Forumul Cetatenie-Romana.info
Cetatenie-Romana.Info - Logo
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

8 Pages<12345>»
Tag as favorite
Obtinere certificat de nastere/buletin/pasaport.
VADIM
#201 Posted : Sunday, May 03, 2009 1:20:59 PM
Rank: Membru Avansat

Medals:
Estelle1984 wrote:
Buna ziua tuturor.
Deja trebuie sa-m scot certificatul de nastere de la INEP, Bucuresti.
Va rog sa-mi spuna cineva daca stie cat de repede imi pot face buletinul de identitate sau pasaportul. Se face int-o zi - doua la urgentare? Eu am deja Carte de rezidenta pentru membri de familie ROU pe 5 ani in Galati(fiind casatorita cu cetatean roman). Vreau sa-mi urgentez macar unul din documente ca sa plec din tara

Multumesc tare mult

Urgentarea buletinului nu se poate face. Doar in cazuri exceptionale si mai mult pe motive medicale. In linii generale - durata de eliberare a buletinului este de 2 3 saptamani.
rantnick
#202 Posted : Sunday, May 03, 2009 3:14:51 PM
Medals:
VADIM wrote:
Estelle1984 wrote:
Buna ziua tuturor.
Deja trebuie sa-m scot certificatul de nastere de la INEP, Bucuresti.
Va rog sa-mi spuna cineva daca stie cat de repede imi pot face buletinul de identitate sau pasaportul. Se face int-o zi - doua la urgentare? Eu am deja Carte de rezidenta pentru membri de familie ROU pe 5 ani in Galati(fiind casatorita cu cetatean roman). Vreau sa-mi urgentez macar unul din documente ca sa plec din tara

Multumesc tare mult

Urgentarea buletinului nu se poate face. Doar in cazuri exceptionale si mai mult pe motive medicale. In linii generale - durata de eliberare a buletinului este de 2 3 saptamani.

La Galati buletin se face in 7 zile calendaristice.
Actele se primesc si se elibereaza pentru persoanele straine numai vineri de la ora 8 la 14
apartheid
#203 Posted : Thursday, May 07, 2009 8:12:49 AM

Medals:
Cum se poate face pasaportul romanesc in strainatate?

Poblema are urmatoarele date:
-se detine certificatul de nastere transcris la Consulatul Romaniei de la Chisinau, fara CNP.

Siteul ambasadei USA spune: Actele de stare civilã ale cetãtenilor români întocmite în strãinãtate, la autoritãtile locale competente, se TRANSCRIU, obligatoriu, în registrele de stare civilã române, în termen de 6 luni de la întoarcerea în tarã sau de la primirea din strãinãtate a certificatului ori extrasului de stare civilã.

TRANSCRIEREA certificatelor ori extraselor de stare civilã procurate din strãinãtate, pentru cetãtenii români, se face cu aprobarea Inspectoratului National pentru Evidenta Persoanelor, scop în care, prin verificãri, se stabileste dacã titularul certificatului ori extrasului de nastere, casatorie sau deces este (a fost) cetãtean român si nu mai existã un alt act transcris sau reconstituit .

Cu alte cuvinte Ambasada SUA, cere inca o data transcrierea certificatului romanesc obtinut de la Consulatul Romaniei din Chisinau, prin validarea acestuia la INEP, si atribuirea in cele din urma a CNP-ului.

A mai facut cineva acest lucru de la distanta? cum functioneaza?
VADIM
#204 Posted : Thursday, May 07, 2009 9:38:22 AM

Medals:
apartheid - tu unde te afli acum?
Mika
#205 Posted : Thursday, May 07, 2009 11:47:43 AM
Medals:
Apartheid,
Chiar daca ai certificat de nastere fara CNP, teoretic poti cere eliberarea pasaportului la Ambasada/Consulatul Romaniei din SUA, nu conteaza unde a fost transcris, e un certificat de nastere valabil si nu e absolut necesar sa ai CNP-ul pe el pentru a obtine pasaportul, va dura probabil 2-3 luni dar vei obtine pasaportul. Cei nascuti inainte de 2004 toti obtin certificatele de nastere transcrise fara CNP indeferent unde au transcris certificatele, la Chisinau sau la New York, in strainatate CNP-ul se obtine odata cu eliberarea pasaportului. Si eu am certificat de nastere fara CNP transcris la Consulatul din St. Petersburg, acum ma aflu in UK si am aflat ca pot sa obtin pasaportul prin Consulatul din Londra fara nici o problema, dar va dura 2-3 luni.
apartheid
#206 Posted : Thursday, May 07, 2009 11:33:13 PM

Medals:
Vadim, eu sunt in USA,

Mika,procedural nu ar trebui sa existe probleme in procesul de obtinere al pasaportului romanesc peste hotare. Dar uite ca ceea ce anunta Ambasada Romaniei in USA, e un pic diferit de ceea ce am catalogat eu a fi un lucru normal.
De aici, procurarea pasaportului Romanesc cu mentiunea CRDS,se anunta cam in 6 luni. Pe deasupra cei care si-au dobandit certificatul de nastere in afara Romaniei, vor fi nevoiti sa mai astepte o perioada, in care INEP-ul va certifica autenticitatea acelui certificat de nastere. Lucru incert deocamdata, in ceea ce priveste disponibilitatea Ambasadei de a trata cu INEP.
De aia un exemplu in acest sens, chiar si din alta tara, in ceea ce priveste obtinerea pasaportului romanesc, era sa fie vorbitor.

Pislari
#207 Posted : Saturday, May 09, 2009 8:28:40 PM
Rank: Incepator

Medals:
Salut!In primul rand vreau sa le multumesc tuturor pentru informatii,sunt foarte bune si folositoare.Applause Am depus si eu actele pentru redobandirea cetateniei romane,cu domiciliul in MD(si acum imi pare rau ca am ales acest domiciliuSilenced )si am aparut in MO in 5 luni-[ Acum ar trebui sa urmaresc lista cu depunerea juramantului...si sper ca lista o voi gasi aicid'oh! Atunci cand am depus toate actele necesare redobandirii cetateniei,nu au fost probleme.As avea mai multe intrebari,si daca cineva mi-ar raspunde,as fi foarte recunascatoare
1.Daca sora mea(am depus impreuna)nu va putea ajunge la depunerea juramantului,din cauza LICENTEI,o poate amana,sau sa ma imputerniceasca pe mine sa-i fac actele necesare pentru ai obtine certificatul de nastere?
2.Sunt in Iasi,as putea face actele(in cele 4 institutii)in 2-3 zile?
3.Buletinul Md este obligatoriu?(imi este expiratlimba )
4.Unde se depune juramantul si daca sunt atuntata intr-un fel,data si locul
Va multumesc multpup
VADIM
#208 Posted : Saturday, May 09, 2009 9:01:08 PM

Medals:
Pislari wrote:
Salut!In primul rand vreau sa le multumesc tuturor pentru informatii,sunt foarte bune si folositoare.Applause Am depus si eu actele pentru redobandirea cetateniei romane,cu domiciliul in MD(si acum imi pare rau ca am ales acest domiciliuSilenced )si am aparut in MO in 5 luni-[ Acum ar trebui sa urmaresc lista cu depunerea juramantului...si sper ca lista o voi gasi aicid'oh! Atunci cand am depus toate actele necesare redobandirii cetateniei,nu au fost probleme.As avea mai multe intrebari,si daca cineva mi-ar raspunde,as fi foarte recunascatoare
1.Daca sora mea(am depus impreuna)nu va putea ajunge la depunerea juramantului,din cauza LICENTEI,o poate amana,sau sa ma imputerniceasca pe mine sa-i fac actele necesare pentru ai obtine certificatul de nastere?
2.Sunt in Iasi,as putea face actele(in cele 4 institutii)in 2-3 zile?
3.Buletinul Md este obligatoriu?(imi este expiratlimba )
4.Unde se depune juramantul si daca sunt atuntata intr-un fel,data si locul
Va multumesc multpup

Sa le luam pe rand Pislari:

1. A aparut si sora ta in M.O. I? Doar de sa aiba ghinionul sa depuna juramantul in aceeasi zi cu licenta in rest nu vad care ar fi problema care consta intr-o singura zi. Poti prin procura sa depui dosarul pentru transcrierea certificatului de nastere.
2. Nici macar sa fii fiica presedintelui n-ai putea sa realizezi recorduri de genul in 2-3 zile pentru transcrierea certificatului de nastere. Termenele sunt de aproximativ 2 3 luni.
3. Buletinul valabil este obligatoriu la depunerea pentru certificatul de nastere. O sa fii nevoita sa-l faci.
4. Daca ai optat pentru domiciliul in MD - juramantul il depui in Chisinau la Consulat/Ambasada. Trebuie sa-ti faci singura programarea pentru juramant la acelasi Consulat.

Daca ai ceva nelamuriri poti sa ma contactezi pe mess, skype, icq. Bafta.
ioaanna
#209 Posted : Sunday, May 24, 2009 9:26:05 PM
Rank: Membru
Medals:
buna
a incercat cineva sa isi transcrie certif de nastere la Ambasada/Consulatul |Romaniei din Londra???
Mika
#210 Posted : Sunday, May 24, 2009 11:34:27 PM
Medals:
Ioanna, Ambasada Romaniei din Londra transcrie numai certificatele emise de autoritatile Marii Britanii. Transcrierea certificatelor emise de autoritatile R. Moldova se face numai la Consulatul din Chisinau sau la Primaria Sectorului 1, Bucuresti pentru cei care au ales domiciliul in strainatate.
Alexandra
#211 Posted : Monday, May 25, 2009 9:42:27 AM
Medals:
Salut, am depus ieri pentru transcrierea certificatului de nastere la Bucuresti, a durat exact 2 minute, nu mai era nimeni acolo pentru depunere.
derek1983
#212 Posted : Wednesday, May 27, 2009 4:00:03 PM

Medals:
Contravaloare carte de identitate
7 lei
Contravaloare carte de identitate provizorie
1 leu

Taxa (re)stabilirea domiciliului in Romania 41 lei
Taxa pentru eliberarea certificatelor de atestare a domiciliului si a cetateniei romane 22 lei

Pentru Serviciile Publice Comunitare Locale de Evidenta a Persoanelor de pe raza Municipiului Bucuresti, taxele se platesc dupa cum urmeaza:
Sector 1: - Directia de Impozite si Taxe Locale Sector 1 – Piata Amzei nr.13
Sector 2: - Sediul Directiei de Evidenta a Persoanelor - Oficiile postale
Sector 3: - Birourile de Evidenta a Persoanelor
Sector 4: - C.E.C.
Sector 5: - C.E.C.
Sector 6: - Birourile de Evidenta a Persoanelor
bubusica
#213 Posted : Thursday, May 28, 2009 9:32:13 PM
Medals:
vreau sa intreb si eu daca daca dai pentru certificat de nastere pentru copil cu viza de resedinta in Romania,in cit timp e gata el ca sora mea a depus pentru certificat inca la sfirsitul lu decembrie si ea suna sii spune ca inca nu e gata,daca stie cineva sami raspunda
sancho
#214 Posted : Monday, June 01, 2009 3:11:15 PM
Medals:
am de pus si eu in sfarsit pentru buletin, azi, la Politie.
Si se pare ca taxa de 41 lei am platit-o degeaba, mi-a zis aia ca nu trebuia
VADIM
#215 Posted : Thursday, June 04, 2009 11:26:21 AM

Medals:
sancho wrote:
am de pus si eu in sfarsit pentru buletin, azi, la Politie.
Si se pare ca taxa de 41 lei am platit-o degeaba, mi-a zis aia ca nu trebuia

Unii zik ca trebuie sa platesti altii zik invers. Depinde de nenea Garcea...
NATALINA
#216 Posted : Friday, June 05, 2009 2:32:08 PM
Medals:
As ruga mult administratia sa publice acest mesaj deoarece este foarte actual. Am obtinut juramintul pentru cetatenie romaneasca acum 1 saptamina aici la Chisinau. Imediata 2 zi am mers la Consulatul Romaniei unde trebuia sa depun documentele pentru obtinerea certificatului de nastere romanesc. La orele 15 mi-a ajuns rindul caci sint sute de persoane si mi-au spus ca depunerea doc se face pina la orele 14. Straniu caci nu am gasit o astfel de informatie. Astazi si luni consulatul nu lucreaza caci se fac reparatii. Si atunci cum ramine ca la juramint ne-au informat ca certificatul de nastere si pasaportul se vor perfecta la consulat in cel mai rapid timp.

