Forumul Cetatenie-Romana.info
Welcome Guest! To enable all features please Intrare or Inregistrare.

Notificare

Icon
Error

Share
Optiuni
Ultima postare. Go to first unread
Offline kisa  
#1 Postat : miercuri, 3 decembrie 2008 12:35:55(UTC)
Nivel: Incepator
kisa
Postari: 3
Reputation:

Am o intrebare pt o prietena care in urmatoarele 3 luni va fi chemata la intevriu si un examen! va rog, daca stiti sa mi raspundeti: ce presupune acest examen, afar de kestii generale precum cultura istorie geografie, exista bibliografie? o lista de intrebari? poate e cineva pe acest site care a trecut prin asta si ar putea sa mi raspunda concret. Va rog. astept raspunsul d-voastra.

Editeaza de catre moderator duminică, 26 aprilie 2009 14:54:42(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Offline VADIM  
#2 Postat : miercuri, 3 decembrie 2008 14:23:37(UTC)
Nivel: Membru Avansat
VADIM
Postari: 497
Reputation:

A fost multumit de: 4 -ori in postarea 2
Locatia: Bucuresti
Privet Kisa.
Am trecut si eu prin acest "examen" infernal si o sa incerc sa te ajut cu tot ce pot... Examenul fiind foarte greu, poti sa zici ca este o lectie de viata mai mult... Spune-i prietenei tale sa se pregateasca corespunzator... Este un fel de bacalaureat:

- Limba romana scris si oral. La scris o sa-ti deie mai mult ca sigur teste grila... La oral ai grija de dictie si de accent. Daca observa cineva din comisie accentul de moldovean sau de alta natie risti sa nu promovezi examenul de cetatenie din start si chiar sa ti se interzika intrarea in Romania.
- Istorie. Foarte greu... Trebuie sa stii anii de domnie la toti domnitorii, presedintii, prim-ministrii si ministrii justitiei Romaniei, Moldovei etc. de la Stefan Cel Mare incoace... Si aici sunt multe intrebari capcana... Exemplul de intrebare capcana: Cu cine s-a casatorit Ion Iliescu - Domnitor in Tara Romaneasca intre anii 1699 - 1769?
- Geografie. Este un obiect foarte interesant si in acelasi timp "каварный". O sa fie mai multe intrebari din Geografie Economica, Geografie Politica, Geografie Arheologica, Geografie Fanatica si Fantastica, Geografia Totalitara, Geografie Olteneasca in legatura cu Geografia Ardeleneasca... si multe multe altele. Aici important sa improvizezi in caz de ceva. Sa nu te dai batuta la o intrebare grea.
- Matematica. In principiu iti dau sa rezolvei ecuatii de gradul 2 si 3. In multe cazuri se dau si ecuatii cu gradul 2 cu cod portocaliu de dificultate, care sunt foarte greu de rezolvat. Mai sunt probleme cu care Romania se confrunta zi de zi foarte multe. De exemplu: Cum sa ridici nivelul de cultura la toti tsiganii din Romania cu 1 EURO? sau Unde sunt banii din fondurile Europene. Raspunsul nu l-am gasit pe nici un site...
- Economie. Aici trebuie sa stii toate bugetele Romaniei din 1918 - Prezent... Adica tot bugetul pe de rost, si sumele inclusiv... Asa iti antrenezi memoria...
- Religie. Ortodoxa si Catolica. Crezul sa-l stii pe din afara este la ordinea zilei... Daca vrei sa treci cu bine de acest examen mai bine in vata Noul Testament si ai garantat nota 10.
- Sport. Dai un cros (nr de cercuri este conditionat de cati ani ai impliniti) in jurul Insitutului de Magistratura. Sau la alegere prin Cismigiu. Dupa - flotari si genoflexiuni la greu, si la baieti sarituri in lungime, inaltime, in lateral si tridimensional, la fete - Un dans Exotic (de burta, sau un streaptese - daca vrei sa-i dai peste cap).

Cam astea fiind materiile la care trebuie sa te pregatesti. Foarte multi pica acest examen... Ai grija de Omul Rosu/Span din comisie...

