Forumul Cetatenie-Romana.info
Cetatenie-Romana.Info - Logo
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

9 Pages<1234>»
Depunere dosar pentru Cetăţenie la Iaşi, Timişoara, Galaţi,Suceava,Cluj
cgv Offline
#101 Posted : Thursday, February 25, 2010 6:12:24 PM(UTC)
Rank: Membru Avansat

Medals:
Location: Timisoara | Depus:11/05/2009 Bucuresti | Aviz pozitiv 23/09/2009 | Juramant 15/04/2010
tantan wrote:
cgv wrote:
helius wrote:
multumesc. dar totusi in cazul meu ,care certificat de casatorie e mai bine sa l prezint,pe cel transcris romanesc sau nu?

NU IT TREBUIE CERTIFICAT DE CASATORIE AL TAU daca depui pentru tine si copii au deja cetatania RO (eu cind am depus mi l-au intors inapoi ca au zis ca nu au nevoie, la mine sotia a depus actele cu un an inainte, si ea a depus pentru copil), dar daca ti-ar trebui, nu cred ca are o importanta, ca in ele scrie acelasi lucru, numai ca sunt eliberate de state diferite

Ai nevoie certificate de casatorie numai la parinti, bunici si strabunici, daca este cazul

CGV, persoana daca si-a schimbat numele in urma casatoriei, are nevoie si de certificat de casatorie la dosar.
Zice ca are sot => persoana e femeie si probabil ca si-a schimbat numele.

Da, ai dreptate, eu nu sunt femeie si nu am de unde sa stiu d'oh! d'oh! Brick wall Brick wall Brick wall
Sorry!
natyk Offline
#102 Posted : Thursday, February 25, 2010 6:21:09 PM(UTC)
Rank: Incepator

Buna,si eu pina la sfirsitul lui martie vreau sa plec la Iasi sa depun actele,poate sunt mai multi doritori sa mearga sa fim mai multi asa si o sa ne descurcam mai usor si va fi ma asigurata calatoria.zambet
yarkii Offline
#103 Posted : Thursday, February 25, 2010 7:09:07 PM(UTC)
natyk wrote:
Buna,si eu pina la sfirsitul lui martie vreau sa plec la Iasi sa depun actele,poate sunt mai multi doritori sa mearga sa fim mai multi asa si o sa ne descurcam mai usor si va fi ma asigurata calatoria.zambet

eu plec dupa 20 martie.
iulyk Offline
#104 Posted : Thursday, February 25, 2010 8:57:18 PM(UTC)
eu la fel ma gindesk la sf. lui martie sa plec, acum string pachetul cu documente ;)
natyk Offline
#105 Posted : Thursday, February 25, 2010 9:30:08 PM(UTC)

deci eu am sa ma interesezi de microbusele care pleaca la Iasi,o sa ne intelegem din timp,lasati o sursa de contact si poate vom pleca citiva impreuna,cred ca este o idee bunazambet
LUCIA79 Offline
#106 Posted : Thursday, February 25, 2010 10:07:19 PM(UTC)
natyk wrote:
deci eu am sa ma interesezi de microbusele care pleaca la Iasi,o sa ne intelegem din timp,lasati o sursa de contact si poate vom pleca citiva impreuna,cred ca este o idee bunazambet

eu plec pe 3-4 martie,mai am 6 locuri libere,putem pleca impreuna.
natyk Offline
#107 Posted : Friday, February 26, 2010 12:01:59 AM(UTC)

cu regret pe 3 marite imi expira viza si inca nu mi-am facut cazierul judiciar romanesc,asa ca mai dureaza putin pina imi fac din nou viza.Eh?
Aurica Offline
#108 Posted : Friday, February 26, 2010 4:05:42 AM(UTC)
Rank: Membru

Witalie FX wrote:
mersi mult pentru raspuns. dar mai o intrebare poate stie cineva. daca fratele meu se afla in tara straina ne legitim dar acolo este ambasada Romana: el poate sa depue la ambasada Romaniei acte pentru cetatenie?

Din cite stiu eu din propria experienta, se pot depune actele p/u redobindirea cet Rom la consulatul Rom de la Londra+ consulatul Rom in Italia. Este necesar sa fii legal in tara data. Din 2008 consulatele respective adaugator la cazierele Romanesti si cel MD mai cer si cazier din tara in care depui care trebuie sa fie tradus in Romane si apostilat, cel putin asa a fost la mine.
Witalie FX Offline
#109 Posted : Friday, February 26, 2010 4:08:08 AM(UTC)
Salut la toti;
Si totusi, cine-mi spune mai precis; la moment activeaza birourile teritoriale la Romania( mai sus numite)?? pentru ce intreb ca un coleg deja a facut (priblare) si fara folos, iau spus ka nu sun in lukru...
Si cineva pe forum mai sus a skris ca se poate depune actele si fara invitatie dar, se zice ca nui corect, totisi trebue invitatia. Despuneti de ceva informatie???
Witalie FX Offline
#110 Posted : Friday, February 26, 2010 4:14:55 AM(UTC)
LUCIA79 wrote:
natyk wrote:

daca nui sekret, kum se poate de stat la un sfat si poate plecam?
yarkii Offline
#111 Posted : Friday, February 26, 2010 11:54:11 AM(UTC)
Witalie FX wrote:
Salut la toti;
Si totusi, cine-mi spune mai precis; la moment activeaza birourile teritoriale la Romania( mai sus numite)?? pentru ce intreb ca un coleg deja a facut (priblare) si fara folos, iau spus ka nu sun in lukru...
Si cineva pe forum mai sus a skris ca se poate depune actele si fara invitatie dar, se zice ca nui corect, totisi trebue invitatia. Despuneti de ceva informatie???

Eu cred ca a facut "plimbare" din cauza ca nu aavut totate actele in regula. Daca se poate precizeaza la el. Invitatia iti treb pt viza, dar nu pentru depunerea dosarului.
LUCIA79 Offline
#112 Posted : Friday, February 26, 2010 12:40:18 PM(UTC)
natyk wrote:
cu regret pe 3 marite imi expira viza si inca nu mi-am facut cazierul judiciar romanesc,asa ca mai dureaza putin pina imi fac din nou viza.Eh?

OK.POTI SA MA CONTACTEZI PE xxx@xx.com
denissap Offline
#113 Posted : Friday, February 26, 2010 4:35:30 PM(UTC)
....dar daka serios?!...:(
yarkii Offline
#114 Posted : Friday, February 26, 2010 4:39:30 PM(UTC)
denissap wrote:
buna tuturor!am mai scris dar nu pot gasi raspunsul.daca ma poate ajuta cineva...in cazul in care eu iau cetatenie romana,sotia mea poate merge cu mine in UE?mersi anticipat

numai la polul nord si antarctida
iulia_spiridush Offline
#115 Posted : Friday, February 26, 2010 6:07:36 PM(UTC)

Salut. Daca mergeti cu rutiera Chisinau-Iasi, face-ti tare bine: str.Gandu e chiar la vreo 500 m de locul unde opresc rutierele. Chiar daca luati un taxi, nu va costa mai mult de 20 lei md. Si pe langa asta, inapoi aveti cu ce veni la orice ora : sunt multe rutiere inapoi spre Ch si mai sunt si taxiuri.
Maxi-taxi opreste la Billa si dureaza 5 minute sa ajungeti la centrul unde se primesc actele.

Cineva zicea mai sus ca a intors o persoana. Probabil intradevar nu avea actele in regula deoarece ei primesc dosarele cu siguranta.
4 users thanked iulia_spiridush for this useful post.
artix2010 Offline
#116 Posted : Friday, February 26, 2010 6:59:19 PM(UTC)
Witalie FX wrote:
Salut la toti;

Nu ai nevoie de invitatie.....daca dosarul are toate actele corecte.....depui fara probleme......si nu mai scriti prostii....Shame on you . Eu personal am fost cu o saptamana in urma la Iasi si lucrau deja. Succes la toti.
natyk Offline
#117 Posted : Friday, February 26, 2010 7:28:39 PM(UTC)

Witalie FX wrote:
LUCIA79 wrote:
natyk wrote:

daca nui sekret, kum se poate de stat la un sfat si poate plecam?

poate sa ne scriem natusik_plusik@mail.ru
si mersi domnesoarei care ne-a dat informatie utila unde se afla agentia
denissap Offline
#118 Posted : Saturday, February 27, 2010 9:33:42 PM(UTC)
yarkii wrote:
denissap wrote:
buna tuturor!am mai scris dar nu pot gasi raspunsul.daca ma poate ajuta cineva...in cazul in care eu iau cetatenie romana,sotia mea poate merge cu mine in UE?mersi anticipat

domnilor cine are raspuns la intrebarea mea,ii voi fi recunoscator.mersi
denissap Offline
#119 Posted : Saturday, February 27, 2010 9:37:16 PM(UTC)
yarkii wrote:
denissap wrote:

domnilor imi poate raspunde cineva serios la aceasta intrebare?mersi
Cezar Offline
#120 Posted : Saturday, February 27, 2010 9:57:37 PM(UTC)

denissap

NU poate sa te urmeze asa pur si simplu. Are nevoie de Viza Schengen (sau alta in dependenta de tara) in tara unde doriti sa plecati.
1 user thanked cezar_g for this useful post.
denissap Offline
#121 Posted : Saturday, February 27, 2010 10:01:35 PM(UTC)
cezar_g wrote:
denissap

NU poate sa te urmeze asa pur si simplu. Are nevoie de Viza Schengen (sau alta in dependenta de tara) in tara unde doriti sa plecati.

mersi.dar daca dupa ce imi fac eu actele in regula si transcriu certificatul de casatorie in romaniaThink
Cezar Offline
#122 Posted : Saturday, February 27, 2010 10:11:28 PM(UTC)

E acelasi compot. NU are importanta ce acte ai. Treb sai faci vreo viza, altfel nicicum.
Sunt multe modalitati (reantregirea familiei in Romania, in Italia, etc etc). Dar oricum de viza nu scapa sotia ta.

