Cezar a scris:Fara suparare, dar asa in fiecare zi cate 2-4 persoane pun aceleasi intrebari. Este secolul XXI si trebuie de mai invatat a folosi internetul, PC-ul, google etc etc.
Exact. Este secoluul XXI, si trebuie folosit internetul. Cu cap.
Nu vreau sa invinovatesc responsabilii romani de necompetenta infirmatica, insa o buna solutie este nu in a discuta de mii de ori acelasi subiect, ci de a produce si a publica o referinta completa pe site, la care s-ar fi putut facut trimiteri directe.
Cand este nevoie de informatie, ce este formalizata clar intr-un document, la ea se face trimitere si nu se explica de zeci de ori, cum singur spui. Acum, unica ce imi puteti recomanda, sa caut pe forum. E ca si cum ati luat o cutie cu M&Ms si ati imprastiat drajeurile, pentru a-mi recupera cutia ma invitati sa le strang de prin casa.
Google. Crezi ca aveam habar de acet site, daca nu il utilizam? Insa kestia slaba in cautarea informatiei pe un forum este ca multa lume are diferite probleme concrete, si aceste probleme sunt descrise de diferiti participanti ai forumumui. In acest fel, informatia este prezenta, si cel ce raspunde la intrebari este convins ca a spus una si aceeasi kestie de mai multe ori. Insa pentru cel ce cauta, este practic foarte complicat de a aduna pentru cazul sau concret.
Motorul de cautare trimite la mai multe zeci de pagini, in fiecare din care sunt farame de informatie, deseori pentru cazuri specific unei sau altei persoane. O pagina cu informatia generalizata ar aparea printre primele in Google, si atunci intrebari de genul ce pun eu nu ar mai aparea pe forum.
E ca si cum avem un hambar de puzzle, si moderatorii aduc si decortica elemente si le arunca la gramada. moderatorii stiu ca toate elementele sunt in hambar, insa cel ce vrea sa fada imaginea, trebuie sa o adune din nou si din nou. De ce sa nu expuneti direct imaginile?
Daca stati rau cu metaforele, va intreb altfel:
- Unde este o pagina unde sa explice procedura de obtinere a pasaportului de la A la Z?
- Unde sunt expuse preturile oficiale pentre fiecare document in parte?
Merci pentru intelegere.
Editeaza de catre utilizator 30 aprilie 2011 16:55:30(UTC)
| Motiv: Nespecificat