Forumul Cetatenie-Romana.info
Cetatenie-Romana.Info - Logo
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Conditii pentru a depune dosar in tarile EU
vlado Offline
#1 Posted : Friday, July 24, 2009 11:12:23 PM(UTC)
Rank: Membru Avansat
Location: Roma| Depunere (la consulatul Romaniei din Roma): Sept 2009
Astazi am fost la Consulatul Romaniei din Roma. Am vrut sa depun dosar pentre redobandirea cetateniei romane. Responsabila din consulat a refuzat sa accepte dosarul meu pentru ca:

Permisul meu de sedere in Italia expira in martie 2010, dar ea a spus ca este o conditie sa ai un permis de sedere valabil minim 1 an de la data depunerii dosarului.

Adica, in cazul meu, permis de sedere trebuie sa expira dupa iulie 2010. Stau legal in Italia de 4 ani si conform legii italiene permis de sedere se da pe termen max de 2 ani cu posibilitate de prelungire, ceea ce fac la fiecare scadenta.

Daca cineva a depun dosar in tarile din EU, va rog, sa scrieti aici daca v-au pus asa conditie.
Pe saitul Directiei Cetatenie nu-i nimic scris de 1 an de permis de sedere de la data depunerii. I-am convins sa mai consulteze cu surse oficiale si saptamana viitoare trebuie sa-mi dea un raspuns.
Sponsor  

Anlini Offline
#2 Posted : Friday, July 24, 2009 11:19:09 PM(UTC)
Rank: Membru
It's Bullshit.. Eu sunt in Franta si am titru de sejur de un an. La momentul depunerii cererii la consulatul din Paris, titrul expira peste 4 luni si nu am avut NICI o problema.

Propunerea mea e sa insisti, sa le pui presiune, sa vorbesti cu consulul.

Bafta!
vlado Offline
#3 Posted : Friday, July 24, 2009 11:36:16 PM(UTC)
Anlini wrote:
It's Bullshit.. Eu sunt in Franta si am titru de sejur de un an. La momentul depunerii cererii la consulatul din Paris, titrul expira peste 4 luni si nu am avut NICI o problema.

Bafta!

Mersi mult, o sa ma lupt cu ei. Cand ai depus dosar in Franta?

Spune-mi te rog, daca te-au cerut Dovada a faptului ca localitatea de nastere se afla pe teritoriul Romaniei?

N-ai cumva e-mail oficial din Consulatul Romaniei, unde au scris toate acte necesare sa fie depuse pentru Cetatenia Romana? Pentru ca mi-au scris e-mail cu toate acte necesare. As vrea sa le compar.
Mersi anticipat.
profymd Offline
#4 Posted : Friday, July 24, 2009 11:56:05 PM(UTC)

insista si intreaba-i unde scrie despre valabilitatea permisului de sedere, din cate stiu si cei de la consulat o stiu destul de bine ca majoritatea se perfecteaza pentru un an de zile, in foarte putine cazuri acesta se perfecteaza pentru mai multi ani. Incearca poate depui la alt ghiseu. Mai sunt functionare de astea mai ingamfate si cauta pe naiba la mici nereguli, care de fapt nu le vizeaza...

Succese....
Anlini Offline
#5 Posted : Saturday, July 25, 2009 12:17:01 AM(UTC)
vlado wrote:
Anlini wrote:

Bafta!

Mersi mult, o sa lupt cu ei. Cand ai depus dosar in Franta?

Spune-mi te rog, daca te-au cerut Dovada a faptului ca localitatea de nastere se afla pe teritoriul Romaniei?

N-ai cumva e-mail oficial din Consulatul Romaniei, unde au scris toate acte necesare sa fie depuse pentru Cetatenia Romana? Pentru ca mi-au scris e-mail cu toate acte necesare. As vrea sa le compar.
Mersi anticipat.

1) Nu e necesara dovada ca localitatea de nastere se afla pe teritoriul RO

2) Mi-au dat o lista cu actele necesare deoarece m-am prezentat personal la consulat

- Copie titru de sejur
- Copie pasaport, certificat de nastere, buletin
- Cazier judiciat RO, MD, FR (ala francez l-am tradus la un traducator)
- Cele 3 declaratii (despre unde iti stabilesti domiciliu, ca nu ai mai depus alta cerere sau asa ceva, si ca nu faci acte de terorism contra RO)
- Copie certificate de nastere parinti, certificatul lor de casatorie sau divort sau deces a unui parinte (de la caz la caz)
-Copie certificat de nastere a bunicilor, certificatul lor de casatorie, divort sau deces

Din cate imi aduc aminte astea sunt actele.

Actele trebuie sa fie legalizate: ele pot fi legalizate sau de catre un notar in MD sau de catre consulat direct.
Eu cand am depus, consulatul a legalizat actele mele gratis, dar am auzit ca acum se percep taxe pt asa servicii: VERIFICA LA CONSULATUL DIN ROMA.

