniunii Europene, pot intra şi rămâne pe teritoriul statului român, pentru o perioadă de 90 de zile în decurs de 6 luni, fără obligativitatea obţinerii unei vize de intrare.


http://ori.mai.gov.ro/ap...202002%20actualizata.pdf

permisul e pe 1 an de zile.
Offline cgv  
#376 Postat : marți, 13 iulie 2010 11:04:58(UTC)
Nivel: Membru Avansat
cgv
Postari: 813
Reputation:

Medalii:
A fost multumit de: 279 -ori in postarea 176
dolce-vitta a scris:
permisul e pe 1 an de zile.


Atunci , probabil, are la dispozitie numai 3 zile de tranzit.
Offline Cezar  
#377 Postat : marți, 13 iulie 2010 11:27:40(UTC)
Nivel: Membru Avansat
Cezar
Postari: 2,688
Reputation:

Medalii: Trofeu de aur: Trofeu de aur
A fost multumit de: 1399 -ori in postarea 856
Locatia: Antarctida
dolce-vitta a scris:
Si pe mine ma intereseaza...sora are si ea permisso di soggiorno..si vine in august acasa cu masina..poate ea sa stee in Romania citeva zile...sau nu are dreptul?

Posibil maxim 5 zile. Cand Romania va fi in spatiul Schengen atunci si se va putea putea de stat ceva timp. Insa. Permesso di soggiorno e permis temporar care are termenul de la 6 luni pana la 2 ani. Nu mai mult. In lege scrie despre permis permanent. In Italia permisul permanent este Carta di soggiorno sau denumirea noua Permesso di soggiorno per lungo periodo CE care sunt pe 5 ani sau pe timp nelimitat.
Va spun din caz real, ca tata a vrut asa sa faca, si a incercat. Cand a plecat in Bucuresti dupa juramant sa transcrie certificatele a aratat in vama romana permesso si i-au spus ca nu are dreptul de a se plimba. Atunci tata a scos Certificatul constatator si a trecut fara probleme.
Asa ca ramane doar varinata care am propus-o. Ori alta varianta este sa depuna in Italia la orice consulat roman apropiat.

Editeaza de catre utilizator marți, 13 iulie 2010 11:28:28(UTC)  | Motiv: Nespecificat

thanks 2 au multumit acest post util Cezar.
Offline dolce-vitta  
#378 Postat : marți, 13 iulie 2010 11:35:20(UTC)
Nivel: Membru Avansat
dolce-vitta
Postari: 507
Reputation:

A fost multumit de: 157 -ori in postarea 103
Cezar a scris:
Posibil maxim 5 zile. Cand Romania va fi in spatiul Schengen atunci si se va putea putea de stat ceva timp. Insa. Permesso di soggiorno e permis temporar care are termenul de la 6 luni pana la 2 ani. Nu mai mult. In lege scrie despre permis permanent. In Italia permisul permanent este Carta di soggiorno sau denumirea noua Permesso di soggiorno per lungo periodo CE care sunt pe 5 ani sau pe timp nelimitat.
Va spun din caz real, ca tata a vrut asa sa faca, si a incercat. Cand a plecat in Bucuresti dupa juramant sa transcrie certificatele a aratat in vama romana permesso si i-au spus ca nu are dreptul de a se plimba. Atunci tata a scos Certificatul constatator si a trecut fara probleme.
Asa ca ramane doar varinata care am propus-o. Ori alta varianta este sa depuna in Italia la orice consulat roman apropiat.

am scris email la consulat..sa vad ce zic ei...sora vine acasa in Moldova in vacanta..dar cum avem vila in Romania am vrut sa vada si ea oleaca Romania pe citeva zile..si chear am vrut ca si ea sa depuna dosarul pentru cetatenie.
Offline Cezar  
#379 Postat : marți, 13 iulie 2010 12:00:01(UTC)
Nivel: Membru Avansat
Cezar
Postari: 2,688
Reputation:

Medalii: Trofeu de aur: Trofeu de aur
A fost multumit de: 1399 -ori in postarea 856
Locatia: Antarctida
In orice caz 5 zile de trazit sunt garantat. De exemplu ai viza Ungara. Cu ea ai dreptul de a tranzita Romania timp de 5 zile. Asa si in cazul permesso. Permesso di soggiorno nu iti da multe drepturi. Mai bine zis aproape nimic.
Sfatul meu e sa va incadrati in 5 zile, intrand prin un punct si iesind prin altul. astfel ve-ti evita conflicte cu autoritatile romane. Mai stiu eu, poate si vreo 5-10 euro rezolva 8-[

Dolce-vita: sora ta poate sa sune la vreun consulat roman care e in zona ei si ii vor spune 100% ce si cum, cum se poate de tranzitat, si cum de facut.
In ce regiune, provincie sau oras se afla sora?

