Forumul Cetatenie-Romana.info
Cetatenie-Romana.Info - Logoobtinere cazier romanesc 20 euro
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Consulatul Romaniei de la Chisinau - taxe in EURO
salavat Offline
#1 Posted : Friday, November 21, 2008 7:28:32 PM(UTC)
Rank: Membru Avansat

Important !!!

Incepand de pe data de 27.11.2008 la Consulatul roman din Chisinau (Vlaicu Parcalab.,39) toate taxele se vor percepe in EURO.
P.S. Pana acum erau in $.
salavat Offline
#2 Posted : Wednesday, January 28, 2009 2:52:40 PM(UTC)

Taxe in EURO la Consulatul roman din Chisinau str.V.Parcalab, nr.39:

1. Eliberarea pasaportului simplu - 60
2. Transrierea actelor de stare civila nastere/casatorie - 20
3. Eliberarea cazierului judiciar romanesc - 30
4. Publicarea in MO partea I - 15
VADIM Offline
#3 Posted : Wednesday, January 28, 2009 4:21:02 PM(UTC)

salavat wrote:

Mai pune si Titlul de calatorie - 55 EURO,

si sigur mai erau foarte multe taxe cand am fost eu ultima data pe acolo...
salavat Offline
#4 Posted : Wednesday, January 28, 2009 4:28:45 PM(UTC)

VADIM wrote:
salavat wrote:

Mai pune si Titlul de calatorie - 55 EURO,

si sigur mai erau foarte multe taxe cand am fost eu ultima data pe acolo...

Le-am fixat pe cele mai "arzatoare", la sigur mai exista taxa de renuntare la cetatenia romana de 600 euro, taxe pentru declaratii - 40 euro, dovezi si adeverinte - 20 euro, etc.
VADIM Offline
#5 Posted : Wednesday, January 28, 2009 5:20:56 PM(UTC)

salavat wrote:
Important !!!

Incepand de pe data de 27.11.2008 la Consulatul roman din Chisinau (Vlaicu Parcalab.,39) toate taxele se vor percepe in EURO.

Fa un topic absolut cu toate taxele, sa nu mai fie iar postari in toate temele cum ca ajutati-ma si vseo takoe...

Sa aiba aici informatii toti care intra in asa-zisul format Full-Options...

P.S. De exemplu Titlul de calatorie prima data am aflat ca trebuie sa-l platesc deamu la vama cand ieseam din Romania... :(
ruslik Offline
#6 Posted : Wednesday, January 28, 2009 6:38:33 PM(UTC)
Rank: Incepator
VADIM wrote:
salavat wrote:
Important !!!

Fa un topic absolut cu toate taxele, sa nu mai fie iar postari in toate temele cum ca ajutati-ma si vseo takoe...

Sa aiba aici informatii toti care intra in asa-zisul format Full-Options...

P.S. De exemplu Titlul de calatorie prima data am aflat ca trebuie sa-l platesc deamu la vama cand ieseam din Romania... :(

Buna ziua... Salavat/Vadim spuneti-mi va rog frumos cam ce preturi se vehiculeaza la "antreprenorii moldoveni de pe langa ambasada/consulatul Romaniei" pentru ca ei sa-ti transcrie certificatul de nastere si eventual de casatorie? La ambasada costa daca nu ma insel 20 de euro/certificat. Dar dureaza si pana la un an, adica fara nici o urgentare si inca te trimit ei la Bucuresti la Starea Civila pentru a ridica acel certificat (Ceea ce mai include 55 de euro Titlul de calatorie si + drumul + Eventual Cazarea daca se intimpla ceva) La un simplu calcul primar ar veni cam 150 de EURO in cel mai fericit caz dar dupa foarte mult timp. Am auzit ca sunt astfel de oameni care ar putea sa faca acest serviciu contra unei sume de bani bineinteles... Daca stie cineva spuneti-mi cam cat m-ar costa?

Multumesc frumos.
VADIM Offline
#7 Posted : Wednesday, January 28, 2009 6:39:48 PM(UTC)

Salut Ruslik, eu sincer nu stiu cam cat ar costa aceste servicii a "antreprenorilor moldoveni de pe langa ambasada/consulatul Romaniei"... Poate stie Salavat... ?
salavat Offline
#8 Posted : Wednesday, January 28, 2009 7:20:30 PM(UTC)

Deci, in primul rand sa lamurim niste lucruri, nu exista astfel de oferte de la asa zisii "antreprenorii moldoveni de pe langa ambasada/consulatul Romaniei" , si chiar daca ar exista nu recomand apelarea la serviciile acestora, de ce?