Intrebarea mea este de ce la Consulatul Romaniei de pe str. Vlaicu Pircalab nu se face o ordine: persoanele care depun abia dosarele sa fie la anumite ghisee si acele care deja dupa juramint continua perfectarea documentelor necesare sa se prezinte la alte ghisee. Eu de exmplu am asteptat 2 ore ca 2 persoane, care la ghiseul nr 4 (ghiseu care de fapt nu este pentru depunerea dosarelor) au depus dosare si cind a venit rindul meu sa depun doc pentru certificat mi s-a spus ca e deja tirziu pentru acea zi.Brick wall Nu mai zic nimic de acelea persoane, care au nevoie doar de informatie la ghiseul nr 6 si stau in rind si asteapta ore in sir ca sa intre cu toti ceilalti. Organizarea ghiseelor ar facilita si activitatea colaboratorilor Consulatului....Applause
lenka_bobeica
#217 Posted : Sunday, June 07, 2009 11:21:08 AM
Medals:
Salutare tuturorzambet
O intrebare la cei care au obtinut recent certificatul de nastere (in Romania sau in Moldova la Consulat )
Cand ati depus pt transcriere si cand ati obtinut certificatul de nastere? Eventual, cat costa in Moldova si care e perioada pe care ti-o promit cei de acolo in obtinerea certificatului de nastere.
As vrea sa depun si eu pt transcrierea certificatului, dar am nevoie sa-l obtin cat mai repede, si nu stiu daca sa depun in Romania sau in Moldova. Astept raspunsul vostru cu date concretelimba
Ms anticipat
apartheid
#218 Posted : Sunday, June 07, 2009 6:51:27 PM

Medals:
NATALINA wrote:
As ruga mult administratia sa publice acest mesaj deoarece este foarte actual. Am obtinut juramintul pentru cetatenie romaneasca acum 1 saptamina aici la Chisinau. Imediata 2 zi am mers la Consulatul Romaniei unde trebuia sa depun documentele pentru obtinerea certificatului de nastere romanesc. La orele 15 mi-a ajuns rindul caci sint sute de persoane si mi-au spus ca depunerea doc se face pina la orele 14. Straniu caci nu am gasit o astfel de informatie. Astazi si luni consulatul nu lucreaza caci se fac reparatii. Si atunci cum ramine ca la juramint ne-au informat ca certificatul de nastere si pasaportul se vor perfecta la consulat in cel mai rapid timp.

Intrebarea mea este de ce la Consulatul Romaniei de pe str. Vlaicu Pircalab nu se face o ordine: persoanele care depun abia dosarele sa fie la anumite ghisee si acele care deja dupa juramint continua perfectarea documentelor necesare sa se prezinte la alte ghisee. Eu de exmplu am asteptat 2 ore ca 2 persoane, care la ghiseul nr 4 (ghiseu care de fapt nu este pentru depunerea dosarelor) au depus dosare si cind a venit rindul meu sa depun doc pentru certificat mi s-a spus ca e deja tirziu pentru acea zi.Brick wall Nu mai zic nimic de acelea persoane, care au nevoie doar de informatie la ghiseul nr 6 si stau in rind si asteapta ore in sir ca sa intre cu toti ceilalti. Organizarea ghiseelor ar facilita si activitatea colaboratorilor Consulatului....Applause

Foarte bine observat! Numai ca site-ul pe care postezi nu administreaza sub nici o forma buna organizare si desfasurare a activitatii Consulatului.
Sesizarile, reclamatiile si obiectiile ar trebui sa le adresezi Consulatului, in boxa cu acelasi nume(daca o fi fiind).
Numai, vezi tu, ca Moldova e o natie specifica, unde regulile sunt facute pt a le incalca.
Eu la randul meu, am postat numultumirile mele si bla,bla,bla pe acest forum, si am fost si eu apostrofat la randu-mi.
Acuma, pe bune, ar trebui sa ne simtim cetateni romani, ce naiba?! Cum ar fi sa iti spun ca orice institutie ce presteaza servicii publice, prin definitie foloseste acele aparate de ordine. Le gasesti exact la intrare, apesi butonul ce corespunde intrbarii pe care o ai, iti ei un numar de ordine si astepti cuminte sa iti vezi numarul activ, adica sa fie afisat de catre un functionar de la ghiseu pe un monitor.

Acuma, sa nu le cauti insistent, ca prin Europa de Est nu o sa le prea gasesti. Ti-o spun din eperienta.
Fiodor
#219 Posted : Sunday, June 07, 2009 9:51:27 PM

Medals:
Location: Chisinau, dosar 2005, aviz pozitiv iulie 2009, juramant ian. 2010certificat de nastere13ianuarie2010 ,CNP 12febr, Pasaport Biometric 26febr 2010. Asta a fost povestea mea!!!
Le gasesti exact la intrare, apesi butonul ce corespunde intrbarii pe care o ai, iti ei un numar de ordine si astepti cuminte sa iti vezi numarul activ, adica sa fie afisat de catre un functionar de la ghiseu pe un monitor.

Acuma, sa nu le cauti insistent, ca prin Europa de Est nu o sa le prea gasesti. Ti-o spun din eperienta.[/quote]

Ai dat cumva la driver licence in ChicagAngel?
apartheid
#220 Posted : Tuesday, June 09, 2009 8:09:14 AM

Medals:
hahaha, tare faza cu Chicago !!!
prietenii stiu de ce !
NATALINA
#221 Posted : Tuesday, June 09, 2009 1:48:44 PM
Medals:
Multumesc de observatii. zambet Astazi am reusit sa depun cererea pentru certificatul de nastere, dar lista s-a facut de cu seara ieri luni, intrucit consulatul nu a lucrat ieri (sarbatoare oficila emisa de guvernul roman) si la 4 dimineata eram deja la consulat pentru a nu modifica lista! Erau deja multe persoane, care au si dormit linga consulat. Applause Nu stiu daca merita efortul, dar oricum tuturor le doresc multe succese!
NATALINA
#222 Posted : Tuesday, June 09, 2009 1:50:28 PM
Medals:
lenka_bobeica wrote:
Salutare tuturorzambet
O intrebare la cei care au obtinut recent certificatul de nastere (in Romania sau in Moldova la Consulat )
Cand ati depus pt transcriere si cand ati obtinut certificatul de nastere? Eventual, cat costa in Moldova si care e perioada pe care ti-o promit cei de acolo in obtinerea certificatului de nastere.
As vrea sa depun si eu pt transcrierea certificatului, dar am nevoie sa-l obtin cat mai repede, si nu stiu daca sa depun in Romania sau in Moldova. Astept raspunsul vostru cu date concretelimba
Ms anticipat

Intrucit am depus chiar azi cererea pentru certificatul de nastere, confirm ca se emite in 3 luni si fara urgentare, la Romania se zice ca procedura e mai rapida.
NATALINA
#223 Posted : Tuesday, June 09, 2009 1:52:16 PM
Medals:
lenka_bobeica wrote:
Salutare tuturorzambet
Ms anticipat

In Md costa 50 euro (totul este in euro). Daca aveti posibilitate sa-l depuneti in Romania, e mai bine asa, dar doar in cazul daca aveti resedinta tot in Romania.
tantan
#224 Posted : Tuesday, June 09, 2009 1:57:04 PM

Medals:
Location: Moldova, Depunere dosar:jan'2005 / Urgentare:may'2008 / Completare: oct'2008 / Aviz: may'2009 / Monitor: oct'2009/ Juramant: nov'2009/Depunere certif.nastere: nov'2009/ Elib.certif.nastere:febr'2010
NATALINA wrote:
lenka_bobeica wrote:
Salutare tuturorzambet
Ms anticipat

In Md costa 50 euro (totul este in euro). Daca aveti posibilitate sa-l depuneti in Romania, e mai bine asa, dar doar in cazul daca aveti resedinta tot in Romania.

Nu e neaparat sa ai resedinta in Romania. Important este sa ai pe cineva care sa ti-l faca.
vicutza
#225 Posted : Tuesday, June 09, 2009 3:44:45 PM
Medals:
am si eu o intrebare: Abia am terminat anul 2 de facultate si mi`am redobandit cetatenia. in momentul in care imi fac buletinul romanesc nu o sa mai primesc bursa? si nici camin ? va rog frumos sa-mi raspunda cineva, am foarte mari nelamuriri, pentru ca vreau sa ies in strainatate.
Multumesc anticipat
tantan
#226 Posted : Tuesday, June 09, 2009 3:48:01 PM

Medals:
Location: Moldova, Depunere dosar:jan'2005 / Urgentare:may'2008 / Completare: oct'2008 / Aviz: may'2009 / Monitor: oct'2009/ Juramant: nov'2009/Depunere certif.nastere: nov'2009/ Elib.certif.nastere:febr'2010
vicutza wrote:
am si eu o intrebare: Abia am terminat anul 2 de facultate si mi`am redobandit cetatenia. in momentul in care imi fac buletinul romanesc nu o sa mai primesc bursa? si nici camin ? va rog frumos sa-mi raspunda cineva, am foarte mari nelamuriri, pentru ca vreau sa ies in strainatate.
Multumesc anticipat

Ce legatura are caminul si bursa cu plecarea in strainatate?
vicutza
#227 Posted : Tuesday, June 09, 2009 3:50:59 PM
Medals:
tantan wrote:
vicutza wrote:
Multumesc anticipat

Ce legatura are caminul si bursa cu plecarea in strainatate?

pentru ca vreau sa`mi fac buletin sa plec in strainatate
si in cazul in care din cauza buletinului nu o sa mai am aceste lucruri(bursa si camin) nu imi fac fac buletin

admin
#228 Posted : Tuesday, June 09, 2009 4:07:22 PM
Rank: Administratia

Medals:
nu-ti trebuie, neaparat buletin ca sa pleci in strainatate, mai bine iti faci pasaport romanesc si gata
vicutza
#229 Posted : Tuesday, June 09, 2009 4:11:39 PM
Medals:
admin wrote:
nu-ti trebuie, neaparat buletin ca sa pleci in strainatate, mai bine iti faci pasaport romanesc si gata

Nu te supara,si daca imi fac numa pasaport nu mi se ia bursa si cazarea,k totusi mai am un an si nas vrea sa-mi pierd sansa asta...ms mult
apartheid
#230 Posted : Tuesday, June 09, 2009 10:01:17 PM

Medals:
Din experienta mea nu am auzit pe nimeni sa-si fi pierdut suportul finanicar, din motivul obtinerii pasaportului romanesc.
Chiar si asa, tu ai dobandit statutul de cetatean roman in momentul depunerii juramantului....daca intelegi la ce ma refer.

good luck!
vicutza
#231 Posted : Wednesday, June 10, 2009 9:00:37 PM
Medals:
apartheid wrote:
Din experienta mea nu am auzit pe nimeni sa-si fi pierdut suportul finanicar, din motivul obtinerii pasaportului romanesc.
Chiar si asa, tu ai dobandit statutul de cetatean roman in momentul depunerii juramantului....daca intelegi la ce ma refer.

good luck!

Chiar nu inteleg la ce te referi...serios,si chiar ma intereseaza,daca imi fac acte romanesti ce se intampla cu statutul meu de bursiera al statului roman?si oare unde as putea afla nijte date concrete...ms anticipat...k atatea aiureli scriu totzi pe forumul asta numa k sa se afle in treaba,deja nu mai jtiu ce sa cred...
admin
#232 Posted : Wednesday, June 10, 2009 10:01:03 PM

Medals:
vicutza, dupa lege ramai fara bursa imediat ce ai depus juramantul de credinta.(punct)

PS: teoretic daca facultatea afla de la cineva ca ai luat cetatenia romana, poate verifica si poate sa-ti taie bursa, de maine
practic am auzit doar de un caz
NATALINA
#233 Posted : Thursday, June 11, 2009 2:14:03 PM
Medals:
vicutza wrote:
apartheid wrote:

good luck!

