Originally Posted by: lemaxxx 
Salutare tuturor! Am cateva intrebari si as fi recunoscator daca cineva mar putea ajuta. Am aparut in ordinul Nr.1111 si astept sa inceapa programarea la ambasada si am cateva nelamuriri:
1) In Februarie imi expira buletinul de identitate (implinesc 25 ani) si ma gandeam cum ar fi mai bine sa dau juramantul cu buletinul care il am la moment si cand am sa dau documentele pentru CN, CNP, pasaport sa dau deacum buletinul nou SAU sami fac deacum buletin nou si sa depun toate documentele cu buletinul nou. Ma gandeam sa nu apara intrebari de ce in documente apar 2 buletine diferite sau nu o sa fie nici o problema...
2) La momentul depunerii dosarului parintii mei erau casatoriti, intre timp ei au divortat. Acum trebuie sa anexez la documente certificatul de divort?
3) Cam cate ordine in mediu se prelucreaza de catre consulat ? (Ex: 10 ordine intro saptmana) si de la programare pana la juramant in mediu cat timp ia ( o sapmana, doua etc)?
Va multumesc anticipat :)
1) Nu vei aparea cu 2 buletine diferite ca cel vechi pana la 25 de ani nu va mai fi valabil, si vei ramane doar cu unul. Plus la asta nu se vas chimba nimic din datele buletinului tau, doar ca valabilitatea lui i se va pune alta.
Inainte sa implinesti 25 de ani nu are rost sa-ti schimbi buletinul.
Daca il schimbi acuma, cand ajungi in februarie cand implinesti 25 de ani, iar il vei schimba( o spun din propria experienta-bani aruncati in vant!

).
Pt juramant, ei au nevoie de buletin ca sa vada locul de nastere indicat pe fisa aia de insotire si pe buletin. Asa ca cand vei schimba buletinul in februarie, vei avea deja juramantul dat. Si CN-ul deja transcris. Poate chiar si pasaportul deja facut.
(ca esti nascut dupa 1980, CN-ul il faci in 48 de ore+programarea 10zile maxim, apoi 2 saptamani faci pasaportul la Iasi sau Bucuresti, si in ianuarie ai deja toate actele romanesti gata. Si vine si februarie, apoi iti schimbi si buletinul ca ai implinit 25 de ani.
CN-ul romanesc si pasapotul romanesc nu are nici o treaba cu buletinul tau moldovenesc!).
2) nu mai ai treaba cu certificatul de casatorie/divort al parintilor tai, ci doar cele de nastere-- pt ca consulatul Chisinau nu au acces la baza de date al ANC si de asta la transcriere CN cer si certificatele de nastere ale parintilor nostri. Pe cand la Bucuresti (daca transcrii acolo CN) este suficient doar CN tau moldovenesc si atat. Fara certificate de nastere ale parintilor. Asa ca stai linistit.
3) La intrebarea cate ordine se prelucreaza de consulat...nimeni nu poate sa-ti raspunda.
De la programare pana la juramant dureaza circa 7 zile calendaristice, deci repede.