Fiindca transcrierea certificatului de nastere/casatorie se face doar de Consulatul roman, in termeni legali vorbind, taxa pentru transcriere e de 20 euro, dureaza 2 luni maximum, probez din experienta proprie si a altor sute de oameni. La Bucuresti nu te trimt cei de la Consulat, deoarece ai ales domiciliul in RM, toate actele, pasaportul le vei obtine prin intermediul Consulatului fiindca ai statut de CRDS (cetatean roman cu domiciliul in strainatate). La un simplu calcul transcrierea actului civil la Consulat te va costa 20 euro, daca doresti sa apelezi la ecscroci care prin "minuni" mai fac si transcrieri, cred ca te va cost mai mult, te vei alege si cu acte false.

salavat Offline
#9 Posted : Wednesday, January 28, 2009 7:29:22 PM(UTC)

VADIM wrote:
Salut Ruslik, eu sincer nu stiu cam cat ar costa aceste servicii a "antreprenorilor moldoveni de pe langa ambasada/consulatul Romaniei"... Poate stie Salavat... ?

Sincer, nimanui nu recomand astfel de servicii, fabricarea actelor pe cai dubioase, poate duce la pierdere de bani, timp, nervi si sanatate, implicit poti sa "inhati" si un dosar penal pentru complicitate, mai pierzi si din libertate...
ruslik Offline
#10 Posted : Thursday, January 29, 2009 1:48:11 PM(UTC)
Rank: Incepator
salavat wrote:
VADIM wrote:

Sincer, nimanui nu recomand astfel de servicii, fabricarea actelor pe cai dubioase, poate duce la pierdere de bani, timp, nervi si sanatate, implicit poti sa "inhati" si un dosar penal pentru complicitate, mai pierzi si din libertate...

Salavat sub denumirea de "antreprenorilor moldoveni de pe langa ambasada/consulatul Romaniei" intra si avocatii care prin procura pot sa-ti faca chestiile aceste si intr-un timp mai rezonabil... Intr-adevar poti sa obtii certificatul de nastere cu 20 de euro dar fara cnp si in 2 luni... Ai fost chiar pesimist cand ai zis ca poti sa obtii si dosar penal... Daca se face procura si tot asa ce fel de dosar penal poate sa fie?

Uite derek1983 am observat ca stie ceva preturi: http://www.cetatenie-rom...civila-la-Consulat.aspx

derek1983 wrote:
25 USD per act transcris. Cam asa stiam ca sunt, iar declaratiile parintelui ( sunt 2) 40 sau 45 USD , deci ajungi in suma pe care ai calculato. Afacere sau nu , dar daca vrei sa mergi la Bucuresti tot acei bani o sai cheltui, pe drumuri. Sau daca sa faci transcriere prin avocat /imputernicit, poate chiar mai mult, aici deam se cer in euro si se vorbeste de sume gen 100 euro per act transcris.

Ca sa te inveselesc , declaratiile pentru cei care depun spre transcriere direct la Bucuresti nu se cere a fi intocmita la Consulat, deci scapi ieftin cu doar 100 lei moldoveniesti daca faci declaratiile la notar

Acest subiect ma interesa mai mult... Daca nu prin avocat atunci prin cineva cunoscut sau ceva de genul acesta... Pur si simplu nu pot sa-mi permit sa merg la Bucuresti si sa depun si tot asa... As da bani cuiva care sa-mi faca totul in locul meu si sa obtin certificatul de nastere cu CNP...