Chiar nu inteleg la ce te referi...serios,si chiar ma intereseaza,daca imi fac acte romanesti ce se intampla cu statutul meu de bursiera al statului roman?si oare unde as putea afla nijte date concrete...ms anticipat...k atatea aiureli scriu totzi pe forumul asta numa k sa se afle in treaba,deja nu mai jtiu ce sa cred...

sorry ca intervin, dar in privinta aiurelilor...si mai ales ca toti scriu asa nu stiu... deoarece eu am gasit anume aici informatia necesara cum sa procedez cu documentele pentru perfectarea pasaportului romananesc dupa ce am aparut in monitor. apeciez mult comentariile din forum Applause zambet
vicutza
#234 Posted : Thursday, June 11, 2009 8:03:04 PM
Medals:
aia a fost parerea mea pt k am simtito pe propria piele,deja nuj cate versiuni asupra situatiei mele,si uite k chiar imi confirmi ideea cu chestia k unii vorbesc numa sa se afle in treaba,si deranjeaza activitatea celor ce jtiu intr-adevar unele chestii pe forumul asta...comenteaza si u altceva...k de la tine a fost doar un comentariu k sa te afli in treaba...special for youApplause Applause Applause Brick wall Brick wall Brick wall
apartheid
#235 Posted : Friday, June 12, 2009 7:44:16 AM

Medals:
vicutza wrote:
aia a fost parerea mea pt k am simtito pe propria piele,deja nuj cate versiuni asupra situatiei mele,si uite k chiar imi confirmi ideea cu chestia k unii vorbesc numa sa se afle in treaba,si deranjeaza activitatea celor ce jtiu intr-adevar unele chestii pe forumul asta...comenteaza si u altceva...k de la tine a fost doar un comentariu k sa te afli in treaba...special for youApplause Applause Applause Brick wall Brick wall Brick wall

Nu te supara, tu faci facultate? Esti in anul II ? sau....
Eu am depus efort maxim sa re-recitesc ceea ce postezi tu, ca in final sa ma dau batut si sa renunt. Trebuie sa recunosc ca esti departe de afinitatile culturii romane...
Nimic personal, nu vreau sa te simti lezata!

Eu sunt aici sa te ajut, daca revii cu intrebari.
vicutza
#236 Posted : Saturday, June 13, 2009 3:17:27 PM
Medals:
apartheid wrote:
vicutza wrote:

Eu am depus efort maxim sa re-recitesc ceea ce postezi tu, ca in final sa ma dau batut si sa renunt. Trebuie sa recunosc ca esti departe de afinitatile culturii romane...

Normal k no sa intelegi,pt k uite iar imi confirm ideea cu bagatu in seama degeaba...eu am pus nijte intrebari si am asteptat nijte raspunsuri de la cei care ma puteau ajuta,dar in schimb am primit numa nijte comentarii aiurea...si iarta-ma daca gresesc dar tu esti prea departe de afinitatile culturii romane...de aia nu intelegi...si astazi m-am logat cu speranta k ma juta careva...dar iara primesc numa nijte comentarii la adresa mea...offff renunt...asta e...
vicutza
#237 Posted : Saturday, June 13, 2009 3:19:55 PM
Medals:
admin wrote:
vicutza, dupa lege ramai fara bursa imediat ce ai depus juramantul de credinta.(punct)

PS: teoretic daca facultatea afla de la cineva ca ai luat cetatenia romana, poate verifica si poate sa-ti taie bursa, de maine
practic am auzit doar de un caz

ms ft mult,unica persoana care ma facut sa inteleg...ms ink o dataWhistle Applause Applause
wwwaswww
#238 Posted : Saturday, June 13, 2009 4:11:06 PM

Medals:
Vicutza renunta, invata-te a discuta cu persoanele din jur... Pe semne creierul ti s-a blocat la "ideea cu bagatul in seama" si o postezi la fiecare mesaj de-al tau...
apartheid
#239 Posted : Monday, June 15, 2009 6:24:44 AM

Medals:
vicutza wrote:
apartheid wrote:
vicutza wrote:

Normal k no sa intelegi,pt k uite iar imi confirm ideea cu bagatu in seama degeaba...eu am pus nijte intrebari si am asteptat nijte raspunsuri de la cei care ma puteau ajuta,dar in schimb am primit numa nijte comentarii aiurea...si iarta-ma daca gresesc dar tu esti prea departe de afinitatile culturii romane...de aia nu intelegi...si astazi m-am logat cu speranta k ma juta careva...dar iara primesc numa nijte comentarii la adresa mea...offff renunt...asta e...

Da, faci bine ca renunti!

Dar imi permit sa-ti mai dau nijte comentarii aiurea, cu permisiunea ta bineinteles. De ce nu ai merge, tu la secretariatul facultatii la care sa intrebi exact ce se intampla in momenutul in care dobandesti cetatenia romana?
Nu de alta, dar noi astia care ne bagam in seama pe aci, nu avem de unde sti, cu exactitate regulamentul institutiei care iti da bursa.

Mult succes si perseverenta!
VADIM
#240 Posted : Monday, June 15, 2009 10:13:31 AM

Medals:
Ultimele mesaje sunt un fel de SPAM...
NATALINA
#241 Posted : Monday, June 15, 2009 1:29:11 PM
Medals:
wwwaswww wrote:
Vicutza renunta, invata-te a discuta cu persoanele din jur... Pe semne creierul ti s-a blocat la "ideea cu bagatul in seama" si o postezi la fiecare mesaj de-al tau...

bravo!!! apreciez concluzia!Applause
NATALINA
#242 Posted : Monday, June 15, 2009 1:32:22 PM
Medals:
VADIM wrote:

nu-i spam dar fiecare dintre noi scrie aici ceva care deja stie cu exactitate si daca au fost intrebari la care cunosc raspunsul deoarece am efectuat recent procedura certificatului de nastere de exemplu sau alte chestii, nu trebuie cineva sa se arate mai destept...si daca nu-i convine raspunsul sa-l ignore...e simplu
VADIM
#243 Posted : Monday, June 15, 2009 1:48:39 PM

Medals:
NATALINA wrote:
VADIM wrote:

nu-i spam dar fiecare dintre noi scrie aici ceva care deja stie cu exactitate si daca au fost intrebari la care cunosc raspunsul deoarece am efectuat recent procedura certificatului de nastere de exemplu sau alte chestii, nu trebuie cineva sa se arate mai destept...si daca nu-i convine raspunsul sa-l ignore...e simplu

NATALINA, dupa parerea mea, n-ai nici un avantaj/atu in modul exprimare, daca ai efectuat "recent" procedura certificatului de nastere sau alte chestii "de exemplu":

1. Pe 9 iunie un post de al tau ne anunta urmatoarele:

NATALINA wrote:
Multumesc de observatii. zambet Astazi am reusit sa depun cererea pentru certificatul de nastere, dar lista s-a facut de cu seara ieri luni, intrucit consulatul nu a lucrat ieri (sarbatoare oficila emisa de guvernul roman) si la 4 dimineata eram deja la consulat pentru a nu modifica lista! Erau deja multe persoane, care au si dormit linga consulat. Applause Nu stiu daca merita efortul, dar oricum tuturor le doresc multe succese!

Si deja pe 15 iunie scrii:

NATALINA wrote:

ceva care deja stie cu exactitate si daca au fost intrebari la care cunosc raspunsul deoarece am efectuat recent procedura certificatului de nastere de exemplu sau alte chestii, e simplu

Intr-o saptamana (09.06.2009 - 15.06.2009), ma intreb retoric, oare ai reusit sa cumulezi atat de multe informatii si sa te confrunti cu diferite situatii incat sa stii raspunsurile la toate intrebarile legate de Transcrierea Certificatului de Nastere.

Sincer ma indoiesc (putin spus ma indoiesc...)

2. Acum sa aruncam o privire la ultimele postari (218 - 243), si sa observam oare cate informatii utile, referitor la certificatul de nastere/buletin/pasaport, contin aceste postari. Nu de alta dar din cate observ Topicul este (Mare Atentie): Obtinere certificat de nastere/buletin/pasaport.

3. Din ultimul post observ ca nici sa postezi (din punct de vedere tehnic) nu prea ai reusit sa inveti de pe 06.09.2009, dar deja vii cu intepaturi la mai multe persoane...

Enjoy and relax.
NATALINA
#244 Posted : Monday, June 15, 2009 2:26:20 PM
Medals:
in primul rind am citit anume pe acest forum ca inainte de a depune juramintul trebuie sa ma programez la consulat ceea ce am si facut. apoi am citit atenta comentariile privind procedura de perfectare a certificatului de nastere si pasaport. nu e placut doar cind unele persoane scriu ca unii scriu aici doar aiureli. in rest am crezut ca e corect sa dau informatii la doar citeva persoane, care intrebau ce documente se prezinta pentru perfectarea certificatului de nastere. e foarte simplu.
VADIM
#245 Posted : Monday, June 15, 2009 2:30:32 PM

Medals:
Bingo. Ai citit informatii lasate de alte persoane, si nu intepaturi la adresa altor persoane. Daca toti ne-am intepa atunci...
apartheid
#246 Posted : Thursday, June 18, 2009 4:46:31 AM

Medals:
VADIM wrote:

Mesajul de atentionare antiSPAM - a devenit si el SPAM!!!
Dancing

PS. Si toate acelea care il urmeaza
VADIM
#247 Posted : Thursday, June 18, 2009 9:38:13 AM

Medals:
apartheid wrote:
VADIM wrote:

Mesajul de atentionare antiSPAM - a devenit si el SPAM!!!
Dancing

PS. Si toate acelea care il urmeaza

Iarasi tu cu "afinitatile" tale "extravagante" intervii apartheid?
admin
#248 Posted : Thursday, June 18, 2009 9:37:42 PM

Medals:
vb la tema topicului, va rog,

alte discutii puteti duce aici http://cetatenie-romana..../yaf_topics8_Altele.aspx

PS: Vadim, topicul asta e pornit de tine, daca va fi prea mult offtopic aici, voi fi obligat sa creez alt topic asemanator
VADIM
#249 Posted : Thursday, June 18, 2009 11:44:32 PM

Medals:
admin wrote:
vb la tema topicului, va rog,

alte discutii puteti duce aici http://cetatenie-romana..../yaf_topics8_Altele.aspx

PS: Vadim, topicul asta e pornit de tine, daca va fi prea mult offtopic aici, voi fi obligat sa creez alt topic asemanator

Creaza !!! Din ceea ce observ este cel mai popular topic (inca..., contine multe informatii utile). Mult spam se strecoara si foarte mult deranjeaza si deterioreaza calitatea informatiilor...
NT
#250 Posted : Tuesday, June 30, 2009 3:06:48 PM
Medals:
spuneti-mi va rog de unde trebuie sa-mi ridic certificatul de nastere.l-am depus la consulatul de la chisinau. tot tre sa stau in rind? la aceleasi ghishee?
vika
#251 Posted : Tuesday, June 30, 2009 9:33:08 PM
Medals:
Scrie-ti varog, cine stie sigur, daca permisul de sedere nu mai este valabil la data depunerii jurmanatului in Romania, si dupa ce imi scot certificatul de nastere cu tot cu CNP (avand domiciul ales in Romania) nu am dreptul sa depun actele pt buletin/pasaport?> din cate am citit aici pe forum, aceasta am inteles. Doar ca nu am gasit informatia ce sa fac dupa ce iau certificatul de nastere? cum procedez in continuare, va rog foarte mult ajutati-ma.
apartheid
#252 Posted : Wednesday, July 01, 2009 7:14:46 PM

Medals:
NT wrote:
spuneti-mi va rog de unde trebuie sa-mi ridic certificatul de nastere.l-am depus la consulatul de la chisinau. tot tre sa stau in rind? la aceleasi ghishee?

