Forumul Cetatenie-Romana.info
Cetatenie-Romana.Info - Logo
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Studii in Romania
gioni_g Offline
#1 Posted : Saturday, May 23, 2009 11:13:06 PM(UTC)
Rank: Membru

Salut. Am si eu citeva intrebari referitor la viata de student basarabean in romania.

1. Cam citi bani cheltuie un student basarabean pentru mincare pe-o saptamana?
2. Ce atitudine au studentii romani/profesorii, fata de cei basarabeni (nus rasisti/nu se tin cu nasu sus)?
3. Se diferentiaza tare programa scolara fata de cea din Moldova (e mai usor/mai greu/la fel?)???
4.In care oras din Romania este cel mai bine si mai ieftin sa faci o facultate?

Va rog mult daca sunt pe aici studenti sau poate daca cunoasteti ceva informatii, spuneti-mi si mie.

Va multumesc
Sponsor  

ady Offline
#2 Posted : Saturday, May 23, 2009 11:43:59 PM(UTC)
Rank: Membru Avansat
gioni_g wrote:
Salut. Am si eu citeva intrebari referitor la viata de student basarabean in romania.
1. Cam citi bani cheltuie un student basarabean pentru mincare pe-o saptamana?
2. Ce atitudine au studentii romani/profesorii, fata de cei basarabeni (nus rasisti/nu se tin cu nasu sus)?
3. Se diferentiaza tare programa scolara fata de cea din Moldova (e mai usor/mai greu/la fel?)???
4.In care oras din Romania este cel mai bine si mai ieftin sa faci o facultate?

Va rog mult daca sunt pe aici studenti sau poate daca cunoasteti ceva informatii, spuneti-mi si mie. Va multumesc

e cam dificil de raspuns la intrebarile tale.
problema e ca fiecare om e diferit, si fiecare se acomodeaza in mod diferit, de aici si probleme diferite pt fiecare individ in parte.
o sa incerc sa iti raspund din puctul meu de vedere:
1. costurile cu mancarea depind in mare parte de orasul in care te afli, si bineanteles cat esti de pretentios, in Craiova spre exemplu, ai nevoie minim de 100 de euro pe luna, in Buc, keltuielile sunt mai mari.
2. depinde de fiecare in parte, insa cam toata lumea la inceput are probleme.
3. Programa nu cred ca se diferentiaza mult, poate kiar e un pic mai usor aici (parerea mea)
4. asta nu poate sa ti-o spuna nimeni.
derek1983 Offline
#3 Posted : Sunday, May 24, 2009 12:25:10 AM(UTC)

