vlado wrote:Anlini wrote:It's Bullshit.. Eu sunt in Franta si am titru de sejur de un an. La momentul depunerii cererii la consulatul din Paris, titrul expira peste 4 luni si nu am avut NICI o problema.
Propunerea mea e sa insisti, sa le pui presiune, sa vorbesti cu consulul.
Bafta!
Mersi mult, o sa lupt cu ei. Cand ai depus dosar in Franta?
Spune-mi te rog, daca te-au cerut Dovada a faptului ca localitatea de nastere se afla pe teritoriul Romaniei?
N-ai cumva e-mail oficial din Consulatul Romaniei, unde au scris toate acte necesare sa fie depuse pentru Cetatenia Romana? Pentru ca mi-au scris e-mail cu toate acte necesare. As vrea sa le compar.
Mersi anticipat.
1) Nu e necesara dovada ca localitatea de nastere se afla pe teritoriul RO
2) Mi-au dat o lista cu actele necesare deoarece m-am prezentat personal la consulat
- Copie titru de sejur
- Copie pasaport, certificat de nastere, buletin
- Cazier judiciat RO, MD, FR (ala francez l-am tradus la un traducator)
- Cele 3 declaratii (despre unde iti stabilesti domiciliu, ca nu ai mai depus alta cerere sau asa ceva, si ca nu faci acte de terorism contra RO)
- Copie certificate de nastere parinti, certificatul lor de casatorie sau divort sau deces a unui parinte (de la caz la caz)
-Copie certificat de nastere a bunicilor, certificatul lor de casatorie, divort sau deces
Din cate imi aduc aminte astea sunt actele.
Actele trebuie sa fie legalizate: ele pot fi legalizate sau de catre un notar in MD sau de catre consulat direct.
Eu cand am depus, consulatul a legalizat actele mele gratis, dar am auzit ca acum se percep taxe pt asa servicii: VERIFICA LA CONSULATUL DIN ROMA.
Deci ca sa rezum: daca le legalizezi la notar din MD, nu ai nevoie sa prezinti originalele actelor la consulat, daca le legalizezi la consulat, tre sa ai si originalele.
INCA O DATA VERIFICA TOT LA CONSULAT SI INSISTA!

Mult noroc