Eu personal caut info de aproape un an ca sunt in situatie analogica, doar ca sotia mea e cetateanca a Federatiei Ruse.
denissap Offline
#123 Posted : Saturday, February 27, 2010 11:22:20 PM(UTC)
cezar_g wrote:
E acelasi compot. NU are importanta ce acte ai. Treb sai faci vreo viza, altfel nicicum.
Sunt multe modalitati (reantregirea familiei in Romania, in Italia, etc etc). Dar oricum de viza nu scapa sotia ta.

Eu personal caut info de aproape un an ca sunt in situatie analogica, doar ca sotia mea e cetateanca a Federatiei Ruse.

mersi mult cezar!cum sar spune...gruzzzd'oh!
1 user thanked denissap for this useful post.
iulia_spiridush Offline
#124 Posted : Monday, March 01, 2010 2:11:08 PM(UTC)

cezar_g wrote:

Iarasi aberati... Daca nu sunteti la curent, mai bine nu scriti tampenii si duceti lumea in eroare!

Deci, daca unul dintre voi e cetatean roman (trebuie sa ai neaparat domiciliul in RO) ii faci CARTE DE REZIDENT si poatre circula cu tine/fara tine in multe tari in care au acces romanii fara viza. Specific ceva: nu in toate tarile. Deci, daca esti deja posesor al cartii de rezident poti circula in urmatoarele tari (cateva le stiu eu): in Cehia poti merge si singura fara sot, in Franta si Lituania doar insotita de sot (cetatean roman), in Danemarca iti trebuie viza, in Belgia, Olanda, Italia, Suedia si Spania singura (doar cu cartea de rezident si pasap moldovenesc).

P.S: intrati pe http://forum.basarabeni....topic.php?f=4&t=825 si aici veti citi multe si marunte despre cartea de rezident.

Good luck!
2 users thanked iulia_spiridush for this useful post.
natasha Offline
#125 Posted : Monday, March 01, 2010 7:31:09 PM(UTC)
salut...acum ca sa iti deschizi viza pentru Romania trebue sa ai in banca 500 euro,,,daca nu sunt nu primesti viza.ce prostie...
iulia_spiridush Offline
#126 Posted : Monday, March 01, 2010 7:38:35 PM(UTC)

natasha wrote:
salut...acum ca sa iti deschizi viza pentru Romania trebue sa ai in banca 500 euro,,,daca nu sunt nu primesti viza.ce prostie...

... Faza asta cu 500 euro in cont e deja de ceva timp...nu e de curand.

Apropo, am auzit astazi ca pentru PERMISUL DE MIC TRAFIC trebuiesc deasemenea extras de cont cu 500 euro si multe alte acte. Pe langa asta, trebuie sa ai si un motiv pt care mergi in Ro, deasemenea demonstrat prin ceva: mergi la rude, invitatie trebuie, mergi sa vizitezi rude inmormantate in Ro, trebuie certificat de deces, mergi la medic in Ro, trebuie trimitere de la medic etc.
Iaka asta e prostie, da!
cgv Offline
#127 Posted : Monday, March 01, 2010 7:54:09 PM(UTC)

Medals:
Location: Timisoara | Depus:11/05/2009 Bucuresti | Aviz pozitiv 23/09/2009 | Juramant 15/04/2010
iulia_spiridush wrote:
natasha wrote:

... Faza asta cu 500 euro in cont e deja de ceva timp...nu e de curand.

Apropo, am auzit astazi ca pentru PERMISUL DE MIC TRAFIC trebuiesc deasemenea extras de cont cu 500 euro si multe alte acte. Pe langa asta, trebuie sa ai si un motiv pt care mergi in Ro, deasemenea demonstrat prin ceva: mergi la rude, invitatie trebuie, mergi sa vizitezi rude inmormantate in Ro, trebuie certificat de deces, mergi la medic in Ro, trebuie trimitere de la medic etc.
Iaka asta e prostie, da!

Pentru eliberarea permisului de mic trafic de frontiera nu este nevoie de dovada detinerii mijloacelor de intretinere.
Penru viza trebuie sa faci dovada de 500 euro.

http://chisinau.mae.ro/i...hp?lang=ro&id=100881
natasha Offline
#128 Posted : Monday, March 01, 2010 8:53:59 PM(UTC)
da asta se elibereaza timp de 60 zile si daca imi face cuscrii din romania invitatia declarind ca asigura costurile,miloacelor de intretinere si cazare.
Mai este nevoie de 500 euro? nu am gasit asa ceva la viza de vizita la rudele apropiate...poate nu m-am uita cu atentie...Think
Cezar Offline
#129 Posted : Monday, March 01, 2010 8:54:59 PM(UTC)

iulia_spiridush wrote:
cezar_g wrote:

Iarasi aberati... Daca nu sunteti la curent, mai bine nu scriti tampenii si duceti lumea in eroare!

Deci, daca unul dintre voi e cetatean roman (trebuie sa ai neaparat domiciliul in RO) ii faci CARTE DE REZIDENT si poatre circula cu tine/fara tine in multe tari in care au acces romanii fara viza. Specific ceva: nu in toate tarile. Deci, daca esti deja posesor al cartii de rezident poti circula in urmatoarele tari (cateva le stiu eu): in Cehia poti merge si singura fara sot, in Franta si Lituania doar insotita de sot (cetatean roman), in Danemarca iti trebuie viza, in Belgia, Olanda, Italia, Suedia si Spania singura (doar cu cartea de rezident si pasap moldovenesc).

P.S: intrati pe http://forum.basarabeni....topic.php?f=4&t=825 si aici veti citi multe si marunte despre cartea de rezident.

Good luck!

Nu aberez. Eu acum trec prin aceasta problema. Tu citesti pe basarabeni aberatii. Eu ma documentez/informez din legile europene.
Mai intai citeste atent ce am scris. Oare ca sa ii fac de exemplu carte de rezident sotiei nu e nevoie de reantregirea familiei (viza, domiciliu etc)? (Eu am domiciliul in strainatate si nu am nevoie de domiciliu in Romania la moment.)
Sa vezi ce probleme au cei ce circula cu carte de rezident. Acolo sunt niste limite. Daca ai carte de rezident asta inseamna ca locuiesti in Romania si nu in alta parte. Da, poti sa treci in tranzit etc, dar nu mai mult de 3 luni. Asta o spun ca stiu lume care a patit si a platit amena, si riscau sa piarda cetatenia romana din cauza ca sotia/sotul cu carte de rezident circulau mai mult de 3 luni.

Dar in italia ca sai fac viza (fara sa faca carte de rezident in Romania) pe baza ca eu sunt cetatean roman? de asemenea treb sa fac reantregirea familiei, respectiv viza schengen, si dupa asta sa aplice pentru "Carta di soggiorno per famiglia".
Plus ca sotia e cetateanca a Federatiei Ruse si e mai diferita situatia.

Singura scrii tampenii.
artix2010 Offline
#130 Posted : Tuesday, March 02, 2010 12:39:57 AM(UTC)
natasha wrote:
da asta se elibereaza timp de 60 zile si daca imi face cuscrii din romania invitatia declarind ca asigura costurile,miloacelor de intretinere si cazare.
Mai este nevoie de 500 euro? nu am gasit asa ceva la viza de vizita la rudele apropiate...poate nu m-am uita cu atentie...Think

tot ai nevoie de 500 euro...
artix2010 Offline
#131 Posted : Tuesday, March 02, 2010 12:41:40 AM(UTC)
natasha wrote:

parintii pleaca sa-si vada copiii care invata si tot li se cere dovada de 500 euro.
Ganster Offline
#132 Posted : Tuesday, March 02, 2010 1:53:20 AM(UTC)

inca o intrebare
de exemplu doresc sa depun actele la Iasi
pentru ca sa fac viza eu trebuie de exemplu sa arat ca cineva ma chema acolo sau depunerea dosarului este motivul de ajuns ?
iulia_spiridush Offline
#133 Posted : Tuesday, March 02, 2010 12:12:17 PM(UTC)

Ganster wrote:
inca o intrebare
pentru ca sa fac viza eu trebuie de exemplu sa arat ca cineva ma chema acolo sau depunerea dosarului este motivul de ajuns ?

Iti trebuie viza neaparat si o poti face doar pe baza invitatiei. Depunerea dosarului nu e un motiv... si nu poti demonstra asta nicicum.
iulia_spiridush Offline
#134 Posted : Tuesday, March 02, 2010 12:25:51 PM(UTC)

cezar_g wrote:
iulia_spiridush wrote:
cezar_g wrote:

Good luck!

Nu aberez. Eu acum trec prin aceasta problema. Tu citesti pe basarabeni aberatii. Eu ma documentez/informez din legile europene.
Mai intai citeste atent ce am scris. Oare ca sa ii fac de exemplu carte de rezident sotiei nu e nevoie de reantregirea familiei (viza, domiciliu etc)? (Eu am domiciliul in strainatate si nu am nevoie de domiciliu in Romania la moment.)
Sa vezi ce probleme au cei ce circula cu carte de rezident. Acolo sunt niste limite. Daca ai carte de rezident asta inseamna ca locuiesti in Romania si nu in alta parte. Da, poti sa treci in tranzit etc, dar nu mai mult de 3 luni. Asta o spun ca stiu lume care a patit si a platit amena, si riscau sa piarda cetatenia romana din cauza ca sotia/sotul cu carte de rezident circulau mai mult de 3 luni.

Dar in italia ca sai fac viza (fara sa faca carte de rezident in Romania) pe baza ca eu sunt cetatean roman? de asemenea treb sa fac reantregirea familiei, respectiv viza schengen, si dupa asta sa aplice pentru "Carta di soggiorno per famiglia".
Plus ca sotia e cetateanca a Federatiei Ruse si e mai diferita situatia.