P.S. Bineinteles Kisa toate scrise de mai sus, sunt rezultatul imaginatiei mele din dimineata 03.12.2008 si n-au nici o legatura cu realitatea romana.:-({|= Daca intimplator ar fi vreo asemanare este din pura intimplare. De examen n-am auzit ca ar exista la fel ca si interviul... Liar

O zi placuta la toti...

Editeaza de catre utilizator miercuri, 3 decembrie 2008 15:27:56(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Offline admin  
#3 Postat : miercuri, 3 decembrie 2008 15:24:10(UTC)
Nivel: Administratia
admin
Postari: 1,340
Reputation:

A fost multumit de: 473 -ori in postarea 195
Locatia: London
Vadim, vad ca esti tare documentat :)
poate kisa vorbeste de o persoana din strainatate, de alta nationalitate decat moldovean,ucrainean...

Editeaza de catre utilizator miercuri, 3 decembrie 2008 15:24:39(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Offline vasea88  
#4 Postat : miercuri, 3 decembrie 2008 18:24:19(UTC)
Nivel: Incepator
vasea88
Postari: 3
Reputation:

Acest examen poate include diferite antrebari, chiar şi cele care la prima vedere par banale. Nu ştiu din ce cauză dar pe partea aia de peste Prut se uita la noi, românii basarabeni ca la duşmani ai poporului. Eu înţeleg ca Basarabia e inundată de rusofoni care discriminează în fel şi chip cultura şi obiceiurile noastre româneşti, ca exemplu luam chiar evenimentele curente de la 1 Decembrie de la Chişinău cînd un grup de tineri de naţionalitate rusă au blocat accesul la monumentul lui Ştefan cel Mare:www.protv.md/stiri/politic/incidente-in-capitala-de-ziua-nationala-a-romaniei.html, dar totuşi restul populatiei suntem români şi dorim redobîndirea cetăţeniei române cu orice preţ! Să fim cu Ţara. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Editeaza de catre utilizator miercuri, 3 decembrie 2008 18:24:47(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Offline silvia  
#5 Postat : miercuri, 3 decembrie 2008 21:42:51(UTC)
Nivel: Incepator
silvia
Postari: 1
Reputation:

foarte tare mesajul lui vadim!
Offline kisa  
#6 Postat : joi, 4 decembrie 2008 13:27:59(UTC)
Nivel: Incepator
kisa
Postari: 3
Reputation:

Applause bravo, Vadim!! M am pus pe ris rau de tot citind mesajul tau!
Dar din pacate adevarul este ca exista acest examen sau interviu, spune i cum vrei!
Orice tara la acordarea cetateniei la cerere pretinde la un asemenea examen, asigurandu se astfel ca "noul" cetatean este oarecum la zi cu istoria, limba, si alte kestii.
Vezi ca vorbesc la acordarea la cerere nu de redobandire, la care se presupune ca ai fost roman "prin nastere", si etc.
Ma intereseaza sa aflu ce presupune? este ceva la care chiar trebuie sa inveti sau este vorba de cultura generala? o cultura pe care noi, facand toti cred scoala dupa programa romaneasca, o avem deja? Imi poate raspunde cineva sau este o alta "intrebare retorica"? o:)
P.S.: oricum faza cu crosu, ecuatiile de gradul 2 si dansul din buric m au omorat! Brick wall :-*
Offline salavat  
#7 Postat : joi, 4 decembrie 2008 14:04:57(UTC)
Nivel: Membru Avansat
salavat
Postari: 90
Reputation:

A fost multumit de: 4 -ori in postarea 4
Actele şi taxele necesare pentru depunerea cererii de acordare a cetăţeniei române
(Art. 8 din Legea nr. 21/1991)