nici o pareer obiectiva, doar subiectiva, insa o sa incerc sa ma dau si eu cu parerea.
1. In medie pe saptamina depinde de ce vrei sa faci... daca doar pe mancare sau si pe tigari bautura, femei, chefuri Dancing diferentiaza de la 5 euro pe zi , pina la nesimtit de mult.
2. DE obicei depinde de cum te prezinti tu, intradevar la inceput ai putea sa pari ceva mai exotic, dar asta nu inseamna ca vei avea probleme de genul " esti un rus imputit". Scursuri gasesti oriune. Si la noi in Rep. Moldova gasesti o sumedenie de "romaska iobania", dar ... cel mai mult conteaza cum iti vei impune tu personalitatea in randul grupului de colegi.
3. Programa scolara diferentiaza de la materie la materie. Si cu siguranta mai mult diferentiaza atituidinea profesorilor im modul de ati preda , decat felul de a te impozita la examene ( spaga).
4. Depinde de ce venituri calculezi ca o sa ai pe toate durata studiilor. Daca sub 100 Euro pe luna atucni ar fi ma iindicat sa nu te indrepti spre cente universitare de genul Bucuresti, Cluj, Timisoara.
In schimb sfatul cel mai mare care as putea sal dau tinerilor studenti este , sa se indrepte spre centrul universitar , unde vor avea de gand sa ramina si dupa finisarea studiilor, in acest sens se vor putea integra mai usor in voata sociala, decat daca ar face studiile la Oradea, si dupa care sa vina in Bucuresti, unde nu o sa cunoasca pe nimeni, si practic vor fi nevoiti sa o inceapa de la inceput.
taa Offline
#4 Posted : Sunday, May 24, 2009 2:03:47 AM(UTC)
Rank: Incepator
derek1983 wrote:
nici o pareer obiectiva, doar subiectiva, insa o sa incerc sa ma dau si eu cu parerea.
1. In medie pe saptamina depinde de ce vrei sa faci... daca doar pe mancare sau si pe tigari bautura, femei, chefuri Dancing diferentiaza de la 5 euro pe zi , pina la nesimtit de mult.
2. DE obicei depinde de cum te prezinti tu, intradevar la inceput ai putea sa pari ceva mai exotic, dar asta nu inseamna ca vei avea probleme de genul " esti un rus imputit". Scursuri gasesti oriune. Si la noi in Rep. Moldova gasesti o sumedenie de "romaska iobania", dar ... cel mai mult conteaza cum iti vei impune tu personalitatea in randul grupului de colegi.
3. Programa scolara diferentiaza de la materie la materie. Si cu siguranta mai mult diferentiaza atituidinea profesorilor im modul de ati preda , decat felul de a te impozita la examene ( spaga).
4. Depinde de ce venituri calculezi ca o sa ai pe toate durata studiilor. Daca sub 100 Euro pe luna atucni ar fi ma iindicat sa nu te indrepti spre cente universitare de genul Bucuresti, Cluj, Timisoara.
In schimb sfatul cel mai mare care as putea sal dau tinerilor studenti este , sa se indrepte spre centrul universitar , unde vor avea de gand sa ramina si dupa finisarea studiilor, in acest sens se vor putea integra mai usor in voata sociala, decat daca ar face studiile la Oradea, si dupa care sa vina in Bucuresti, unde nu o sa cunoasca pe nimeni, si practic vor fi nevoiti sa o inceapa de la inceput.

salut.am si eu o intrebare..scuze daca nu am postat-o unde trebuie..Whistle eu sunt studenta deja si am depus actele pentru cetatenie..recent am aparut in monitor si am inteles de aici ca in aproximativ 3luni o sa apar si in lista pentru juramant..problema este ca..mi-e frica sa nu pierd bursa in momentul in care obtin cetatenia..stiti cumva daca este asa???sau de unde as putea afla mai multe?o colega din an cu noi si-a facut recent buletinul si a fost chemata la secretariat-i-au spus ca i se va sustrage bursaThink ...mersi mult
ady Offline
#5 Posted : Sunday, May 24, 2009 2:19:26 AM(UTC)
taa wrote:

salut.am si eu o intrebare..scuze daca nu am postat-o unde trebuie..Whistle eu sunt studenta deja si am depus actele pentru cetatenie..recent am aparut in monitor si am inteles de aici ca in aproximativ 3luni o sa apar si in lista pentru juramant..problema este ca..mi-e frica sa nu pierd bursa in momentul in care obtin cetatenia..stiti cumva daca este asa???sau de unde as putea afla mai multe?o colega din an cu noi si-a facut recent buletinul si a fost chemata la secretariat-i-au spus ca i se va sustrage bursaThink ...mersi mult

problema e daca "te spalesk" ca ai aobtinut cetatenia, sau dak nu.
cunosc multe persoane care au obtinut cetatenia, si au continuat sa primeasca bursa pana la absolvire, insa, in acelasi timp, stiu si cateva cazuri, cei drept, mult mai putine, la care li sa luat bursa....
cred ca e o kestie mai mult de noroc, caci, in mod normal, daca dobandesti cetatenia, nu mai ai dreptul la bursa.
gioni_g Offline
#6 Posted : Sunday, May 24, 2009 10:33:07 AM(UTC)

Da cam ce bursa li se ofera studentilor basarabeni? Daca redobandesti cetatenie cu domiciliu in strainatate, tot pierzi bursa? (cum afla cei de la universitate ca tu ai primit cetatenie?)???
Victor Antofica Offline
#7 Posted : Sunday, May 24, 2009 11:08:32 AM(UTC)
Rank: Administratia

prin anii 2000-2001 cand eram eu anul 1, aveam bursa de $50 si era chiar mai mare decat bursa colegilor romani, iar invidia se simtea uneori :D

