Anaaaaa wrote:Buna ziua,
Am depus actele pentru redobandirea cetateniei romane la Bucuresti in mai 2009 avand permis de sedere ca student. La sfarsitul lui august 2009 m-am casatorit c-un cetatean roman si am obtinut cartea de rezidenta la sfarsitul anului.
Intrebarea mea este ce acte trebuie sa completez la dosarul meu pentru modificarile ulterioare (schimbul familiei dupa sot, resedinta) la redobandirea cetateniei si cum e procedura pentru a le depune la Bucuresti caci nu am primit pana acum nici-o scrisoare de la ei ? Am tot incercat sa le sun dar fara nici-un succes.
Va multumesc anticipat !
Bafta la toti !
Ana, eu am avut exact aceeasi situatie ca a ta. In cazul in care tu ai luat numele sotului si ti-ai schimbat deja toate actele moldovenesti pe noul nume, atunci URGENT du-te la DC si depune ,copia certificatului de nastere, certificatului de casatorie si copia pasaportului moldovenesc. Daca nu te afli in Bucuresti, atunci trimite printr-o scrisoare recomandata aceste acte (trebuie copii xerox obisnuite).
La aceste acte ataseaza o scrisoare gen:
Subsemnata POPESCU ANA, cetatean al Rep. Moldova, domiciliata in .... avand numarul dosarului pt. redobandirea cetateniei cu nr. .... va informez ca in urma casatoriei inregistrate in data de .... numele meu a devenit ANTONESCU ANA. Va rog sa faceti modificarile corespunzatoare. Cu stima, Antonescu Ana