Singura scrii tampenii.

O colega de-a mea face acum carte de rezident sotului. Explica-mi si mie, daca nu ai domiciliul in RO, cum ai putea sa-i faci carte de rezident sotiei(asta si reprezinta reitregirea familiei)? Daca zici ca te documentezi, nu ai vazut scris negru pe alb ca trebuie si carte de identitate?
Pe basarabeni.net nu scrie nimeni aberatii draga, acolo raspunde la toate intrebarile un avocat. Bineinteles ca nu poti sta mai mult de 3 luni in unele tari (nu in toate) pe baza acestei carti de rezident. Normal ca au probleme pt ca nu se documenteaza mai inainte de a pleca si normal ca vor plati amenzi deoarece sunt incalcate oarecare legi.

P.S: Totusi, mai bine merge-ti la politie in Ro sau suna-ti un avocat si va consulta-ti.
1 user thanked iulia_spiridush for this useful post.
Cezar Offline
#135 Posted : Tuesday, March 02, 2010 1:14:42 PM(UTC)

Tu nu m-ai inteles. Oricum mi-i indiferent ce crezi si ce spui. Poti sa treci pe alaturi.
Ganster Offline
#136 Posted : Tuesday, March 02, 2010 5:05:08 PM(UTC)

iulia_spiridush wrote:
Ganster wrote:
inca o intrebare

Iti trebuie viza neaparat si o poti face doar pe baza invitatiei. Depunerea dosarului nu e un motiv... si nu poti demonstra asta nicicum.

inteleg, e o prostie mare
deci dosarul in mina nu dovedeste nimic pentru ei ?
lol
denissap Offline
#137 Posted : Tuesday, March 02, 2010 7:04:46 PM(UTC)
oricum mersi..eu la fel auzisem k nu e atit de greu dupa...adica se mai fac niste acte si atit..nu sunt tare documentat,dar auzisem k ea poate merge oriunde doar cu mine...imi fac rezidenta in ro si sper sa fie ok...oricum multumesc..
iulia_spiridush Offline
#138 Posted : Tuesday, March 02, 2010 7:16:45 PM(UTC)

cezar_g wrote:
Tu nu m-ai inteles. Oricum mi-i indiferent ce crezi si ce spui. Poti sa treci pe alaturi.

Cezare, scriu toate astea pt cei care au nevoie de info, nu ca sa te contrazic pe tine. Faci cum vrei si cum te-ai documentat tu ca ar fi mai simplu. Bafta tuturor!
annnna Offline
#139 Posted : Tuesday, March 02, 2010 11:40:43 PM(UTC)
Location: iasi | Depun dosar: 01/2004 in RO, Urgent: coresp scrisa-05,06,07/2008| Aviz poz: I-a data-03/07/2009, a II-a oara-23/09/2009|Public MOI-27/10/2009|Jur:17/12/2009 in RO|Depun pt transc:18/12/2009|Ridic cert:11/03/10|Dep buletin:12/03/10|Ridic CI:26/03/10
Sunt convinsa ca acesta carte de rezidenta iti permite sa stai pe teritoriul Romaniei pana la expirarea ei si doar sa mergi in unele tari pentru a vizita si nicidecum sa stai in tara respectiva, dar totusi poate cineva s-a mai confruntat cu un astfel de caz. Cineva este plecat in strainatate cu carte de rezidenta si trebuie sa depuna juramantul, insa ambasada spune ca trebuie sa ai permis de sedere al acelui stat pentru a putea depune juramantul la ei. Dar daca nu ai depasit cele 3 luni de sedere legala poti sa depui juramantul in statul respectiv, Fara a fi nevoit sa te intorci in bucuresti, avand carte de rezidenta in RO?
Daniela Offline
#140 Posted : Wednesday, March 03, 2010 1:17:14 AM(UTC)

Location: Chisinau, Depunere Oct.2002/ Urgent. Apr.2008/ Aviz-Aug 2009/ Pub.- Dec.2009 Jur-IAN 2010 Cert nast cu CNP- FEBR 2010 Carte ID- MAR 2010, Pass- MAR 2010
annnna wrote:
Sunt convinsa ca acesta carte de rezidenta iti permite sa stai pe teritoriul Romaniei pana la expirarea ei si doar sa mergi in unele tari pentru a vizita si nicidecum sa stai in tara respectiva, dar totusi poate cineva s-a mai confruntat cu un astfel de caz. Cineva este plecat in strainatate cu carte de rezidenta si trebuie sa depuna juramantul, insa ambasada spune ca trebuie sa ai permis de sedere al acelui stat pentru a putea depune juramantul la ei. Dar daca nu ai depasit cele 3 luni de sedere legala poti sa depui juramantul in statul respectiv, Fara a fi nevoit sa te intorci in bucuresti, avand carte de rezidenta in RO?

Cartea de rezidenta e acelasi buletin, nu? Am auzit ca ofera aceleasi drepturi ca si pasaportul, adica se circula la fel. In asa caz pot sa-mi fac TEMPORAR doar cartea de rez.? Iar pasap. sa-l fac mai tirziu?Think
....... Offline
#141 Posted : Wednesday, March 03, 2010 10:33:32 AM(UTC)
Daniela wrote:
annnna wrote:

Cartea de rezidenta e acelasi buletin, nu? Am auzit ca ofera aceleasi drepturi ca si pasaportul, adica se circula la fel. In asa caz pot sa-mi fac TEMPORAR doar cartea de rez.? Iar pasap. sa-l fac mai tirziu?Think

Da, Daniela. E ca un fel de buletin dar cu care nu ai voie sa votezi. In rest ai aceleasi drepturi.
ellyna20 Offline
#142 Posted : Thursday, March 04, 2010 2:19:25 PM(UTC)
Buna, stie cineva, acum daca s-au deschis agentiile, la Bucuresti se poate depune dosarul pentru cetatenie fara permisul de sedere pe teritoriul Romaniei, sau e valabil doar pt agentii? Mersi!!!
....... Offline
#143 Posted : Thursday, March 04, 2010 2:21:51 PM(UTC)
ellyna20 wrote:
Buna, stie cineva, acum daca s-au deschis agentiile, la Bucuresti se poate depune dosarul pentru cetatenie fara permisul de sedere pe teritoriul Romaniei, sau e valabil doar pt agentii? Mersi!!!

Ellyna, citeste pe pagina anterioara.
Da, se poate depune dosarul si la Bucuresti fara a avea permis de sedere.
1 user thanked tantan for this useful post.
yarkii Offline
#144 Posted : Thursday, March 04, 2010 2:22:07 PM(UTC)
ellyna20 wrote:

Fara permis de sedere la Bucuresti se dupune NUMAI miercurea.
ellyna20 Offline
#145 Posted : Thursday, March 04, 2010 4:26:03 PM(UTC)
mersi mult pt raspuns!!!
Lilia Raileanu Offline
#146 Posted : Thursday, March 04, 2010 6:04:09 PM(UTC)
cgv wrote:
natasha wrote:
salut,deci daca am inteles eu bine,declaratiile se fac la notar,da?sau..de unde pot sa scot declaratiile-erau pe aici da nu am putut sa le deschid,

Citeste aici :
Acte necesare pentru foştii cetăţeni români care au dobandit cetatenia romana prin nastere sau prin adoptie si care au pierdut-o din motive neimputabile lor sau le-a fost ridicată fără voia lor, precum şi descendenţi de gr. I, II şi III ai acestora. (Art. 10 indice 1 din Legea nr. 21/1991)

ACTE NECESARE
1. Buletinul sau cartea de identitate în copie legalizată sau „conform cu originalul”; cu semnătura în clar a consulului (diplomatului) care primeşte cererea şi ştampila rotundă, în cazul depunerii la misiunile diplomatice ale României sau Consulatele României în străinătate. (pentru persoanele căsătorite cu cetăţeni români este necesară o copie legalizată a buletinului sau a cărţii de identitate a soţului);
2. Cazier judiciar din România;
3. Cazier judiciar din străinătate, cu traducere în limba română, legalizată (unde este cazul);
4. Acte de stare civilă (certificat de naştere, căsătorie, deces sau divorţ) în copii legalizate pentru titular şi ascendenţi (părinţi, bunici), foşti cetăţeni români;
5. Declaraţie personală, autentificată la notar sau consulat din care să rezulte dacă a mai depus sau nu o altă cerere de redobândire a cetăţeniei române;
6. Declaraţie personală autentificată la notar sau consulat din care să rezulte că în prezent nu întreprinde şi nu sprijină acţiuni împotriva ordinii de drept, ori a siguranţei naţionale şi nici în trecut nu a desfăşurat asemenea activităţi;
7. Declaraţie pe proprie răspundere, autentificată la notar sau la misiunea diplomatică a României dacă doreşte rebobândirea cetăţeniei române cu menţinerea domiciliului în străinătate sau stabilirea domiciliului în România;
8. Certificate de stare civilă în copii legalizate pentru copiii minori ai solicitanţilor
9. Acordul soţilor pentru redobândirea cetăţeniei de către copiii minori, dat prin declaraţie autentificată la notar;
10. Consimţământul minorilor de peste 14 ani pentru redobândirea cetăţeniei române dat prin declaraţie autentificată la notar în prezenţa unui părinte;
11. Dovada reşedinţei sau a domiciliului în România eliberată de Oficiul Român pentru Imigrări din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative în copie legalizată, pentru persoanele care se află în această situaţie (elevi, studenţi, salariaţi, oameni de afaceri etc.) dacă cererea este depusă direct la Ministerul Justiţiei – Direcţia Cetăţenie.