, doar cei care luau bursa de merit depaseau $50

avand cazarea gratuita ma descurcam cu $50 de dolari pe luna( ba chiar faceam economii si intr-un an de zile mi-am luat computer de $520, bine si cu vreo $250 stransi de la parinti in timpul anului de studiu) zambet)

acum un an cand mai eram prin Buc, cheltuielile lunare pe mancare erau de vreo 100-150 euro/luna, dar cred ca te poti descurca si cu mai putin daca ai destul timp liber

la cantina poti manca cu 5-10 lei/pranz
taa Offline
#8 Posted : Sunday, May 24, 2009 7:04:01 PM(UTC)
ady wrote:
taa wrote:

cunosc multe persoane care au obtinut cetatenia, si au continuat sa primeasca bursa pana la absolvire, insa, in acelasi timp, stiu si cateva cazuri, cei drept, mult mai putine, la care li sa luat bursa....
cred ca e o kestie mai mult de noroc, caci, in mod normal, daca dobandesti cetatenia, nu mai ai dreptul la bursa.

mersi mult..oricum sunt cam speriata si nu stiu ce sa fac...sper ca va fi bine si..bafta tuturor!!!
....... Offline
#9 Posted : Monday, May 25, 2009 12:02:07 AM(UTC)
taa wrote:
ady wrote:
taa wrote:

mersi mult..oricum sunt cam speriata si nu stiu ce sa fac...sper ca va fi bine si..bafta tuturor!!!

Taa, nu prea inteleg de ce esti speriata. Trebuie sa fii ceva mai optimista si sa vezi partea buna a lucrurilor - pana la urma avand cetatenia ai posibilitatea sa te angajezi cu mult mai usor (lucru cred ca mai avantajos decat acea bursa cu care oricum nu mai faci mare lucru in zilele noastre).
Pislari Offline
#10 Posted : Tuesday, May 26, 2009 1:59:38 AM(UTC)

Salut.Cred ca aici este vorba si de problema mea.Am aparut in MO si deja la faculatate a venit o lista cu studentii care au redobandit cetatenia...cel putin asa se intampla la Iasi:((Nu e mare treaba bursa,insa ai o prioritate la cazare,iar daca ai o restana,stai relax...
taa Offline
#11 Posted : Tuesday, May 26, 2009 10:03:00 PM(UTC)
tantan wrote:
taa wrote:
ady wrote:
taa wrote:

Taa, nu prea inteleg de ce esti speriata. Trebuie sa fii ceva mai optimista si sa vezi partea buna a lucrurilor - pana la urma avand cetatenia ai posibilitatea sa te angajezi cu mult mai usor (lucru cred ca mai avantajos decat acea bursa cu care oricum nu mai faci mare lucru in zilele noastre).

faza este ca,daca ai restante te trec la taxa,in plus nu primesti camin-si asta presupune niste cheltuieli..pe deasupra,sunt la o facultate care nu prea imi lasa timp liberWhistle ..toate astea la uyn loc nu suna prea vesel...si mai am o intrebare-in momentul in care mi se elibereaza certificatul de cetatenie,mi se retrage viza de resedinta??
malta Offline
#12 Posted : Thursday, June 11, 2009 12:07:00 AM(UTC)
Location: bucuresti; depunere dosar:iun 2006/urgentare, petitii la presedentie, audiente:noiem..2008-mai 2009/ aviz pozitiv: 25 mai 2009/ MO I:15 iulie 2009/ Juramant: 15 oct.2009/depunere transcr. certif.nastere:16 oct. 2009
stie cineva cand si cum se face admitrea la liceu in romania pentru elevii din moldova in acest an? sau cand apar listele cu liceele la care se poate da?
multumesc anticipat pentru raspuns
profymd Offline
#13 Posted : Thursday, June 11, 2009 12:30:53 AM(UTC)

nu e cazul sa retraiesti tare, cu siguranta ca in timpul apropiat totul va fi clar. Tinerii din Ro. abia incep examenele, astfel MER trebuie sa se clarifice cu acestea si dupa aia evient ca cu admiterea. Cred ca admiterea va fi destul de publica si mediatizata inclusiv si in RM, ca si in toti anii.
oxy Offline
#14 Posted : Friday, June 12, 2009 8:35:22 PM(UTC)

am o intrebare. daca cineva se inscrie la niste cursuri de 2-3 luni, in Romania, are sanse sa obtina permis de sedere pe aceasta perioada, sau nu?
nata Offline
#15 Posted : Friday, June 12, 2009 9:32:19 PM(UTC)
Nu.
oxy Offline
#16 Posted : Friday, June 12, 2009 10:29:41 PM(UTC)

nata wrote:
Nu.

