Forumul Cetatenie-Romana.info
Welcome Guest! To enable all features please Intrare or Inregistrare.

Notificare

Icon
Error

5 Pagini<12345>
Share
Optiuni
Ultima postare. Go to first unread
Offline cgv  
#101 Postat : joi, 25 februarie 2010 17:07:48(UTC)
Nivel: Membru Avansat
cgv
Postari: 813
Reputation:

Medalii:
A fost multumit de: 279 -ori in postarea 176
NT a scris:
Salut. Cine deja a trecut prin procedura reintregirei familiei va rog spuneti-mi si mie ce sa fac in continuarie.Pasi concreti.


Eu am trecut prin asta, numai ca eu pe baza permisului de sedere permanent. Pentru cetateni RO ii putin altfel.
Offline .......  
#102 Postat : joi, 25 februarie 2010 17:10:01(UTC)
Nivel: Membru Avansat
.......
Postari: 1,146
Reputation:

A fost multumit de: 204 -ori in postarea 140
Locatia: ..............
cgv a scris:
NT a scris:
Salut. Cine deja a trecut prin procedura reintregirei familiei va rog spuneti-mi si mie ce sa fac in continuarie.Pasi concreti.


Eu am trecut prin asta, numai ca eu pe baza permisului de sedere permanent. Pentru cetateni RO ii putin altfel.


CGV, tu ti-ai facut in baza reintregirii cu sotia ta sau cum?
Offline greenleaf  
#103 Postat : joi, 25 februarie 2010 17:11:41(UTC)
Nivel: Membru Avansat
greenleaf
Postari: 36
Reputation:

Locatia: republica moldova
cgv "Eu am trecut prin asta, numai ca eu pe baza permisului de sedere permanent. Pentru cetateni RO ii putin altfel". ai carte de rezidenta pentru membrii familiei?sotia este cetatean roman?

Editeaza de catre utilizator joi, 25 februarie 2010 17:13:39(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Offline cgv  
#104 Postat : joi, 25 februarie 2010 17:26:44(UTC)
Nivel: Membru Avansat
cgv
Postari: 813
Reputation:

Medalii:
A fost multumit de: 279 -ori in postarea 176
greenleaf a scris:
cgv "Eu am trecut prin asta, numai ca eu pe baza permisului de sedere permanent. Pentru cetateni RO ii putin altfel". ai carte de rezidenta pentru membrii familiei?sotia este cetatean roman?


Eu am permis de sedere permanent pe 5 ani, si am facut reintregirea familiei pentru sotie si copil.
Sotia si copilul au acuma permis de sedere temporar cu termenul de 5 ani.
Nu putem merge in UE cu aceste permise.

http://ori.mai.gov.ro/de...Reintregirea-familiei/75

Editeaza de catre utilizator joi, 25 februarie 2010 18:06:22(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Offline cgv  
#105 Postat : joi, 25 februarie 2010 17:34:42(UTC)
Nivel: Membru Avansat
cgv
Postari: 813
Reputation:

Medalii:
A fost multumit de: 279 -ori in postarea 176
REINTREGIREA FAMILIEI

Puteti obtine reintregirea familiei ca cetatean al unui stat din afara Uniunii Europene si a Spatiului Economic European doar daca sunteti posesorul unui permis de sedere temporara, al unui permis de sedere permanenta sau sunteti beneficiar al statutului de refugiat ori al protectiei subsidiare. Pot obtine reintregirea familiei si cetatenii romani, dar procedura este mult simplificata, in sensul ca membrii de familie pot solicita direct obtinerea vizei de lunga sedere, nemaiavand nevoie de avizul prealabil al Oficiului Roman pentru Imigrari.

Pentru cine puteti solicita reintregirea familiei

Ca sponsor, puteti solicita reintregirea familiei pentru sot/sotie, pentru copiii dumneavoastra minori necasatoriti sau ai sotului/ sotiei, inclusiv cei adoptati si care se afla in intretinerea dumneavoastra sau a sotului/sotiei. Pot veni pe reintregirea familiei si rudele dumneavoastra de gradul I in linie ascendenta sau ale sotului/sotiei, in cazul in care nu se pot intretine singure si nu se bucura de un sprijin familial adecvat in tara de origine. De asemeanea, reintregirea familiei se poate face si pentru copiii dumneavoastra adulti necasatoriti sau ai sotului/sotiei, in cazul in care acestia nu se pot intretine singuri din motive medicale.

Pot solicita reintregirea familiei si minorii neinsotiti, beneficiari ai statutului de refugiat sau ai protectiei subsidiare, pentru rudele de gradul I in linie ascendenta sau tutorele legal, sau atunci cand acestia nu exista sau nu pot fi identificati, orice alta ruda a acestuia.


Situatii speciale

Daca sunteti titular al unui drept de sedere in scop de studii puteti solicita reintregirea familiei pentru sot/sotie si copiii minori necasatoriti, cu conditia ca data incheierii casatoriei sa fie anterioara obtinerii dreptului de sedere.

Ca beneficiar al statutului de refugiat sau al protectiei subsidiare puteti solicita reintregirea familiei pentru sot/sotie numai daca data la care a fost incheiata casatoria este anterioara obtinerii uneia dintre aceste forme de protectie.

Daca detineti un permis de sedere pentru desfasurarea de activitati de cercetare stiintifica, puteti solicita reintregirea familiei, chiar daca valabilitatea permisului de sedere este mai mica de un an.

Avizarea cererii de reintregirea familiei

Primul pas pentru a va aduce familia in Romania consta in obtinerea avizului ORI. Pentru aceasta trebuie sa depuneti o serie de documente la formatiunile teritoriale ale Oficiului Roman pentru Imigrari din judetul in care locuiti. Iata lista cestor documente:
a. cerere;
b. certificatul de casatorie/certificatul de nastere sau, dupa caz, dovada legaturii de rudenie, eliberate de autoritatile competente, traduse si supralegalizate sau apostilate in conditiile legii;
c. declaratia in forma autentica, din care sa reiasa ca membrii de familie vor locui impreuna cu dumneavoastra;
d. copia documentului care atesta dreptul dvs. de sedere pe teritoriul Romaniei;
e. dovada detinerii legale a spatiului de locuit;
f. dovada mijloacelor de intretinere;
g. asigurarea dvs. medicala;
h. taxe.

Cererea va fi solutionata in termen de maximum 3 luni de la data depunerii. Veti primi raspunsul in scris, iar daca cererea a fost aprobata veti transmite comunicarea membrilor de familie care o vor prezenta la misiunea diplomatica sau la oficiul consular, impreuna cu cererea de acordare a vizei romane.