ACTE NECESARE:
1. PAŞAPORT în copie legalizată sau « conform cu originalul »;
2. PERMIS de şedere permanentă pentru cetăţeni străini în copie legalizată sau « conform cu originalul »;
3. HOTĂRÂREA prin care s-a stabilit domiciliul în România în copie legalizată eliberată de Oficiul Român pentru Imigrări;
4. ADEVERINŢĂ din care să rezulte domiciliul legal în România de cel puţin 8 ani sau, în cazul în care este căsătorit cu un cetăţean român, de cel puţin 5 ani de la data căsătoriei - eliberată de Oficiul Român pentru Imigrări;
5. DECLARAŢIE personală autentificată la notar din care să rezulte că în prezent nu întreprinde şi nu sprijină acţiuni împotriva ordinii de drept, ori a siguranţei naţionale şi nici în trecut nu a desfăşurat asemenea activităţi;
6. CERTIFICAT de NAŞTERE în copie legalizată şi traducere în limba română, legalizată;
7. CERTIFICAT de CĂSĂTORIE în copie legalizată;
8. DOVADA cetăţeniei române a soţului sau a soţiei (actul de identitate în copie legalizată);
9. CERTIFICATE de NAŞTERE ale minorilor în copii legalizate;
10. ACORDUL părinţilor privind dobândirea cetăţeniei române pentru copii dat prin declaraţie autentificată la notar;
11. Consimţământul minorului care a împlinit vârsta de 14 ani pentru dobândirea cetăţeniei române dat prin declaraţie autentificată la notar şi în prezenţa unui părinte;
12. CAZIER JUDICIAR din România;
13. CAZIER JUDICIAR din străinătate în original şi cu traducere în limba română, legalizată la notar;
14. DOVADA locuinţei în copie legalizată prin una din următoarele variante:
A. prin contract de închiriere înregistrat la Administraţia Financiară în copie legalizată şi extras CF de informare al proprietarului pentru imobilul în cauză.
B. prin contract de vânzare-cumpărare în copie legalizată şi extras CF de informare al proprietarului pentru imobilul în cauză.
C. prin contract de comodat în copie legalizată şi extras CF de informare al proprietarului pentru imobilul în cauză.
D. prin declaraţie autentificată la notar de luare în spaţiu şi şi extras CF de informare al proprietarului pentru imobilul în cauză.
15. DOVADA mijloacelor legale pentru o existenţă decentă în România, în condiţiile stabilite de legislaţia privind regimul străinilor (după caz):
A. venituri din activităţi comerciale
a) actul constitutiv al societăţii comerciale în copie legalizată;
b) CUI în fotocopie.
c) bilanţ contabil de la sfârşitul anului precedent, înregistrat la Administraţia Financiară.
d) HOTĂRÂREA AGA de repartizare a dividendelor sau respectiv procesul verbal al asociatului unic;
e) DOVADA încasării dividendelor cuvenite;
f) DOVADA achitării impozitului pe dividendele încasate;
g) CERTIFICAT constatator de la Oficiul Registrul Comerţului pentru societatea comercială.
h) CERTIFICAT de atestare fiscală eliberat de Administraţia Finanţelor Publice de la sediul societăţii comerciale privind plata impozitelor şi taxelor către stat.

B. CONTRACT individual de muncă cu viza Inspectoratului Teritorial de Muncă în copie legalizată precum şi adeverinţă din care să rezulte salariul lunar NET.