de ce nu, dar ce se poate atunci de facut petru a obtine acest permis cit mai repede????????????????
oxy Offline
#17 Posted : Friday, June 12, 2009 10:35:56 PM(UTC)

zambet
....... Offline
#18 Posted : Saturday, June 13, 2009 12:40:47 AM(UTC)
oxy wrote:
nata wrote:
Nu.

de ce nu, dar ce se poate atunci de facut petru a obtine acest permis cit mai repede????????????????

Nu se poate pentru ca pentru niste cursuri de 2-3 luni iti va fi suficienta si o viza turistica. Nu au de ce sa-ti dea permis de sedere...parerea mea...
Victor Antofica Offline
#19 Posted : Saturday, June 13, 2009 1:10:22 AM(UTC)

te inscrii la facultate/master, platesti prima rata, apoi iti faci permis de sedere intr-o luna, cred
nata Offline
#20 Posted : Saturday, June 13, 2009 6:53:47 PM(UTC)
La Galati anul trecut nu se putea aplica pentru permis de sedere daca n-aveai achitata taxa de studii integral. Daca te inscrii in septembrie, pana vine ordinul de la Minister cu cei admisi prin noiembrie si primesti permisul de sedere abia in decembrie.
gioni_g Offline
#21 Posted : Saturday, June 13, 2009 7:23:46 PM(UTC)

Ce fac daca depun dosarul la ambasada si sunt admis la o facultate din RO, insa eu nici macar nu stiu cum sa ajung la ea (p-u ca n-am fost niciodata in romania)??? In cit timp mi se acorda viza? Apropo am auzit ca trebuie sa fii si asigurat, unde imi fac asigurarea si cit costa??? va rog daca sint pe aici studenti (sau fosti studenti), povestiti-mi cum a fost la voi.... va multumesc
nata Offline
#22 Posted : Saturday, June 13, 2009 10:16:08 PM(UTC)
Inca nu se stie daca si anul acesta se vor depune dosarele la consulat. Odata ce vei fi admis vei putea aplica pentru viza care o vei primi in cam 2 saptamani. Asigurarea se poate face chiar in fata consulatului si costa in jur de 200 MDL.
vadik Offline
#23 Posted : Monday, June 15, 2009 7:05:22 PM(UTC)
Buna,cand am depus dosarul mi-au dat o hartiuta pe care scria data,numele si un numar:3300/RD/2008,acest numar apare si atunci cand esti publicat in monitorul oficial?Daca da,asta ar inseamna ca dosarele din 2008 sunt procesate in ordine numerica ? Daca nu,atunci ce inseamna numarul/anul care este afisat in Monitor ?
Have a nice day.
P.S.:BPR
vadik Offline
#24 Posted : Monday, June 15, 2009 7:07:55 PM(UTC)
nu stiu daca am postat unde trebuie,dar ajutati-ma,va rog.
VADIM Offline
#25 Posted : Monday, June 15, 2009 7:22:36 PM(UTC)

Cat de frumos incepea aceasta tema...
vadik Offline
#26 Posted : Monday, June 15, 2009 9:03:11 PM(UTC)
multumesc,m-ai ajutat mult
Ana Suceava Offline
#27 Posted : Tuesday, June 16, 2009 12:03:55 AM(UTC)

Location: SuceavaDepunere-apr2006/Urgentare-26mai2008/Aviz poz-1iun2009/MO-29sept2009/Juramant-20 nov2009,Certificat-8 martie2010
vadik wrote:
Buna,cand am depus dosarul mi-au dat o hartiuta pe care scria data,numele si un numar:3300/RD/2008,acest numar apare si atunci cand esti publicat in monitorul oficial?Daca da,asta ar inseamna ca dosarele din 2008 sunt procesate in ordine numerica ? Daca nu,atunci ce inseamna numarul/anul care este afisat in Monitor ?
Have a nice day.
P.S.:BPR