TAXE
· Nu se percep taxe

IMPORTANT:

* Toate actele se depun într-un dosar cu şină.
* CERERERILE SE DEPUN PERSONAL şi doar în cazuri temeinic justificate prin acte doveditoare de un reprezentant legal (mandatar sau avocat)!
* CERERILE SE PRIMESC NUMAI ÎNSOŢITE DE TOATE DOCUMENTELE
* CERERILE SE DEPUN LA AMBASADA ROMÂNIEI DIN ŢARA DE DOMICILIU!
* CERERILE POT FI DEPUSE LA MINISTERUL JUSTIŢIEI – DIRECŢIA CETĂŢENIE DE CĂTRE PERSOANELE CARE AU DOMICILIUL SAU REŞEDINŢA ÎN ROMÂNIA, DUPĂ OBŢINEREA DREPTULUI DE ŞEDERE, RESPECTIV AL DOMICILIULUI ÎN ROMÂNIA.
* Datele de stare civilă din documentele depuse trebuie să corespundă cu cele din certificatul de naştere !

· Nu este necesară apostilarea pentru documentele din Rep. Moldova şi cele din Ucraina.

Nu trebuie sa scoti nimic, te duci cu banu in mana la notar si ii zici ce declarati iti trebuie, astepti un pic si pui semnatura pe ele, dai banu si te faci cu declaratii.

Salut. Cine poate spune unde se poate face cazierul juridic RO la Iasi,pe ce adresa si ce acte trebue de prezentat?
cgv Offline
#147 Posted : Thursday, March 04, 2010 6:21:25 PM(UTC)

Medals:
http://is.politiaromana....j_iasi/Prima_pagina.php

Inspectoratul de Poliţie Judeţean IAŞI
Adresa: Iaşi - Str. Mihai Costăchescu, Nr.2, Cod 700495
telefon: 0232-302003; 0232-302006
fax: 0232-302175
email: ipjiasi@is.politiaromana.ro
Witalie FX Offline
#148 Posted : Friday, March 05, 2010 3:40:09 AM(UTC)
Salutare la toata lumea si in deosebi felicitari si succese la tot genul femenin cu ziua de 8MARTIE. Ami spune cineva: La moment am o invitatie de la o ruda din Romania si cu aceasta invitatie urmez la consulat dupa permis la Romania, Adica fara nici o problema pot sa depun actele la Iasi pentru cetatenie? am inteles ca fara nici o problema, si nici nu este nevoe de chemare aparte de la consulare. De ea este nevoe numai la Chisinau; Corect?
2 users thanked Witalie FX for this useful post.
....... Offline
#149 Posted : Friday, March 05, 2010 10:44:17 AM(UTC)
Witalie FX wrote:
Salutare la toata lumea si in deosebi felicitari si succese la tot genul femenin cu ziua de 8MARTIE. Ami spune cineva: La moment am o invitatie de la o ruda din Romania si cu aceasta invitatie urmez la consulat dupa permis la Romania, Adica fara nici o problema pot sa depun actele la Iasi pentru cetatenie? am inteles ca fara nici o problema, si nici nu este nevoe de chemare aparte de la consulare. De ea este nevoe numai la Chisinau; Corect?

1. Te duci cu invitatia si iti deschizi viza la consulat. Vezi sa ai toate actele necesare pt viza ca sa nu te plimbi pe drumuri. Viza ti-o deschide fara probleme (ti-o lipeste in pasaport). Cu aceasta viza treci vama fara probleme.

2. Te duci la Iasi direct, nu ai nevoie de nici o invitatie din partea consulatului pentru a depune dosarul. Iei dosarul cu actele necesare si depui. Ai grija sa pastrezi biletelul care ti-l elibereaza la depunerea dosarului. Vei avea mare nevoie de el mai tarziu ca sa te interesezi situatia dosarului.

Mult succes !
Witalie FX Offline
#150 Posted : Friday, March 05, 2010 11:26:13 AM(UTC)
Sa stiti ca asa si o fac. MERSI MULT si BAFTA la toti.
alex_g Offline
#151 Posted : Saturday, March 06, 2010 1:40:14 AM(UTC)
stimati membri ai forumului, am nevoie de parerea/ajutorul vostru, cum ar fi mai bine sa procedez in cazul meu?
doresc sa merg in curind la Bucuresti sa depun dosarul pentru redobandire a cetateniei.
locuiesc in strainatate, dar nu vreau sa depun dosarul la Ambasada Romaniei, prefer direct la Directia Cetatenie.
in declaratia personala referitor la domiciliu, pot sa declar domiciliul din Italia, eventual sa-mi trimita scrisorile aici? imi vor cere alte documente?
precisez ca nu pot indica nicidecum adresa di buletinul de identitate di Rep. Moldova.
Va multumesc anticipat.
....... Offline
#152 Posted : Saturday, March 06, 2010 1:24:25 PM(UTC)
alex_g wrote:
stimati membri ai forumului, am nevoie de parerea/ajutorul vostru, cum ar fi mai bine sa procedez in cazul meu?
doresc sa merg in curind la Bucuresti sa depun dosarul pentru redobandire a cetateniei.
locuiesc in strainatate, dar nu vreau sa depun dosarul la Ambasada Romaniei, prefer direct la Directia Cetatenie.
in declaratia personala referitor la domiciliu, pot sa declar domiciliul din Italia, eventual sa-mi trimita scrisorile aici? imi vor cere alte documente?
precisez ca nu pot indica nicidecum adresa di buletinul de identitate di Rep. Moldova.
Va multumesc anticipat.

1. Foarte bine ca vrei sa depui direct in Romania, deoarece va merge mult mai repede solutionarea dosarului tau.

2. Referitor la declaratia personala: tu ai acum cetatenie moldoveneasca, respectiv ai un buletin de identitate moldovenesc unde este indicata o adresa. Ei, acea adresa care este indicata in buletinul tau moldovenesc - acela este domiciliul tau stabil.

Prin acea declaratie notariala tu trebuie sa alegi: fie iti pastrezi domiciliul tau stabil (adica cel din strainatate, adica cel din Moldova), fie iti stabilesti o adresa in Romania. Italia aici nu are nici o treaba. Tu acum ai cetatenie moldoveneasca si vrei sa obtii pe cea Romaneasca. Nu are nici o treaba Italia si cu adresele din Italia.

3. Daca vrei ca scrisorile sa iti vina la o adresa anume, atunci cel mai corect este sa faci o cerere (simpla, nelegalizata nicaieri, doar o cerere din partea ta) precum ca vrei sa declari adresa de corespondenta o adresa anume, diferita de cea de domiciliu. Dar nu cred ca se va putea ca ei sa-ti trimita scrisorile la adresa din Italia. Cel mai simplu este sa declari ca adresa de corespondenta e-mailul tau si ei sa-ti trimita electronic toate scrisorile (de exemplu mie personal ei toate scrisorile, inclusiv si invitatia pentru juramant mi-au trimit-o si pe e-mail).

Sper ca te-am lamurit si nu te-am incurcat mai tare zambet
Multa bafta !
4 users thanked tantan for this useful post.
alex_g Offline
#153 Posted : Saturday, March 06, 2010 10:10:11 PM(UTC)
merci pentru raspuns, imi este foarte clar.
e bine daca pot indica alta adresa din Rep. Moldova, este si mai bine daca imi vor trimite corespondenta prin e-mail...
de altfel a fost schimbata denumirea strazii din buletin, eliberat in anul 2002...
o alta problema in privinta la buletin, este valabil pina la 03 mai 2010. deoarece nu reusesc sa merg imediat in Moldova sa-l prelungesc, depun dosarul cu acesta(sperind ca nu-mi va crea probleme).
dupa, pot sa deleghez alta persoana sa integreze dosarul depus cu buletinul de identitate nou???
va multumesc inca odata pentru acest forum foarte util.
....... Offline
#154 Posted : Saturday, March 06, 2010 11:11:03 PM(UTC)
alex_g wrote:
e bine daca pot indica alta adresa din Rep. Moldova, este si mai bine daca imi vor trimite corespondenta prin e-mail...
de altfel a fost schimbata denumirea strazii din buletin, eliberat in anul 2002...
o alta problema in privinta la buletin, este valabil pina la 03 mai 2010. deoarece nu reusesc sa merg imediat in Moldova sa-l prelungesc, depun dosarul cu acesta(sperind ca nu-mi va crea probleme).
dupa, pot sa deleghez alta persoana sa integreze dosarul depus cu buletinul de identitate nou???

1. Cum ti-am mai zis faci o cerere gen:

Subsemnatul Grigore Alexandru , cetatean al Rep. Moldova, nascut in 02.03.1983 va rog sa ma contactati la urmatoarele adrese in cazul eventualelor informari si probleme aparute in legatura cu dosarul meu:
adresa: str. Stefan cel Mare, nr.25, or. Criuleni, Rep. Moldova
e-mail: alex_g@yahoo.com
Va multumesc.
Cu stima, Alexandru Grigore

2. Daca reusesti sa depui cat este valabil buletinul - este perfect. Chiar daca buletinul iti va exira dupa aceea nu este nici o problema, nu este nevoie sa le dai copia buletinului nou, deoarece oricum buletinul nou va fi pe numele tau si cu cnp-ul tau. Asa ca nu ai nici o obligatie sa le completezi cu buletinul nou dupa aceea. Important este ca atunci cand depui dosarul - buletinul sa fie valabil.

