Forumul Cetatenie-Romana.info
Cetatenie-Romana.Info - Logo
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Tag as favorite
Adevarat sau doar iluzie? parinte cu cetatenie romana-> copilul ia automat cetatenia?
Sandu
#1 Posted : Thursday, June 25, 2009 3:37:41 AM
Rank: Incepator
Medals:
Am depus dosarul la Chisinau in 2009, asa ca pentru mine redobindirea cetatenii(5 luni) este o iluzie... mai bine zis 5 ani.... Astazi am gasit acest minunat forum,unde am citit ca e posibila inregistrarea cererii pentru primirea certificatului de nastere romanesc pentru persoane a caror parintzi au primit cetatenie in timp ce ei erau minori, cu toate ca nu erau inclushi in cererea parintelui. Am recitit legea cu privire la cetatenia romana si nu am gasit nimic la acest capitol.... Daca cineva cunoaste mai detaliat acest subiect atasatzi un link unde pot sa ma documentez... Mersi anticipat!!!
Sponsor  

Stiai ca te poti loga cu acelasi username/parola si pe --> http://mdforum.info <--
dorin1984
#2 Posted : Thursday, June 25, 2009 10:58:23 AM
Rank: Membru Avansat

Medals:
Sandu wrote:
Am depus dosarul la Chisinau in 2009, asa ca pentru mine redobindirea cetatenii(5 luni) este o iluzie... mai bine zis 5 ani.... Astazi am gasit acest minunat forum,unde am citit ca e posibila inregistrarea cererii pentru primirea certificatului de nastere romanesc pentru persoane a caror parintzi au primit cetatenie in timp ce ei erau minori, cu toate ca nu erau inclushi in cererea parintelui. Am recitit legea cu privire la cetatenia romana si nu am gasit nimic la acest capitol.... Daca cineva cunoaste mai detaliat acest subiect atasatzi un link unde pot sa ma documentez... Mersi anticipat!!!

Eu cunosc o persoana care a obtinut cetatenia in asa modalitate dar prin judecata,
el avea 20 ani si tatal lui a obtinut cetatenia cind el avea 16
deci daca unul din parinti a obtinut cetatenia cint tu nu aveai inca 18 ani
o poti si tu obtine acum, trebuie sa te consulti cu un avocat,
daca doresti iti pot recomanda
www.avocathabasescu.ro
tantan
#3 Posted : Thursday, June 25, 2009 11:36:58 AM

Medals:
Location: Moldova, Depunere dosar:jan'2005 / Urgentare:may'2008 / Completare: oct'2008 / Aviz: may'2009 / Monitor: oct'2009/ Juramant: nov'2009/Depunere certif.nastere: nov'2009/ Elib.certif.nastere:febr'2010
Poti sa nu te complici cu avocat. Chestia asta e stipulata in lege si poti sa soliciti personal redobandirea cetateniei avand astfel de statut. Vezi in legea cetateniei de pe www.just.ro

PS Nu este nici un fel de iluzie. E o chestie reala si sunt multe cazuri care si-au rezolvat prin aceasta metoda.
lgnet
#4 Posted : Thursday, June 25, 2009 11:48:56 AM
Rank: Membru
Medals:
tantan wrote:
Poti sa nu te complici cu avocat. Chestia asta e stipulata in lege si poti sa soliciti personal redobandirea cetateniei avand astfel de statut. Vezi in legea cetateniei de pe www.just.ro

PS Nu este nici un fel de iluzie. E o chestie reala si sunt multe cazuri care si-au rezolvat prin aceasta metoda.

buna!sunt si eu intr-o situatie asemanatoare dar...nu pot face rost de dovada aia care ar confirma ca tatal meu a obtinut cet. cind eram minor.un om bun mi-a zis ca este nevoie de imputernicirea tatalui pentru a obtine actul respectiv,doar asa.
Nu-mi ramine decit sa astept publicarea in mon.of.caci am depus si actele intre timp,ca toata lumea cu multa rabdareBrick wall
profymd
#5 Posted : Thursday, June 25, 2009 7:54:41 PM