Cu chitanta care ti-a fost taiata in acest sens, si buletinul, te prezinti la ghiseul 5.
Bafta!
Clau
#253 Posted : Thursday, July 02, 2009 4:53:45 PM
Medals:
Intrebare pentru Vadim. In 16 iulie depun juramantul. In data de 17 iulie vreau sa depun dosarul pentru transcrierea certificatului de nastere la Starea civila sec 1.Sunt la 700 km de Bucuresti. Cam dupa cat timp trebuie sa ma duc iar la Bucuresti la DGEP ca sa depun pentru urgentarea transcierii certificatului. Si in cazul in care depun urgentarea pot preciza in ea ca doresc sa-mi trimita ei certificatul la domiciliul meu. Multumesc mult. O zi frumoasa.
NaNa
#254 Posted : Saturday, July 04, 2009 3:45:26 PM
Medals:
admin wrote:
cam asta se gaseste in fiserul de mai sus pus de Vadim

CERTIFICAT DE NASTERE – ROMANIA

Starea Civila acte :

1. Cerere tip de acolo ; 2. Certificat nastere MD (cel in romana) + xerox ; 3. Buletin + xerox ;
4. Pasaport + xerox (poza+prima pag) ; 5. Adeverinta cetatenie RO + 2 xeroxuri ;

Dosarul il urmaresti la 4 institutii :
1. Stare Civila – TEMPORAR B-dul Mareşal Averescu nr. 17 , Sect.1 ; (vechea adresa: Adresa: Bdul Banu Manta nr. 9 Sector 1) Tel.222.01.09
Program: L–J : 9 - 15.30 ; V: 9-13 ; Eliberari acte: L-J 14.30-15 ; V – !!! Nu se transcriu acte

2. Sector – DEP (ROMANA) – Str.Piata Amzei nr. 13 , Sect. 1 (in spate la teatru,langa piatza); Tel.319.10.55 Program : L-J : 8.30-19 ; V : 9-16 ; S : 9-14
3. Municipiu – DGEP (UNIRII) – Str.Bibescu Voda nr. 1 , Sect.4 ; Tel. 306.01.00; 306.01.05
Program : L-V : 8.30-16.30

4. Tzara – INEP (DRUMUL TABEREI) – Str. Obcina Mare nr. 2 , Sect.6 ; Tel. 413.54.42 (Nu dau informatii prin telefon) Program : L,Mr,V : 12-14

Poate s-a mai scris undeva, dar dacă nu aflați că:

de mai mult de o lună, DEP-ul s-a mutat pe str. Pechea, nr. 20 (puncte de reper: Baneasa, Hotel Phoenicia; Magazinul Piccolo; Ford Colina Motors) astea sunt chiar în imediata apropiere a noului sediu.
Program: L-V: 09.00 - 19.00 și sâmbăta până la ora 14.00.

chiar astăzi am fost la sediul lor din Piața Amzei și am fost redirecționată spre noul sediu.
VADIM
#255 Posted : Saturday, July 04, 2009 3:54:26 PM

Medals:
Clau wrote:
Intrebare pentru Vadim. In 16 iulie depun juramantul. In data de 17 iulie vreau sa depun dosarul pentru transcrierea certificatului de nastere la Starea civila sec 1.Sunt la 700 km de Bucuresti. Cam dupa cat timp trebuie sa ma duc iar la Bucuresti la DGEP ca sa depun pentru urgentarea transcierii certificatului. Si in cazul in care depun urgentarea pot preciza in ea ca doresc sa-mi trimita ei certificatul la domiciliul meu. Multumesc mult. O zi frumoasa.

Aproximativ in 3 saptamani - o luna dupa ce ai depus dosarul la Starea Civila.

Cu trimiterea certificatului de nastere acasa prima data aud. Parerea mea este ca asa ceva este imposibil. Se depunde de o persoana si se ridica de o persoana. Prin posta nu cred ca e posibil.
crc32
#256 Posted : Wednesday, July 08, 2009 12:51:39 AM
Medals:

Salut Vadim,
In docul postat de tine "Certificat de nastere + buletin.doc" la adresa la stare civila:
Quote:
1. Stare Civila – TEMPORAR B-dul Mareşal Averescu nr. 17 , Sect.1 ; (vechea adresa: Adresa: Bdul Banu Manta nr. 9 Sector 1) Tel.222.01.09
Program: L–J : 9 - 15.30 ; V: 9-13 ; Eliberari acte: L-J 14.30-15 ; V – !!! Nu se transcriu acte

1. Vad ca scrie temporar? ma intereseaza daca a ramas acasi adresa si in prezent;
2. "V – !!! Nu se transcriu acte?" adica vineri 17 iulie Clau, se duce degeaba sa depuna actele pentru transcrierea certificatului de nastere , ca nu au program.Am inteles eu corect?
Multumesc
VADIM
#257 Posted : Wednesday, July 08, 2009 1:32:15 AM

Medals:
crc32 wrote:

Salut Vadim,
In docul postat de tine "Certificat de nastere + buletin.doc" la adresa la stare civila:
Quote:

1. Vad ca scrie temporar? ma intereseaza daca a ramas acasi adresa si in prezent;
2. "V – !!! Nu se transcriu acte?" adica vineri 17 iulie Clau, se duce degeaba sa depuna actele pentru transcrierea certificatului de nastere , ca nu au program.Am inteles eu corect?
Multumesc

Salut.

1. Starea civila a ramas la aceeasi adresa.
2. Vineri program 9 - 13
crc32
#258 Posted : Wednesday, July 08, 2009 10:09:58 AM
Medals:
VADIM wrote:
crc32 wrote:

Salut Vadim,
Quote:

Multumesc

Salut.

1. Starea civila a ramas la aceeasi adresa.
2. Vineri program 9 - 13

am pus gresit intrebarea.
Vineri au program , dar nu se transcriu acte?
" V – !!! Nu se transcriu acte"?
tina1983
#259 Posted : Wednesday, July 08, 2009 10:56:52 AM
Medals:
Pentru certificatul de nastere sunt suficiente actele in original + xerox, sau e nevoie de copii legalizate notarial pentru urmatoarele acte: Certificat nastere MD, Buletin,Pasaport?
Si daca m-am casatorit intre timp, trebuie sa prezint si certificatul de casatorie?
gicu723
#260 Posted : Saturday, July 11, 2009 5:28:42 PM

Medals:
vicutza wrote:
admin wrote:

Nu te supara,si daca imi fac numa pasaport nu mi se ia bursa si cazarea,k totusi mai am un an si nas vrea sa-mi pierd sansa asta...ms mult

eu am inteles ca dk iti faci buletin e posibil sa aia problemele astea,cu pasaportul nu
Cati
#261 Posted : Tuesday, July 14, 2009 11:53:12 PM

Medals:
Catre admin

Am pastrat niste formulare care urmeaza a fi completate pentru transcrierea certificatului de nastere romanesc (solicitat Consulatului Romaniei la Chisinau) si ma gindeam ca poate asi putea sa le scanez si sa le plasez aici. Nu de alta, dar unii fac bani din asta la poarta consulatului si ma gindeam sa ajutam pe cei care au nevoie de aceste formulare. Poti sa-mi zici cum pot sa fac asta? Sau ti le trimit tie si le plasezi tu astfel incit sa fie accesibile si sa nu caute lumea in toate mesajele, daca este posibil, bineinteles. zambet Mersi anticipat!
admin
#262 Posted : Wednesday, July 15, 2009 9:03:37 AM

Medals:
ca sa atasezi fisiere, dupa ce postezi mesajul, apesi linkul Attach

daca nu te descurci trimite-le pe email si le pun eu

Mersi!
Cati
#263 Posted : Wednesday, July 15, 2009 3:47:29 PM

Medals:
Salutare,

Incerc sa anexez la acest mesaj o copie a cererii (trebuie completata intr-un singur exemplar) si o copie a declaratiei (trebuie completata in 2 exemplare) de care aveti nevoie pentru transcrierea certificatului de nastere romanesc. Sint valabile doar pentru cei care fac asta prin intermediul Consulatului Romaniei la Chisinau.

ATENTIE! Aceste 3 documente se completeaza cu pix negru si cu litere majuscule de tipar. Va recomand sa va faceti mai multe copii inainte sa va apucati de completat.

Mersi admin pentru ajutor.
Cati attached the following image(s):
Formular Cerere.jpg
Formular Declaratie.jpg
mnadiac
#264 Posted : Thursday, July 16, 2009 2:10:20 PM
Medals:
Salut,

Update pt transcrierea certificatului de nastere la Bucuresti: la mine a durat 30 de zile calendaristice dupa depunerea la sectia de stare civila. Nu am umblat la alte sectii descrise la inceputul acestui topic. La depunere mi s-a spus ca a fost exclusa una dintre instatele de verificare (nu stiu care) si termenul e de 30 zile. Sper sa se tina de acum incolo de el.

Succes tuturor!
mari_fbr
#265 Posted : Thursday, July 16, 2009 8:58:58 PM

Medals:
NATALINA wrote:
lenka_bobeica wrote:
Salutare tuturorzambet
Ms anticipat

am si eu o intrebare,va rog mult sa-mi raspundeti!!!
eu,am permis de sedere in Ro,as putea merge la Bukuresti sa depun pt certifikat de nastere,pt sora mea,kare este in Md,si a depus juramintul la Chisin la Consulat,as putea sa depun eu pe baza de prokura actele pt certifikatul ei de nastere??
multumesc anticipat!!!
ioaanna
#266 Posted : Thursday, July 16, 2009 11:10:30 PM
Medals:
cu riscul de a ma repeta
ati putea sa scrieti careva programul Consulatului Roman din Chisinau ptr trancrierea respective intocmirea pasaportului Roman.
Inteleg ca taxele au ramas aceleasi ( aprox 20 de euro e act?)
Dar perioada de asteptare?
multumesc anticipat
ioana
Cati
#267 Posted : Thursday, July 16, 2009 11:36:39 PM

Medals:
Programul este de luni pina vineri, de la 08.00 la 16.00. Actele pentru transcriere se primes pina la 14.00, nu stiu de ce, dar regulile se schimba de la o zi la alta.

Transcrierea certificatului de nastere e 50 euro, iar pasaportul e 60 de euro. Daca imi amintesc bine, cel de casatorie e de 70 de euro, dar nu sint foarte sigura.
crc32
#268 Posted : Friday, July 17, 2009 10:52:21 AM
Medals:
Salut,

Pentru trancrierea certificatului de nastere la Bucuresti; Starea Civila, inafara de acte si copii, nu mai trebuie nimik?

Nu trebuie de platit nici o taxa?

Cat dureaza transcrierea certificatului de nastere dintre cei care l-au obtinut recent?
Circula vorbe prin targ ca cica s-a simplificat procedura, si nu mai accepta urgentari , ca cica in 2 luni e gata certificatul cu tot cu CNP.

Cunoaste cineva mai multe detalii?

Va multumesc
rodik
#269 Posted : Friday, July 17, 2009 2:16:05 PM
Medals:
crc32 wrote:
Salut,

Pentru trancrierea certificatului de nastere la Bucuresti; Starea Civila, inafara de acte si copii, nu mai trebuie nimik?

Cat dureaza transcrierea certificatului de nastere dintre cei care l-au obtinut recent?
Circula vorbe prin targ ca cica s-a simplificat procedura, si nu mai accepta urgentari , ca cica in 2 luni e gata certificatul cu tot cu CNP.