C. Venituri din cedarea folosinţei bunurilor
a) declaraţia de venit global privind obţinerea de venituri din cedarea folosinţei bunurilor.
b) certificat de atestare fiscală pentru persoane fizice.
D. TALON de pensie sau alte dovezi;
TAXE
1. TAXA CONSULARĂ – 187,5 lei - se plăteşte la C.E.C. sau la Trezorerie în contul nr. 203301028609468;
2. TAXĂ ÎNREGISTRARE CERERE – 3 lei – se plăteşte la C.E.C. sau la Trezorerie în contul nr. 203301028609468;
3. TAXA de publicare în Monitorul Oficial în cuantum de 90 lei se plateşte în conturile:
IBAN: RO55RNCB0082006711100001, BCR S.A. - SUCURSALA UNIREA şi
IBAN: RO12TREZ7005069XXX000531, Direcţia de trezorerie şi contabilitate publică a Municipiului Bucureşti, C.I.F. RO427282
Plata taxei se poate face şi la sediul Monitorului Oficial din Bucureşti, şos Panduri nr.1, Bl.P33, parter, sector 5.
4. TIMBRU JUDICIAR de 1,5 lei - se cumpără de la Poştă ;
IMPORTANT
· Toate actele se depun într-un dosar cu şină.
· TOATE TAXELE SE PLĂTESC ÎNAINTE DE DEPUNEREA CERERII.
· CEREREA SE DEPUNE PERSONAL !
· Cererile care nu sunt însoţite de toate documentele nu se primesc.
· Datele de stare civilă din documentele depuse trebuie să corespundă cu cele din certificatul de naştere !
· Actele întocmite în străinătate trebuie să poarte apostila aplicată de autoritatea desemnată de statul emitent, conform Convenţiei adoptată la Haga la 5 oct. 1961, ori să fie supralegalizate.
· În cazul în care actele sunt întocmite de agenţii diplomatici sau consulari ai României nu este necesară apostila, ori supralegalizarea.
· Persoanele care solicită acordarea cetăţeniei române trebuie să cunoască :
- Limba română (scris şi citit);
- Constituţia României şi Imnul naţional;
- Noţiuni elementare de cultură şi civilizaţie românească (istoria şi geografia României, artă şi literatură română).


Nu exista niste rigori stricte de examen sau un test tipologc asupra acestui lucru, unii avocati sustin "doar ca trebuie sa cunoasca limba si sa posede notiuni elementare de cultura si civilizatie romaneasca in masura suficienta pentru a se integra in viata sociala, precum si prevederile Constitutiei romane", suna cam ambiguu, cum se verifica? spre exemplu un cunoscut din Finlanda a fost "examinat" de consulul roman chiar la momentul depunerii cererii, astfel daca cunosti limba romana scris si citit o demonstrezi cand completezi modelele de declaratii, si insasi cererea in fata consulului, tot la capitolul limba, daca faci fata textului juramantului e ok:)
Referitor la Constitutie, important e sa cunosti notiuni din I Capitol unde se subliniaza despre forma de constituire, statul de drept si drepturile omului respectate in Romania, sunt niste chestii generale, la care te intreaba consulul sau functionarul de la Min.Just in ziua depunerii juramantului, tot in aceeasi zi esti "testat" la cap. civilizatie romanesca cu cele mai elementare intrebari de genul: care e capitala Romaniei, care e ziua nationala a Romaniei, cine a fost M.Eminescu si cand a avut loc Marea Unire. Desi sunt intrebari destul de simple aidoma unui interviu banal care nu sperie pe nimeni, sunt cetateni romani cu "traditie" care nu cunosc nici macar cine e Mihai Viteazu Think important e sa indeplinesti strict conditiile oficiale referitor la pachetul de acte.

Editeaza de catre utilizator vineri, 5 decembrie 2008 13:44:10(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Offline VADIM  
#8 Postat : joi, 4 decembrie 2008 16:58:14(UTC)
Nivel: Membru Avansat
VADIM
Postari: 497
Reputation:

A fost multumit de: 4 -ori in postarea 2
Locatia: Bucuresti
De neuitat Imnul Romaniei... Tin minte ca l-am invatat in clasa a 9 la liceu... Greu variant... Brick wall
Offline kisa  
#9 Postat : joi, 4 decembrie 2008 18:36:11(UTC)
Nivel: Incepator
kisa
Postari: 3
Reputation:

Multumesc, salavat!
Ne ai lamurit, pt ca deja am innebunit google-lul cu cautari despre acest examen! Brick wall
Nu pare foarte greu, mai greu par a fi toate hartogariile alea de mai sus!
Merci mult!
P.S.: vad ca scrie ca trebuie sa domiciliezi de 5ani pt depunere? sau n am inteles bine, ca in cazul meu sederea e deja destul de lunga, casatoria face si ea curand 5ani, da domiciliu inca n am, astfel ar reiesi ca trebuie sa ma domiciliez si dupa aia sa mai astept 5? hai ca m am incurcat de tot:-# !! lasa ca merg tot pe casatorie.
Ii transmit prietenei mele sa stea linistita, ca e ok interviul.
Offline alionca  
#10 Postat : sâmbătă, 28 februarie 2009 15:39:54(UTC)
Nivel: Incepator
alionca
Postari: 4
Reputation:

Locatia: Deva
Buna, si eu l-am trecut ex asta ieri, nu e greu dar habar trebuie sa ai.te intreaba din constitutie, imnul 4 strofe care se canta(nu toate 11 strofe)
Din geogr:relief, judete(treb sa stii unde sant situate), munti, rauri, lacuri(cate 2 din fiecare)
Istoria trebuie sa stii(cel mai principal, Stefan cel Mare, Alexandru Ioan Cuza, Mihai Viteazu), cand a fost unirea,regii Romaniei, aici treb sa stii mai multe.
La limba romana- te pune sa scrii si sa citesti ceva, ca sa vada daca stii
Din cultura generala:2 actori, 2 scriitori,2 poeti, 2 oamnei de stiinta si asa mai departe
Din politica:cine e presedinte, ce obligatii are, cine e la camera de senat,prinministru
In comisie au fost 4 ,dar te intreba o domna restul ascultau, si dupa parerea mea au fost f. de treaba.Am fost 13 la examenare si toata lumea a luat.
o zi buna

Editeaza de catre utilizator sâmbătă, 28 februarie 2009 15:40:25(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Offline VADIM  
#11 Postat : sâmbătă, 28 februarie 2009 16:16:11(UTC)
Nivel: Membru Avansat
VADIM
Postari: 497
Reputation:

A fost multumit de: 4 -ori in postarea 2
Locatia: Bucuresti
Alionca si toti cei examinati au stiut chestiile acestea???

De exemplu: relief, lacuri sau chiar si imnul de 4 strofe - tinand cont ca sunt ditamai hurdugia de strofa ai ceva de invatat...
Offline alionca  
#12 Postat : luni, 2 martie 2009 12:53:01(UTC)
Nivel: Incepator
alionca
Postari: 4
Reputation:

Locatia: Deva
Buna Vadim,imnul stiu sigur ca stia toata lumea,4 strofe(numai eu de nebuna de mine am invat tot 11 strofe :) ) restul nu stiu, ca intra o persoana la examinare.Dar nu la toata lumea puneau aceleasi intrebari,si am inteles ca unii dintre ei nu au fost prima data, au mai picat inainte.Eu am scapat usor,din 30 intrebari care mi-au pus nu stiam la una sa raspund.Cine erau ultimii, deja le-a pus sa spun numai o strofa din imn si le tineau numai un sfert de ora.Eu zic sa nu-ti faci griji , ca nu e asa greu
Offline VADIM  
#13 Postat : luni, 2 martie 2009 14:25:47(UTC)
Nivel: Membru Avansat
VADIM
Postari: 497
Reputation:

A fost multumit de: 4 -ori in postarea 2
Locatia: Bucuresti
alionca a scris:
Buna Vadim,imnul stiu sigur ca stia toata lumea,4 strofe(numai eu de nebuna de mine am invat tot 11 strofe :) ) restul nu stiu, ca intra o persoana la examinare.Dar nu la toata lumea puneau aceleasi intrebari,si am inteles ca unii dintre ei nu au fost prima data, au mai picat inainte.Eu am scapat usor,din 30 intrebari care mi-au pus nu stiam la una sa raspund.Cine erau ultimii, deja le-a pus sa spun numai o strofa din imn si le tineau numai un sfert de ora.Eu zic sa nu-ti faci griji , ca nu e asa greu


Nu-mi fac eu griji de examen (la urma urmei Imnul l-am invatat in intregime in clasa a 9 - Prima mea nota la Liceul din Romania a fost 5 din cauza ca n-am stiut imnul Romaniei si dupa am fost nevoit sa-l invat - acum cred ca nu stiu nici prima strofa)

Si chestiile cu geografia, istoria le-am invatat la scoala... Am intrebat asa din curiozitate toate chestiile astea.
Offline Clau  
#14 Postat : marți, 3 martie 2009 00:16:12(UTC)
Nivel: Membru
Clau
Postari: 26
Reputation:

VADIM a scris:
alionca a scris:
Buna Vadim,imnul stiu sigur ca stia toata lumea,4 strofe(numai eu de nebuna de mine am invat tot 11 strofe :) ) restul nu stiu, ca intra o persoana la examinare.Dar nu la toata lumea puneau aceleasi intrebari,si am inteles ca unii dintre ei nu au fost prima data, au mai picat inainte.Eu am scapat usor,din 30 intrebari care mi-au pus nu stiam la una sa raspund.Cine erau ultimii, deja le-a pus sa spun numai o strofa din imn si le tineau numai un sfert de ora.Eu zic sa nu-ti faci griji , ca nu e asa greu


Nu-mi fac eu griji de examen (la urma urmei Imnul l-am invatat in intregime in clasa a 9 - Prima mea nota la Liceul din Romania a fost 5 din cauza ca n-am stiut imnul Romaniei si dupa am fost nevoit sa-l invat - acum cred ca nu stiu nici prima strofa)

Si chestiile cu geografia, istoria le-am invatat la scoala... Am intrebat asa din curiozitate toate chestiile astea.

Offline derek1983  
#15 Postat : marți, 3 martie 2009 00:56:49(UTC)
Nivel: Membru Avansat
derek1983
Postari: 429
Reputation:

A fost multumit de: 2 -ori in postarea 2
Locatia: Bucuresti
e interesant oare daca arati indiferenta fata de politica romana poti pica examenul ?
Ca poate intreaba si ei cine a fost prim ministru in perioada 1998-2000 si atunci ce zic: milk ? (Victor Ciorbea ?sau Radu Vasile ?)aleg varianta ajutatoare 50/50 :)
Sau ce atributii are presedintele, Cine este presedintele Camerei Deputatilor?. d'oh! Doamne sunt in sistem (intr-un fel) dar nu le cunosc si atat timp cat nu ma lovesc de ele nu ma intereseaza. Ca era Vacaroiu tin minte, dar acum dupa alegeri cine este ?Brick wall
Sau actori - pa cine sa zic Ion Caramitru si Florin Piersic ?
Eminescu si Arghezi.
Gregorescu si si Luchian
Brancusi si Corneliu Baba
I.C. Bratianu si Iuliu Maniu
Blaga si sifiliticul de Cioran
Tekerghiol si lacul Rosu

Olt ,Jiu ,Siret si Dunarea
Stefan cel Mare si Mihai Viteazu
Carol 1 si Ferdinand
Ceausescu si Ceauseasca

Am trecut Examenu ?
Macar sper ca am scris corect gramatical si am respecat ortografia :):-"
Offline VADIM  
#16 Postat : marți, 3 martie 2009 04:03:49(UTC)
Nivel: Membru Avansat
VADIM
Postari: 497
Reputation:

A fost multumit de: 4 -ori in postarea 2
Locatia: Bucuresti
Gata derek te "зачислим" in romani:-({|= , ai trecut examenul cu brio... Applause
Offline Clau  
#17 Postat : luni, 9 martie 2009 20:15:25(UTC)
Nivel: Membru
Clau
Postari: 26
Reputation:

Buna.
Alionca, ce intrebari ati primit din Constitutia Romaniei? Multumesc
Offline mirunica  
#18 Postat : miercuri, 11 martie 2009 00:39:46(UTC)
Nivel: Incepator
mirunica
Postari: 6
Reputation:

Locatia: Bucuresti
Salutare
am dat si eu examenul acela,
din constitutie ne au intrebat de drepturile si obligatiile cetatenilor, de avocatul poporului, de cele 3 puteri ale statului, de simbolurile Romaniei , curtea constitutionala, presedintele si ce atributii are.
Din geografie muntii enumerare cel mai inalt varf, 3 rauri Moldova 3 rauri transilvania etc..., campii , podisuri. cu cine se invecineaza Romania.
Din cultura 2 scriitori 2 dramaturgi 2 pictori 2 savanti 2 poeti 2 istorici, 2 muzicieni si la fiecare ce a scris.
Din istorie cele 3 unirii, ziua nationala si ce semnifica, 2 domnitori ai fiecarei provinci, revolutiile cele 3, ziua independentei.
imnul cele 4 strofe.Am o intrebare la cine stie cam la cat timp dupa interviu se depune juramantul ?? stiu ca treb asteptat sa apara in monitorul oficial cat timp dureaza dupa interviu sa apara in mo si sa ne cheme la juramant.
Va multumesc
Offline Dana  
#19 Postat : miercuri, 11 martie 2009 03:04:10(UTC)
Nivel: Membru
Dana
Postari: 28
Reputation:

Mirunica, SERIOS?? sau ai glumit? Se vede ca s-au cam schimbat lucrurile cu adevarat in ult perioada...Think

Editeaza de catre utilizator miercuri, 11 martie 2009 03:08:31(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Offline Clau  
#20 Postat : vineri, 20 martie 2009 15:25:40(UTC)
Nivel: Membru
Clau
Postari: 26
Reputation:

Mirunica buna. Eu am inteles ca dupa ce sustii interviu dureaza cam o luna si jumatate pana apari in Monitor Oficial.Si dupa aia iti vine prin posta chemarea la juramant. S speram ca vine cat mai repede.
O zi buna tuturor.
Offline Clau  
#21 Postat : vineri, 27 martie 2009 11:54:19(UTC)
Nivel: Membru
Clau
Postari: 26
Reputation:

Mirunica buna. Daca ai putea sa-mi spui cam cat timp trece pana apari in MO.( dupa ce stii). Multumesc frumos. Sanatate.
Offline mirunica  
#22 Postat : miercuri, 1 aprilie 2009 13:50:02(UTC)
Nivel: Incepator
mirunica
Postari: 6
Reputation:

Locatia: Bucuresti
Clau scuza ma ca nu am raspuns mai repede. Sincer nu stiu sa ti raspund si eu am aceeasi intrebare dc voi afla iti voi comunica , la fel si tu.o zi buna
Offline Clau  
#23 Postat : joi, 16 aprilie 2009 12:46:51(UTC)
Nivel: Membru
Clau
Postari: 26
Reputation:

Mirunica buna. Pana acum nimic, deja a trecut mult timp. Eu nici nu-mi gasesc numele meu pe saitul Ministerului Justitiei. Tu ai noutati? O zi buna tuturor.
Offline VADIM  
#24 Postat : joi, 16 aprilie 2009 13:17:15(UTC)
Nivel: Membru Avansat
VADIM
Postari: 497
Reputation:

A fost multumit de: 4 -ori in postarea 2
Locatia: Bucuresti
Clau a scris:
Mirunica buna. Pana acum nimic, deja a trecut mult timp. Eu nici nu-mi gasesc numele meu pe saitul Ministerului Justitiei. Tu ai noutati? O zi buna tuturor.


Acum o sa mearga treaba dupa Ordonanta de Guvenr de ieri.
Offline mirunica  
#25 Postat : joi, 16 aprilie 2009 13:37:42(UTC)
Nivel: Incepator
mirunica
Postari: 6
Reputation:

Locatia: Bucuresti
Clau eu am dat inaintea ta examenu si inca nimic.. asa ca mai asteptam.
Offline Clau  
#26 Postat : sâmbătă, 25 aprilie 2009 01:04:07(UTC)
Nivel: Membru
Clau
Postari: 26
Reputation:

Mirunica, eu am aparut astazi, sper ca si tu esti pe lista. Ordin 1238/2009 din 16/04/2009, monitor nr 269. Sa-mi scrii. O zi buna tuturor.
Offline vichi  
#27 Postat : sâmbătă, 4 iulie 2009 19:25:12(UTC)
Nivel: Incepator
vichi
Postari: 8
Reputation:

Locatia: bucuresti
BUNA EU AM DAT EXAMEN PE DATA DE 12 MAI DAR CAND AM DEPUS DOSARUL NU MI SA MAI LUAT TAXA DE PUBLICARE IN MONITORUL OFICIAL CICA NU SE MAI PUBLICA
STIE CINEVA VA MULTUMESC
Offline vichi  
#28 Postat : sâmbătă, 4 iulie 2009 19:38:05(UTC)
Nivel: Incepator
vichi
Postari: 8
Reputation:

Locatia: bucuresti
ACUM AM INTRAT PE MONITORUL OFICIAL ACTE CARE NU SE MAI PULICA SI ACOLO SCRIE CA DOBANDIREA SI REDOBANDIREA NU SE MAI PUBLICA IN MONITORUL OFICIAL ADICA CE VREA SA INSEMNE CA TE CHEAMA DIRECT LA JURAMANT
Offline Mika  
#29 Postat : sâmbătă, 4 iulie 2009 19:40:04(UTC)
Nivel: Membru Avansat
Mika
Postari: 89
Reputation:

A fost multumit de: 1 -ori in postarea 1
Vichi,
Cine ti-a spus ca cei care au solicitat dobadnirea/ acordarea cetateniei nu mai sunt publicati in MO partea I? In acest sens nimic nu s-a schimbat in legea cetateniei. Vezi art. 18: Ministrul justitiei, constatand indeplinite conditiile prevazute de prezenta lege, emite ordinul de acordare sau de redobândire a cetateniei romane, dupa caz. Ordinul de acordare sau de redobandire a cetateniei romane se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Offline vichi  
#30 Postat : sâmbătă, 4 iulie 2009 19:54:31(UTC)
Nivel: Incepator
vichi
Postari: 8
Reputation:

Locatia: bucuresti
DACA SE PUBLICA ATUNCI DE CE NU MIAU LUAT TAXA SE FACE CUMVA DEGEABA
Offline Mika  
#31 Postat : sâmbătă, 4 iulie 2009 20:00:00(UTC)
Nivel: Membru Avansat
Mika
Postari: 89
Reputation:

A fost multumit de: 1 -ori in postarea 1
Publicarea in MO partea I e gratis, nimeni (nici cei care au cerut acordarea/ dobandirea, nici cei care au cerut redobandirea cetateniei) nu plateste pentru publicarea in partea I.
Offline vichi  
#32 Postat : sâmbătă, 4 iulie 2009 20:20:48(UTC)
Nivel: Incepator
vichi
Postari: 8
Reputation:

Locatia: bucuresti
MERSI ATUNCI UNDE POT SA MA UIT NOILE APARITI IN MONITOR
Offline Mika  
#33 Postat : sâmbătă, 4 iulie 2009 20:42:25(UTC)
Nivel: Membru Avansat
Mika
Postari: 89
Reputation:

A fost multumit de: 1 -ori in postarea 1
Vezi e-monitor pe www.monitoruloficial.ro
Offline Clau  
#34 Postat : sâmbătă, 4 iulie 2009 21:52:05(UTC)
Nivel: Membru
Clau
Postari: 26
Reputation:

Pentru vichi. Eu am dat examen-interviu in 17 martie si in 24 aprilie deja am aparut in Monitor I. Si taxa pentru monitor oficial am platit inainte si chitanta de la banca am pus-o la dosar.

1. TAXA CONSULARĂ – 187,5 lei - se plăteşte la C.E.C. sau la Trezorerie în contul nr. 203301028609468;
2. TAXĂ ÎNREGISTRARE CERERE – 3 lei – se plăteşte la C.E.C. sau la Trezorerie în contul nr. 203301028609468;

3. TIMBRU JUDICIAR de 1,5 lei - se cumpără de la Poştă ;
Offline mck  
#35 Postat : luni, 31 mai 2010 20:23:02(UTC)
Nivel: Incepator
mck
Postari: 2
Reputation:

Locatia: Bucuresti
Buna ziua. Am interviu programat pentru saptamana viitoare. Cine a mai fost la examen ? Ce intrebari au mai fost ? Multumesc mult anticipat.Kaan.
Offline Clark  
#36 Postat : joi, 30 mai 2013 16:55:50(UTC)
Nivel: Incepator
Clark
Postari: 1
Reputation:

Locatia: Bucuresti
Buna. Stie vreunul dintre voi daca exista un agent care te pregateste pentru examenul/interviul pt obtinerea cetateniei romane? As vrea sa stiu urgent.
Utilizatori pe tema
Salt la forum  
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Poti vota la sondaj in acest forum.