Editeaza de catre utilizator marți, 13 iulie 2010 12:04:46(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Offline dolce-vitta  
#380 Postat : marți, 13 iulie 2010 12:14:27(UTC)
Nivel: Membru Avansat
dolce-vitta
Postari: 507
Reputation:

A fost multumit de: 157 -ori in postarea 103
Cezar a scris:
In orice caz 5 zile de trazit sunt garantat. De exemplu ai viza Ungara. Cu ea ai dreptul de a tranzita Romania timp de 5 zile. Asa si in cazul permesso. Permesso di soggiorno nu iti da multe drepturi. Mai bine zis aproape nimic.
Sfatul meu e sa va incadrati in 5 zile, intrand prin un punct si iesind prin altul. astfel ve-ti evita conflicte cu autoritatile romane. Mai stiu eu, poate si vreo 5-10 euro rezolva 8-[

Dolce-vita: sora ta poate sa sune la vreun consulat roman care e in zona ei si ii vor spune 100% ce si cum, cum se poate de tranzitat, si cum de facut.
In ce regiune, provincie sau oras se afla sora?

sora mea e in Vicenza...anul trecut a fost acasa..iar prietenul ei de 8 ani nu a fost acasa asteapta si el permisul acesta de la o zi la alta...atunci iau eu dosarul cu actele si cred ca ne ajunge 5 zile ca sa le depunem si ca sa ne odihnim oleaca
Offline Cezar  
#381 Postat : marți, 13 iulie 2010 12:20:19(UTC)
Nivel: Membru Avansat
Cezar
Postari: 2,688
Reputation:

Medalii: Trofeu de aur: Trofeu de aur
A fost multumit de: 1399 -ori in postarea 856
Locatia: Antarctida
dolce-vitta a scris:
sora mea e in Vicenza...anul trecut a fost acasa..iar prietenul ei de 8 ani nu a fost acasa asteapta si el permisul acesta de la o zi la alta...atunci iau eu dosarul cu actele si cred ca ne ajunge 5 zile ca sa le depunem si ca sa ne odihnim oleaca

apropo prietenul ei cum a ajuns in Italia? Vezi ca daca a trecut prin Romania si are doar stampila de intrare in Romania risca 100% sa primeasca interdictie si sa fie expulzat din Romania.

Deci uite adresele consulatelor mai apropiate
http://www.consulatmilano.com/
http://sangiorgioinbosco.blogol...tele-romaniei-in-italia/


PS off-top. http://www.mai.gov.ro/Documente...atoria%20in%20Europa.pdf - Ghid de a calatori prin UE si Schengen :)

Editeaza de catre utilizator marți, 13 iulie 2010 12:26:24(UTC)  | Motiv: Nespecificat

thanks 1 utilizator a multumit Cezar acest post util.
Offline dentist  
#382 Postat : marți, 13 iulie 2010 12:32:48(UTC)
Nivel: Membru Avansat
dentist
Postari: 462
Reputation:

A fost multumit de: 109 -ori in postarea 79
Cezar a scris:
In orice caz 5 zile de trazit sunt garantat. De exemplu ai viza Ungara. Cu ea ai dreptul de a tranzita Romania timp de 5 zile. Asa si in cazul permesso. Permesso di soggiorno nu iti da multe drepturi. Mai bine zis aproape nimic.
Sfatul meu e sa va incadrati in 5 zile, intrand prin un punct si iesind prin altul. astfel ve-ti evita conflicte cu autoritatile romane. Mai stiu eu, poate si vreo 5-10 euro rezolva 8-[

Dolce-vita: sora ta poate sa sune la vreun consulat roman care e in zona ei si ii vor spune 100% ce si cum, cum se poate de tranzitat, si cum de facut.
In ce regiune, provincie sau oras se afla sora?

ar putea să iasă prin Ucraina, dacă la hotar cu RM nu îi va permite. Apoi din Ucraina va intra în RM.
Offline Cezar  
#383 Postat : marți, 13 iulie 2010 12:56:56(UTC)
Nivel: Membru Avansat
Cezar
Postari: 2,688
Reputation:

Medalii: Trofeu de aur: Trofeu de aur
A fost multumit de: 1399 -ori in postarea 856
Locatia: Antarctida
Stiu dentist.
Eu am vrut sa previn pe cei ce nu stiu cum de procedat in acest caz, ca sunt multi care trec prin Romania si primesc interdictie. Si dupa ce va intra Romania in Schengen va fi si mai rau. Interdictia va fi in tot spatiul.
Offline AlexandruL  
#384 Postat : marți, 13 iulie 2010 15:44:55(UTC)
Nivel: Membru Avansat
AlexandruL
Postari: 296
Reputation:

A fost multumit de: 85 -ori in postarea 35
Cezar a scris:
apropo prietenul ei cum a ajuns in Italia? Vezi ca daca a trecut prin Romania si are doar stampila de intrare in Romania risca 100% sa primeasca interdictie si sa fie expulzat din Romania.

da de ce daca, spre exemplu, traieste in Italia in mod legal?
Offline Cezar  
#385 Postat : marți, 13 iulie 2010 15:55:27(UTC)
Nivel: Membru Avansat
Cezar
Postari: 2,688
Reputation:

Medalii: Trofeu de aur: Trofeu de aur
A fost multumit de: 1399 -ori in postarea 856
Locatia: Antarctida
AlexandruL a scris:
da de ce daca, spre exemplu, traieste in Italia in mod legal?

Ca daca ai stampila de intrare in Romania si nu ai de iesire rezulta ca ai stat in Romania, indiferent daca esti legal in Italia sau in alta parte. Si rezulta ca ai incalcat termenul de sedere in Romania. Ca majoritatea care au asa situatii au stampila de cativa ani. Fa concluzii.
Offline dolce-vitta  
#386 Postat : marți, 13 iulie 2010 15:55:36(UTC)
Nivel: Membru Avansat
dolce-vitta
Postari: 507
Reputation:

A fost multumit de: 157 -ori in postarea 103
AlexandruL a scris:
da de ce daca, spre exemplu, traieste in Italia in mod legal?acuma trebuie sa primeasca permisul de sedere..e de 8 ani in Italia..sa dus cu viza atunci dar acuma ....sincer nustiu...dar citi asa au facut si dupa ce si-au facut permise circula cu rutiera liber in Italia-Moldova prin romania..si nu am auzit sa aiba careva probleme
Offline Cezar  
#387 Postat : marți, 13 iulie 2010 15:57:42(UTC)
Nivel: Membru Avansat
Cezar
Postari: 2,688
Reputation:

Medalii: Trofeu de aur: Trofeu de aur
A fost multumit de: 1399 -ori in postarea 856
Locatia: Antarctida
dolce-vitta a scris:
acuma trebuie sa primeasca permisul de sedere..e de 8 ani in Italia..sa dus cu viza atunci dar acuma ....sincer nustiu...dar citi asa au facut si dupa ce si-au facut permise circula cu rutiera liber in Italia-Moldova prin romania..si nu am auzit sa aiba careva probleme

Pai eu am mentionat doar cazul cand e cu stampila de intrare si fara iesire din Romania.
Daca au ambele sau prin alta parte au ajuns in Italia desigur nu au probleme in Romania
Offline dolce-vitta  
#388 Postat : marți, 13 iulie 2010 15:59:49(UTC)
Nivel: Membru Avansat
dolce-vitta
Postari: 507
Reputation:

A fost multumit de: 157 -ori in postarea 103
Cezar a scris:
Ca daca ai stampila de intrare in Romania si nu ai de iesire rezulta ca ai stat in Romania, indiferent daca esti legal in Italia sau in alta parte. Si rezulta ca ai incalcat termenul de sedere in Romania. Ca majoritatea care au asa situatii au stampila de cativa ani. Fa concluzii.

el aplecat cu viza shengen..si clar ca a iesit din romania....doar a ajuns in Italia...mentionez ca cu viza legal..in Romania el nu a incalcat nimic...asa ca nu trebuie pe romini sa-i interfluere nimic...asta italienii pot sa faca probleme ca doar in tara lor sta ilegal de 8 ani...da rominii nu au treaba
Offline Cezar  
#389 Postat : marți, 13 iulie 2010 16:08:59(UTC)
Nivel: Membru Avansat
Cezar
Postari: 2,688
Reputation:

Medalii: Trofeu de aur: Trofeu de aur
A fost multumit de: 1399 -ori in postarea 856
Locatia: Antarctida
dolce-vitta a scris:
el aplecat cu viza shengen..si clar ca a iesit din romania....doar a ajuns in Italia...mentionez ca cu viza legal..in Romania el nu a incalcat nimic...asa ca nu trebuie pe romini sa-i interfluere nimic...asta italienii pot sa faca probleme ca doar in tara lor sta ilegal de 8 ani...da rominii nu au treaba

"români".