Medals:
Am fost la Consulat la Chisinau si eu cu aceeasi problema, in plus nu am nici dovada cetateniei romane a tatalui meu, am doar certificatul sau de nastere si copia pasaportului romanesc. Cei de la Consulat mi-au spus sa pregatesc urmatoarele acte, dar mi-au spus sa merg la Primaria Sectorului 1 pentru ca prin consulat dureaza cam mult timp si sa solicit transcrierea certificatului de nastere pe cale retroactiva. Urmeaza sa merg peste cateva saptamani la Bucuresti sa depun toate actele de mai jos:

-certificatul meu de nastere moldovenesc+copie simpla;
-buletinul meu de identitate moldovenesc+copie simpla;
-pasaportul meu+copie;
-consimtamantul meu legalizat notarial;
-copia pasaportului romanesc al tatalui meu;
-certificatul de nastere romanesc al tatalui meu (cel moldovenesc il au deja inscris in registrele lor)+copie;
-certificatul de casatorie romanesc al parintilor mei (cel moldovenesc il au deja inscris in registrele lor)+copie;
-consimtamantul mamei facut notarial pentru obtinerea cetateniei romane (in forma, Subsemnata.XXXXX mama lui XXXXXXX imi dau consimtamantul in vederea dobandirii cetateniei romane pentru feciorul meu in baza tatalui sau XXXX), nu este o forma exacta, dar urmeaza sa o fac la notar. E un fel de consimtamant la fel retroactiv.

Sa vedem ce imi va reusi.
Sandu
#6 Posted : Thursday, June 25, 2009 10:01:36 PM
Medals:
Va multumesc tuturor... in special #5, m-am hotarit sa merg si eu la sfirsitul lui august pentru ca am oricum drum pe acolo.... Profymd, daca ai posibilitatea informeaza-ne si pe noi despre succesele de la Bucuresti. multumesc.
Sandu
#7 Posted : Thursday, June 25, 2009 10:06:58 PM
Medals:
Quote:
[quote=profymd]Am fost la Consulat la Chisinau si eu cu aceeasi problema, in plus nu am nici dovada cetateniei romane a tatalui meu, am doar certificatul sau de nastere si copia pasaportului romanesc.

In ce consta dovada cetateniei? dar certificatul si Pasaportul nu reprezinta o dovada?
dasha2001
#8 Posted : Saturday, November 21, 2009 6:11:45 PM

Medals:
Location: Cluj-Napoca Depunere dosar aprilie 2007 Bucuresti/ Urgentare noiembrie 2008/ Aviz pozitiv 1 august 2009/ Publicare M.O. 27 octombrie 2009/ Juramant-17 decembrie
ART. 9 din Legea cetateniei romane
Copilul născut din părinţi cetăţeni străini sau fără cetăţenie şi care nu a împlinit vârsta de 18 ani dobândeşte cetăţenia română o dată cu părinţii săi.
În cazul în care numai unul dintre părinţi dobândeşte cetăţenia română, părinţii vor hotărî, de comun acord, cu privire la cetăţenia copilului. În situaţia în care părinţii nu cad de acord, tribunalul de la domiciliul minorului va decide, ţinând seama de interesele acestuia. În cazul copilului care a împlinit vârsta de 14 ani este necesar consimţământul acestuia.
Copilul dobândeşte cetăţenia română pe aceeaşi dată cu părintele său.
În cazul în care minorul a dobândit cetăţenia română în condiţiile alin. 1 sau 2 şi nu a fost inclus în certificatul de cetăţenie al părintelui sau nu i s-a eliberat certificat de cetăţenie potrivit dispoziţiilor art. 19 alin. 5 sau 7, părinţii sau, după caz, părintele, cetăţeni români, pot solicita transcrierea ori înscrierea în registrele de stare civilă române a certificatelor sau extraselor de stare civilă eliberate de autorităţile străine în condiţiile Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, cu modificările şi completările ulterioare.
Copilul care a împlinit vârsta de 14 ani poate formula în nume propriu cererea de transcriere sau înscriere a certificatului ori extrasului de naştere. În acest caz, dovada cetăţeniei minorului se face cu cartea de identitate sau paşaportul emisă/emis de autorităţile române părintelui ori cu certificatul prevăzut de art. 19 alin. 4.
Users browsing this topic
Vizitator
Tag as favorite
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You can vote in polls in this forum.