Dosarele nu sunt preluate in ordine numerica..nimic nu se stie sigur.."hartiuta pe care o ai-este nr dosarului tau..in cazul in care ai nevoie de informatii privind situatia ta, suni la Ministerul Justitiei si zici nr dosarului tau, nu numele..Pt altceva deocamdata nu ai nevoie de "fartiuta"...important este sa o pastrezi..
malta Offline
#28 Posted : Friday, June 19, 2009 11:25:32 PM(UTC)
Location: bucuresti; depunere dosar:iun 2006/urgentare, petitii la presedentie, audiente:noiem..2008-mai 2009/ aviz pozitiv: 25 mai 2009/ MO I:15 iulie 2009/ Juramant: 15 oct.2009/depunere transcr. certif.nastere:16 oct. 2009
Ministerul EducaÅ£iei din România a publicat informaÅ£iile privind admiterea cetăţenilor de origine etnică română din Moldova în instituÅ£iile de învăţământ din România
http://www.interlic.md/2...or-de-origine-10703.html
....... Offline
#29 Posted : Friday, June 19, 2009 11:30:28 PM(UTC)
Merci mult, malta, pentru informatie...chiar aveam nevoie de treaba asta pentru un var zambet
gioni_g Offline
#30 Posted : Sunday, June 21, 2009 4:28:38 PM(UTC)

Salut. Spuneti-mi va rog, cum isi face un student basarabean primul permis de sedere in romania. Unde anume si in cit timp ti-l face? Ce documente trebuiesc prezentate? Ce taxe se achita (de bursierul statului roman)? Si pe cit timp e valabil acest permis? Va multumesc anticipat...
nata Offline
#31 Posted : Monday, June 22, 2009 12:25:50 AM(UTC)
Permisul ti-l faci la Biroul pentru straini in orasul unde iti faci studiile. Daca esti bursier nu te costa nimic. De actele necesare te interesezi tot la ei.
....... Offline
#32 Posted : Monday, June 22, 2009 10:50:31 AM(UTC)
nata wrote:
Permisul ti-l faci la Biroul pentru straini in orasul unde iti faci studiile. Daca esti bursier nu te costa nimic. De actele necesare te interesezi tot la ei.

Asa era inainte. De anul trecut procedura s-a schimbat. Stiu ca la primul permis trebuia sa te duci la consulatul Romaniei din Chisinau (nu stiu exact de ce acte ai nevoie acolo) si sa-ti deschizi viza din asta pentru studenti (treaba asta anul trecut dura cam pana in 2 saptamani). Cu acea viza vii aici in Romania si depui pentru permis de sedere (actele necesare cauta-le pe http://ori.mai.gov.ro/ (site-ul oficiului pentru imigrari)).
gioni_g Offline
#33 Posted : Monday, June 22, 2009 12:46:20 PM(UTC)

ok, Va multumesc mult p-u raspunsurile voastre
malta Offline
#34 Posted : Thursday, July 02, 2009 12:53:23 AM(UTC)
Are cineva idee cat e bursa acum pentru elevi, caci nu am dat de nici un post pe aceasta tema pe aici.
Stiu ca acum 5 ani era 40 de dolari si era vorba sa se mai mareasca(povestea asta am auzit-o in fiecare an de cand am dat eu la liceu cu multi ani in urma), dar nu mai sunt la curent cu ce s-a intamplat.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
gioni_g Offline
#35 Posted : Thursday, July 02, 2009 11:05:12 AM(UTC)

Am auzit ca acum e 65 euro....
nata Offline
#36 Posted : Thursday, July 02, 2009 1:43:38 PM(UTC)
tantan wrote:
nata wrote:

Asa era inainte. De anul trecut procedura s-a schimbat. Stiu ca la primul permis trebuia sa te duci la consulatul Romaniei din Chisinau (nu stiu exact de ce acte ai nevoie acolo) si sa-ti deschizi viza din asta pentru studenti (treaba asta anul trecut dura cam pana in 2 saptamani). Cu acea viza vii aici in Romania si depui pentru permis de sedere (actele necesare cauta-le pe http://ori.mai.gov.ro/ (site-ul oficiului pentru imigrari)).