Cererea de reintregire a familiei se aproba daca sunt indeplinite urmatoarele conditii:
a. nu existe o stare de bigamie sau de poligamie;
b. solicitantul detine un spatiu de locuit considerat normal pentru o familie similara din Romania;
c. solicitantul poseda mijloace de intretinere, pe langa cele necesare pentru propria intretinere potrivit legii, in cuantum corespunzator salariului minim net pe economie pentru fiecare membru de familie.


Urmatorul pas este obtinerea vizei de lunga sedere pentru reintregirea familiei, de la misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei din statul in care membrii dumneavoastra de familie au resedinta.

Consultati lista misiunilor diplomatice si a oficiilor consulare.

Reintregirea familiei pentru cetatenii romani

Cetatenii romani pot solicita si ei reintregirea familiei, dar nu mai este necesar primul pas, adica avizarea cererii de catre ORI. Astfel, membrii de familie ai cetatenilor romani vor solicita direct misiunilor diplomatice si oficiilor consulare ale Romaniei din statul in care au resedinta, viza de lunga sedere pentru reintregirea familiei.

Cine poate solicita viza de lunga sedere ca membru de familie al unui cetatean roman

Pot solicita viza pentru reintregirea familiei urmatoarele categorii de persoane: strainii casatoriti cu cetateni romani, strainii necasatoriti care convietuiesc cu cetateni romani necasatoriti, daca au cel putin un copil impreuna, denumiti in continuare parteneri, copiii cetateanului roman, ai sotului/sotiei sau ai partenerului, inclusiv cei adoptati, care nu au implinit varsta de 21 de ani sau care se afla in intretinerea cetateanului roman, a sotului/sotiei sau a partenerului, rudele de gradul I in linie ascendenta ale cetateanului roman sau ale sotului/sotiei acestuia.

Viza de lunga sedere

Pentru obtinerea vizei de lunga sedere pentru reintregirea familiei, membrii de familie ai cetateanului non UE/SEE trebuie sa depuna urmatoarele documente:
a. comunicarea Oficiului Roman pentru Imigrari;
b. dovada asigurarii medicale pe perioada valabilitatii vizei;
c. certificatul de cazier judiciar sau alt document cu aceeasi valoare juridica, eliberat de autoritatile din tara de domiciliu sau de resedinta a strainului.

Membrii de familie ai cetateanului roman vor depune urmatoarele documente pentru obtinerea vizei:
a. certificatul de casatorie sau, dupa caz, dovada existentei legaturii de rudenie sau a calitatii de partener;
b. dovada asigurarii medicale pe perioada valabilitatii vizei;
c. certificatul de cazier judiciar sau alt document cu aceeasi valoare juridica, eliberat de autoritatile din tara de domiciliu sau de resedinta a strainului.

Taxa de viza este de 120 Euro si se achita in statul in care faceti solicitarea.

Ca si procedura interna, viza de lunga sedere primeste aprobarea Centrului National de Vize, numai dupa obtinerea avizului Oficiului Roman pentru Imigrari. ORI emite acest aviz in cel mult 30 de zile de la primirea solicitarii.

Viza de lunga sedere se acorda pentru o perioada de 90 de zile, cu una sau mai multe calatorii.

Permisul de sedere

Dupa intrarea in Romania, membrii de familie trebuie sa obtina un permis de sedere sau carte de rezidenta, dupa caz, de la formatiunile teritoriale ale Oficiului Roman pentru Imigrari din judetul in care locuiesc. Pentru obtinerea permisului de sedere vor depune personal o serie de documente (li se va prelua si imaginea), cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea dreptului de sedere acordat de viza.

Consultati lista documentelor necesare pentru obtinerea permisului de sedere in scopul reintregirii familiei (pentru membrii de familie ai cetatenior non UE/SEE).

Consultati lista documentelor necesare pentru obtinerea cartii de rezidenta ca membru de familie al unui cetatean roman.

Termene pentru permisul de sedere / cartea de rezidenta

Permisul de sedere si cartea de rezidenta ca membru de familie al unui cetatean roman se reinnoiesc cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea celor anterioare.

Cererea de acordare sau prelungire a permisului de sedere pentru membrii de familie ai cetatenilor non UE/SEE va fi solutionata in termen de 30 de zile de la data depunerii acesteia. Pentru obtinerea primei carti de rezidenta ca membru de familie al unui cetatean roman termenul de solutionare este de 90 de zile, iar pentru cele ulterioare este de 30 de zile. In cazurile in care sunt necesare verificari suplimentare, termenul de solutionare a cererii poate fi prelungit cu cel mult 15 zile, atat pentru permisul de sedere, cat si pentru cartea de rezidenta.

Dreptul de sedere temporara pentru reintregirea familiei se prelungeste cu perioada de valabilitate a documentului de sedere al sponsorului.

Cartea de rezidenta ca membru de familie al unui cetatean roman se acorda pentru perioade de maximum 5 ani.

Permisul de sedere in mod independent va avea o valabilitate de 6 luni, timp in care solicitantul va putea sa se orienteze catre un alt scop al sederii in Romania.
thanks 1 utilizator a multumit cgv acest post util.
Offline dolce-vitta  
#106 Postat : joi, 25 februarie 2010 18:12:51(UTC)
Nivel: Membru Avansat
dolce-vitta
Postari: 507
Reputation:

A fost multumit de: 157 -ori in postarea 103
cgv a scris:
greenleaf a scris:
cgv "Eu am trecut prin asta, numai ca eu pe baza permisului de sedere permanent. Pentru cetateni RO ii putin altfel". ai carte de rezidenta pentru membrii familiei?sotia este cetatean roman?


Eu am permis de sedere permanent pe 5 ani, si am facut reintregirea familiei pentru sotie si copil.
Sotia si copilul au acuma permis de sedere temporar cu termenul de 5 ani.
Nu putem merge in UE cu aceste permise.

http://ori.mai.gov.ro/de...Reintregirea-familiei/75


1.citi ani ai stati pe teritoriul Romaniei?
2. in UE nu poti merge cu permisul de sedere
Offline greenleaf  
#107 Postat : joi, 25 februarie 2010 18:17:44(UTC)
Nivel: Membru Avansat
greenleaf
Postari: 36
Reputation:

Locatia: republica moldova
de unde ati luat ca nu puteti merge in UE cu permisul de sedere? permisul de sedere=carte de rezidenta nu-i asa?cu acest permis mergi in UE cu sot/sotie impreuna
Offline cgv  
#108 Postat : joi, 25 februarie 2010 18:27:51(UTC)
Nivel: Membru Avansat
cgv
Postari: 813
Reputation:

Medalii:
A fost multumit de: 279 -ori in postarea 176
greenleaf a scris:
de unde ati luat ca nu puteti merge in UE cu permisul de sedere? permisul de sedere=carte de rezidenta nu-i asa?cu acest permis mergi in UE cu sot/sotie impreuna


NU, permisul de sedere permanent nu-i acelasi ca si cartea de rezident.
Permisul de sedere permanent se acorda dupa 4(sau 5) ani stati in RO sau daca esti de origine romana (cum sunt eu) nu trebuie sa astepti acei 4-5 ani, poti sa aplici direct. Eu, pentru permis de sedere permanent am depus cam aceliasi acte ca si pentru cetatanie, ca sa le dovedesc ca sunt de origine romana.