3. Daca tot vei veni aici si ai pe cineva de incredere in Romania, ai putea sa ii faci o procura acelei persoane ca in cazul in care va mai fi nevoie de ceva acte in completare la dosar sa poata acea persoana sa se ocupe de treaba asta si sa nu mai vii tu dupa aceea din Italia sau sa nu dormi noaptea sa te gandesti cum sa rezolvi o problema care poate sa apara.
alex_g Offline
#155 Posted : Sunday, March 07, 2010 12:03:43 AM(UTC)
tantan wrote:
alex_g wrote:

1. Cum ti-am mai zis faci o cerere gen:

Subsemnatul Grigore Alexandru , cetatean al Rep. Moldova, nascut in 02.03.1983 va rog sa ma contactati la urmatoarele adrese in cazul eventualelor informari si probleme aparute in legatura cu dosarul meu:
adresa: str. Stefan cel Mare, nr.25, or. Criuleni, Rep. Moldova
e-mail: alex_g@yahoo.com
Va multumesc.
Cu stima, Alexandru Grigore

2. Daca reusesti sa depui cat este valabil buletinul - este perfect. Chiar daca buletinul iti va exira dupa aceea nu este nici o problema, nu este nevoie sa le dai copia buletinului nou, deoarece oricum buletinul nou va fi pe numele tau si cu cnp-ul tau. Asa ca nu ai nici o obligatie sa le completezi cu buletinul nou dupa aceea. Important este ca atunci cand depui dosarul - buletinul sa fie valabil.

3. Daca tot vei veni aici si ai pe cineva de incredere in Romania, ai putea sa ii faci o procura acelei persoane ca in cazul in care va mai fi nevoie de ceva acte in completare la dosar sa poata acea persoana sa se ocupe de treaba asta si sa nu mai vii tu dupa aceea din Italia sau sa nu dormi noaptea sa te gandesti cum sa rezolvi o problema care poate sa apara.

merci "tantan" pentru viteza cu care raspunzi.
m-am linistit deja si cu buletinul ;) oricum merg la Bucuresti pina la sfirsitul lunii martie.
chiar zilele acestea am facut o procura la ambasada Moldovei pentru eliberarea cazierului judiciar di Romania, si sa stii ca m-am ghindit bine sa introduc si partea cu imputernicire pentru integragrea dosarului si a altor probleme la Directia Cetatenie...
salutare.
usatii83 Offline
#156 Posted : Monday, March 08, 2010 12:07:30 PM(UTC)
spunetimi va rog daca a fost cineva si a depus dosarul prin procura, sau cel putin daca eu pot sa depun dosarul pentru fratele meu, dar vreau un raspuns de la cineva care a fost la agentiile teritoriale Iasi, Galati, .... sau la Bucuresti
artix2010 Offline
#157 Posted : Monday, March 08, 2010 3:26:26 PM(UTC)
usatii83 wrote:
spunetimi va rog daca a fost cineva si a depus dosarul prin procura, sau cel putin daca eu pot sa depun dosarul pentru fratele meu, dar vreau un raspuns de la cineva care a fost la agentiile teritoriale Iasi, Galati, .... sau la Bucuresti

Am fost la Iasi si mi-au zis ca prin procura nu primesc , nu stiu in alte orase sau Bucuresti!!!Think
1 user thanked artix2010 for this useful post.
cgv Offline
#158 Posted : Monday, March 08, 2010 3:52:26 PM(UTC)

Medals:
artix2010 wrote:
usatii83 wrote:

Am fost la Iasi si mi-au zis ca prin procura nu primesc , nu stiu in alte orase sau Bucuresti!!!Think

Legea cetatenie spune :

ART. 12
Cererea de acordare sau, după caz, de redobândire a cetăţeniei române se formulează
în limba română, se adresează Comisiei pentru cetăţenie şi se depune personal sau, în
cazuri temeinic justificate, prin mandatar cu procură specială şi autentică la sediul
Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, fiind însoţită de acte care dovedesc îndeplinirea
condiţiilor prevăzute de prezenta lege.
Cererile de redobândire sau de acordare a cetăţeniei române întemeiate pe dispoziţiile
art. 10 alin. 1 şi art. 10^1 pot fi depuse şi la misiunile diplomatice sau la oficiile consulare
ale României. În cazul în care cererile au fost depuse la misiunile diplomatice sau la
oficiile consulare ale României, acestea vor fi trimise de îndată Comisiei pentru cetăţenie
din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie.

Prin mandatar numai in cazuri temeinic justificate se depune la Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (Bucuresti). Deci, dupa parerea mea, numai acei care sunt bolnavi si stau la pat sau sunt invalizi sau ... pot sa depuna prin mandatari.
netw@lker Offline
#159 Posted : Monday, March 08, 2010 6:40:45 PM(UTC)
Buna!!
Citesc acest forum nu de prea mult timp. Ma intreb de ce trebuie sa mergi in Romania sa depui actele?! Inteleg, nu-ti mai trebuie programare, mergi cand doresti la orice agentie teritoriala si depui dosarul(sigur daca ai actele in regula). Dar pentru a merge insa e nevoie de viza(€50). Iarasi cheltuieli, plus la aceasta iti mai trebuie si invitatie, pe care cred ca majoritatea o vor obtine contra plata. Ce va face consulatul de la Chisinau...?!..pai da, va acorda vize. De ce nu s-au deschis aceste agentii in RM. Dar ce-i cu consulatele despre care se vorbea ca vor activa pe teritoriul RM.?
Parerea mea este ca, daca pana acum chestia cu redobandirea era practic inghetata, de acum incolo Statul Roman face tot sa scoata un profit maxim posibil. Plus la asta am inteles ca s-au ridicat preturile cam peste tot:declaratii, legalizari, pana si cazierele au crescut in pret. Una e ca, nu se percep taxe la depunerea dosarului.Dar fie si asa, numai sa mearga treaba odata. Nu prea cred insa ca acel termen de 5 luni sa fie respectat. Nici nu stim de cand se calculeaza. Undeva peste o jumatate de an se va vedea daca intr-adevar procesul s-a pornit.
BAFTA la toti!!
....... Offline
#160 Posted : Monday, March 08, 2010 9:35:42 PM(UTC)
netw@lker wrote:
Buna!!
Citesc acest forum nu de prea mult timp. Ma intreb de ce trebuie sa mergi in Romania sa depui actele?! Inteleg, nu-ti mai trebuie programare, mergi cand doresti la orice agentie teritoriala si depui dosarul(sigur daca ai actele in regula). Dar pentru a merge insa e nevoie de viza(€50). Iarasi cheltuieli, plus la aceasta iti mai trebuie si invitatie, pe care cred ca majoritatea o vor obtine contra plata. Ce va face consulatul de la Chisinau...?!..pai da, va acorda vize. De ce nu s-au deschis aceste agentii in RM. Dar ce-i cu consulatele despre care se vorbea ca vor activa pe teritoriul RM.?
Parerea mea este ca, daca pana acum chestia cu redobandirea era practic inghetata, de acum incolo Statul Roman face tot sa scoata un profit maxim posibil. Plus la asta am inteles ca s-au ridicat preturile cam peste tot:declaratii, legalizari, pana si cazierele au crescut in pret. Una e ca, nu se percep taxe la depunerea dosarului.Dar fie si asa, numai sa mearga treaba odata. Nu prea cred insa ca acel termen de 5 luni sa fie respectat. Nici nu stim de cand se calculeaza. Undeva peste o jumatate de an se va vedea daca intr-adevar procesul s-a pornit.
BAFTA la toti!!

Fara suparare,dar stii cand o sa fie moldovanu multumit? Cand o sa vina la poarta casei sa roage frumos sa dea dosarul, sa se faca toate actele gratis si dupa aceea sa aduca pasaportul romanesc iarasi la poarta casei.
Pe mine cel putin ma uimeste nemultumirea moldovanului; cat de mult nu i-ai da - el oricum scorneste ce sa reproseze.

Inainte oamenii stateau si asteptau sa faca 4 ani traiti legal in Romania sa poata sa depuna dosarul. In acesti 4 ani nu se puteau angaja legal, majoritatea numai ei stiu ce viata au avut. Dupa aceea depuneau dosarul si mai asteptau cate 4-5 ani, timp in care nu aveau nici un drept in tara asta, unii nu isi vedeau parintii ani intregi ca nu aveau acte. Da cate familii stabilite in Romania din lipsa de cetatenie nu puteau sa isi aranjeze copiii la gradinitele si scolile de stat, etc etc...

Acuma insa, poftim, in termeni realisti intr-un an ai cetatenie. Te primesc cu bratele deschise fara permis de sedere fara nimic, vino si depune. Si cu ce se imbogateste statul roman?? Cu taxele notariale incasate de notarii moldoveni? De cazierele care costa in romania 30 lei moldovenesti in 3 zile de urgenta? Da cat costa sa-ti faci un cazier in moldova in 3 zile?

Du-te in alte tari si uite-te cat costa sa-ti deschizi o viza. Ce acte trebuie sa ai? Ce restrictii ai?

Eu cred ca trebuie sa fim putin mai realisti si sa ne multumim cu ce ni se ofera. Cati copii pot sa isi faca studiile aici, cati oameni pot sa se angajeze cu salarii mult mai bune decat in Moldova, cati oameni au drumul deschis in tarile europene datorita cetateniei romane. Da moldovanului tot nu ii ajunge...
5 users thanked tantan for this useful post.
netw@lker Offline
#161 Posted : Monday, March 08, 2010 11:59:14 PM(UTC)
Cred ca nu m-ai inteles. M-am referit la situatie in general. Nu era vorba de mine. Eu personal am redobandit deja cetatenia romana.
....... Offline
#162 Posted : Tuesday, March 09, 2010 12:00:09 AM(UTC)
netw@lker wrote:
Cred ca nu m-ai inteles. M-am referit la situatie in general. Nu era vorba de mine. Eu personal am redobandit deja cetatenia romana.

