Originally Posted by: cijman 
Am o intrebare.
Eu am nume AAAA
Tata si mama la fel AAAA
Bunica cu nume AAAA
Bunel AAAAB (deci o litera in plus)
In toate acte (casatorie si divort buneilor, casatorie si divort parintilor) a figurat numai nume AAAA, numai in deces si nastere bunelului AAAAB
Ce am facut eu.... rectificarea la actele buneilor ca sa fie acolo nume AAAAB
si tata meu a shimbat nume din AAAAB in AAAA (el si asa a avut AAAA, dar ca sa faca legatura pe foaie cu bunel a facut shimbarea aceasta)
la moment el are certificat de shimare numelui si un certificat de nastere nou, unde el are nume AAAA dar parintii lui (bunica si bunel) nume AAAAB
se primeste ca bunei AAAAB, tata si mama AAAA si eu AAAA
О cunoscuta a spus ca la consulat ei nu primesc asa situatii, daca bunei au un nume, acest nume trebiuse sa meraga la toate acte, chiar asa ???
Cineva a mai avut situatii cu shimbari de nume si a depus doar ?
Mersi anticipat pentru raspuns.
Îți răspund:
Sigur că cum persoana (bunelul tău) s-a născut AAAB așa și s-a căsătorit și a decedat tot AAAB, ești de acord?
Acei care ulterior au au făcut actele de stare civila a părinților tăi au schimbat din AAAB în AAAA, pentru asta ei trebuiec împușcți, ești de acord?
Corect este să fie AAAB, doar tot se trage de la bunelul tău, numele bunicii după căsătorie trebuie să fie AAAB, copiii buneilor tăi (taică-tău) AAAB, numele mamei tale la fel, și tu de asemenea, de acord?
Cunosc 2 cazuri concrete, un caz (o persoană) a depus dosarul la Galați deja are și cetățenie și face tururi prin Europa.
El și părinții lui erau în acte Petreanu, buneii au gasit că sunt Petrean, iau dat un act, aviz probabil, prin care era lămurită situația, la dosar a anexat copia legalizată a acestui aviz. (dar fii atent la el si bunica si bunelul erau AAAB, adica Petrean, la tine numai bunelul am înțeles eu).
A doua situația este la fel, alt nume și tot asemănătoare: Țurcan și Țurcanu.
Adică dacă este acel aviz stai liniștit.