Va multumesc

Buna la toata lumea,

Pt transcrierea certificatului de nastere in Romania/Bucuresti s-au produs urmatoarele modificari: cei care au permis de sedere permanenta vor depune in raza sectorului/judetului unde au resedinta,pentru restul se va depune in continuare la Starea Civila sector 1. Avantajul este cel ca la depunerea in raza sectorului/judetului de resedinta, cererea se va aproba in maxim 1.5 luni. Mie mi s-a spus sa revin intr-o luna - 1.5 maxim si sa ridic certificatul de nastere transcris.
Acte necesare- cate 2 copii de fiecare: cert de nastere, buletin MD, pasaport MD, certificat cetatenie, permis de sedere + cerere tip completata pe loc -2 ex. Cei care depun pt alte persoane este nevoie si procura in original. Succes.
mnadiac
#270 Posted : Friday, July 17, 2009 3:13:44 PM
Medals:
SANDULEAC SERGIU
#271 Posted : Friday, July 17, 2009 3:51:02 PM
Medals:
dar cei din MD care nu au nimik in ROMANIA ceea ce este enumerat mai sus poat sa-si scoata cerf de nastere si in cit timp?multumesc anticipat
koki
#272 Posted : Friday, July 17, 2009 5:08:29 PM
Medals:
am o intrebare daca buneii mei sunt nascuti dupa 1940 am sansa sa obtzin cetatenia?
rodik
#273 Posted : Friday, July 17, 2009 5:40:38 PM
Medals:
SANDULEAC SERGIU wrote:
dar cei din MD care nu au nimik in ROMANIA ceea ce este enumerat mai sus poat sa-si scoata cerf de nastere si in cit timp?multumesc anticipat

da, pot scoate, dupa ce depun la starea civila sector 1, intr-un termen de 1.5-2 luni
victoria2222
#274 Posted : Monday, July 20, 2009 6:08:08 PM
Medals:
buna ziua.
am o intrebare pentru cei care administreaza acest topic sau...se ocupa de coerenta informatiilor de aici.va rog sa nu va suparati pe mine, dar nu inteleg de ce nu anunta nimeni (cu litere mari, sa se vada) ca S-AU SCHIMBAT PROCEDURILE DE TRANSCRIERE A CERTIFICATULUI DE NASTERE, IN BUCURESTI si ca NU MAI ESTE NEVOIE DE UMBLAT PE LA D.P.I, D.G.P.I, PENTRU URGENTARE,etc.. iar acest lucru sa se vada la inceput de topic, cel putin asa mi se pare mie ca ar fi frumosd'oh! . nu de alta dar am citit si rascitit toate cele 3 pagini (pline de comentarii inutile si offtopic) si nu am inteles ca s-ar fi schimbat procedura cu urmaritul dosarului in cele 4 institutii pe care ati postat-o la inceputul topicului.prin urmare, dupa ce am depus cererea de transcriere a cert.de nastere, la STAREA CIVILA de pe strada MARESAL AVERESCU NR17 am fost astazi la DPI in piata amzei.de acolo m-au redirectionat tocmai in BANEASA unde s-au mutat cu sediul.la DPI din baneasa, o proasta (caci nu am cuvinte pentru asa oameni care habar nu au unde lucreaza si ce informatii trebuie sa ofere oamenilor, si, mai mult, induc oamenii in eroare)m-a trimis direct la DGPI, din unirii,(va dati seama cat timp am stat pe drumuri?)ca sa ajung intr-un final la unirii la DGPI si sa aflu ca NU SE MAI FAC CERERI DE URGENTARE LA DGPI si ca orice problema legata de certif de nastere se discuta acolo unde am depus cererea,adica la STAREA CIVILA.prin urmare, am ajuns acasa dupa un traseu nebun prin bucuresti, romana-baneasa-unirii,pe care l-am facut DEGEABA, chiar daca am citit cu atentie acest topic de vre-o trei ori.abia acum am vazut ca a scris totusi o persoana MNADIAC,dar foarte timid,si insesizabil,o informatie ambigua legata de aceasta schimbare.
nu doresc nimanui o asemenea zi!
victoria2222
#275 Posted : Monday, July 20, 2009 6:16:03 PM
Medals:
ma corectez: in loc de DPI este DEP, iar in loc de DGPI este DGEP (din cauza soarelui care m-a batut in cap in timp ce alergam degeaba prin bucuresti)

P.S.cei de la DGEP mi-au spus ca nu se mai depun cereri de urgentare de o luna si jumatate, ma intrebam de ce informatiile vechi de pe acest topic, din moment ce nu mai sunt valabile, nu sunt sterse, sau macar sa fie o precizare la inceput, ca nu mai sunt valabile.....

imi cer scuze pentru tonul meu iritat, dar credeti-ma, dupa o asemenea "tzeapa" ......sper doar ca cei care vor sa-si transcrie certificatul de nastere in bucuresti, sa nu faca aceiasi greseala ca mine.
Cati
#276 Posted : Monday, July 20, 2009 8:58:42 PM

Medals:
Anume din acet motiv, ca la Bucuresti o scoti cu greu la capat si te plimba de la onstitutie la alta, am zis sa stau acasa si sa rezolv prin intermediul Consulatului. Pina la urma diferenta in timp nu e, mai ales acum cu perioada concediilor. Singura diferenta e ca ai mai multe cheltuieli. victoria2222 mersi pentru info, m-ai ajutat sa scap de dubii si sa stau linistita sa rezolv totul acasa, la Chisinau. Imi pare rau pentru ziua pe care ai pierdut-o din cauza functionarilor si sper sa rezolvi totul.
Cati
#277 Posted : Tuesday, July 21, 2009 5:07:18 PM

Medals:
Salutare,

Are cumva cineva formularele sau cererile care urmeaza a fi completate pentru solicitarea pasaportului? Poate nu am fost eu atenta, dar nu le-am gasit pe forum. Le are cineva scanate? Nu de alta dar trebuie sa stai la coada de 2 ori cu actele.

Mersi anticipat si va voi fi foarte recunoscatoare daca le postati pe forum sau mi le trimiteti pe e-mail la ecaterina_c@yahoo.com

Mult succes tuturor!
apartheid
#278 Posted : Tuesday, July 21, 2009 7:09:29 PM

Medals:
Mai jos ai formularele tipizate care se completeaza la obtinerea unui pasaport, pe categorii de solicitanti.
Multa bafta !

http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/index10.htm
Cati
#279 Posted : Tuesday, July 21, 2009 11:06:25 PM

Medals:
Mersi mul apartheid. Banuiesc ca sint valabile si pentru Consulatul Romaniei.
crc32
#280 Posted : Wednesday, July 22, 2009 10:27:13 AM
Medals:
rodik wrote:
crc32 wrote:
Salut,

Va multumesc

Buna la toata lumea,

Pt transcrierea certificatului de nastere in Romania/Bucuresti s-au produs urmatoarele modificari: cei care au permis de sedere permanenta vor depune in raza sectorului/judetului unde au resedinta,pentru restul se va depune in continuare la Starea Civila sector 1. Avantajul este cel ca la depunerea in raza sectorului/judetului de resedinta, cererea se va aproba in maxim 1.5 luni. Mie mi s-a spus sa revin intr-o luna - 1.5 maxim si sa ridic certificatul de nastere transcris.
Acte necesare- cate 2 copii de fiecare: cert de nastere, buletin MD, pasaport MD, certificat cetatenie, permis de sedere + cerere tip completata pe loc -2 ex. Cei care depun pt alte persoane este nevoie si procura in original. Succes.

Salut,
Eu am fost astazi la Starea Civila Iasi sa depun actele pentru transcrierea Certificatului de nastere, si am de facut cateva precizari:
1. Intr-adevar se poate depune pentru trascriere la Starea Civila din judetz daca detii pemis de sedere Valabil
2. Acte necesare:
1 copie de fiecare: buletin MD, pasaport MD, certificat cetatenie, permis de sedere ; sa ai originalurile;
1 copie legalizata la Notar a certificatului de nastere + Certificat original;
3. 2 taxe : de 10 lei si 30 lei

3. legat de timpul de prelucrare a cererii mi s-a comunicat ca termenul este de 90 zile, si nicidecum 1.5 - 2 luni maxim, cica dureaza si mai mult de 90 zile; sa speram ca ai dreptate si va dura mai putin.

rodik tu unde ai depus pentru transcrierea certificatului de nastere, in ce oras?
Sunt si alte persoane care au depus pentru trancriere la Starea Civila din Judetul de resedinta?

rodik
#281 Posted : Wednesday, July 22, 2009 11:20:33 AM
Medals:
Eu am depus la Starea Civila sector 3, Bucuresti, sector in care am adresa de resedinta, mie mi s-a spus in decurs de 1 luna - 1 luna si jumatate sa ii contactez pentru a verifica dc pot veni sa ridic certificatul de nastere
Nu am platit nici o taxa, toate actele mi s-au cerut in copie, cate 2 exemplare de fiecare si evident originalele pentru verificare, am lasat doar certificatul de nastere in original ca sa se poata face transcrierea de pe el
Euras
#282 Posted : Monday, July 27, 2009 12:18:42 PM
Medals:
salut la toti
am asa intrebare
am obtinut cetatenia romina vreau sa dau sami transcrie certificatul de nastere si cel de casatorie
care este procedura de maideparte si cit ma costa ?
merci mult
Cati
#283 Posted : Monday, July 27, 2009 11:37:30 PM

Medals:
Euras,

Mai intii de toate trebuie sa stii unde vrei sa aplici pentru transcriere, in Moldova sau in Romania. Dupa care trebuie sa completezi niste declaratii sa mai anexezi la acestea niste copii, sa mergi sa stai la coada, sa platesti si sa astepti vreo 2 luni zambet
mari_fbr
#284 Posted : Wednesday, July 29, 2009 3:42:35 PM

Medals:
crc32 wrote:
rodik wrote:
crc32 wrote:
Salut,

Va multumesc

Buna la toata lumea,

Salut,
Eu am fost astazi la Starea Civila Iasi sa depun actele pentru transcrierea Certificatului de nastere, si am de facut cateva precizari:
1. Intr-adevar se poate depune pentru trascriere la Starea Civila din judetz daca detii pemis de sedere Valabil
2. Acte necesare:
1 copie de fiecare: buletin MD, pasaport MD, certificat cetatenie, permis de sedere ; sa ai originalurile;
1 copie legalizata la Notar a certificatului de nastere + Certificat original;
3. 2 taxe : de 10 lei si 30 lei

3. legat de timpul de prelucrare a cererii mi s-a comunicat ca termenul este de 90 zile, si nicidecum 1.5 - 2 luni maxim, cica dureaza si mai mult de 90 zile; sa speram ca ai dreptate si va dura mai putin.

rodik tu unde ai depus pentru transcrierea certificatului de nastere, in ce oras?
Sunt si alte persoane care au depus pentru trancriere la Starea Civila din Judetul de resedinta?

Ciao!!am si eu o intrebare,va rog sa-mi raspundeti
Referitor la transcrierea certificatului de nastere,pt domiciliu in Ro,am inteles k se poate face in judetul unde ma aflu,dc am permis de sedere,dar exista o lege sau ceva care precizeaza asta?
Eu stau in Oradea,si am si permisul de sedere tot aici,am fost si m-am interesat la Oficiul Starii Civile din Oradea,dar din pakate astia nu stiu nimik!Brick wall
imi spun k mi-ar trebui ceva buletin provizoriu,am fost la buletine,si astia de la buletine au zis k mai intai imi treb certif de nastere,nici eu nu mai inteleg nmk!d'oh!
Va rog ff mult,dc stiti kumva o lege,sau o O.U.sa O.G. care sa specifice k se poate depunde in judet pt transcrierea certif de nastere!Eu prin septembr ar treb sa merg la juramint,si pina atunci ma tot informez,dc se poate face ceva aici in judet,sa nu fac asa multe drumuri pin la Bukuresti!
Multumesc anticipat!
Clau
#285 Posted : Wednesday, July 29, 2009 5:49:29 PM
Medals:
Buna. Eu am depus acum o saptamana si ceva pentru transcrierea certificatului de nastere in judet.

Am depus urmatoarele acte:
1. Certificat de cetatean roman(copia)
2. Adeverinta de domiciliul eliberata de Autoritatea pentru Straini(copia)
3. Certificatul de nastere in original si(o copie legalizata)
4. Copia dupa permisul de sedere permanent(copia)
5. Taxa pentru transcrierea 1 leu

mari_fbr
#286 Posted : Thursday, July 30, 2009 11:02:09 AM

Medals:
Clau wrote:
Buna. Eu am depus acum o saptamana si ceva pentru transcrierea certificatului de nastere in judet.

