Andries wrote:Daniela, spune-mi te rog cind ai fost la DC Bucuresti (am inteles ca ai fost, dac nu am scapat din vedere nimic) ce argument ai adus in vederea necesitatii calatoriei? Am fost recent la ambasada Romaniei (toate documentele in regula, angajare stabila, detin in pasaport vreo 4 vize Schengen anterior), mi s-o spus ca nu intrunesc cadrul legal pentru efectuarea calatoriei, necatind ca aveam la mina originalul invitatiei de depunere a documentelor la urgentare, drept ca din aprilie anul curent, am vrut s-o folosesc, mai aveam o cerere de programare, drept ca fara avizul de receptionare, care o sosit chiar ieri. Un pic m-am revoltat, doamna de la receptie mi-a spus ca nu ne intelegem, am scuipat si m-am intors. Daca nu apar in Monitor in noiembrie, atunci trebuie sa procedez altfel. Apropo, poza nu-i a ta?
scuze de obicei nu prea postez aici, decat atunci cand pot ajuta pe cineva... dar vreau sa-ti dau un sfat prieteneste: scapa de expresii de genul "am scuipat", etc....
Ca sa obtii o viza pentru Romania trebuie sa ai un scop bine determinat si argumentat cu niste hartii ca si romanii sunt birocrati... nu e suficient sa spui ca vrei sa te duci la ei in audiente, trebuie sa ai o invitatie, faptul ca ai cateva vize shenghen nu este o conditie suficienta ca sa obtii o viza pentru Romania, te poate ajuta ca sa nu primesti refuz, dar nu este suficient...
ca sa obtii o viza pentru Romanai trebuie sa obtii din Romania o hartie care sa demonstreze in ce scop te duci acolo, aceasta poate fi - invitatia, adresa din aprtea unei institutii publice, bilet turistic, etc..