Parca am scris ca eu is cu PS , nu sunt cetatean roman, si am facut reintregirea familiei pentru sotie si copil care tot nu sunt cetateni romani.
Offline cgv  
#109 Postat : joi, 25 februarie 2010 18:37:20(UTC)
Nivel: Membru Avansat
cgv
Postari: 813
Reputation:

Medalii:
A fost multumit de: 279 -ori in postarea 176
dolce-vitta a scris:
cgv a scris:
greenleaf a scris:
cgv "Eu am trecut prin asta, numai ca eu pe baza permisului de sedere permanent. Pentru cetateni RO ii putin altfel". ai carte de rezidenta pentru membrii familiei?sotia este cetatean roman?


Eu am permis de sedere permanent pe 5 ani, si am facut reintregirea familiei pentru sotie si copil.
Sotia si copilul au acuma permis de sedere temporar cu termenul de 5 ani.
Nu putem merge in UE cu aceste permise.

http://ori.mai.gov.ro/de...Reintregirea-familiei/75


1.citi ani ai stati pe teritoriul Romaniei?
2. in UE nu poti merge cu permisul de sedere


Am stati 2 ani, la inceput am facut permis de sedere de un an, dupa jumate de an de cind am venit in RO am depus pentru permis permanent si peste 6 luni de la depunere mi s-a aprobat dosarul :( intretimp dovedisem sa-mi fac al doile permis de sedere pe un an, care l-am folosit cam o luna pina al ridica pe acel pe 5 ani.
Cu acest permis pot sa tranzitez (fara viza de tranzit) tarile UE. Da dupa cite se stie Romania are hotar cu Moldova, si pentru a ajunge din RO in MD nu am nevoie sa trec in tranzit prin alte tari UE.

Editeaza de catre utilizator joi, 25 februarie 2010 18:37:56(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Offline annnna  
#110 Postat : vineri, 26 februarie 2010 02:35:50(UTC)
Nivel: Membru Avansat
annnna
Postari: 475
Reputation:

A fost multumit de: 45 -ori in postarea 24
Din cate stiu eu, experienta cunostintelor mele care au carte de rezidenta pe 5 ani (nu pe 10 ani) sunt acum in Italia. Este adevarat ca au trecut mai greu vama pentru ca trebuiau sa fie insotite de sot/sotie, dar depinde de vamesii la care ajungi. Acum poate lucrurile s-au mai schimbat si poate nu se mai accepta trecerea frontierei cu permisul de 5 ani. Cred ca depinde si de tara in care vrei sa pleci.
Offline NT  
#111 Postat : vineri, 26 februarie 2010 14:58:06(UTC)
Nivel: Membru Avansat
NT
Postari: 43
Reputation:

A fost multumit de: 2 -ori in postarea 2
Deci am obtinut cetatenia, eu si fiica.deoarece cind am aplicat eram inca "fata mare" apoi casatoria, fiica.mi-am reinnoit documentele unde am anexat si certificatul de nastere a fetitei. fiica a obtinut cetatenia odata cu mine. acum mi-am facut si carte de identitate,ca am inteles ca pe baza lui ii pot face sotului permis de sedere.
Acum asa zisii avocati сer pentru acest "ajutor" сel putin 1500 euro, au as vrea sa ma apuc singura daca e posibil, poate ies la o suma mai mica.si сer sfaturile dumneavoastra

Editeaza de catre utilizator vineri, 26 februarie 2010 15:00:59(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Offline .......  
#112 Postat : vineri, 26 februarie 2010 15:09:16(UTC)
Nivel: Membru Avansat
.......
Postari: 1,146
Reputation:

A fost multumit de: 204 -ori in postarea 140
Locatia: ..............
NT a scris:
Deci am obtinut cetatenia, eu si fiica.deoarece cind am aplicat eram inca "fata mare" apoi casatoria, fiica.mi-am reinnoit documentele unde am anexat si certificatul de nastere a fetitei. fiica a obtinut cetatenia odata cu mine. acum mi-am facut si carte de identitate,ca am inteles ca pe baza lui ii pot face sotului permis de sedere.
Acum asa zisii avocati сer pentru acest "ajutor" сel putin 1500 euro, au as vrea sa ma apuc singura daca e posibil, poate ies la o suma mai mica.si сer sfaturile dumneavoastra


Doamne, doamne...chiar ieri mi-a zis cineva ca in Moldova se cere in jur de 700-100 euro pentru un dosar de cetatenie. Se zice ca e saraca tara noastra...si uite ce se face.

NT, daca tu te afli in romania, atunci sotul tau poate depune pentru carte de rezidenta. Se elibereaza intr-o luna si este valabila 5 ani. In acest caz o sa trebuiasca sa ii faci un contract de comodat, sau un act care sa demonstreze ca sotul tau locuieste impreuna cu tine la adresa din buletinul tau.

Actele necesare le gasesti in mesajul de mai sus al lui CGV. Daca mai ai ceva nelamuriri, posteaza-le cu mult curaj pentru ca sunt suficiente persoane pe acest forum care au facut asa ceva si cu siguranta te vor ajuta cu sfaturi.

Editeaza de catre utilizator vineri, 26 februarie 2010 15:10:57(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Offline NT  
#113 Postat : vineri, 26 februarie 2010 15:15:20(UTC)
Nivel: Membru Avansat
NT
Postari: 43
Reputation:

A fost multumit de: 2 -ori in postarea 2
nu stau in Romania, am fost acum iarna si am apelat la avocat care mi-au si gasit gazda.doar ca sa-mi pot face carte de identitate.
Offline dolce-vitta  
#114 Postat : vineri, 26 februarie 2010 15:47:30(UTC)
Nivel: Membru Avansat
dolce-vitta
Postari: 507
Reputation:

A fost multumit de: 157 -ori in postarea 103
tantan a scris:
NT a scris:
Deci am obtinut cetatenia, eu si fiica.deoarece cind am aplicat eram inca "fata mare" apoi casatoria, fiica.mi-am reinnoit documentele unde am anexat si certificatul de nastere a fetitei. fiica a obtinut cetatenia odata cu mine. acum mi-am facut si carte de identitate,ca am inteles ca pe baza lui ii pot face sotului permis de sedere.
Acum asa zisii avocati сer pentru acest "ajutor" сel putin 1500 euro, au as vrea sa ma apuc singura daca e posibil, poate ies la o suma mai mica.si сer sfaturile dumneavoastra


Doamne, doamne...chiar ieri mi-a zis cineva ca in Moldova se cere in jur de 700-100 euro pentru un dosar de cetatenie. Se zice ca e saraca tara noastra...si uite ce se face.