Anul trecut a fost la fel ca in ceilalti ani.Pentru a depune actele pentru permis trebuia sa ai viza de tip D daca nu aveai permisul de sedere inca valabil. La consulat se duceau doar cei care aveau alt tip de viza si o schimbau pe D, dar permisul se face tot in orasul in care inveti.
....... Offline
#37 Posted : Thursday, July 02, 2009 4:45:43 PM(UTC)
Eu am specificat ca merge vorba despre PRIMUL PERMIS, nu despre PRELUNGIRE
gioni_g Offline
#38 Posted : Saturday, July 04, 2009 4:43:47 PM(UTC)

Cît despre cazarea în cămine, cine ÅŸi ce poate spune? Cum are loc cazare? În cît timp ti se ofera o cazare? ÅŸi daca exista o anumita daca de cînd începe ea? Va multumesc anticipat p-u informatii...
Victor Antofica Offline
#39 Posted : Saturday, July 04, 2009 5:43:51 PM(UTC)

cazarea se face in dependenta de universitate,

de exemplu la ASE sunt camine mai putin bune, bune si f bune

daca esti moldovean si nu te interesezi din timp care-i treaba cu, cazarea risti sa ajungi sa fii cazat in caminele Vitan, Mecanica Fina care sunt considerate nu prea bune

daca ai medie buna, peste 8 sau 9 si faci cerere din timp(10-25 septemebrie) sa fii cazat intr-un camin bun(Moxa, belvedere,agronomie) atunci ai sanse mai mari sa reusesti
gioni_g Offline
#40 Posted : Saturday, July 04, 2009 6:38:57 PM(UTC)

care este principiul de cazare, moldoveni cu moldoveni... sau asa la nimereala???
Cati Offline
#41 Posted : Sunday, July 05, 2009 4:57:42 AM(UTC)

La noi la SNSPA a fost la nimereala si am nimerit cu moldoveni din Iasi, Piatra Neamt, Bacau. A fost super! zambet Unii dintre colegii mei anul urmator au reusit sa se inteleaga si au nimerit cum au vrut, dar multi au si plecat sa stea cu chirie mai aproape de facultate ca erau foare departe caminele. In fine, SNSPA-ul nu a avut camine suficiente pe atunci, acum insa nu stiu care e situatia. Mult succes!
Doss Offline
#42 Posted : Wednesday, July 08, 2009 3:07:46 PM(UTC)
admin wrote:
cazarea se face in dependenta de universitate,

de exemplu la ASE sunt camine mai putin bune, bune si f bune

daca esti moldovean si nu te interesezi din timp care-i treaba cu, cazarea risti sa ajungi sa fii cazat in caminele Vitan, Mecanica Fina care sunt considerate nu prea bune

daca ai medie buna, peste 8 sau 9 si faci cerere din timp(10-25 septemebrie) sa fii cazat intr-un camin bun(Moxa, belvedere,agronomie) atunci ai sanse mai mari sa reusesti

Salut, am si eu cateva intrebari referitor la studiile in Romania. Anul acesta am absolvit liceul si as vrea sa-mi continui studiile in Romania:
1. Nu vor fi probleme din partea autoritatilor moldovenesti cu privire la sustinerea serviciului militar ?(ca am inteles ca fac probleme pentru obtinerea pasaportului, cred ca nu si in cazul invatamintului)|
2. Cum se ia media? cea de la bac sa-u impreuna cu notele medii din liceu ?
3. De la ce note in sus face sa depui dosarul si daca vei avea sanse? de la 5,6,7,8 ?
Multumesc anticipat.
Cati Offline
#43 Posted : Saturday, July 11, 2009 3:18:01 AM(UTC)

Salutare,

Poate cineva sa-mi spuna care este perioada admiterii in liceele din Romania si unde se primesc actele? Stiu ca e la Consulatul Romaniei la Chisinau, dar nu sint sigura la care dintre acestea. Am citit metodologia, dar nu am gasit exact datele de primire a actelor. Sper sa ma ajute cineva. Mersi anticipat si week-end placut la toata lumea!
nata Offline
#44 Posted : Saturday, July 11, 2009 1:20:42 PM(UTC)
Acte necesare:
1. Cererea de înscriere – formular tip (Anexa nr. 1B)
2. Certificat de studii gimnaziale efectuate în R. Moldova (copie)
3. Foaie matricola pentru ciclul gimnazial (copie)
4. Certificat de nastere sau cartea de identitate (copie legalizata în lb.
5. româna)
6. Copie dupa Pasaport / carte de identitate a candidatului si al parintilor /
7. tutorilor eliberat de autoritatile din R. Moldova
8. Acordul scris al parintilor / tutorelui pentru înscrierea elevului / elevei la
9. concursul de admitere în România (declaratie notariala)
10. Adeverinta medicala tip care sa permita accesul în colectivitate (copie)
11. 1 Fotografie 3 / 4
malta Offline
#45 Posted : Thursday, July 30, 2009 9:01:37 PM(UTC)
Salut

