VADIM a scris:rantnick a scris:azi in sfarsit mi-am ridicat permisul romanesc.
Pe cel Moldovenesc mi l-au anulat si mi-au dat o dovada...
Permisul are termenul de valabilitate de 10 ani.
Scrie-mi te rog frumos rantnick intreaga procedura prin care ai trecut cu schimbarea permisului de conducere.
Am auzit atatea verisuni si chestii. Insiruie toate etapele.
Dupa ce ai Cartea de Identitate e simplu:
Te duci la un centru de copiat acte care se ocupa cu acte de inmatriculari auto, de obicei sunt pe langa Sectiile de Politie sau mari scoli auto...
Acolo dactilografezi "Fisa Detinatorului Permisului Auto" si "Cererea pentru preschimbarea permisului auto strain cu unul romanesc". Exact asa se cheama. Pe fisa lipesti o poza 3/4 si le semnezi pe amandoua. ambele costa in Galati in jur de 10-15 lei(nu mai stiu exact)...
Scoti cazierul judiciar de la politie, pe care scrie ca este eliberat pentru permisul auto
scoti fisa medicala de la un spital autorizat de catre cei de la Politia pentru eliberarea de asemenea fise.. In Galati sunt vreo 10 asemenea institutii si la toate pretul este in jur de 60 ron. Daca nu ai probleme cu sanatate reusesti s-o faci de pe o zi pe alta... daca ai probleme apelezi la instrumente financiare... Eu din lipsa de timp am dat o atentie unei asistente de 10 ron si mi-a facut ea totul, eu doar am venit s-o ridic... altfel trebuie sa stai la coada la toti 15 medici din fisa (sau cati or mai fi acolo nu mai stiu...)...
Apoi te duci la notar si depui o declaraite ca permisul pe care il preschimbi este autentic si nu detii alt eprmis romanesc sau strain(notarii stiu textul exact)...
Tot la notar legalizezi o copie dupa permisul tau... Daca permisul este eliberat de catre alt stat decat Moldova trebuie sa-i faci si o traducere autorizata(cele din Moldova sunt deja in Romana)...
Achiti o taxa la CEC de 68 ron...
Cu toate astea te duci la Politie si le depui... Pe loc iti face o poza si iti da o dovada si iti spune sa vii in 2-3 saptamani... eu am depus pe 13 aprilie si azi(pe 24) l-am ridicat...
Cam atat daca mi-a scat ceva mai scriu...