NT, daca tu te afli in romania, atunci sotul tau poate depune pentru carte de rezidenta. Se elibereaza intr-o luna si este valabila 5 ani. In acest caz o sa trebuiasca sa ii faci un contract de comodat, sau un act care sa demonstreze ca sotul tau locuieste impreuna cu tine la adresa din buletinul tau.

Actele necesare le gasesti in mesajul de mai sus al lui CGV. Daca mai ai ceva nelamuriri, posteaza-le cu mult curaj pentru ca sunt suficiente persoane pe acest forum care au facut asa ceva si cu siguranta te vor ajuta cu sfaturi.

eu mi-am facut carte de rezidenta in baza sotului...am obtinut-o in 30 de zile valabila pe 5 ani...mi-a facut contract de comodat socrul la notar pe 5 ani findca socrul are casa in romania.. si am fost deja in Italia cu cartea de rezidenta.. certificatul de casatorie nu l-au cerut la vama
Offline NT  
#115 Postat : vineri, 26 februarie 2010 22:29:07(UTC)
Nivel: Membru Avansat
NT
Postari: 43
Reputation:

A fost multumit de: 2 -ori in postarea 2
dolce-vitta a scris:
tantan a scris:
NT a scris:
Deci am obtinut cetatenia, eu si fiica.deoarece cind am aplicat eram inca "fata mare" apoi casatoria, fiica.mi-am reinnoit documentele unde am anexat si certificatul de nastere a fetitei. fiica a obtinut cetatenia odata cu mine. acum mi-am facut si carte de identitate,ca am inteles ca pe baza lui ii pot face sotului permis de sedere.
Acum asa zisii avocati сer pentru acest "ajutor" сel putin 1500 euro, au as vrea sa ma apuc singura daca e posibil, poate ies la o suma mai mica.si сer sfaturile dumneavoastra


Doamne, doamne...chiar ieri mi-a zis cineva ca in Moldova se cere in jur de 700-100 euro pentru un dosar de cetatenie. Se zice ca e saraca tara noastra...si uite ce se face.

NT, daca tu te afli in romania, atunci sotul tau poate depune pentru carte de rezidenta. Se elibereaza intr-o luna si este valabila 5 ani. In acest caz o sa trebuiasca sa ii faci un contract de comodat, sau un act care sa demonstreze ca sotul tau locuieste impreuna cu tine la adresa din buletinul tau.

Actele necesare le gasesti in mesajul de mai sus al lui CGV. Daca mai ai ceva nelamuriri, posteaza-le cu mult curaj pentru ca sunt suficiente persoane pe acest forum care au facut asa ceva si cu siguranta te vor ajuta cu sfaturi.

eu mi-am facut carte de rezidenta in baza sotului...am obtinut-o in 30 de zile valabila pe 5 ani...mi-a facut contract de comodat socrul la notar pe 5 ani findca socrul are casa in romania.. si am fost deja in Italia cu cartea de rezidenta.. certificatul de casatorie nu l-au cerut la vama

Mie mi-au facut resedintsa undeva in sectoru 3 Bucuresti,nici n-am vazut in ochi proprietaru casei. acum intrebare: cum pot sa-l inregistrez pe sot la aceeasi adresa sau sa-mi fac alt buletin? adica sa gasesc un proprietar care sa ma inscrie si sa nu ma scuture de atitea bani. nici n-am idee cum sa procedez

dolce vita - si care o fost pasu urmator? unde te-a dus cu contractu de comodat?

Editeaza de catre utilizator vineri, 26 februarie 2010 22:34:32(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Offline annnna  
#116 Postat : luni, 1 martie 2010 01:10:21(UTC)
Nivel: Membru Avansat
annnna
Postari: 475
Reputation:

A fost multumit de: 45 -ori in postarea 24
NT a scris:
dolce-vitta a scris:
tantan a scris:
NT a scris:
Deci am obtinut cetatenia, eu si fiica.deoarece cind am aplicat eram inca "fata mare" apoi casatoria, fiica.mi-am reinnoit documentele unde am anexat si certificatul de nastere a fetitei. fiica a obtinut cetatenia odata cu mine. acum mi-am facut si carte de identitate,ca am inteles ca pe baza lui ii pot face sotului permis de sedere.
Acum asa zisii avocati сer pentru acest "ajutor" сel putin 1500 euro, au as vrea sa ma apuc singura daca e posibil, poate ies la o suma mai mica.si сer sfaturile dumneavoastra


Doamne, doamne...chiar ieri mi-a zis cineva ca in Moldova se cere in jur de 700-100 euro pentru un dosar de cetatenie. Se zice ca e saraca tara noastra...si uite ce se face.

NT, daca tu te afli in romania, atunci sotul tau poate depune pentru carte de rezidenta. Se elibereaza intr-o luna si este valabila 5 ani. In acest caz o sa trebuiasca sa ii faci un contract de comodat, sau un act care sa demonstreze ca sotul tau locuieste impreuna cu tine la adresa din buletinul tau.

Actele necesare le gasesti in mesajul de mai sus al lui CGV. Daca mai ai ceva nelamuriri, posteaza-le cu mult curaj pentru ca sunt suficiente persoane pe acest forum care au facut asa ceva si cu siguranta te vor ajuta cu sfaturi.

eu mi-am facut carte de rezidenta in baza sotului...am obtinut-o in 30 de zile valabila pe 5 ani...mi-a facut contract de comodat socrul la notar pe 5 ani findca socrul are casa in romania.. si am fost deja in Italia cu cartea de rezidenta.. certificatul de casatorie nu l-au cerut la vama

Mie mi-au facut resedintsa undeva in sectoru 3 Bucuresti,nici n-am vazut in ochi proprietaru casei. acum intrebare: cum pot sa-l inregistrez pe sot la aceeasi adresa sau sa-mi fac alt buletin? adica sa gasesc un proprietar care sa ma inscrie si sa nu ma scuture de atitea bani. nici n-am idee cum sa procedez

dolce vita - si care o fost pasu urmator? unde te-a dus cu contractu de comodat?