Am depus urmatoarele acte:
1. Certificat de cetatean roman(copia)
2. Adeverinta de domiciliul eliberata de Autoritatea pentru Straini(copia)
3. Certificatul de nastere in original si(o copie legalizata)
4. Copia dupa permisul de sedere permanent(copia)
5. Taxa pentru transcrierea 1 leu

Clau,merci mult pt informatii!
o sa merg la Starea civila,sa vad dc mai stiu ceva aia,dc nu sa le dau eu ceva informatiiDancing
Dc nu te superi,tu in ce judet ai depus actele?mercipup
george
#287 Posted : Thursday, July 30, 2009 11:18:36 AM
Medals:
eu am depus in bucuresti sc sect1 de 3 luni si pana acum nimic, nu stiu ce sa fac ma duc la bucuresti sa urmaresc dosarul sau sa mai astept.
Clau
#288 Posted : Thursday, July 30, 2009 12:59:40 PM
Medals:
Mari buna, eu am depus in judetul Salaj. Eu am inteles ca legea acum s-a schimbat cu judetul..., si este valabila pentru cei care au cartea de rezidenta Permanenta.Permanenta inseamna( domiciliul in Romania).Mi-au zis ca transcierea dureaza 2,3 saptamani, asta vedem noi....O zi buna si bafta la toata lumea
misnicesmile
#289 Posted : Friday, July 31, 2009 11:27:59 AM

Medals:
Location: DEP:iulie2004/URG:1)iulie2008 2)aprilie2009/M.O:iulie2009/JUR:noiembrie2009
victoria2222 wrote:
buna ziua.
am o intrebare pentru cei care administreaza acest topic sau...se ocupa de coerenta informatiilor de aici.va rog sa nu va suparati pe mine, dar nu inteleg de ce nu anunta nimeni (cu litere mari, sa se vada) ca S-AU SCHIMBAT PROCEDURILE DE TRANSCRIERE A CERTIFICATULUI DE NASTERE, IN BUCURESTI si ca NU MAI ESTE NEVOIE DE UMBLAT PE LA D.P.I, D.G.P.I, PENTRU URGENTARE,etc.. iar acest lucru sa se vada la inceput de topic, cel putin asa mi se pare mie ca ar fi frumosd'oh! . nu de alta dar am citit si rascitit toate cele 3 pagini (pline de comentarii inutile si offtopic) si nu am inteles ca s-ar fi schimbat procedura cu urmaritul dosarului in cele 4 institutii pe care ati postat-o la inceputul topicului.prin urmare, dupa ce am depus cererea de transcriere a cert.de nastere, la STAREA CIVILA de pe strada MARESAL AVERESCU NR17 am fost astazi la DPI in piata amzei.de acolo m-au redirectionat tocmai in BANEASA unde s-au mutat cu sediul.la DPI din baneasa, o proasta (caci nu am cuvinte pentru asa oameni care habar nu au unde lucreaza si ce informatii trebuie sa ofere oamenilor, si, mai mult, induc oamenii in eroare)m-a trimis direct la DGPI, din unirii,(va dati seama cat timp am stat pe drumuri?)ca sa ajung intr-un final la unirii la DGPI si sa aflu ca NU SE MAI FAC CERERI DE URGENTARE LA DGPI si ca orice problema legata de certif de nastere se discuta acolo unde am depus cererea,adica la STAREA CIVILA.prin urmare, am ajuns acasa dupa un traseu nebun prin bucuresti, romana-baneasa-unirii,pe care l-am facut DEGEABA, chiar daca am citit cu atentie acest topic de vre-o trei ori.abia acum am vazut ca a scris totusi o persoana MNADIAC,dar foarte timid,si insesizabil,o informatie ambigua legata de aceasta schimbare.
nu doresc nimanui o asemenea zi!

Victoria multumim pt atentionare dar zimi te rog frumos, informatiile privitor dosarul tau pt transcriere il urmaresti doar la STAREA CIVILA???deci nu mai e nevoie sa mergi la celelate institutii? si in final ce institutie elibereaza certificatul de nastere transcris??? Starea Civila sai INEP-ul? in cat timp taiu promis tie ca se va transcrie?
derek1983
#290 Posted : Friday, July 31, 2009 11:45:09 AM

Medals:
Certificatul de nastere se elibereaza de institutia la care se depune, adica Starea Civila de la domiciliu, sau in cazul in care nu ai domiciliu in Romania, de la Starea Civila sector 1, Bucuresti.

Procedura sa modificat intradevar. INEP-ul mai are doar atributii in transcrierea certificatelor depuse inainte de data la care a intrat in vigoare legea care a modificat legea 119/1996, mai nou transcrierea se face prin aprobarea Primarului localitatii/ Sector 1, dar cu avizul Directiei Judetene de Evidenta a Populatiei/ D.G.E.P.- M.B.

In acest sens termenul de eliberare a unei transcrieri se poate face in mult mai putin timp decat inainte/ cam 1 luna si jumatate de la data depunerii.

Daca insa o sa aveti nevoie sa rectifiati un certificat de nastere/casatorie in care sa strecurat o greseala, lucrarea o sa mearca la INEP- intrucat pentru rectificari, aceasta a ramas tot in atributiile INEP
misnicesmile
#291 Posted : Friday, July 31, 2009 1:20:34 PM

Medals:
Location: DEP:iulie2004/URG:1)iulie2008 2)aprilie2009/M.O:iulie2009/JUR:noiembrie2009
derek1983 wrote:
Certificatul de nastere se elibereaza de institutia la care se depune, adica Starea Civila de la domiciliu, sau in cazul in care nu ai domiciliu in Romania, de la Starea Civila sector 1, Bucuresti.

Procedura sa modificat intradevar. INEP-ul mai are doar atributii in transcrierea certificatelor depuse inainte de data la care a intrat in vigoare legea care a modificat legea 119/1996, mai nou transcrierea se face prin aprobarea Primarului localitatii/ Sector 1, dar cu avizul Directiei Judetene de Evidenta a Populatiei/ D.G.E.P.- M.B.

In acest sens termenul de eliberare a unei transcrieri se poate face in mult mai putin timp decat inainte/ cam 1 luna si jumatate de la data depunerii.

Daca insa o sa aveti nevoie sa rectifiati un certificat de nastere/casatorie in care sa strecurat o greseala, lucrarea o sa mearca la INEP- intrucat pentru rectificari, aceasta a ramas tot in atributiile INEP

multumesc mult DEREK si inca ceva de ce acte e nevoie pt ca sati faci PASAPORTUL RO la DIRECTIA GENERALA DE PASAPOARTE,BUCURESTI, STR. NICOLAE IORGA, NR.29, SECTOR 1? am inteles ca se poate face si la o zi cu 300 RONi...dar ce acte imi trebuiesc daca stii te rog...?mersi
misnicesmile
#292 Posted : Friday, July 31, 2009 1:23:56 PM

Medals:
misnicesmile wrote:
[quote=derek1983]Procedura sa modificat intradevar. INEP-ul mai are doar atributii in transcrierea certificatelor depuse inainte de data la care a intrat in vigoare legea care a modificat legea 119/1996, mai nou transcrierea se face prin aprobarea Primarului localitatii/ Sector 1, dar cu avizul Directiei Judetene de Evidenta a Populatiei/ D.G.E.P.- M.B.

Derek dar cand sa modificat aceasta lege 119/1996?

hypnozis
#293 Posted : Sunday, August 02, 2009 9:49:41 AM
Medals:
Legea nr. 201/2009 - modificarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila
Legea nr. 201/2009 pentru modificarea si completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 391, din 10 iunie 2009.

Art. I. — Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 282 din 11 noiembrie 1996, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 3, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 3. — (1) Atributiile de stare civila se indeplinesc de consiliile judetene, respectiv de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, de serviciile publice comunitare locale de evidenta a persoanelor, in unitatile administrativ-teritoriale unde acestea sunt constituite, precum si de ofiterii de stare civila din cadrul primariilor unitatilor administrativ-teritoriale in care nu functioneaza servicii publice comunitare locale de evidenta a persoanelor.”

2. La articolul 3 alineatul (2), dupa litera c) se introduce o noua litera, litera d), cu urmatorul cuprins:
„d) ofiterii de stare civila desemnati prin ordin al ministrului apararii nationale sau, dupa caz, al ministrului administratiei si internelor, potrivit prevederilor art. 8 alin. (7).”

3. La articolul 3, alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(3) Primarii si sefii misiunilor diplomatice si ai oficiilor consulare de cariera ale Romaniei pot delega sau retrage, dupa caz, exercitarea atributiilor de ofiter de stare civila secretarului unitatii administrativ-teritoriale sau altor functionari publici din aparatul propriu cu competenta in acest domeniu, respectiv agentului diplomatic care indeplineste functii consulare sau unuia dintre functionarii consulari.”

4. La articolul 4, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(2) Persoanele fara cetatenie sunt obligate sa solicite inregistrarea actelor si faptelor de stare civila la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, la primaria competenta.”

5. La articolul 8, alineatele (1), (3) si (7) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„Art. 8. — (1) Daca nasterea sau decesul are loc in tren, pe o nava sau aeronava ori intr-un alt mijloc de transport in timpul calatoriei pe teritoriul Romaniei, intocmirea actului de stare civila se face la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor al locului de coborare sau de debarcare ori, dupa caz, de ofiterul de stare civila din cadrul primariei unitatii administrativ-teritoriale pe a carei raza are loc coborarea sau debarcarea.
.................................................................................................
(3) Comandantul navei poate incheia casatorii numai intre persoane de cetatenie romana. El poate aproba, pentru motive temeinice, reducerea termenului prevazut la art. 29 alin. (1).
.................................................................................................
(7) In caz de mobilizare, razboi, participare a fortelor armate la misiuni in afara teritoriului statului roman, Ministerul Apararii Nationale sau, dupa caz, Ministerul Administratiei si Internelor, pentru efectivele proprii, desemneaza ofiterii de stare civila care inregistreaza actele si faptele de stare civila ale militarilor, ale personalului civil, precum si ale altor categorii de participanti si le comunica serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, ofiterului de stare civila din cadrul primariei unitatii administrativ-teritoriale competente.”

6. Articolul 9 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 9. — Orice modificare intervenita in statutul civil al unei persoane ca urmare a intocmirii unui act de stare civila sau, dupa caz, dispusa printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila ori printr-un act administrativ se comunica din oficiu, in termen de 10 zile, serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, ofiterului de stare civila din cadrul primariei unitatii administrativ-teritoriale care a intocmit actul de nastere, de casatorie sau de deces al persoanei la care aceasta modificare se refera, in vederea inscrierii mentiunilor corespunzatoare.”

7. La articolul 11, alineatele (3), (5) si (7) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„(3) Cererea se depune la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, la primaria unitatii administrativ-teritoriale care are in pastrare registrul de stare civila sau de la domiciliul ori resedinta petitionarului. In cazul in care registrul de stare civila nu se afla in pastrarea autoritatii la care s-a depus cererea, aceasta il solicita serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, primarului unitatii administrativ-teritoriale competente, in termen de 3 zile. In situatia in care exemplarul 1 al actului de stare civila lipseste ori actele au fost predate Arhivelor Nationale, serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau primaria competenta, care primeste cererea, solicita extras, dupa caz, de pe actul ce se gaseste in pastrarea consiliului judetean, a Consiliului General al Municipiului Bucuresti ori a Arhivelor Nationale, pe baza caruia intocmeste si elibereaza certificatul de stare civila. Eliberarea extraselor de pe actele de stare civila aflate in pastrarea Arhivelor Nationale la cererea oficiilor de stare civila si a structurilor competente ale Ministerului Administratiei si Internelor, precum si a altor autoritati publice se face gratuit.
..................................................................................................
(5) Cererile privind procurarea si eliberarea certificatelor de stare civila ale cetatenilor straini ale caror acte si fapte de stare civila s-au produs si s-au inregistrat in Romania, adresate misiunilor diplomatice si oficiilor consulare ale acestor tari, acreditate in Romania, precum si ale cetatenilor romani aflati in strainatate, adresate misiunilor diplomatice si oficiilor consulare de cariera ale Romaniei sau Ministerului Administratiei si Internelor, vor fi solutionate de Inspectoratul National pentru Evidenta Persoanelor din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.
(7) Certificatele de stare civila eliberate de serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, de ofiterul de stare civila din cadrul primariei unitatii administrativteritoriale care a inregistrat actele si faptele de stare civila sunt valabile si in strainatate.”

8. La articolul 11, dupa alineatul (7) se introduce un nou alineat, alineatul (8), cu urmatorul cuprins:
„(8) Certificatele de stare civila se completeaza cu cerneala speciala de culoare neagra, precum si, dupa caz, in sistem informatic, in conditiile legii.”

9. La articolul 12, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(2) In cazul in care autoritatile investite cu atributii de stare civila constata ca unele date din cuprinsul unui certificat de stare civila nu corespund cu cele din actul pe baza caruia a fost eliberat, certificatul se retine si se sesizeaza serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, ofiterul de stare civila din cadrul primariei unitatii administrativ-teritoriale competente, in vederea anularii si eliberarii unui nou certificat.”

10. La articolul 16, partea introductiva se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 16. — Starea civila se poate dovedi prin orice mijloace de proba in fata instantei judecatoresti, in cazul prevazut la art. 10, precum si in fata serviciilor publice comunitare locale de evidenta a persoanelor sau a ofiterului de stare civila din cadrul primariei unitatii administrativ-teritoriale competente, cand se solicita reconstituirea actelor de stare civila, in urmatoarele situatii:”.