Acum oare cat sunt taxele la avocat sau la cine se mai poate de apelat ?
VADIM Offline
#11 Posted : Thursday, January 29, 2009 2:06:02 PM(UTC)

Salut salavat, am observat si eu o nota pesimista in cuvintele tale... Cu termenul de 2 luni este foarte repede la Consulat dar "buba" este ca acest certificat de nastere vine fara CNP si sunt multe cazuri de studenti care dupa studii au plecat in MD si intre timp au obtinuta cetatenie (am 2 colegi) si bineinteles au optat pentru domiciliul in RO, acum fa un calcul cam cati bani ar trebui sa cheltuiaska pentru fiecare act (numai titlul de calatorie costa 55 EURO...) Dar cu ajutorul unui avocat poti sa faci totul mai repede si poate mai ieftin...
salavat Offline
#12 Posted : Thursday, January 29, 2009 4:18:02 PM(UTC)

ruslik wrote:
salavat wrote:
VADIM wrote:

Salavat sub denumirea de "antreprenorilor moldoveni de pe langa ambasada/consulatul Romaniei" intra si avocatii care prin procura pot sa-ti faca chestiile aceste si intr-un timp mai rezonabil... Intr-adevar poti sa obtii certificatul de nastere cu 20 de euro dar fara cnp si in 2 luni... Ai fost chiar pesimist cand ai zis ca poti sa obtii si dosar penal... Daca se face procura si tot asa ce fel de dosar penal poate sa fie?

Uite derek1983 am observat ca stie ceva preturi: http://www.cetatenie-rom...civila-la-Consulat.aspx

derek1983 wrote:
25 USD per act transcris. Cam asa stiam ca sunt, iar declaratiile parintelui ( sunt 2) 40 sau 45 USD , deci ajungi in suma pe care ai calculato. Afacere sau nu , dar daca vrei sa mergi la Bucuresti tot acei bani o sai cheltui, pe drumuri. Sau daca sa faci transcriere prin avocat /imputernicit, poate chiar mai mult, aici deam se cer in euro si se vorbeste de sume gen 100 euro per act transcris.

Ca sa te inveselesc , declaratiile pentru cei care depun spre transcriere direct la Bucuresti nu se cere a fi intocmita la Consulat, deci scapi ieftin cu doar 100 lei moldoveniesti daca faci declaratiile la notar

Acest subiect ma interesa mai mult... Daca nu prin avocat atunci prin cineva cunoscut sau ceva de genul acesta... Pur si simplu nu pot sa-mi permit sa merg la Bucuresti si sa depun si tot asa... As da bani cuiva care sa-mi faca totul in locul meu si sa obtin certificatul de nastere cu CNP...

Acum oare cat sunt taxele la avocat sau la cine se mai poate de apelat ?

Deci, in primul rand definitia de "antreprenori moldoveni pe langa ambasada" nu e clara si confuza,miroase a escroci mai degraba, si daca avocatii sunt etalati drept antreprenori atunci chit ca trebuie sa-si schimbe profilul activitatii. Dar trebuie sa se faca o mare diferenta intre cetatenii romani cu domiciliul in strainatate (CRDS) si cet.rom. cu domiciliul in Romania.
Precizez ca CRDS isi fac transcrierea actelor civile prin intermediul Consulatului roman, deoarece ai ales optiunea cu domiciliul in strainatate.
Nu cred ca vreun Oficiu de stare civila din Romania ar accepta sa faca transcrierea actelor civile unui CRDS. La fel nu cred ca un avocat care se invarte pe langa Consulatul roman, ar oferii solutii sigure pentru transcrierea actelor civile unui CRDS, doar sa aiba pile cu dnii consuli Stefanescu sau Nuica, ceea ce banuiesc ca ar costa mai mult, si nu doar bani.

Daca e ne referim la declaratii, depinde ce fel de declaratii ai nevoie, mai bine e sa intrebi functionarul si apoi sa le faci, mie la transcrirea cerificatului de nastere al meu , al fiului si cel de casatorie nu mi sa cerut nici o declaratie cu toate ca se vorbeste mult daca trebuie neaparat sa le faci sau nu, inca odata mai bine ia si intreaba exact daca e nevoie de ele.

Faptul ca nu e CNP in certificatul de nastere emis de Consulat nu trebuie sa te sperie il vei avea garantat in pasaport, dupa aia poti sa ti-l inscrii in certificat.

Oricum cred ca 20 de euro per transcriere certificat si 60 euro per pasaport la Consulat, insumand o perioada de perfectare a actelor de 3 luni si jumatate pentru CRDS mi se pare rezonabil. deocamdata.