Ca sa-i poti face carte de rezidenta permanenta trebuie sa aveti acelasi domiciliu, cel putin asa a fost pana acum.
Dar acum poti sa depui actele pt cetatenie in RO si va dura pana la 1 an ca sa obtii cetatenia.
Offline dolce-vitta  
#117 Postat : luni, 1 martie 2010 13:05:53(UTC)
Nivel: Membru Avansat
dolce-vitta
Postari: 507
Reputation:

A fost multumit de: 157 -ori in postarea 103
annnna a scris:
NT a scris:
dolce-vitta a scris:
tantan a scris:
NT a scris:
Deci am obtinut cetatenia, eu si fiica.deoarece cind am aplicat eram inca "fata mare" apoi casatoria, fiica.mi-am reinnoit documentele unde am anexat si certificatul de nastere a fetitei. fiica a obtinut cetatenia odata cu mine. acum mi-am facut si carte de identitate,ca am inteles ca pe baza lui ii pot face sotului permis de sedere.
Acum asa zisii avocati сer pentru acest "ajutor" сel putin 1500 euro, au as vrea sa ma apuc singura daca e posibil, poate ies la o suma mai mica.si сer sfaturile dumneavoastra


Doamne, doamne...chiar ieri mi-a zis cineva ca in Moldova se cere in jur de 700-100 euro pentru un dosar de cetatenie. Se zice ca e saraca tara noastra...si uite ce se face.

NT, daca tu te afli in romania, atunci sotul tau poate depune pentru carte de rezidenta. Se elibereaza intr-o luna si este valabila 5 ani. In acest caz o sa trebuiasca sa ii faci un contract de comodat, sau un act care sa demonstreze ca sotul tau locuieste impreuna cu tine la adresa din buletinul tau.

Actele necesare le gasesti in mesajul de mai sus al lui CGV. Daca mai ai ceva nelamuriri, posteaza-le cu mult curaj pentru ca sunt suficiente persoane pe acest forum care au facut asa ceva si cu siguranta te vor ajuta cu sfaturi.

eu mi-am facut carte de rezidenta in baza sotului...am obtinut-o in 30 de zile valabila pe 5 ani...mi-a facut contract de comodat socrul la notar pe 5 ani findca socrul are casa in romania.. si am fost deja in Italia cu cartea de rezidenta.. certificatul de casatorie nu l-au cerut la vama

Mie mi-au facut resedintsa undeva in sectoru 3 Bucuresti,nici n-am vazut in ochi proprietaru casei. acum intrebare: cum pot sa-l inregistrez pe sot la aceeasi adresa sau sa-mi fac alt buletin? adica sa gasesc un proprietar care sa ma inscrie si sa nu ma scuture de atitea bani. nici n-am idee cum sa procedez

dolce vita - si care o fost pasu urmator? unde te-a dus cu contractu de comodat?


Ca sa-i poti face carte de rezidenta permanenta trebuie sa aveti acelasi domiciliu, cel putin asa a fost pana acum.
Dar acum poti sa depui actele pt cetatenie in RO si va dura pana la 1 an ca sa obtii cetatenia.

am fost la oficiul pentru straini si acolo sotul a dat declatarie ca o sa locuiesc impreuna cu el....concetizez ca sunt casatorita de 9 ani si avem si un copil de 8 ani.. si nu au fost probleme..actele le-am depus la Miercurea Ciuc.. domnisoarele de la Oficiul pentru straini au fost foarte amabile..l aveam viza de tip D si nu era expirata dar am fost de acord sa-mi elibereze cartea de rezident mai inainte de termen am scris lamurire ca sotul e bolnav si nu o sa pot mai tirziu sa ma prezint la ei... deoarece cartea se elibereaza inainte de expirarea vizei cu o luna.. si peste 30 de zile aveam carte de rezident.. da... am mai facut si asigurare medicala.... si pentru aceasta am umblat oleaca pe drumuri.. ca nu stiam unde trebuie de dus..am mai platit 7 lei si incat timbru de 2 lei daca nu ma gresesc

Editeaza de catre utilizator luni, 1 martie 2010 13:08:34(UTC)  | Motiv: Nespecificat

thanks 1 utilizator a multumit dolce-vitta acest post util.
cgv
Offline NT  
#118 Postat : luni, 1 martie 2010 15:28:50(UTC)
Nivel: Membru Avansat
NT
Postari: 43
Reputation:

A fost multumit de: 2 -ori in postarea 2
eu asa m-am mai prostit cu casatoria. deci cind am depus actele nu eram casatorita. au mai trecut anii, m-am "casatorit" da nu m-am inscris, tot asteptam sa primesc cetatenia si apoi sa facem inscrierea, ma gindeam ca asa v-a fi mai bine. am nascut, copilul are familia tatalui. acum cind am reinoit documentele la cetatatenie, adica dupa ce am facut procura si am cheltuit o groaza de bani, avocatu imi zice ca tre sa ne inscriem rapid. ca sa nu m-am cheltuim cu schimbarea pasaportului, procurii.... am ramas in familia mea de fata. si uite asa am ramas cioara alba in cird negru. fetita este destul de mare, dar de la inscriere avem doar 2 ani petrecuti. si ma tem с-o sa trecem aceea convorbire , dupa cite am auzit foarte foarte neplacuta.
o prostie foarte mare am facut, dar pe atunci nici n-aveam de unde sa stiu toate aceste nuante.cica am vrut sa fie mai bine
Offline dolce-vitta  
#119 Postat : luni, 1 martie 2010 16:16:14(UTC)
Nivel: Membru Avansat
dolce-vitta
Postari: 507
Reputation:

A fost multumit de: 157 -ori in postarea 103
NT a scris:
eu asa m-am mai prostit cu casatoria. deci cind am depus actele nu eram casatorita. au mai trecut anii, m-am "casatorit" da nu m-am inscris, tot asteptam sa primesc cetatenia si apoi sa facem inscrierea, ma gindeam ca asa v-a fi mai bine. am nascut, copilul are familia tatalui. acum cind am reinoit documentele la cetatatenie, adica dupa ce am facut procura si am cheltuit o groaza de bani, avocatu imi zice ca tre sa ne inscriem rapid. ca sa nu m-am cheltuim cu schimbarea pasaportului, procurii.... am ramas in familia mea de fata. si uite asa am ramas cioara alba in cird negru. fetita este destul de mare, dar de la inscriere avem doar 2 ani petrecuti. si ma tem с-o sa trecem aceea convorbire , dupa cite am auzit foarte foarte neplacuta.
o prostie foarte mare am facut, dar pe atunci nici n-aveam de unde sa stiu toate aceste nuante.cica am vrut sa fie mai binenu dispera...am citit undeva ca pot depune la carte de rezident si cei care convetuiesc cu cet.roman.. mai ales ca aveti un copil.. asa ca nu o sa ai probleme
Offline dolce-vitta  
#120 Postat : luni, 1 martie 2010 16:29:15(UTC)
Nivel: Membru Avansat
dolce-vitta
Postari: 507
Reputation:

A fost multumit de: 157 -ori in postarea 103
dolce-vitta a scris:
NT a scris:
eu asa m-am mai prostit cu casatoria. deci cind am depus actele nu eram casatorita. au mai trecut anii, m-am "casatorit" da nu m-am inscris, tot asteptam sa primesc cetatenia si apoi sa facem inscrierea, ma gindeam ca asa v-a fi mai bine. am nascut, copilul are familia tatalui. acum cind am reinoit documentele la cetatatenie, adica dupa ce am facut procura si am cheltuit o groaza de bani, avocatu imi zice ca tre sa ne inscriem rapid. ca sa nu m-am cheltuim cu schimbarea pasaportului, procurii.... am ramas in familia mea de fata. si uite asa am ramas cioara alba in cird negru. fetita este destul de mare, dar de la inscriere avem doar 2 ani petrecuti. si ma tem с-o sa trecem aceea convorbire , dupa cite am auzit foarte foarte neplacuta.
o prostie foarte mare am facut, dar pe atunci nici n-aveam de unde sa stiu toate aceste nuante.cica am vrut sa fie mai binenu dispera...am citit undeva ca pot depune la carte de rezident si cei care convetuiesc cu cet.roman.. mai ales ca aveti un copil.. asa ca nu o sa ai probleme


Strainii care convietuiesc cu cetateanul roman (cartea de rezidenta se acorda doar daca nu au incheiata o alta casatorie si au impreuna un copil)

a. cerere;
b. documentul de trecere a frontierei (pasaportul, titlul de calatorie, etc.) original si
copie;
c. documentul de identitate al cetateanului roman, original si copie;
d. certificatul de nastere al copilului, cetatean roman, rezultat in urma convietuirii
dintre solicitant si cetateanul roman – original si copie;
e. declaratia cetateanului roman din care sa rezulte ca acestia convietuiesc;
f. dovada detinerii legale a spatiului de locuit la adresa la care declara ca are
resedinta pe teritoriul Romaniei, in original si copie;
g. documente din care sa rezulte ca atat strainul, cat si cetateanul roman sunt
necasatoriti;
h. dovada asigurarii sociale de sanatate;
i. adeverinta medicala;
j. taxe.
Offline greenleaf  
#121 Postat : joi, 4 martie 2010 14:45:50(UTC)
Nivel: Membru Avansat
greenleaf
Postari: 36
Reputation:

Locatia: republica moldova
salut.am carte de rezidenta pentru membrii familiei, mi s-a acordat pe 1 an. anul trecut cind am luato am trecut interviu cu sotia. as vrea sa stiu anul acesta ca sa o reinoiesc va trebui iarasi sa trec interviul sau doar depun la reinoire?
Offline cgv  
#122 Postat : joi, 4 martie 2010 15:01:14(UTC)
Nivel: Membru Avansat
cgv
Postari: 813
Reputation:

Medalii:
A fost multumit de: 279 -ori in postarea 176
greenleaf a scris:
salut.am carte de rezidenta pentru membrii familiei, mi s-a acordat pe 1 an. anul trecut cind am luato am trecut interviu cu sotia. as vrea sa stiu anul acesta ca sa o reinoiesc va trebui iarasi sa trec interviul sau doar depun la reinoire?


Nu trebuie sa treci interviul.
Offline greenleaf  
#123 Postat : joi, 4 martie 2010 15:16:35(UTC)
Nivel: Membru Avansat
greenleaf
Postari: 36
Reputation:

Locatia: republica moldova
super atunci, multumesc
Offline cgv  
#124 Postat : joi, 4 martie 2010 15:19:40(UTC)
Nivel: Membru Avansat
cgv
Postari: 813
Reputation:

Medalii:
A fost multumit de: 279 -ori in postarea 176
greenleaf a scris:
super atunci, multumesc


sa nu uiti ca trebuie sa mergi la ei sa depui actele de prelungire a dreptului de sedere cu 30 de zile inainte de ati expira cartea de rezident.
Offline greenleaf  
#125 Postat : joi, 4 martie 2010 15:26:09(UTC)
Nivel: Membru Avansat
greenleaf
Postari: 36
Reputation:

Locatia: republica moldova
nu o sa uit insa actele le depun unde le-am depus si prima oara?(nu departe de ASE)
Offline cgv  
#126 Postat : joi, 4 martie 2010 16:04:05(UTC)
Nivel: Membru Avansat
cgv
Postari: 813
Reputation:

Medalii:
A fost multumit de: 279 -ori in postarea 176
greenleaf a scris:
nu o sa uit insa actele le depun unde le-am depus si prima oara?(nu departe de ASE)


Da, unde ai depus prima data daca nu ti-ai schimbat resedinta.
La ORI din judetul sau sectorul unde ai resedinta.

Editeaza de catre utilizator joi, 4 martie 2010 16:05:22(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Offline greenleaf  
#127 Postat : joi, 4 martie 2010 16:16:54(UTC)
Nivel: Membru Avansat
greenleaf
Postari: 36
Reputation:

Locatia: republica moldova
vezi tu eu Bucurestiul nu il stiu deloc. data trecuta cind am depus ma ajutat o persoana(contra plata desigur) insa stiu sigur ca este linga ASE (undeva la 5 min de mers pe jos), in cartea de rezidenta adresa o am in sectorul 1 (ASE este in sectorul 1? de altfel asa ar trebui sa fie ca daca data trecuta akm depus aoclo acum tot acolo va trebui sa depun) daca da atunci este bine. acum vreau sa le reinoiesc singur ca sa nu mai fac prin intermediari si daca nu trec interviul este destul de simplu

Editeaza de catre utilizator joi, 4 martie 2010 16:18:02(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Offline .......  
#128 Postat : joi, 4 martie 2010 16:34:51(UTC)
Nivel: Membru Avansat
.......
Postari: 1,146
Reputation:

A fost multumit de: 204 -ori in postarea 140
Locatia: ..............
Tot acolo depui si pt reinnoire.
....... ataseaza urmatoarea imagine/imagini:
HARTA.JPG
thanks 1 utilizator a multumit ....... acest post util.
Offline greenleaf  
#129 Postat : joi, 4 martie 2010 16:35:55(UTC)
Nivel: Membru Avansat
greenleaf
Postari: 36
Reputation:

Locatia: republica moldova
am inteles, multumesc
Offline niko  
#130 Postat : joi, 4 martie 2010 16:40:08(UTC)
Nivel: Membru Avansat
niko
Postari: 63
Reputation:

A fost multumit de: 6 -ori in postarea 6
Tantan spune te rog e posibil de facut carte de rezident direct pe 5 ani,fara a mai merge pentru reinoiri in fiecare an?
Offline .......  
#131 Postat : joi, 4 martie 2010 16:45:05(UTC)
Nivel: Membru Avansat
.......
Postari: 1,146
Reputation:

A fost multumit de: 204 -ori in postarea 140
Locatia: ..............
niko a scris:
Tantan spune te rog e posibil de facut carte de rezident direct pe 5 ani,fara a mai merge pentru reinoiri in fiecare an?