Da. In asa caz nu are probleme in Romania. Si nici in Italia nu are daca a depus actele pentru permis. Chiar sa stai ilegal in Italia la iesirea din tara, de exemplu prin aeroport, italienii nu fac probleme, ca isi spun "am mai scapat de un imigrant". In genere in vama italiana nu ai probleme la iesire. La intrare daca intri legal treci cu viteza luminii. Eu cand aveam viza deschisa pentru Italia, si am zburat prima data, la aeroportul nostru din Chisinau la toate controalele se uitau cu lupa, de parca incercam sa fac ceva ilegal, plus o sumedenie de intrebari "de ce, unde, cand, pentru ce blablabla". Si cand am ajuns in Italia, imi tremurau picioarele, ca prima data. Insa am trecut foarte repede, si fara intrebari si fara lupa. Am ramas foarte multumit de vama italiana.
thanks 1 utilizator a multumit Cezar acest post util.
Offline dolce-vitta  
#390 Postat : miercuri, 14 iulie 2010 09:17:10(UTC)
Nivel: Membru Avansat
dolce-vitta
Postari: 507
Reputation:

A fost multumit de: 157 -ori in postarea 103
Cezar a scris:
"români".

Da. In asa caz nu are probleme in Romania. Si nici in Italia nu are daca a depus actele pentru permis. Chiar sa stai ilegal in Italia la iesirea din tara, de exemplu prin aeroport, italienii nu fac probleme, ca isi spun "am mai scapat de un imigrant". In genere in vama italiana nu ai probleme la iesire. La intrare daca intri legal treci cu viteza luminii. Eu cand aveam viza deschisa pentru Italia, si am zburat prima data, la aeroportul nostru din Chisinau la toate controalele se uitau cu lupa, de parca incercam sa fac ceva ilegal, plus o sumedenie de intrebari "de ce, unde, cand, pentru ce blablabla". Si cand am ajuns in Italia, imi tremurau picioarele, ca prima data. Insa am trecut foarte repede, si fara intrebari si fara lupa. Am ramas foarte multumit de vama italiana.

am primit raspuns de la consulat...
Stimata doamna,

Va informam ca permisul de sedere italian va permite tranzitul prin Romania
spre Italia, pentru o perioada de maxim 5 zile.
Offline dentist  
#391 Postat : miercuri, 14 iulie 2010 11:00:08(UTC)
Nivel: Membru Avansat
dentist
Postari: 462
Reputation:

A fost multumit de: 109 -ori in postarea 79
Mie mi-i interesant...ce va fi atunci când ştii că nu ai o ştampilă de ieşire din România şi ca să nu iei interdicţie, zici că ai pierdut paşaportul şi îţi perfectezi altul, unde lipsesc absolut toate ştampilele?
Offline AlexandruL  
#392 Postat : miercuri, 14 iulie 2010 11:07:07(UTC)
Nivel: Membru Avansat
AlexandruL
Postari: 296
Reputation:

A fost multumit de: 85 -ori in postarea 35
Apropo, statul moldovenesc ne permite sa avem al doilea pasapoart legal (fara sa declaram ca primul a fost pierdut)
Offline dentist  
#393 Postat : miercuri, 14 iulie 2010 11:24:24(UTC)
Nivel: Membru Avansat
dentist
Postari: 462
Reputation:

A fost multumit de: 109 -ori in postarea 79
AlexandruL a scris:
Apropo, statul moldovenesc ne permite sa avem al doilea pasapoart legal (fara sa declaram ca primul a fost pierdut)

spui minciuni
http://www.registru.md/publcation/161708/
Offline AlexandruL  
#394 Postat : miercuri, 14 iulie 2010 11:49:07(UTC)
Nivel: Membru Avansat
AlexandruL
Postari: 296
Reputation:

A fost multumit de: 85 -ori in postarea 35
dentist a scris:

iarasi incepi cu agresiunea si negativismul? am spus corect: ca sa ai al doilea pasaport nu trebuie sa pierzi primul. punct.