11. La articolul 17, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 17. — (1) Intocmirea actului de nastere se face la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, de ofiterul de stare civila din cadrul primariei unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza s-a produs evenimentul, pe baza declaratiei verbale a persoanelor prevazute la art. 19, a actului de identitate al mamei si al declarantului, a certificatului medical constatator al nasterii si, dupa caz, a certificatului de casatorie al parintilor.”

12. La articolul 18, alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(3) Daca parintii nu au nume de familie comun sau exista neconcordanta intre prenumele copilului trecut in certificatul medical constatator al nasterii si declaratia verbala a declarantului, intocmirea actului de nastere se face pe baza declaratiei scrise si semnate de ambii parinti, din care sa rezulte numele de familie si prenumele copilului. In caz de neintelegere intre parinti, va decide primarul unitatii administrativ-teritoriale de la locul inregistrarii nasterii, prin dispozitie.”

13. Articolul 19 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 19. — Au obligatia de a face declaratia de nastere oricare dintre parinti, iar daca, din diferite motive, nu o pot face, obligatia declararii revine medicului, persoanelor care au fost de fata la nastere, personalului desemnat din unitatea sanitara in care a avut loc nasterea sau oricarei persoane care a luat cunostinta despre nasterea copilului.”

14. La articolul 20, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(2) Daca nasterea s-a produs in strainatate si intocmirea actului nu a fost facuta la misiunea diplomatica sau la oficiul consular de cariera al Romaniei ori la autoritatea locala din strainatate, intocmirea actului de nastere se face in tara, la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, de ofiterul de stare civila din cadrul primariei unitatii administrativ-teritoriale pe a carei raza se afla domiciliul parintilor, dupa ce Ministerul Administratiei si Internelor verifica, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, daca nasterea nu a fost inregistrata in strainatate.”

15. La articolul 21, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(2) Actiunea se introduce la judecatoria in a carei raza teritoriala are domiciliul persoana interesata sau unde are sediul institutia de ocrotire a copilului. In vederea solutionarii, instanta solicita serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor in a carui raza administrativ-teritoriala are domiciliul persoana interesata sau se afla sediul institutiei de ocrotire verificari pentru stabilirea identitatii, precum si avizul medicului legist cu privire la varsta si sexul persoanei al carei act de nastere se cere a fi intocmit. Judecarea cauzei se face cu participarea procurorului.”

16. Articolul 24 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 24. — In cazurile prevazute la art. 22 si 23, daca nu se cunosc numele de familie si prenumele copilului, acestea se stabilesc, prin dispozitie, de catre primarul unitatii administrativteritoriale unde se inregistreaza nasterea.”

17. Articolul 26 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 26. — (1) In cazul adoptiei se va intocmi un nou act de nastere de catre serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, de ofiterul de stare civila din cadrul primariei unitatii administrativ-teritoriale in raza careia se afla domiciliul adoptatului ori sediul institutiei de ocrotire in ingrijirea careia se gaseste adoptatul.
(2) In situatia in care adoptatorii sunt cetateni straini ori cetateni romani cu domiciliul sau cu resedinta in strainatate, noul act de nastere se va intocmi de serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, de ofiterul de stare civila din cadrul primariei unitatii administrativ-teritoriale in raza careia se afla domiciliul celui adoptat ori sediul institutiei de ocrotire, in cazul copiilor aflati in ingrijirea acesteia.
(3) In noul act de nastere intocmit, rubrica «Locul nasterii» se va completa cu denumirea unitatii administrativ-teritoriale unde isi are sediul serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, primaria unde se intocmeste actul.”

18. Articolul 27 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 27. — (1) Casatoria se incheie de catre ofiterul de stare civila, la sediul serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, al primariei in a carei raza de competenta teritoriala isi are domiciliul sau resedinta unul dintre viitorii soti.
(2) Casatoria se poate incheia in afara sediului serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, al primariei competente, cu aprobarea primarului, daca din motive temeinice unul dintre soti se afla in imposibilitatea de a se prezenta.”

19. Articolul 28 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 28. — (1) Declaratia de casatorie se face personal de catre viitorii soti, in scris, la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, la primaria competenta unde urmeaza a se incheia casatoria.
(2) Ofiterul de stare civila care primeste declaratia de casatorie solicita viitorilor soti sa prezinte actele de identitate, certificatele de nastere, certificatele medicale privind starea sanatatii acestora, precum si:
a) aprobarea presedintelui consiliului judetean sau a primarului general al municipiului Bucuresti, dupa caz, pentru incheierea casatoriei, in cazul existentei unor impedimente rezultate din conditiile de rudenie fireasca sau adoptie, in conditiile prevazute de lege;
b) avizul medical, dovada incuviintarii parintilor ori, dupa caz, a tutorelui si autorizarea directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului pentru incheierea casatoriei, in cazul existentei unor impedimente rezultate din conditiile de varsta, cu respectarea prevederilor Codului familiei.
(3) Odata cu documentele prevazute la alin. (2), viitorii soti depun, in mod obligatoriu, o declaratie pe propria raspundere ca nu cunosc niciun motiv de natura legala care sa impiedice incheierea casatoriei.
(4) Daca unul dintre viitorii soti nu se afla in unitatea administrativ-teritoriala unde urmeaza a se incheia casatoria, el poate face declaratia de casatorie la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, la primaria unitatii administrativ-teritoriale unde se afla temporar, care o transmite in termen de 48 de ore serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, primariei unde urmeaza a se incheia casatoria.”

20. La articolul 29, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(2) Primarul municipiului, al sectorului municipiului Bucuresti, al orasului sau al comunei unde urmeaza a se incheia casatoria poate sa incuviinteze, pentru motive temeinice, incheierea casatoriei inainte de implinirea termenului prevazut la alin. (1). Casatoria se poate oficia si dupa expirarea termenului prevazut la alin. (1), numai cu aprobarea primarului, dar fara depasirea termenului de valabilitate a certificatelor medicale privind starea sanatatii.”

21. La articolul 33 se introduc doua noi alineate, alineatele (2) si (3), cu urmatorul cuprins:
„(2) Cetatenii statelor cu care Romania a incheiat tratate/conventii/acorduri de asistenta juridica in materie civila sau de drept al familiei, precum si cetatenii statelor care nu au misiune diplomatica acreditata in Romania fac dovada indeplinirii conditiilor de fond cerute de legea lor nationala pentru incheierea casatoriei, cu documente justificative eliberate de autoritatile competente ale statului de cetatenie.
(3) Documentele prevazute la alin. (1) si (2) trebuie sa fie insotite de declaratii notariale ale viitorilor soti din care sa rezulte ca indeplinesc conditiile necesare incheierii casatoriei in Romania.”

22. Articolul 34 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 34. — (1) Intocmirea actului de deces se face la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz,de ofiterul de stare civila din cadrul primariei unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza s-a produs decesul, pe baza certificatului medical constatator al decesului si a declaratiei verbale facute de membrii familiei decedatului sau, in lipsa acestora, de una dintre urmatoarele persoane:
a) medicul sau alt cadru din unitatea sanitara unde s-a produs decesul;
b) orice persoana care are cunostinta despre deces.
(2) Declarantul va depune certificatul medical constatator al decesului, documentul cu care se face dovada identitatii si, dupa
caz, livretul militar ale celui decedat.”

23. Articolul 38 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 38. — (1) Documentul cu care se face dovada identitatii si livretul militar ale persoanei decedate se retin de catre ofiterul de stare civila si se inainteaza, dupa caz, serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor la care este arondata unitatea administrativ-teritoriala pe raza careia persoana decedata a avut ultimul domiciliu sau comandamentului militar, pana la data de 5 a lunii urmatoare celei in care s-a inregistrat actul.
(2) In cazurile in care declarantul nu poate prezenta documentele prevazute la alin. (1), precizeaza in scris motivul neprezentarii acestora si datele de stare civila ale decedatului.
Declaratia se inainteaza autoritatilor prevazute la alin. (1).”

24. La articolul 39, alineatele (1) si (3) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„Art. 39. — (1) Intocmirea actului de deces privind un cadavru gasit se face la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau, dupa caz, de ofiterul de stare civila din cadrul primariei unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza a fost gasit.
(3) Datele privind identitatea cadavrului, stabilite ulterior de politie, se inscriu prin mentiune pe actul respectiv. Mentiunea se comunica serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor sau primariei care are in pastrare actul de nastere si, dupa caz, comandamentului militar.”

25. La articolul 40, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(2) Inhumarea sau incinerarea unui cetatean roman al carui deces s-a produs si s-a inregistrat in strainatate se face pe baza adeverintei eliberate de serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau de ofiterul de stare civila din cadrul primariei unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza urmeaza sa se faca inhumarea ori incinerarea. Adeverinta se intocmeste pe baza certificatului de deces eliberat de autoritatile straine, precum si a traducerii legalizate a acestuia. Cand decesul cetateanului roman s-a inregistrat la misiunea diplomatica a Romaniei, adeverinta se intocmeste pe baza certificatului de deces emis de misiunea diplomatica sau de oficiul consular de cariera.”

26. La articolul 40, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (21), cu urmatorul cuprins:
„(21) Adeverinta prevazuta la alin. (1) si (2) se elibereaza intr-un singur exemplar. In cazul in care declarantul decesului nu mai detine adeverinta de inhumare sau de incinerare, la solicitarea acestuia, autoritatile prevazute la alin. (1) si (2) ii elibereaza un duplicat.”

27. La articolul 43, alineatele (1) si (3) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„Art. 43. — (1) Șefii misiunilor diplomatice si ai oficiilor consulare de cariera ale Romaniei incheie casatorii intre cetateni romani sau daca unul dintre viitorii soti este cetatean roman, daca aceasta este in concordanta cu legislatia tarii in care sunt acreditati si daca cel putin unul dintre viitorii soti, cetatean roman, are domiciliul sau resedinta in circumscriptia consulara a misiunii diplomatice ori a oficiului consular.
(3) Actele de stare civila ale cetatenilor romani, intocmite de autoritatile straine, au putere doveditoare in tara numai daca sunt inscrise sau transcrise in registrele de stare civila romane.
Transcrierea certificatelor si a extraselor de stare civila se efectueaza cu aprobarea primarului unitatii administrativteritoriale de la locul de domiciliu al solicitantului, cu avizul prealabil al serviciului public comunitar judetean de evidenta a persoanei. Cetateanul roman este obligat ca, in termen de 6 luni de la intoarcerea in tara sau de la primirea din strainatate a certificatului sau a extrasului de stare civila, sa ceara transcrierea acestor acte la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau la primaria unitatii administrativteritoriale in a carei raza domiciliaza.”

28. La articolul 43, dupa alineatul (31) se introduce un nou alineat, alineatul (32), cu urmatorul cuprins:
„(32) Transcrierea certificatelor si a extraselor de stare civila privind cetatenii romani care nu au avut niciodata domiciliul in Romania se face cu aprobarea primarului sectorului 1 al municipiului Bucuresti si cu avizul prealabil al Directiei Generale de Evidenta a Persoanelor a Municipiului Bucuresti.”

29. La articolul 43, alineatul (4) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(4) Cetatenii romani ale caror acte de stare civila au fost inregistrate in localitati care au apartinut Romaniei, iar in prezent se gasesc pe teritoriul altor state pot solicita intocmirea actelor de stare civila la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau la primaria unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza isi au domiciliul, pe baza extrasului de pe actul de stare civila ce se gaseste in pastrarea Arhivelor Nationale, cu aplicarea prevederilor art. 11 alin. (3). Transcrierea acestor extrase in registrele de stare civila se face cu aprobarea primarului unitatii administrativ-teritoriale de la locul de domiciliu al solicitantului si cu avizul prealabil al serviciului public comunitar judetean de evidenta a persoanei sau, dupa caz, al Directiei Generale de Evidenta a Persoanelor a Municipiului Bucuresti.”