Bafta!!!
salavat Offline
#13 Posted : Thursday, January 29, 2009 4:43:48 PM(UTC)

VADIM wrote:
Salut salavat, am observat si eu o nota pesimista in cuvintele tale... Cu termenul de 2 luni este foarte repede la Consulat dar "buba" este ca acest certificat de nastere vine fara CNP si sunt multe cazuri de studenti care dupa studii au plecat in MD si intre timp au obtinuta cetatenie (am 2 colegi) si bineinteles au optat pentru domiciliul in RO, acum fa un calcul cam cati bani ar trebui sa cheltuiaska pentru fiecare act (numai titlul de calatorie costa 55 EURO...) Dar cu ajutorul unui avocat poti sa faci totul mai repede si poate mai ieftin...

Pai daca au optat pentru domiciliul in Romania, ce treaba au cu Consulatul roman, caci doar nu au statut de CRDS (cetateni romani cu domiciliul in strainatate).

Eu ma axezi indeosebi pentru CRDS, exista diferenta intre cet.rom cu dom.in Ro si CRDS, prin modalitatea de perfectare a actelor si instituita in cauza.

Daca ai domiciliul in Romania bineinteles ca ai optiunea birocratiei locale ai Directiilor de stare civila, si pasapoarte. Daca esti CRDS te confrunti cu birocratia Consulatului roman.

Oricum ca CRDS mai optiunea sa obtii CNP la Bucuresti umbland pe la DEP, DGEP, INEP, si apoi iti faci pasaportul pe N.Iorga intr-o zi, am mai formulat aici ideea asta,

http://cetatenie-romana....iul-in-IasiRomania.aspx

alegi avantajele.
Misha Offline
#14 Posted : Saturday, May 16, 2009 1:31:12 AM(UTC)

Azi am trecut pe la consulat shi am aflat ca sa scupit taxa de depunere a dosarului cu 15 euro.Acum este de 30 euro.
Mika Offline
#15 Posted : Saturday, May 16, 2009 6:06:33 PM(UTC)
Pentru ce se plateste aceasta taxa, 15 sau 30 de euro? Anterior, adica inainte aprilie 2008, daca nu gresesc, au platit doar pentru publicarea in MO partea a III, iar acum cand acest articol din legea cetateniei a fost abrogat pentru ce se plateste? Pentru ca redobandirea cetateniei este scutita de plata taxelor potrivit legii !!!! Cineva a intrebat pe cei de la Consulatul roman din Chisinau?
gioni_g Offline
#16 Posted : Saturday, May 16, 2009 8:32:30 PM(UTC)
Rank: Membru

Mika wrote:
Pentru ce se plateste aceasta taxa, 15 sau 30 de euro? Anterior, adica inainte aprilie 2008, daca nu gresesc, au platit doar pentru publicarea in MO partea a III, iar acum cand acest articol din legea cetateniei a fost abrogat pentru ce se plateste? Pentru ca redobandirea cetateniei este scutita de plata taxelor potrivit legii !!!! Cineva a intrebat pe cei de la Consulatul roman din Chisinau?

Cred ca pentru publicarea in MO part.I
Mika Offline
#17 Posted : Saturday, May 16, 2009 8:46:16 PM(UTC)
Publicarea in MO partea I e gratis, niciodata n-au incasat nimic pentru publicarea in MO partea I si inainte aprilie 2008 au incasat numai pentru publicarea in partea a III, nu tin minte acum cat a fost dar n-a fost chiar 15 euro.
gioni_g Offline
#18 Posted : Sunday, May 17, 2009 1:35:28 AM(UTC)
Rank: Membru

Mika wrote:
Publicarea in MO partea I e gratis, niciodata n-au incasat nimic pentru publicarea in MO partea I si inainte aprilie 2008 au incasat numai pentru publicarea in partea a III, nu tin minte acum cat a fost dar n-a fost chiar 15 euro.

nu prea as zice ca e gratis publicare in MO p.I, daca ar fi sa ne luam dupa tarifele de pe siteul oficial al monitorului
File Attachment(s):
125_TA R I F E 2009 (1).pdf (106kb) downloaded 138 time(s).
Mika Offline
#19 Posted : Sunday, May 17, 2009 3:05:40 AM(UTC)
Publicarea celor care redobandesc cetatenia nu e prevazuta aici, nimeni n-a platit niciodata pentru publicarea in MO partea I, din cate stiu eu aceasta taxa de 15 sau 30 de euro pentru depunerea dosarului exista numai la Consulatul din Chisinau.
Users browsing this topic
Vizitator (2)
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You can vote in polls in this forum.