Stie cineva cand si unde(pe net) apar rezultatele admiterii la liceele din Ramania?
Cand a depus sora mea actele la ambasada, cei de acolo ziceau ceva de 7 august, dar mi se pare cam tarziu.

Mersi

Victor Antofica Offline
#46 Posted : Thursday, July 30, 2009 11:48:01 PM(UTC)

de obicei apare pe edu.ro
http://admitere.edu.ro/2009/
malta Offline
#47 Posted : Monday, August 03, 2009 2:32:22 AM(UTC)
au aparut rezultatele admiterii elevilor din RM la liceu in Romania
File Attachment(s):
rezultatul admiterii in liceu 1 august 2009.pdf (243kb) downloaded 12 time(s).
Cati Offline
#48 Posted : Monday, August 03, 2009 3:20:29 AM(UTC)

Super! Sora-mea a fost admisa la Bacau! zambet Mersi de informatie!
dasha2001 Offline
#49 Posted : Monday, August 03, 2009 10:53:44 AM(UTC)

Location: Cluj-Napoca Depunere dosar aprilie 2007 Bucuresti/ Urgentare noiembrie 2008/ Aviz pozitiv 1 august 2009/ Publicare M.O. 27 octombrie 2009/ Juramant-17 decembrie
gioni_g wrote:
Ce fac daca depun dosarul la ambasada si sunt admis la o facultate din RO, insa eu nici macar nu stiu cum sa ajung la ea (p-u ca n-am fost niciodata in romania)???

Nu pot sa nu imi stapanesc zambetul cand citesc cele scrise mai suszambet Gioni, pentru orice exista un inceput, totul va fi bine, o sa te descurci, nu e capatul lumii pana la urma. Crezi ca noi am stiut unde se afla facultatea sau caminele? Am intrebat, am cautat harti pe net si le-am gasit. O sa vezi ca dupa 1 an, poate si mai repede, o sa cunosti orasul respectiv ca in palma. So, don't worry! Eventual, poti sa vii prima data cu vreun parinte daca te face sa te simti mai in siguranta. Mult curaj si mult succes!
apartheid Offline
#50 Posted : Tuesday, August 04, 2009 4:10:08 AM(UTC)

Gioni, just go ahead!!!
Numai sa fii motivat ca totul se poate rezolva.
Dasha,am zambit si eu ca ai zambit tu! Mi-a facut placere sa imi amintesc cum am ajuns eu la capatul lumii....
dasha2001 Offline
#51 Posted : Tuesday, August 04, 2009 10:52:12 PM(UTC)

Location: Cluj-Napoca Depunere dosar aprilie 2007 Bucuresti/ Urgentare noiembrie 2008/ Aviz pozitiv 1 august 2009/ Publicare M.O. 27 octombrie 2009/ Juramant-17 decembrie
apartheid wrote:

Dasha,am zambit si eu ca ai zambit tu! Mi-a facut placere sa imi amintesc cum am ajuns eu la capatul lumii....

Pentru toate exista un mic inceputzambet Un pas mic pentru omenire, dar un pas mare pentru tine personal limba
Cati Offline
#52 Posted : Monday, August 31, 2009 3:29:50 AM(UTC)

In atentia elevilor care au fost admisi la liceu in Romania,

Vroiam sa va aduc la cunostinta ca elevii trebuie sa completeze Cere de viza de tip D, iar parintii acestora care ii vor insoti vor trebui sa completeze cererea de viza de tip C. Dosarele se proceseaza destul de greu, in cazul nostru cam 3 saptamini. Multa bafta!
vladut Offline
#53 Posted : Monday, August 31, 2009 11:19:30 PM(UTC)
am si eu o intrebare:ca sa-mi deschid viza de tip d ce documente imi trebuie???
malta Offline
#54 Posted : Friday, December 11, 2009 5:24:40 PM(UTC)
Salut
Am o intrebare referitoare la legea studiilor subventionate de stat: daca ai facut facultatea cu bursa pentru straini, acordata de Statul Roman, este posibil ca dupa obtinerea cetateniei romane sa te inscrii la o alta facultate la locurile de la buget, de data asta in calitate de cetatean roman?
Teoretic ar fi posibil, dar nu cunosc in detaliu aceasta lege....de aceea intreb...
Multumesc
guitar_iura Offline
#55 Posted : Friday, December 11, 2009 5:34:53 PM(UTC)

