Forumul Cetatenie-Romana.info
Welcome Guest! To enable all features please Intrare or Inregistrare.

Notificare

Icon
Error

Share
Optiuni
Ultima postare. Go to first unread
Offline nadph  
#1 Postat : vineri, 12 octombrie 2012 13:29:09(UTC)
Nivel: Membru Avansat
nadph
Postari: 485
Reputation:

A fost multumit de: 145 -ori in postarea 91
Locatia: Un an 2 luni o zi pin la Juramant
Salut dragi forumisti! "Cum am depus juramantul la Berlin"? Hier bist du richtig!

Am luat expresul de dimineata Leipzig-Berlin. ICE. Sunt niste trenuri foarte high-tech si foarte rapide (foarte scumpe). Era incomod si tot drumul invatam pederost imnul romanesc. Am ajuns la gara centrala (Hauptbahnhof). De acolo pin la consulat is vre-o 20 min de drum pe jos, directiile le puteti gasi pe google maps, este o functiune de a trage traseul. Numai iesi din Gara si poti vedea Cancelaria si Reichstagul. Cladiri masive ce iti dau de inteles cine e seful si cine e furnica care plateste impozitele. Saracii greci... Berlinul e un santier imens, boomul economic se simte peste tot, proiecte de infrastructura masive, canale pe riu, poduri, spitale imense si ministere titanice, tot in constructie. Cladirea Ambasadei Romaniei e pe Dorotheenstrasse (adresa, telefon si mail gasiti pe berlin.mae.ro), in inima orasului, intr-o cladire istorica foarte frumusica, din caramida rosie. Pentru a te programa pentru juramant e destul sa le scrii un mail ori sa ii suni. Ei m-au rugat sa le trimit un scan al pasaportului si a permisului de sedere valabil pe mail si atit. Nici un fel de scrisoare de la ANC, nimic :-). Nici nu m-au intrebat unde am depus.
Intri in sectia consulara a ambasadei, nici un fel de paznic nimic, park intri intr-o cafenea, ajungi la ghiseu, te prezinti, dai actele si astepti. E de dorit sa printezi ordinul unde ai aparut, la ghiseu intreaba de unde ai aflat ca ai redobindit cetatenia, dar merge si fara :-). Am asteptat cu 2 fete din MD un pic, a venit Doamna Consul, ne-a invitat intr-o sala de festivitati mare si foarte frumoasa unde am citit si am semnat fiecare juramantul si am ascultat imnul national. Ne-a urat succese la obtinerea certificatelor de nastere si a pasaportului, am vorbit un pic si ne-a condus afara prin intrarea ambasadei, foarte prietenos si cald. Chiar mi-am reabilitat atitudinea fata de autoritatile romana dupa istoria cu ambasada. Au lucrat foarte operativ, m-au sunat cind le-am scris k imi fac griji de ce nu ma cauta si mi-au oferit alegerea cind vreau sa depun juramantul. Certificatul l-am primit azi prin posta, la Berlin el tre s fie semnat nu ce Consul ci de Ambasador.
Am hoinarit dupa prin Berlin, fost prin muzee, acostat de tigani si vizitat Reichstagul. E un oras mare, cosmopolit, divers, dar nu e comod deloc, foarte rece si distantat. Era o aventura pe bune dar nimic nu se compara cu acel moment cind ma intorceam acasa si am vazut un curcubeu imens ce parca imi ura bun venit inapoi )). Cetatenie grabnica tuturor si daca mai treceti pe la ambasada ceea spuneti-le s schimbe fontul in certifactul de cetatenie. Al meu e tot in Comic Sans d'oh! BigGrin

thanks 1 utilizator a multumit nadph acest post util.
Offline nadph  
#2 Postat : vineri, 12 octombrie 2012 13:31:39(UTC)
Nivel: Membru Avansat
nadph
Postari: 485
Reputation:

A fost multumit de: 145 -ori in postarea 91
Locatia: Un an 2 luni o zi pin la Juramant
Adaug poze seara ;-)
Utilizatori pe tema
Salt la forum  
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Poti vota la sondaj in acest forum.