Eu nu te-am acuzat cu nimic. Doar mi-am expus parerea. Si am vrut sa zic ca situatia este inca una buna.
netw@lker Offline
#163 Posted : Tuesday, March 09, 2010 12:07:38 AM(UTC)
Sigur ca da. Daca e sa comparam cu ceea ce era inainte...
shullerm Offline
#164 Posted : Tuesday, March 09, 2010 11:48:51 AM(UTC)
Salutare!
Am si eu o intrebare ce tine de Cazier Judiciar.
Daca sa merg la Iasi cu pachetul de documente in regula, dar fara Cazier Judiciar Romanesc, il pot obtine acolo?
Si daca "da", in cit timp il elibereaza, si cit costa?

Multumesc anticipat.
....... Offline
#165 Posted : Tuesday, March 09, 2010 11:51:44 AM(UTC)
shullerm wrote:
Salutare!
Daca sa merg la Iasi cu pachetul de documente in regula, dar fara Cazier Judiciar Romanesc, il pot obtine acolo?

Multumesc anticipat.

Cazierul romanesc poti sa il obtii in Romania, insa din pacate cel mai rapid termen este de 3 zile lucratoare. Daca ai la cine sa stai zilele acelea atunci poti sa faci asa. De asemenea poti sa faci o procura cuiva din Romania sa ti-l faca.
shullerm Offline
#166 Posted : Tuesday, March 09, 2010 1:38:56 PM(UTC)
tantan wrote:
shullerm wrote:
Salutare!

Multumesc anticipat.

Cazierul romanesc poti sa il obtii in Romania, insa din pacate cel mai rapid termen este de 3 zile lucratoare. Daca ai la cine sa stai zilele acelea atunci poti sa faci asa. De asemenea poti sa faci o procura cuiva din Romania sa ti-l faca.

Mersi pentru informatie!! Credeam ca e mai rapid cu Cazieru', dar asta e...
am o ruda in Romania, vad, poate imi face ea prin intermediul unei procuri...

si totusi ma intereseaza cit costa acest act??
....... Offline
#167 Posted : Tuesday, March 09, 2010 1:41:12 PM(UTC)
shullerm wrote:
tantan wrote:
shullerm wrote:
Salutare!

Multumesc anticipat.

Mersi pentru informatie!! Credeam ca e mai rapid cu Cazieru', dar asta e...
am o ruda in Romania, vad, poate imi face ea prin intermediul unei procuri...

si totusi ma intereseaza cit costa acest act??

Daca depui in Romania:
- cazier romanesc in 30 zile - gratis
- cazier romanesc in 3 zile - 10 ron(se platesc la trezorerie)
2 users thanked tantan for this useful post.
shullerm Offline
#168 Posted : Tuesday, March 09, 2010 2:20:39 PM(UTC)
mersi mult!!
Victor Antofica Offline
#169 Posted : Tuesday, March 09, 2010 11:26:10 PM(UTC)
Rank: Administratia

disperado Offline
#170 Posted : Wednesday, March 10, 2010 1:07:45 AM(UTC)
maine plec la iasi sa depun dosarul...sa vedem ce ma asteapta :-)
1 user thanked disperado for this useful post.
iordachics Offline
#171 Posted : Wednesday, March 10, 2010 1:36:09 PM(UTC)
disperado wrote:

sa ne scrii si noua please la ce ora erai acolo, cum a trecut totul shi cam citi oameni erau la depunere?
iulia2010 Offline
#172 Posted : Wednesday, March 10, 2010 4:49:11 PM(UTC)

Bună ziua la toti! Din start cer scuze, dar citind tot topicul parca unele momente nu mi-s clare. Fara suparere, dar spuneti-mi va rog:

1 Textul celor trei declaratii se poate de facut printr-o declaratie (p/u a economisi la notar)?

2 Aceste declaratii se intocmesc (mai bine)la un notar roman ori md? caci am auzit ca cei de la consulat spun ca notarii nostri nu stiu textul concret si fac in asa fel ca sa apelezi la serviciile notarilor romani(mai costisitor)

3 Sau daca dai declaratiile la consulat - costa ceva?

4 Cum putem lua cazierele judiciare romanisti(suntem 4 persoane care pregatim dosarele).Am vazut e-mailul mai sus ,dar ce sa fac cu el, sa trimit datele celor carora le trebuiec aceste caziere ori cum?

5 Declaratia copilului de 15 ani precum ca e de acord sa redobindeasca cet.rom. unde trebuie de facut la noi la notar ori trebuie sa mearga cu noi la consulat sa depuna acolo?

Va multumesc anticipat!
....... Offline
#173 Posted : Wednesday, March 10, 2010 5:01:32 PM(UTC)
iulia2010 wrote:
Bună ziua la toti! Din start cer scuze, dar citind tot topicul parca unele momente nu mi-s clare. Fara suparere, dar spuneti-mi va rog:

1 Textul celor trei declaratii se poate de facut printr-o declaratie (p/u a economisi la notar)?

2 Aceste declaratii se intocmesc (mai bine)la un notar roman ori md? caci am auzit ca cei de la consulat spun ca notarii nostri nu stiu textul concret si fac in asa fel ca sa apelezi la serviciile notarilor romani(mai costisitor)

4 Cum putem lua cazierele judiciare romanisti(suntem 4 persoane care pregatim dosarele).Am vazut e-mailul mai sus ,dar ce sa fac cu el, sa trimit datele celor carora le trebuiec aceste caziere ori cum?

5 Declaratia copilului de 15 ani precum ca e de acord sa redobindeasca cet.rom. unde trebuie de facut la noi la notar ori trebuie sa mearga cu noi la consulat sa depuna acolo?

Va multumesc anticipat!

1. Acele declaratii se fac numai la notar.

2. Acele declaratii poti sa le faci indiferent daca la un notar roman sau moldovean. Notarii moldoveni au textele corespunzatoare. Nu am auzit nici un caz sa fie declaratia intocmita la notar moldovean si sa nu fie ok.

3. Nu stiu daca se poate.

4. Daca vrei sa iti faci cazier romanesc:
Varianta 1: faceti cate o procura unei cunostinte/prieten/ruda din romania si sa va faca acea persoana cazierul (costa 10 ron in regim de urgenta de 3 zile, sau gratuit in regim de 30 de zile)
Varianta 2: la consulatul din Chisinau (am auzit ca se face cu 20 euro)
Varianta 3: scrie la acel e-mail pe care il promoveaza admin pe aici si spune-le ca ai nevoie de caziere si te vor ajuta ei

cgv Offline
#174 Posted : Wednesday, March 10, 2010 5:05:07 PM(UTC)

Medals:
iulia2010 wrote:

Va multumesc anticipat!

1. NU, declaratile se fac la notar.
2. Mai bine in MD, deaorece in RO te costa triplu.
3. Daca faci declaratile la consulat te costa si mai scump, daca nu ma gresesc 30 euro declaratia, depinde de consulat.
4. Cazierele se pot obtine prin mai multe metode: la consulat, intermediari, rude in ro, sau personal in ro.
5. Notar
1 user thanked cgv for this useful post.
gicu23 Offline
#175 Posted : Wednesday, March 10, 2010 5:14:35 PM(UTC)
oameni buni presupun ca prima intrebare a lui iulia2010 fost daca se poate de facut (la notar) toate cele 3 declaratii pe o foaie ca sa iasa mai ieftin, sa nu dai 160 de lei pentru fiecare declaratie in parte ci 160 p-u toate trei la un loc pe o foaie. stie cineva daca este posibil asa ceva? ca iese cam scump sa dai 480 de lei pentru trei declaratii autentificate.
1 user thanked gicu23 for this useful post.
cgv Offline
#176 Posted : Wednesday, March 10, 2010 5:23:25 PM(UTC)

Medals:
gicu23 wrote:
oameni buni presupun ca prima intrebare a lui iulia2010 fost daca se poate de facut (la notar) toate cele 3 declaratii pe o foaie ca sa iasa mai ieftin, sa nu dai 160 de lei pentru fiecare declaratie in parte ci 160 p-u toate trei la un loc pe o foaie. stie cineva daca este posibil asa ceva? ca iese cam scump sa dai 480 de lei pentru trei declaratii autentificate.

Cunosti zicala rusa "Skupoi platit dvajdi"?
gicu23 Offline
#177 Posted : Wednesday, March 10, 2010 5:29:35 PM(UTC)
cgv wrote:
gicu23 wrote:

iarasi tu cu pricoalele tale naiejesti la lume. daca nu ții a raspunde ap mai bine taci. Eu cred ca nam intrebat ceva tupa de tip: vreau pasaport roman ce tre sa fac?
1 user thanked gicu23 for this useful post.
cgv Offline
#178 Posted : Wednesday, March 10, 2010 6:13:52 PM(UTC)

Medals:
gicu23 wrote:
cgv wrote:
gicu23 wrote:

iarasi tu cu pricoalele tale naiejesti la lume. daca nu ții a raspunde ap mai bine taci. Eu cred ca nam intrebat ceva tupa de tip: vreau pasaport roman ce tre sa fac?

Oameni buni, scrie negru pe alb:
ACTE NECESARE
1. Buletinul sau cartea de identitate în copie legalizată;
3. Cazier judiciar din Republica Moldova sau Ucraina (cu traducere legalizată în limba română pentru Ucraina);
4. Acte de stare civilă (certificat de naştere, căsătorie, deces sau divorţ) în copii legalizate pentru titular şi ascendenţi (părinţi, bunici, străbunici), foşti cetăţeni români;
5. Declaraţie personală, autentificată la notar sau consulat din care să rezulte dacă a mai depus sau nu o altă cerere de redobândire a cetăţeniei române;
6. Declaraţie personală autentificată la notar sau consulat din care să rezulte că în prezent nu întreprinde şi nu sprijină acţiuni împotriva ordinii de drept, ori a siguranţei naţionale şi nici în trecut nu a desfăşurat asemenea activităţi;
7. Declaraţie pe proprie răspundere, autentificată la notar sau la misiunea diplomatică a României dacă doreşte rebobândirea cetăţeniei române cu menţinerea domiciliului în străinătate sau stabilirea domiciliului în România;

8. Acte de stare civilă în copii legalizate pentru copiii minori ai solicitanţilor, dacă este cazul;
9. Acordul soţilor pentru redobândirea cetăţeniei de către copiii minori, dat prin declaraţie autentificată la notar, dacă este cazul;
10. Consimţământul minorilor de peste 14 ani pentru redobândirea cetăţeniei române dat prin declaraţie autentificată la notar în prezenţa unui părinte;

Scrie undeva ca trebuie o declaratie in care sa contina toate punctele?
Poate pui cate 4 certificate de stare civila pe o foaie? sa nu te coste mult?