Location: Depunere: 12.2004 | Urgentare: 05.2009 | Aviz pozitiv: 31.07.2009 | MO P1: 03.12.2009 | Juramant: 25.01.2010 | Dep. transcr. c. nastere 26.01.2010 | Ridicare c. nastere 14.04.2010 | Depunere CI 19.04.2010 | Ridicare CI: 26.04.2010
malta wrote:
Salut
Am o intrebare referitoare la legea studiilor subventionate de stat: daca ai facut facultatea cu bursa pentru straini, acordata de Statul Roman, este posibil ca dupa obtinerea cetateniei romane sa te inscrii la o alta facultate la locurile de la buget, de data asta in calitate de cetatean roman?
Teoretic ar fi posibil, dar nu cunosc in detaliu aceasta lege....de aceea intreb...
Multumesc

Buna intrebare. Parerea mea este ca nu poti, fiindca este vorba despre aceeasi persoana. Dar sunt curios ce zice legea. Cunosc urmatorul caz: o persoana din MD a facut facultatea in RO ca bursier al statului roman. A terminat-o si a dat din nou la facultate, de asemenea in calitate de bursier al statului roman si, SURPRIZA, a fost admisa. A trecut prin tot procesul si chiar i-a fost eliberat Ordinul MECT. A fost "depistata" doar atunci cand si-a depus pentru permis de sedere - cei de la ORI i-au zis sau treci la taxa, sau nu iti dam permis. Din cauza ca nu avea de unde sa-si plateasca studiile, a ales sa se intoarca in MD. Si uite asa - prin acest caz am vrut sa pun accent pe ideea ca s-ar putea sa ai noroc si in situatia descrisa de tine, daca legea interzice asa ceva.
malta Offline
#56 Posted : Friday, December 11, 2009 5:40:47 PM(UTC)
guitar_iura wrote:
malta wrote:
Salut
Multumesc

Buna intrebare. Parerea mea este ca nu poti, fiindca este vorba despre aceeasi persoana. Dar sunt curios ce zice legea. Cunosc urmatorul caz: o persoana din MD a facut facultatea in RO ca bursier al statului roman. A terminat-o si a dat din nou la facultate, de asemenea in calitate de bursier al statului roman si, SURPRIZA, a fost admisa. A trecut prin tot procesul si chiar i-a fost eliberat Ordinul MECT. A fost "depistata" doar atunci cand si-a depus pentru permis de sedere - cei de la ORI i-au zis sau treci la taxa, sau nu iti dam permis. Din cauza ca nu avea de unde sa-si plateasca studiile, a ales sa se intoarca in MD. Si uite asa - prin acest caz am vrut sa pun accent pe ideea ca s-ar putea sa ai noroc si in situatia descrisa de tine, daca legea interzice asa ceva.

Momentan nu am de gand sa dau la o alta facultate, dar ma gandem ca ce nu e interzis, e permis. Deci merita incercata si acesta posibilitate.
dasha2001 Offline
#57 Posted : Friday, December 11, 2009 6:35:04 PM(UTC)

guitar_iura wrote:
malta wrote:
Salut
Multumesc

E interesant ce s-ar fi intamplat daca acea persoana nu ar fi avut nevoie de acel permis. Daca i s-a eliberat ordinul MECT inseamna ca cineva doarme prin ministere zambet)) Bine ca macar unii oameni ai legii isi fac treaba cum trebuie, de exemplu ORI din Cluj verifica la sange zambet
vika Offline
#58 Posted : Wednesday, December 16, 2009 11:19:09 AM(UTC)
malta daca stii legea despre care scriai, arunc-o te rog pe forum sa o vad si eu. Multumesc anticipat.
Users browsing this topic
Vizitator
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You can vote in polls in this forum.