vlado wrote:
Documente sunt aceleasi. Numai in loc de cazier judiciar din Moldova, trebuie sa obtii "certificato penale" din tribunal din zona domiciliului si sa pui apostil (se pune gratis tot la tribunal). Inca din comuna ta trebuie sa prinzi o adeverinta ca esti rezident acolo. Le trebuie sa traduci in romana. Toate acte pe care depui la consulat vor fi legalizate si te costa in jur de 300-400 euro.
Diferit este ca n-ai nevoie de o programare prealabila. Depunea dosarelor se face orice vineri pana la 14-00.
Salut.Dar traducerea unde ai făcuto, sau poate știi unde se poate de facut??
Am văzut pe site-ul consulatului de la Milano, că ofera servicii de traducere, însa nu sunt detalii referitoare la timpul de traducere, aș face oare în timp să depun documentele și să traduc cele necesare în aceeași zi?
Mai am și un alt dubiu,și poate cineva mă ajută. Am citit mai sus ca unul din punctele obligatorii ar fi valabilitatea de un an al permisului de ședere ( Soggiorno). Problema mea constă în faptul că permisul l-am primit acum o lună în urmă, și e valabil doar pana la sfârșitul lunii iulie (și dealtfel nu mi s-a întâmplat niciodată să primesc permis cu o valabilitate de un an întreg) , deci ar putea sa îmi refuze cererea la consulat din această cauză?