2 users thanked cgv for this useful post.
Serj080 Offline
#179 Posted : Wednesday, March 10, 2010 6:24:25 PM(UTC)
Location: Expediere cerere programare-2002// Primit programare-13.02.08// Depunere dosar-06.03.08// MO1-04.08.09// Juramint-03.09.09// Certificate ridicare N+C-10.11.09// Depunere Pasaport-24.12.09// Ridicare-10.03.2010
cgv wrote:
gicu23 wrote:
cgv wrote:
gicu23 wrote:

Om bun, scrie negru pe alb:
ACTE NECESARE
1. Buletinul sau cartea de identitate în copie legalizată;
3. Cazier judiciar din Republica Moldova sau Ucraina (cu traducere legalizată în limba română pentru Ucraina);
4. Acte de stare civilă (certificat de naştere, căsătorie, deces sau divorţ) în copii legalizate pentru titular şi ascendenţi (părinţi, bunici, străbunici), foşti cetăţeni români;

8. Acte de stare civilă în copii legalizate pentru copiii minori ai solicitanţilor, dacă este cazul;
9. Acordul soţilor pentru redobândirea cetăţeniei de către copiii minori, dat prin declaraţie autentificată la notar, dacă este cazul;

Scrie undeva ca trebuie o declaratie in care sa contina toate punctele?
Poate pui cate 4 certificate de stare civila pe o foaie? sa nu te coste mult?

Sint perfect de acord cu tine CGV ca multi sau nu inteleg ce spun sau nu vor sa inteleaga ce se scrie si ce se cere de la ei pentru a perfecta dosarul.
1 user thanked Serj080 for this useful post.
disperado Offline
#180 Posted : Wednesday, March 10, 2010 11:50:35 PM(UTC)
iordachics wrote:
disperado wrote:

sa ne scrii si noua please la ce ora erai acolo, cum a trecut totul shi cam citi oameni erau la depunere?

azi am fost la iasi, am ajuns pe la 3 dupa amiaza (am mers cu masina personala) si a fost super ok. sincer nici nu m-am asteptat ca la Iasi n-o sa fie rand, asa cum ne-am obisnuit la Chisinau la consulat. Nici un om, am fost eu singura persoana. Iti accepta actele repede si fara multe intrebari daca sunt in regula toate.

Asa ca bafta celorlalti, eu deja m-am pus in rand la asteptare Dancing Dancing Dancing
5 users thanked disperado for this useful post.
Diagon Offline
#181 Posted : Thursday, March 11, 2010 11:10:43 AM(UTC)
Salut la toti.
Spuneti va rog ca sa obtii viza la Romania, este strict neaparat sa ai banii in EURO, sau se poate si in lei. Fiindca nu e chiar rentabil sa schimb leii in eur, si dupa asta inapoi... d'oh!
Mersi
1 user thanked Diagon for this useful post.
cgv Offline
#182 Posted : Thursday, March 11, 2010 11:41:18 AM(UTC)

Medals:
Diagon wrote:
Salut la toti.
Spuneti va rog ca sa obtii viza la Romania, este strict neaparat sa ai banii in EURO, sau se poate si in lei. Fiindca nu e chiar rentabil sa schimb leii in eur, si dupa asta inapoi... d'oh!
Mersi

dovada mijloacelor de întreţinere în cuantum de 50 euro/zi pentru întreaga perioadă, dar nu mai puţin de 500 euro ori echivalentul în valută convertibilă.
Exceptie: in cazul categoriei de viza ALTE SCOPURI ( C/ZA ), cuantumul este de 100 euro/zi pentru întreaga perioadă, dar nu mai puţin de 500 euro ori echivalentul în valută convertibilă .

- dovada mijloacelor de întreţinere se face prin: card bancar internaţional personal al solicitantului de viză (original şi copie) şi extrasul de la bancomat sau extrasul contului bancar (emis cu cel mult 2 zile inaintea solicitarii vizei) din care să rezulte suma deţinută de titular; nu se acceptă certificate bancare şi bani în numerar.

Este OK, daca ai cardul in lei md.
Diagon Offline
#183 Posted : Thursday, March 11, 2010 11:53:25 AM(UTC)
cgv wrote:
Diagon wrote:
Salut la toti.
Mersi

dovada mijloacelor de întreţinere în cuantum de 50 euro/zi pentru întreaga perioadă, dar nu mai puţin de 500 euro ori echivalentul în valută convertibilă.
Exceptie: in cazul categoriei de viza ALTE SCOPURI ( C/ZA ), cuantumul este de 100 euro/zi pentru întreaga perioadă, dar nu mai puţin de 500 euro ori echivalentul în valută convertibilă .

- dovada mijloacelor de întreţinere se face prin: card bancar internaţional personal al solicitantului de viză (original şi copie) şi extrasul de la bancomat sau extrasul contului bancar (emis cu cel mult 2 zile inaintea solicitarii vizei) din care să rezulte suma deţinută de titular; nu se acceptă certificate bancare şi bani în numerar.

Mersi mult.
Mai am o intrebare.
1. Am inteles ca trebuie sa ai copia la carticica de munca, dar nu mai lucrcrez de vreo jum. de an. So fac oricum sau poate sa mearga si fara ea?
2. Vreau sa merg cu sotia sa la consulat pentru viza. Cum credeti ar putea sa mearga varianta: Merg intii eu aratind banii pe contul meu, iar a doua zi transfer banii pe contul ei si mergea si ea... Altfel ar trebui sa avem 1000 euro pentru ambii.
cgv Offline
#184 Posted : Thursday, March 11, 2010 12:00:16 PM(UTC)

Medals:
Diagon wrote:
cgv wrote:
Diagon wrote:
Salut la toti.
Mersi

Mersi mult.
Mai am o intrebare.
1. Am inteles ca trebuie sa ai copia la carticica de munca, dar nu mai lucrcrez de vreo jum. de an. So fac oricum sau poate sa mearga si fara ea?
2. Vreau sa merg cu sotia sa la consulat pentru viza. Cum credeti ar putea sa mearga varianta: Merg intii eu aratind banii pe contul meu, iar a doua zi transfer banii pe contul ei si mergea si ea... Altfel ar trebui sa avem 1000 euro pentru ambii.

1. In lista actelor nu este spus ca trebuie cartea de munca, dar este asa un punct.
- secţia consulară îşi rezervă dreptul de a solicita documente suplimentare.
2. Da poti sa faci asa cu transferul, si poti s-o faci in aceiasi zi.
Diagon Offline
#185 Posted : Thursday, March 11, 2010 12:05:04 PM(UTC)
cgv wrote:
Diagon wrote:
cgv wrote:
Diagon wrote:
Salut la toti.
Mersi

Mersi mult.
Mai am o intrebare.

1. In lista actelor nu este spus ca trebuie cartea de munca, dar este asa un punct.
- secţia consulară îşi rezervă dreptul de a solicita documente suplimentare.
2. Da poti sa faci asa cu transferul, si poti s-o faci in aceiasi zi.

zambet zambet zambet
Da unde gasesc actele necesare pentru cererea de vize? Numai la consulat sau sunt si net undeva?
cgv Offline
#186 Posted : Thursday, March 11, 2010 12:21:21 PM(UTC)

Medals:
Freedom Offline
#187 Posted : Thursday, March 11, 2010 6:27:40 PM(UTC)

Am si eu o intrebare,as fi recunoscatoare daca as primi raspuns.Pregatesc si eu acum dosarul cu acte si vreau sa stiu daca este nevoie de o dovada sau act ceva precum ca localitatea in care s-a nascut mama mea acum are alt nume.Am auzit ca de la unii cer asa document,la altii ba.
Ex:Mama s-a nascut intr-un sat care atunci avea un judet,iar acum are altul.Vor cere oare ei asa act,nu stie cineva?
Satul XXX a fost in jud.YYY,apoi ZZZ si acum e in WWW.Exista oare posibilitatea ca ei sa-mi ceara vreo explicatie sau document legal?Nici nustiu de unde sa-l iau:(
....... Offline
#188 Posted : Thursday, March 11, 2010 6:34:05 PM(UTC)
Freedom wrote:
Am si eu o intrebare,as fi recunoscatoare daca as primi raspuns.Pregatesc si eu acum dosarul cu acte si vreau sa stiu daca este nevoie de o dovada sau act ceva precum ca localitatea in care s-a nascut mama mea acum are alt nume.Am auzit ca de la unii cer asa document,la altii ba.
Ex:Mama s-a nascut intr-un sat care atunci avea un judet,iar acum are altul.Vor cere oare ei asa act,nu stie cineva?
Satul Costesti a fost in jud.Cotovsc,apoi Hincesti si acum e in Ialoveni.Exista oare posibilitatea ca ei sa-mi ceara vreo explicatie sau document legal?Nici nustiu de unde sa-l iau:(

Freedom, acuma deloc nu se mai cere adeverinta aia precum ca localitatea apartinea de Romania Mare.
Acea adeverinta se cere numai la basarabenii din Ucraina. La basarabenii din Republica Moldova nu se mai cere asa ceva.
Freedom Offline
#189 Posted : Thursday, March 11, 2010 7:06:34 PM(UTC)

tantan wrote:
Freedom wrote:
Satul XXX a fost in jud.YYY,apoi ZZZ si acum e in WWW.Exista oare posibilitatea ca ei sa-mi ceara vreo explicatie sau document legal?Nici nustiu de unde sa-l iau:(

Freedom, acuma deloc nu se mai cere adeverinta aia precum ca localitatea apartinea de Romania Mare.
Acea adeverinta se cere numai la basarabenii din Ucraina. La basarabenii din Republica Moldova nu se mai cere asa ceva.