Deci ca sa rezum: daca le legalizezi la notar din MD, nu ai nevoie sa prezinti originalele actelor la consulat, daca le legalizezi la consulat, tre sa ai si originalele.

INCA O DATA VERIFICA TOT LA CONSULAT SI INSISTA! zambet

Mult noroc

vlado Offline
#6 Posted : Saturday, July 25, 2009 12:38:49 AM(UTC)
Anlini
Acte sunt la fel, doar aceea dovada este in plus la mine. Cand ai depus? Cazier din Moldova nu mi-au cerut, pe cel din Italia l-am legalizat(gratis) si tradus. Alte certificate vreau sa legalizez la consulat, daca-i gratis acolo. Ui-te e-mail pe care l-am primit:

În situaţia în care doriţi, o dată cu depunerea cererii de redobandire a cetăţeniei române, să vă păstraţi domiciliul în străinătate, trebuie să faceţi dovada că deţineţi un drept de şedere permanent în Italia.

Dacă deţineţi un drept de şedere temporar, cererea de redobândire a cetăţeniei române se depune numai la misiunea diplomatică sau oficiile consulare ale României acreditate în statul în care aveţi domiciliul permanent (Ambasda României în Republica Moldova).

În situaţia în care autorităţile italiene nu eliberează cetăţenilor unor state terţe drept de şedere permanent solicitantul va prezenta un drept de şedere valabil un an, care poate fi prelungit anual cu îndeplinirea condiţiilor legale.

Pentru redobândirea cetăţeniei române de către persoanele care au pierdut-o înainte de data de 22 decembrie 1989, din motive neimputabile lor sau cărora cetăţenia română le-a fost retrasă fără voia lor, precum şi de către descendenţii acestor persoane, până la gradul al doilea de rudenie (copii sau nepoţi), trebuie prezentate următoarele documente:

paşaportul ţării de cetăţenie, a cărui copie va fi legalizată de ambasadă sau consulat;
buletinul de identitate sau cartea de identitate a soţului (dacă acesta este cetăţean român), a cărui copie va fi legalizată de ambasadă sau consulat;
certificatul de cazier judiciar obţinut în prealabil din România
certificatul de cazier judiciar din ţara de reşedinţă (care trebuie să fie legalizat cu Apostilă sau supralegalizat de autorităţile statului respectiv, conform legislaţiei acestui stat şi convenţiilor internaţionale aplicabile), a cărui traducere în limba română va fi legalizată de ambasadă sau consulat;
acte de stare civilă ale solicitantului (certificate de naştere şi, dacă este cazul, de căsătorie), ale căror copii vor fi legalizate de ambasadă sau consulat;
acte de stare civilă ale ascendenţilor (părinţi, bunici) care au fost cetăţeni români, ale căror copii vor fi legalizate de ambasadă sau consulat;
dovadă a cetăţeniei române a ascendenţilor (părinţi, bunici) sau dovadă a faptului că localitatea de naştere se afla pe teritoriul României la data naşterii, care va fi autentificată de ambasadă sau consulat;
3 declaratii
Anlini Offline
#7 Posted : Saturday, July 25, 2009 1:10:45 AM(UTC)
Eu te-as sfatui sa mergi direct la consulat daca ai posibilitatea, in asa mod rezolvi totul mai repede.

Nu gasesc acum legea despre depunerea actelor, dar sunt 100% sigura ca poti sa depui la Roma cu un titru de sejur de un an. Incearca si ei sa-ti caute nod in papura sau pur si simplu nu au inteles situatia ta.

Despre cazier judiciar din MD (eu am depus trei), cred totusi ca iti trebuie chiar daca nu ti-au cerut. In locul tau, as face cererea chiar acum, ca datile de valabilitate a cazierelor RO, IT si MD sa nu fie prea diferite.

Nu am dat nici un act de dovada precum ca localitatea apartinea RO, am impresia ca asta este o cerinta veche dar care nu mai e de actualitate.

Eu am depus in mai 2009, deci recent.

Curaj si insistenta!
vlado Offline
#8 Posted : Saturday, July 25, 2009 1:42:11 AM(UTC)
Anlini
La noi moldoveni se refera Art. 10 indice 1 din Legea nr. 21/1991 (foştii cetăţeni români care au dobândit cetăţenia română prin naştere sau prin adopţie şi care au pierdut-o din motive neimputabile lor sau le-a fost ridicată fără voia lor, precum şi descendenţi de gr. I, II şi III ai acestora), dar nu Art. 10 alin. 1 din Legea nr. 21/1991 (Actele şi taxele necesare pentru redobândirea cetăţeniei române de către persoanele care au pierdut cetăţenia română). Corect?

Am facut si cazier din Moldova, deci teoretic sunt la complet)))
Users browsing this topic
Vizitator
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You can vote in polls in this forum.