Editeaza de catre utilizator miercuri, 14 iulie 2010 11:50:54(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Offline dentist  
#395 Postat : miercuri, 14 iulie 2010 12:06:08(UTC)
Nivel: Membru Avansat
dentist
Postari: 462
Reputation:

A fost multumit de: 109 -ori in postarea 79
AlexandruL a scris:
iarasi incepi cu agresiunea si negativismul? am spus corect: ca sa ai al doilea pasaport nu trebuie sa pierzi primul. punct.

iertare...am citit "nu" permite
şi nicidecum nu era agresivism.....asta tu eşti pesimist
Offline stell  
#396 Postat : miercuri, 14 iulie 2010 12:10:42(UTC)
Nivel: Membru Avansat
stell
Postari: 172
Reputation:

A fost multumit de: 63 -ori in postarea 25
Locatia: R.Moldova
dentist a scris:
Mie mi-i interesant...ce va fi atunci când ştii că nu ai o ştampilă de ieşire din România şi ca să nu iei interdicţie, zici că ai pierdut paşaportul şi îţi perfectezi altul, unde lipsesc absolut toate ştampilele?

daca nu ai iesire din Romania , te poti intoarce inapoi cu avionul , iar dupa iti faci pasaport MD nou si nu mai ai probleme.Eu asa am facut.
Offline dentist  
#397 Postat : miercuri, 14 iulie 2010 12:24:41(UTC)
Nivel: Membru Avansat
dentist
Postari: 462
Reputation:

A fost multumit de: 109 -ori in postarea 79
majoritatea au probleme de lipsă de ştampile de ieşire...eu odată am avut lipsă de ştampilă de intrare....au stat vreo jumătate de oră şi se gândeau ce să facă.....când le-am lămurit că asta nu e vina mea ci a grănicerilor lor, care nu au controlat paşapoartele/buletinele la intrare în România din Ungaria, sau învârtit, s-au mai gândit şi mi-a pus la vama sculeni ştampilă de intrare şi de ieşire deodată :)
Offline Cezar  
#398 Postat : miercuri, 14 iulie 2010 12:36:26(UTC)
Nivel: Membru Avansat
Cezar
Postari: 2,688
Reputation:

Medalii: Trofeu de aur: Trofeu de aur
A fost multumit de: 1399 -ori in postarea 856
Locatia: Antarctida
dolce-vitta

Ce spuneam si eu. 5 zile.


dentist.

Am multe cazuri reale. Multi care au primit interdictie si amenda buna din cauza stampilei de intrare si fara iesire.
Al 2-lea pasaport ti-l faci, dar datele nu se schimba, asa ca nu ai garantia ca scapi usor. Mai greu va fi cu pasaport biometric ca lasi si amprentele digitale cand treci vama (desigur daca punctul de control este dotat cu scaner).


stell

Depinde de la caz la caz. Daca scriai cum ai intra si cum ai iesit, si unde ai fost, adica ruta, avea sa fie mai clar pentru noi.
Offline Cezar  
#399 Postat : miercuri, 14 iulie 2010 12:39:59(UTC)
Nivel: Membru Avansat
Cezar
Postari: 2,688
Reputation:

Medalii: Trofeu de aur: Trofeu de aur
A fost multumit de: 1399 -ori in postarea 856
Locatia: Antarctida
dentist a scris:
majoritatea au probleme de lipsă de ştampile de ieşire...eu odată am avut lipsă de ştampilă de intrare....au stat vreo jumătate de oră şi se gândeau ce să facă.....când le-am lămurit că asta nu e vina mea ci a grănicerilor lor, care nu au controlat paşapoartele/buletinele la intrare în România din Ungaria, sau învârtit, s-au mai gândit şi mi-a pus la vama sculeni ştampilă de intrare şi de ieşire deodată :)


Uite care e faza. Intri in Romania prin Sculeni si iti pun stampila. Iesi prin porumb sau prin alte metode cum a facut lumea la frontiera Romania-Ungaria. Te intorci peste cativa ani prin Romania. Ce crezi ca vor face atunci politistii de frontiera?
Offline dentist  
#400 Postat : miercuri, 14 iulie 2010 12:44:46(UTC)
Nivel: Membru Avansat
dentist
Postari: 462
Reputation:

A fost multumit de: 109 -ori in postarea 79
Cezar a scris:
Uite care e faza. Intri in Romania prin Sculeni si iti pun stampila. Iesi prin porumb sau prin alte metode cum a facut lumea la frontiera Romania-Ungaria. Te intorci peste cativa ani prin Romania. Ce crezi ca vor face atunci politistii de frontiera?

te vor netezi pe cap limba
Utilizatori pe tema
10 Pagini«<678910>
Salt la forum  
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Poti vota la sondaj in acest forum.