Multumesc! Am inteles!!!
Freedom Offline
#190 Posted : Thursday, March 11, 2010 7:22:50 PM(UTC)

Problema: Sora mea e divortata si are un copil de 2ani.Treaba e ca in dosar este nevoie de acordul sotilor pentru dobindirea cetateniei de catre copii minori si fostul sot nu vrea sa-i dea acest acord nici in ruptul capului.Daca ea continua sa-si faca dosarul pentru cetatenie fara acest acord,exista posibilitatea ca copilul apoi sa treaca cumva dupa mama sau alta modalitate?Pentru ca el nu vrea sa-si ia cetatenia, nu vrea nici ei sa-i dea acest acord. E chiar aiurea de tot..
cgv Offline
#191 Posted : Thursday, March 11, 2010 7:34:29 PM(UTC)

Medals:
Freedom wrote:
Problema: Sora mea e divortata si are un copil de 2ani.Treaba e ca in dosar este nevoie de acordul sotilor pentru dobindirea cetateniei de catre copii minori si fostul sot nu vrea sa-i dea acest acord nici in ruptul capului.Daca ea continua sa-si faca dosarul pentru cetatenie fara acest acord,exista posibilitatea ca copilul apoi sa treaca cumva dupa mama sau alta modalitate?Pentru ca el nu vrea sa-si ia cetatenia, nu vrea nici ei sa-i dea acest acord. E chiar aiurea de tot..

depune ea dosarul fara actele la copil si dupa ce obtine cetatenia da in judecata sotul.

Art. 9 din legea cetateniei :

În cazul în care numai unul dintre părinţi dobândeşte cetăţenia română, părinţii vor
hotărî, de comun acord, cu privire la cetăţenia copilului. În situaţia în care părinţii nu cad de acord, tribunalul de la domiciliul minorului va decide, ţinând seama de interesele acestuia. În cazul copilului care a împlinit vârsta de 14 ani este necesar consimţământul acestuia.
Copilul dobândeşte cetăţenia română pe aceeaşi dată cu părintele său.
Freedom Offline
#192 Posted : Thursday, March 11, 2010 7:43:40 PM(UTC)

cgv wrote:
Freedom wrote:

depune ea dosarul fara actele la copil si dupa ce obtine cetatenia da in judecata sotul.

Art. 9 din legea cetateniei :

În cazul în care numai unul dintre părinţi dobândeşte cetăţenia română, părinţii vor
hotărî, de comun acord, cu privire la cetăţenia copilului. În situaţia în care părinţii nu cad de acord, tribunalul de la domiciliul minorului va decide, ţinând seama de interesele acestuia. În cazul copilului care a împlinit vârsta de 14 ani este necesar consimţământul acestuia.
Copilul dobândeşte cetăţenia română pe aceeaşi dată cu părintele său.

Mersi frumos de raspuns!!
Vasea Offline
#193 Posted : Friday, March 12, 2010 12:39:22 AM(UTC)
Buna.Eu am depus dosarul in Februarie in Chisinau cu invitatie.Ce o sa fie dac o sa depun dosarul si in Romania concomitent...
Victor Antofica Offline
#194 Posted : Friday, March 12, 2010 12:40:45 AM(UTC)
Rank: Administratia

o sa incalci legea
Vasea Offline
#195 Posted : Friday, March 12, 2010 12:49:12 AM(UTC)
Da a mai depus cineva dosarele concomitent in Romania si in Moldova ... si ce sa intimplat...De unde ati primit mai repede invitatie pentru juramint...
cgv Offline
#196 Posted : Friday, March 12, 2010 1:02:01 AM(UTC)

Medals:
Vasea wrote:
Da a mai depus cineva dosarele concomitent in Romania si in Moldova ... si ce sa intimplat...De unde ati primit mai repede invitatie pentru juramint...

treaba asta cade sub incidenta codului penal, doar depui o declaratie autentificata la notar.
art.292 Cod Penal pentru declaraţii nesincere
Ganster Offline
#197 Posted : Friday, March 12, 2010 2:06:56 AM(UTC)

sa arat banii de pe cartela Visa Electron e normal ?
sau numai Visa trebuie ?
Aurica Offline
#198 Posted : Friday, March 12, 2010 3:05:21 AM(UTC)

tantan wrote:
[quote=netw@lker]Buna!!
BAFTA la toti!!

Fara suparare,dar stii cand o sa fie moldovanu multumit? Cand o sa vina la poarta casei sa roage frumos sa dea dosarul, sa se faca toate actele gratis si dupa aceea sa aduca pasaportul romanesc iarasi la poarta casei.
Pe mine cel putin ma uimeste nemultumirea moldovanului; cat de mult nu i-ai da - el oricum scorneste ce sa reproseze.

Inainte oamenii stateau si asteptau sa faca 4 ani traiti legal in Romania sa poata sa depuna dosarul. In acesti 4 ani nu se puteau angaja legal, majoritatea numai ei stiu ce viata au avut. Dupa aceea depuneau dosarul si mai asteptau cate 4-5 ani, timp in care nu aveau nici un drept in tara asta, unii nu isi vedeau parintii ani intregi ca nu aveau acte. Da cate familii stabilite in Romania din lipsa de cetatenie nu puteau sa isi aranjeze copiii la gradinitele si scolile de stat, etc etc...

Acuma insa, poftim, in termeni realisti intr-un an ai cetatenie. Te primesc cu bratele deschise fara permis de sedere fara nimic, vino si depune. Si cu ce se imbogateste statul roman?? Cu taxele notariale incasate de notarii moldoveni? De cazierele care costa in romania 30 lei moldovenesti in 3 zile de urgenta? Da cat costa sa-ti faci un cazier in moldova in 3 zile?

Du-te in alte tari si uite-te cat costa sa-ti deschizi o viza. Ce acte trebuie sa ai? Ce restrictii ai?

Eu cred ca trebuie sa fim putin mai realisti si sa ne multumim cu ce ni se ofera. Cati copii pot sa isi faca studiile aici, cati oameni pot sa se angajeze cu salarii mult mai bune decat in Moldova, cati oameni au drumul deschis in tarile europene datorita cetateniei romane. Da moldovanului tot nu ii ajunge...[/quot

Tantan, 100% de acord cu tine, si parerea mea cu noile agentii deschise p/u depunerea dosarelor unde se spune - ACTELE SE DEPUN PERSONAL. Guvernul RO incearca sa combata coruptia si sa ajute oamenilor care doresc aceasta redobindire sa nu mai piarda mii de EURO la fel de fel de INTERMEDIARI(m-am referit anume la depunera dosaruui nu la intocmirea altor acte), lumea nu prea e informata nu toti au acces la internet si foarte repede nimeresc in capcana. Eu personal fiind parca informata din disperare am fost dusa in eroare....Eu nu sunt unica....
Pentru a intelege pretul unei vize trebuie sa-i gusti stresul....
3 users thanked Aurica for this useful post.
1orf Offline
#199 Posted : Friday, March 12, 2010 2:23:42 PM(UTC)
Buna am depus actele in 2007, zilele acestea mi s-a dat aviz pozitiv cazierele sunt deja expirate trebuiesc reinoite, intre timp mi-am schimbat domiciliul in Austria cu pasaport moldovenesc, acum ma pregatesc de ceilalti pasi sa reinoiesc cazierele dar nu stiu daca la eliberarea cazierului romanesc trebuie buletinul sau pot sa folosesc numai pasaportul moldovenesc precizez ca buletul mi-a expirat si fiind in strainatate nu m-am mai intors in Moldova sa-l reinoiesc.

Si a doua intrebare, in 2007 la depunerea actelor m-a intrebat ce domiciliu o sa vreau in pasaport atunci am declarat ca romania, eram studenta, acum sunt casatorita in austria as putea sa schimb domiciliul din Austria sau trebuie sa scriu domiciliul din pasaportul moldovenesc adica Moldova?

Multumesc mult .
....... Offline
#200 Posted : Friday, March 12, 2010 2:29:36 PM(UTC)
1orf wrote:
Buna am depus actele in 2007, zilele acestea mi s-a dat aviz pozitiv cazierele sunt deja expirate trebuiesc reinoite, intre timp mi-am schimbat domiciliul in Austria cu pasaport moldovenesc, acum ma pregatesc de ceilalti pasi sa reinoiesc cazierele dar nu stiu daca la eliberarea cazierului romanesc trebuie buletinul sau pot sa folosesc numai pasaportul moldovenesc precizez ca buletul mi-a expirat si fiind in strainatate nu m-am mai intors in Moldova sa-l reinoiesc.

Si a doua intrebare, in 2007 la depunerea actelor m-a intrebat ce domiciliu o sa vreau in pasaport atunci am declarat ca romania, eram studenta, acum sunt casatorita in austria as putea sa schimb domiciliul din Austria sau trebuie sa scriu domiciliul din pasaportul moldovenesc adica Moldova?

Multumesc mult .

Daca ai deja aviz pozitiv, inseamna ca nu mai trebuie sa completezi cu nici un act. Cine ti-a zis ca trebuie sa aduci caziere noi??

2. Nu ai cum sa-ti schimbi domiciliul in Austia pentru ca nu primesti cetatenie austriaca, ci romana. Domiciliul se alege intre: domiciliu in Moldova sau domiciliul in Romania.
Users browsing this topic
Vizitator
9 Pages<1234>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You can vote in polls in this forum.