Sincer nu prea stiu care este procedura (eu m-am interesat ca am vrut sa-mi fac anul trecut, dar aveam ceva probleme cu unele acte), insa din cate am auzit, prima data se elibereaza pt 1 an, iar dupa aceea se reinnoieste pt 5 ani.

Dar nu pot sa ma dau cu parerea mai concret in acest sens, pt ca eu personal nu am avut asa situatie.

Editeaza de catre utilizator joi, 4 martie 2010 16:51:37(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Offline dolce-vitta  
#132 Postat : joi, 4 martie 2010 16:45:54(UTC)
Nivel: Membru Avansat
dolce-vitta
Postari: 507
Reputation:

A fost multumit de: 157 -ori in postarea 103
niko a scris:
Tantan spune te rog e posibil de facut carte de rezident direct pe 5 ani,fara a mai merge pentru reinoiri in fiecare an?

mie mi-au facut-o direct pe 5 ani
Offline niko  
#133 Postat : joi, 4 martie 2010 17:14:09(UTC)
Nivel: Membru Avansat
niko
Postari: 63
Reputation:

A fost multumit de: 6 -ori in postarea 6
dolce-vitta a scris:
niko a scris:
Tantan spune te rog e posibil de facut carte de rezident direct pe 5 ani,fara a mai merge pentru reinoiri in fiecare an?

mie mi-au facut-o direct pe 5 ani

A depins asta de contractul cu proprietarul care te ia la domiciliu?deci in cazul tau acest contract era direct pe 5 ani..sau exista si alte cerinte?
Offline dolce-vitta  
#134 Postat : joi, 4 martie 2010 18:10:00(UTC)
Nivel: Membru Avansat
dolce-vitta
Postari: 507
Reputation:

A fost multumit de: 157 -ori in postarea 103
niko a scris:
dolce-vitta a scris:
niko a scris:
Tantan spune te rog e posibil de facut carte de rezident direct pe 5 ani,fara a mai merge pentru reinoiri in fiecare an?

mie mi-au facut-o direct pe 5 ani

A depins asta de contractul cu proprietarul care te ia la domiciliu?deci in cazul tau acest contract era direct pe 5 ani..sau exista si alte cerinte?am incheiat contract de comodat pe 5 ani+ sotul are dmiciuliul in romania
Offline niko  
#135 Postat : joi, 4 martie 2010 19:30:59(UTC)
Nivel: Membru Avansat
niko
Postari: 63
Reputation:

A fost multumit de: 6 -ori in postarea 6
dolce-vitta a scris:
niko a scris:
dolce-vitta a scris:
niko a scris:
Tantan spune te rog e posibil de facut carte de rezident direct pe 5 ani,fara a mai merge pentru reinoiri in fiecare an?

mie mi-au facut-o direct pe 5 ani

A depins asta de contractul cu proprietarul care te ia la domiciliu?deci in cazul tau acest contract era direct pe 5 ani..sau exista si alte cerinte?am incheiat contract de comodat pe 5 ani+ sotul are dmiciuliul in romania

avind cele axpuse de tine mai sus,ei sunt obligati sa-ti dea pe 5 ani sau ramine la discretia lor?
Offline greenleaf  
#136 Postat : joi, 4 martie 2010 19:59:57(UTC)
Nivel: Membru Avansat
greenleaf
Postari: 36
Reputation:

Locatia: republica moldova
eu cind merg sa imi reinoiesc cartea de rezident va trebui sa prezint contractul de comodat?
Offline cgv  
#137 Postat : joi, 4 martie 2010 21:17:26(UTC)
Nivel: Membru Avansat
cgv
Postari: 813
Reputation:

Medalii:
A fost multumit de: 279 -ori in postarea 176
greenleaf a scris:
eu cind merg sa imi reinoiesc cartea de rezident va trebui sa prezint contractul de comodat?


da
Offline ancaa  
#138 Postat : vineri, 5 martie 2010 03:07:35(UTC)
Nivel: Membru
ancaa
Postari: 12
Reputation:

Locatia: cluj
salut, am niste nalamuriri si v-as ruga cine stie cum se procedeaza in aceasta situatie.
Logodnicul meu este din Maroc eu din Romania.Planuim in septembrie sa ne casatorim in Romania, eu va trebui sa ii fac invitatie, printre documentele nesesate pentru invitatie este o foaie scrisa la notar ca "daca nu pleaca pana la expirarea vizei in romania eu va trebui sa suport toate costurile pentru inlaturarea lui din Romania".
El prin viza are drept de sedere 90 de zile, daca ne casatorim la inceputul acestor 90 de zile va putea primi permis de sedere pentru REINTREGIRE A FAMILIEI?,prin care inteleg ca da dreptul de sedere in Romania, dar cu acea foaie completata la notar cand am facut invitatia nu va fi pb ca el na plecat inapoi in maroc dupa acele 90 de zile?
El a mai fost odata in Romania, si cand i-am facut invitatie ma intrebat acolo de multe daca am de gand sa ma casatoresc si i-am spus ca nu, altfel sigur nu mi-ai fi dat ivitatia.
Offline cgv  
#139 Postat : vineri, 5 martie 2010 03:17:01(UTC)
Nivel: Membru Avansat
cgv
Postari: 813
Reputation:

Medalii:
A fost multumit de: 279 -ori in postarea 176
ancaa a scris:
salut, am niste nalamuriri si v-as ruga cine stie cum se procedeaza in aceasta situatie.
Logodnicul meu este din Maroc eu din Romania.Planuim in septembrie sa ne casatorim in Romania, eu va trebui sa ii fac invitatie, printre documentele nesesate pentru invitatie este o foaie scrisa la notar ca "daca nu pleaca pana la expirarea vizei in romania eu va trebui sa suport toate costurile pentru inlaturarea lui din Romania".
El prin viza are drept de sedere 90 de zile, daca ne casatorim la inceputul acestor 90 de zile va putea primi permis de sedere pentru REINTREGIRE A FAMILIEI?,prin care inteleg ca da dreptul de sedere in Romania, dar cu acea foaie completata la notar cand am facut invitatia nu va fi pb ca el na plecat inapoi in maroc dupa acele 90 de zile?
El a mai fost odata in Romania, si cand i-am facut invitatie ma intrebat acolo de multe daca am de gand sa ma casatoresc si i-am spus ca nu, altfel sigur nu mi-ai fi dat ivitatia.