30. Dupa articolul 43 se introduce un nou articol, articolul 431, cu urmatorul cuprins:
„Art. 431. — (1) Registrul national de evidenta a persoanelor este actualizat prin mijloace informatice cu date continute de certificatele sau extrasele de stare civila eliberate cetatenilor romani de autoritatile straine care au fost inscrise/transcrise in registrele de stare civila romane, astfel:
a) in cazul unitatilor administrativ-teritoriale unde functioneaza servicii publice comunitare locale de evidenta a persoanelor, primarul dispune serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor actualizarea componentei locale a Registrului national de evidenta a persoanelor;
b) in cazul unitatilor administrativ-teritoriale unde nu functioneaza servicii publice comunitare locale de evidenta a persoanelor, primarul sau persoana delegata de acesta sa indeplineasca atributiile de ofiter de stare civila actualizeaza Registrul national de evidenta a persoanelor;
c) Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor al Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti actualizeaza, prin mijloace informatice, Registrul national de evidenta a persoanelor cu datele continute de actele de stare civila eliberate cetatenilor romani de autoritatile straine, inscrise in conditiile prevazute la art. 42 alin. (2) in registrele de stare civila romane de la misiunile diplomatice sau oficiile consulare de cariera ale Romaniei.
(2) Pana la asigurarea infrastructurii informatice necesare indeplinirii obligatiei prevazute la alin. (1) lit. b), primarul care a aprobat transcrierea sau persoana delegata de acesta sa indeplineasca atributiile de ofiter de stare civila transmite extrase pentru uz oficial de pe certificatele sau extrasele de stare civila transcrise la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor la care este arondata unitatea administrativ-teritoriala pe raza careia domiciliaza titularul actului transcris, in vederea actualizarii componentei locale a
Registrului national de evidenta a persoanelor.
(3) Pe masura asigurarii infrastructurii informatice necesare, serviciile publice comunitare locale de evidenta a persoanelor efectueaza activitatile de actualizare direct in Registrul national de evidenta a persoanelor.”

31. Dupa articolul 44 se introduc doua noi articole, articolele 441 si 442, cu urmatorul cuprins:
„Art. 441. — Modificarile intervenite in statutul civil al cetatenilor romani aflati in strainatate se inscriu de ofiterul de stare civila prin mentiune pe marginea actelor de stare civila, cu aprobarea Inspectoratului National pentru Evidenta Persoanelor.
Art. 442. — Pe masura asigurarii infrastructurii informatice necesare, comunicarile privind faptele de stare civila, precum si cele referitoare la inscrierea mentiunilor in actele de stare civila se realizeaza si in sistem informatic.”

32. La articolul 54, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 54. — (1) Cererea de reconstituire sau de intocmire ulterioara a unui act de stare civila, insotita de documentele doveditoare, se depune la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau la ofiterul de stare civila din cadrul primariei unitatii administrativ-teritoriale competente sa intocmeasca actul. In situatiile prevazute la art. 52 lit. b), cererea se depune la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau la ofiterul de stare civila din cadrul primariei unitatii administrativ-teritoriale pe a carei raza se afla domiciliul persoanei interesate. Cererea se solutioneaza in termen de
30 de zile, cu avizul prealabil al serviciului public comunitar judetean de evidenta a persoanei, prin dispozitie a primarului, care se comunica solicitantului in termen de 10 zile de la emitere.”

33. La articolul 57, alineatul (4) se abroga.

34. La articolul 571, alineatele (1) si (2) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„Art. 571. — (1) Rectificarea actelor de stare civila si a mentiunilor inscrise pe marginea acestora se face in temeiul dispozitiei primarului unitatii administrativ-teritoriale care are in pastrare actul de stare civila, din oficiu sau la cererea persoanei interesate, cu avizul prealabil al serviciului public comunitar judetean de evidenta a persoanei.
(2) Cererea de rectificare a actelor de stare civila si a mentiunilor inscrise pe acestea, insotita de actele doveditoare, se depune la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau la primaria unitatii administrativ-teritoriale care are in pastrare actul de stare civila ori, dupa caz, la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau la primaria de la locul de domiciliu. Cererea se solutioneaza in termen de 30 de zile prin emiterea dispozitiei prevazute la alin. (1), care se comunica solicitantului in termen de 10 zile de la data emiterii.”

35. La articolul 571, alineatul (4) se abroga.

36. La articolul 60, alineatul (2) va avea urmatorul cuprins:
„(2) Primul exemplar al registrelor de stare civila se pastreaza la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau la primaria unitatii administrativ-teritoriale unde s-a intocmit, iar al doilea exemplar se inainteaza consiliului judetean sau Consiliului General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, in termen de 30 de zile de la data cand toate filele din registru au fost completate.”

37. Articolul 61 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 61. — Serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor sau primaria unitatii administrativ-teritoriale care are in pastrare registre de stare civila este obligata sa asigure conservarea si securitatea acestora, cu respectarea legislatiei arhivistice in vigoare si a normelor interne de evidenta si pastrare a arhivelor.”

38. La articolul 62, litera d) a alineatului (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„d) necomunicarea la serviciile publice comunitare locale de evidenta a persoanelor ori, dupa caz, la primariile competente, de catre ofiterul de stare civila, a mentiunilor, a copiilor de pe deciziile de admitere a schimbarii numelui, neinscrierea mentiunilor pe actele de stare civila ori netransmiterea celui de-al doilea exemplar al registrelor de stare civila la consiliul judetean sau la Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, in termen de 30 de zile de la data cand toate filele au fost completate;”.

39. Articolul 63 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 63. — Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre primari, persoanele imputernicite prin dispozitie a presedintelui consiliului judetean, respectiv a primarului general al municipiului Bucuresti, precum si de persoane imputernicite din cadrul serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor si politisti anume desemnati.”

40. Articolul 68 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 68. — (1) La cererea scrisa a Inspectoratului National pentru Evidenta Persoanelor, a serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor, a instantelor judecatoresti, a parchetelor sau a politiei, se pot transmite extrase pentru uz oficial, insotite de copii ale inscrisurilor care au stat la baza intocmirii actelor de stare civila, iar pentru motive temeinice, la cererea serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor, a oficiilor de stare civila din cadrul primariilor unitatilor administrativ-teritoriale unde nu functioneaza serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor, a unitatilor din sistemul de ordine si siguranta publica din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, a institutiilor responsabile cu asistenta sociala si protectia drepturilor copilului, precum si a notarilor publici, se elibereaza gratuit extrase pentru uz oficial de pe actele de stare civila aflate in arhiva proprie.
(2) Prevederile alin. (1) se aplica si in cazul solicitarilor adresate directiilor judetene si a municipiului Bucuresti ale Arhivelor Nationale, pentru actele aflate in pastrarea acestora, cu respectarea dispozitiilor art. 11 alin. (3).”

41. Articolul 69 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 69. — Comunicarea datelor inscrise in actele de stare civila se poate face, in cazuri temeinic justificate, la cererea autoritatilor publice, altele decat cele cu atributii legale in materie, cu aprobarea primarului unitatii administrativ-teritoriale care are in pastrare actul.”

42. La articolul 71, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 71. — (1) Serviciile publice comunitare locale de evidenta a persoanelor si ofiterii de stare civila din cadrul primariilor intocmesc buletine statistice de nastere, de casatorie si de deces, iar judecatoriile, buletine statistice de divort.”

43. Articolul 72 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 72. — (1) Ministerul Administratiei si Internelor indruma si controleaza, in conditiile legii, activitatea serviciilor publice comunitare locale de evidenta a persoanelor, in domeniul starii civile.
(2) Presedintii consiliilor judetene si primarul general al municipiului Bucuresti, prin serviciile publice comunitare judetene de evidenta a persoanelor, respectiv prin Directia Generala de Evidenta a Persoanelor a Municipiului Bucuresti, organizeaza indrumarea si controlul metodologic al activitatii de stare civila desfasurate de serviciile publice comunitare locale de evidenta a persoanelor de pe raza judetului, respectiv a municipiului Bucuresti si iau masuri privind conservarea si securitatea documentelor de stare civila.”

44. La articolul 74 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmatorul cuprins:
„(2) Serviciile publice comunitare judetene de evidenta a persoanelor, respectiv Directia Generala de Evidenta a Persoanelor a Municipiului Bucuresti asigura distribuirea, contra cost, catre serviciile publice comunitare locale de evidenta a persoanelor de pe raza judetului, respectiv a municipiului Bucuresti a registrelor si a certificatelor de stare civila, a cernelii speciale si a formularelor auxiliare.”

Art. II. — Cererile de transcriere a certificatelor sau a extraselor de stare civila inregistrate in strainatate, depuse anterior intrarii in vigoare a prezentei legi, se solutioneaza potrivit reglementarilor in vigoare la data depunerii cererii.

Art. III. — Asigurarea suportului tehnic necesar actualizarii, prin mijloace informatice, a Registrului national de...
mari_fbr
#294 Posted : Sunday, August 02, 2009 1:35:38 PM

Medals:

Hypnozis, multumesk fff mult,pt informatile vitale,ku Legile si modificarile ulterioare,chiar k sunt de bun augur!zambet
Bafta mare la toti,si o vara plakuta in kontinuare,fara stres!!!pup Dancing
vitas
#295 Posted : Sunday, August 02, 2009 8:41:35 PM
Medals:
Salutare Cati, spunemi te rog tu cind ai depus actele pentru transcrierea certificatului de nastere, as vrea sa concretizez cit timp dureaza, pentru ca nu mai inteleg totusi este 2 sau 3 luni....eu le-am depus pe data 29.05.2009 in Chisinau pe str.V. Pircalabu ...as dori sa merg sa le iau , insa nu as vrea sa pierd o zi in zadar,,,cind am depus juramintul consulul a zis ca certificatele se elibereaza aproximativ in 2 luni pe cind pasaportul in 3 luni,daca este asa deja as putea sal iau. Merci mult anticipat pentru raspuns.
Cati
#296 Posted : Monday, August 03, 2009 1:18:54 AM

Medals:
Buna vitas,

Eu am depus actele pentru transcrierea certificatului de nastere la 07.07.2009 si mi s-a spus ca dureaza 2 luni. Zilele acestea am trecut pe linga consulat si era pus un anunt pe avizer ca la moment se elibereaza certificatele transcrise de nastere si de casatorie depuse pina la 21.04.2009. Banuiesc ca se misca mai greu acum deoarece este perioada concediilor. Dar, din cite am inteles acel anunt sta de la inceputul lunii iulie acolo. Asa ca daca ai timp, ai putea sa treci sa intrebi, ca exista probabilitatea in cazul tau sa fie deja gata.

Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult. Daca mai aflu ceva, cu siguranta voi posta aici. Succes!
volle_dark
#297 Posted : Monday, August 03, 2009 12:46:53 PM
Medals:
Salutare la toti si multumesc tuturor pt informatii!
O intrebare: la depunerea actelor pt transcrierea certificatului de nastere vi s-a cerut sa lasati si certificatul de nastere moldovenesc in ORIGINAL? Ma refer la cei care au depus actele in Bucuresti la starea civila. Multumesc anticipat
nata
#298 Posted : Monday, August 03, 2009 3:12:27 PM
Medals:
volle_dark wrote:
Salutare la toti si multumesc tuturor pt informatii!
O intrebare: la depunerea actelor pt transcrierea certificatului de nastere vi s-a cerut sa lasati si certificatul de nastere moldovenesc in ORIGINAL? Ma refer la cei care au depus actele in Bucuresti la starea civila. Multumesc anticipat

Da, trebuie sa lasi acolo originalul.
vitas
#299 Posted : Monday, August 03, 2009 8:38:46 PM
Medals:
Salut Cati!!!!
Iti multumesc mult pentru raspunsul acordat intr-un termen asa de scurt.
As vrea sa concretizez daca stie cineva pentru a depune actele pntru pasaport la Chisinau totusi trebuie 2copii la pasaport simplu moldovenesc sau nu ???....deasemenea trebuie de indepinit tocmai 3 exemplare la mopdelul nr.5 , pentru ce lor atitea?????
Multumesc anticipat
Cati
#300 Posted : Tuesday, August 04, 2009 12:48:20 AM

Medals:
vitas,

Eu stiam ca trebuie 2 copii la pasaportul moldovenesc, simple. Dar, mie mi-au zis sa iau cite 3 copii pentru orice eventualitate ca sa fiu sigura. Despre cerere stiu ca trebuie 3 copii completate cu pix negru si litere majuscule. Dar le poti descarca de pe internet, vezi ca a pus cineva link-ul pentru mine chiar la acest compartiment. Ti le faci din timp acasa si nu e mare lucru ;)
Users browsing this topic
Vizitator (2)
8 Pages<12345>»
Tag as favorite
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You can vote in polls in this forum.