Nivel: Incepator Postari: 1 Locatia: Floresti
|
Stie cineva cum poate obtine sotia mea cet romana daca eu am cet. dubla, adica MDA si Rom.cum sa fac sa aiba si sotia si copiii cet Rom?
|
|
|
|
Nivel: Membru Postari: 57 A fost multumit de: 59 -ori in postarea 28 Locatia: Bucuresti
|
Originally Posted by: eugenvasilcov  Stie cineva cum poate obtine sotia mea cet romana daca eu am cet. dubla, adica MDA si Rom.cum sa fac sa aiba si sotia si copiii cet Rom? Varianta 1: Depune dosarul de redobandire a cetateniei romane, asa cum probabil ai facut si tu (cu conditia sa fie etnica romana) Varianta 2: Rezideaza alaturi de tine 5 ani in Romania si depune ulterior dosarul pentru obtinerea cetateniei romane. In cazul copiilor depinde varsta lor. Daca sunt sub 18 ani si copii devin cetateni odata cu tatal.
|
|
|
|
Nivel: Membru Avansat Postari: 1,020 A fost multumit de: 379 -ori in postarea 246
|
Originally Posted by: Marius  Varianta 1: Depune dosarul de redobandire a cetateniei romane, asa cum probabil ai facut si tu (cu conditia sa fie etnica romana) Varianta 2: Rezideaza alaturi de tine 5 ani in Romania si depune ulterior dosarul pentru obtinerea cetateniei romane.
In cazul copiilor depinde varsta lor. Daca sunt sub 18 ani si copii devin cetateni odata cu tatal.
Varianta 1: In dosarul pentru redobandire a cetateniei ar fi bine sa puna si copia buletinului tau romanesc. Dupa cate am vazut, indirect influienteaza si asta. Varianta 2: vezi etapele de reintregire a familiei pe site-ul ORI, pentru detalii
|
|
|
|
Nivel: Incepator Postari: 1 Locatia: chisinau
|
eu am primit de curind pasaportul roman si vreau sa plec in germania. prietenul meu nu are cetatenie romana,dar vrem sa mearga cu mine in germania. cum ar fi posibil legal? este posibil sa ne casatorim in germania si sa ramina pe baza casatoriei? Editeaza de catre utilizator miercuri, 25 aprilie 2012 20:02:11(UTC)
| Motiv: Nespecificat
|
|
|
|
Nivel: Membru Avansat Postari: 2,688 Medalii:  A fost multumit de: 1399 -ori in postarea 856 Locatia: Antarctida
|
Originally Posted by: cristy.cris  eu am primit de curind pasaportul roman si vreau sa plec in germania. prietenul meu nu are cetatenie romana,dar vrem sa mearga cu mine in germania. cum ar fi posibil legal? este posibil sa ne casatorim in germania si sa ramina pe baza casatoriei? NU. Ii treb viza germana (apoi permis de sedere acolo) - asta se poate face in baza reintregirii familiei. Insa treb sa fii si tu legal acolo (munca, studii etc). Sau cu carte de rezident RO (asta e reintregirea familiei in RO - destul de dificila treaba).
|
|
|
|
Nivel: Membru Avansat Postari: 485 A fost multumit de: 145 -ori in postarea 91 Locatia: Un an 2 luni o zi pin la Juramant
|
Wenn ein EU-Bürger in einem anderen EU-Land arbeitet, haben seine Familienangehörigen ungeachtet ihrer Staatsangehörigkeit ebenfalls das Recht, sich in diesem Land aufzuhalten und dort zu arbeiten. Die Kinder haben das Recht auf Schulbildung in dem betreffenden Land.
Mai in scurt daca ai de lucru in germania si ai documente cu care sa dovedesti asta ambasada DE ii obligata sa ii ofere viza in 15 zile, pe degeaba. Conditia e ca sunteti casatoriti. Deoarece idee nu avem cu ce ai de gind sa te ocupi in DE sfaturi mai detailate n-ai de unde primi.
|
|
|
|
Salt la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Poti vota la sondaj in acest forum.