Prima data el vine cu viza de tip C, va inregistrati casatoria la oficiul starii civile in termenul ce-l aveti la despozitie de 90 zile, dupa aceasta el pleaca inapoi, si pe baza ca este casatorit cu un cetatean RO isi deschide viza de tip D, cu aceasta viza vine in RO si isi face carte de rezident, pentru asta o sa fie nevoie sa dati si un interviu, ambii, ca sa va verifice daca casatoria nu-i fictiva.

http://ori.mai.gov.ro/de...egistrarea-rezidentei/63

http://ori.mai.gov.ro/de.../Rezidenta-permanenta/79

Editeaza de catre utilizator vineri, 5 martie 2010 03:21:21(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Offline ancaa  
#140 Postat : vineri, 5 martie 2010 04:04:51(UTC)
Nivel: Membru
ancaa
Postari: 12
Reputation:

Locatia: cluj
multumesc frumos pentru raspuns, fara ca el sa plece inapoi nu este posibil, sa rezolve aici la ambasada din maroc?
Offline ancaa  
#141 Postat : vineri, 5 martie 2010 05:49:13(UTC)
Nivel: Membru
ancaa
Postari: 12
Reputation:

Locatia: cluj
daca merge imediat dupa casatorie inapoi in maroc poate solicita viza de tip D, daca in acel timp viza de tip C inca mai este valabila?
incep sa pun cam multe intrebari:) d'oh!
Offline cgv  
#142 Postat : vineri, 5 martie 2010 13:00:09(UTC)
Nivel: Membru Avansat
cgv
Postari: 813
Reputation:

Medalii:
A fost multumit de: 279 -ori in postarea 176
ancaa a scris:
daca merge imediat dupa casatorie inapoi in maroc poate solicita viza de tip D, daca in acel timp viza de tip C inca mai este valabila?
incep sa pun cam multe intrebari:) d'oh!


Da, poate, pe acea de tip C se pune "Anulat".
Fara ca sa plece din tara nu cred ca-i posibil, nu-i neaparat sa mearga in Maroc, principalul sa iasa din RO cu viza de tip C si sa intre cu viza de tip D.
Dar mai bine sa va interesati la ORI. Acolo o sa va spuie ce si cum.

Serviciul pentru Imigrări al judetului Cluj
Adresa
Adresa
str. Andrei Mureşeanu, nr. 16, Cluj
Telefon
0264-442245, 0264-432727 int. 20820, 20821, 20822, 20823, 20824
Fax
0264-442245


http://ori.mai.gov.ro/contact/form/ro/cluj/14

Editeaza de catre utilizator vineri, 5 martie 2010 13:01:40(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Offline ancaa  
#143 Postat : vineri, 5 martie 2010 13:27:31(UTC)
Nivel: Membru
ancaa
Postari: 12
Reputation:

Locatia: cluj
multumesc mult:)
am sunat la ORI, mi-au zis ca nu imi pot furniza prea multe detali prin tel. si trebuie sa merg la ei sapt viitoare, au zis ca in principiu s-ar putea cum ai zis schimbarea in Ro a vizei de tip C in viza de tip D, astept sa vina sapt. viitoare sa vad ca imi zic
Offline greenleaf  
#144 Postat : vineri, 5 martie 2010 15:57:05(UTC)
Nivel: Membru Avansat
greenleaf
Postari: 36
Reputation:

Locatia: republica moldova
mda... aici m-am blocat cu contractul de comodat. anul trecut cind am facut cartea de rezidenta am platit un intermediar(presupun ca a platit pe cineva si ma luat la chirie) si anul acesta nu vreau sa apelez la dinsul insa cum sa fac rost de un contract de comodat? ce solutii pot exista?

Editeaza de catre utilizator vineri, 5 martie 2010 16:26:51(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Offline greenleaf  
#145 Postat : vineri, 5 martie 2010 19:26:01(UTC)
Nivel: Membru Avansat
greenleaf
Postari: 36
Reputation:

Locatia: republica moldova
salut, imi spuneti va rog ce se poate de facut la ceea ce am scris mai sus, ce solutii exista?
Offline cgv  
#146 Postat : vineri, 5 martie 2010 19:32:10(UTC)
Nivel: Membru Avansat
cgv
Postari: 813
Reputation:

Medalii:
A fost multumit de: 279 -ori in postarea 176
greenleaf a scris:
salut, imi spuneti va rog ce se poate de facut la ceea ce am scris mai sus, ce solutii exista?


Poti sa faci contract cu alta persoana, si iti da cartea de rezident cu adresa noua.
Offline greenleaf  
#147 Postat : vineri, 5 martie 2010 19:43:04(UTC)
Nivel: Membru Avansat
greenleaf
Postari: 36
Reputation:

Locatia: republica moldova
eu imi dau seama ca pot sa fac contract cu alta persoana insa cum am mai spus eu traiesc in RM si in Bucuresti nu am absolut pe nimeni asa ca nu vad cum as putea sa ma duc la cineva acasa si sa bat la usa si sa ii intreb daca nu doresc sa imi faca contract de comodat, asta este si problema. este cineva pe aici din Bucuresti care sa imi faca contract de comodat(platesc pentru asta)?. iata problema
Offline greenleaf  
#148 Postat : sâmbătă, 6 martie 2010 14:48:01(UTC)
Nivel: Membru Avansat
greenleaf
Postari: 36
Reputation:

Locatia: republica moldova
sorry daca v-am saturat cu intrebarile mele insa chiar am nevoie de ajutor
Offline ancaa  
#149 Postat : luni, 8 martie 2010 14:58:07(UTC)
Nivel: Membru
ancaa
Postari: 12
Reputation:

Locatia: cluj
ancaa a scris:
multumesc mult:)
am sunat la ORI, mi-au zis ca nu imi pot furniza prea multe detali prin tel. si trebuie sa merg la ei sapt viitoare, au zis ca in principiu s-ar putea cum ai zis schimbarea in Ro a vizei de tip C in viza de tip D, astept sa vina sapt. viitoare sa vad ca imi zicam fost azi, domnul de la serviciul pentru imigrare mi-a spus ca nu se poate prelugi viza de tip C, eu pot aplica dar ei foarte usor imi pot respinge cererea. Depinde de orase se pare, sunt orase unde sa putut. Pana la urma solutia e cum ai zis dupa casatorie sap elce inapoi in maroc si sa aplica acolo pt viza tip D
Multumesc pt toate informatiile, mi-au fost de ajutor
Offline ancaa  
#150 Postat : miercuri, 14 aprilie 2010 02:56:10(UTC)
Nivel: Membru
ancaa
Postari: 12
Reputation:

Locatia: cluj
am revenit cu o alta nelamurire, logonicul meu e cetatean marocan va veni in iulie cu viza tip C sa ne casatorim, dupa pelaca inapoi in Maroc si aplica pt viza tip D, cand vine in Romania cu viza tip D si aplica pt CARTE DE REZIDENTA DE MEMBRU DE FAMILIE i se poate da de la inceput pe o perioada de 5 ani?

Noi dorim dupa aceea sa plecam in Suedia dar mi sa zis ca lui doar cu o carte de rezidenta de membru de familie care e facuta pe 5 ani are voie sa calatoreasca fara viza.

Multumesc
Utilizatori pe tema
5 Pagini<12345>
Salt la forum  
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Poti vota la sondaj in acest forum.