Forumul Cetatenie-Romana.info
Cetatenie-Romana.Info - Logo
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Alta modificare de lege
DOC Offline
#1 Posted : Saturday, May 16, 2009 2:10:10 AM(UTC)
Rank: Membru

DECRET Nr. 789 din 7 mai 2009

pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 147/2008 pentru modificarea şi completarea Legii cetăţeniei române nr. 21/1991

EMITENT: PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 321 din 14 mai 2009

În temeiul prevederilor art. 77 alin. (1) şi ale art. 100 alin. (1) din Constituţia României, republicată,

Preşedintele României decretează:

ARTICOL UNIC

Se promulgă Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 147/2008 pentru modificarea şi completarea Legii cetăţeniei române nr. 21/1991 şi se dispune publicarea acestei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I.

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

TRAIAN BĂSESCU

Bucureşti, 7 mai 2009.

Nr. 789.

-------------------------------------------------------------------

LEGE Nr. 171 din 8 mai 2009

privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 147/2008 pentru modificarea şi completarea Legii cetăţeniei române nr. 21/1991

EMITENT: PARLAMENTUL ROMÂNIEI

PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 321 din 14 mai 2009

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

ARTICOL UNIC

Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 147 din 4 noiembrie 2008 pentru modificarea şi completarea Legii cetăţeniei române nr. 21/1991, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 765 din 13 noiembrie 2008, cu următoarele modificări şi completări:

1. La articolul I punctul 2, litera d) a alineatului 2 al articolului 8 se modifică şi va avea următorul cuprins:

"d) solicitantul a investit în România sume care depăşesc 1.000.000 de euro."

2. La articolul I punctul 5, articolul 10^2 se modifică şi va avea următorul cuprins:

"ART. 10^2 (l-au repus inapoi cum a fost)

Persoanele prevăzute la art. 10^1 care au domiciliul sau reşedinţa în România pot depune cererea de redobândire ori acordare a cetăţeniei române la Direcţia cetăţenie din cadrul Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, după împlinirea unui termen de 4 ani de la momentul obţinerii dreptului de şedere."

3. La articolul I punctul 6, alineatul 2 al articolului 12 se modifică şi va avea următorul cuprins:

"Persoanele care au domiciliul sau reşedinţa în străinătate pot depune cererea de redobândire sau de acordare întemeiată pe dispoziţiile art. 10 alin. 1 şi art. 10^1, însoţită de actele care dovedesc îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege, la misiunile diplomatice ori oficiile consulare competente după domiciliul sau reşedinţa solicitanţilor. Cererile vor fi înaintate de îndată Comisiei pentru cetăţenie."

4. La articolul I, după punctul 6 se introduce un nou punct, punctul 6^1, cu următorul cuprins:

"6^1. La articolul 12, după alineatul 2 se introduce un nou alineat, alineatul 3, cu următorul cuprins:

<<În situaţia în care, la nivelul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, numărul solicitanţilor este cu mult mai mare decât capacitatea de procesare a oficiului, se va proceda la programarea acestora în limita a 30.000 de dosare pe an, pentru fiecare oficiu consular.>>"

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicată.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR

ROBERTA ALMA ANASTASE

PREŞEDINTELE SENATULUI

MIRCEA-DAN GEOANĂ

Bucureşti, 8 mai 2009.

Nr. 171.

---------------

Deci, vechea poveste reîncepe ?
Stie cineva exact cum este situatia ?Brick wall
Sponsor  

wwwaswww Offline
#2 Posted : Saturday, May 16, 2009 11:45:13 PM(UTC)

orice ordonanta de urgenta a Guvernului (OUG) urmeaza sa fie aprobata de Parlament ca sa devina lege. In cazul dat a fost aprobata de Parlament ordonanta nr 147 din 4.11.2008, dar asta nu inseamna ca a fost anulata ultima, cea din 15.04.2009, care a anulat termenul de 4 ani! Aceasta din urma va fi de asemenea trecuta prin Parlament, cand va fi pusa pe ordinea de zi, si va deveni si ea lege, dar pana atunci ea produce efecte juridice, adica se aplica intocmai, ca de aia se numeste “de urgenta”, ca sa se aplice imediat, fara sa treaca toate procedurile adoptarii unei legi, care dureaza… Deci, in concluzie, legea din 8 mai 2009 a transformat OUG din 4.11.2008 in lege, si nimic mai mult, ea nu se refera deloc la OUG din 15.04.2009, ci doar la dosarele care au fost deja depuse in perioada 4.11.2008 - 15.04.2009…
DOC Offline
#3 Posted : Sunday, May 17, 2009 1:08:22 AM(UTC)

wwwaswww wrote:
legea din 8 mai 2009 a transformat OUG din 4.11.2008 in lege, si nimic mai mult, ea nu se refera deloc la OUG din 15.04.2009, ci doar la dosarele care au fost deja depuse in perioada 4.11.2008 - 15.04.2009…

E absolut sigur ?
Nu este deloc normal, nu e lege in primul rand, OUG pentru modificarea şi completarea Legii cetăţeniei române.
Legal, nu conteaza data intrării in dezbatere ci data publicarii - abia de atunci intra in vigoare si se aplica incepand cu data publicarii.

Ea s-a aprobat si publicat dupa OUG 15.04.2009.
Orice OUG sau Lege nu are valoare nici termen atat timp cat nu e aprobat si publicat.
Orice act legislativ intra in vigoare si are efect juridic incepand cu data publicarii lui nu cu data punerii in discutie spre dezbatere.
Asta e ordinea.

La data promulgarii si publicarii, nu are cum sa fie anulat ceva din ea, mai ales de ceva publicat anterior (fiindca e prostie sau greseala crasa), tocmai ca ea anuleaza sau completeaza ce era dat pana atunci.
Orice punct din ea se poate anula doar de ceva aprobat si publicat dupa acesta, dar nu de ceva publicat anterior ei.

Daca au gresit trebuie sa dea neaparat informatii si declaratii retractoare, fiind total eronat ce au facut, au mai facut asemenea eroare o singura data (cu o alta lege).
wwwaswww Offline
#4 Posted : Monday, May 18, 2009 3:13:04 PM(UTC)

ANUNŢ IMPORTANT
18 mai 2009

Având în vedere importanţa soluţionării cu celeritate de către Comisia pentru cetăţenie a cererilor de redobândire a cetăţeniei române şi ţinând seama de necesitatea eliminării, în termen cât mai scurt, a oricărei prelungiri nejustificate a procedurii de redobândire a cetăţeniei române, persoanele care solicită redobândirea cetăţeniei române în condiţiile art. 101 (Rep. Moldova şi Ucraina), care au domiciliul sau reşedinţa în România, pot depune cererea de redobândire a cetăţeniei române la Direcţia cetăţenie din cadrul Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, imediat după obţinerea dreptului de şedere, potrivit legii.
Pentru depunerea cererii de redobândire a cetăţeniei române în condiţiile de mai sus nu este necesară o programare prealabilă la Direcţia Cetăţenie, dosarul respectiv va putea fi depus în zilele de lucru cu publicul ale Direcţiei Cetăţenie (Luni şi Miercuri de la 09.00 la 16.00).
Persoanele care nu au un drept de şedere legală în România vor depune ca şi până acum cererea de redobândirea a cetăţeniei române la sediul misiunii diplomatice a României din ţara unde domiciliază.
Dumitru Offline
#5 Posted : Wednesday, May 20, 2009 2:10:00 PM(UTC)
Rank: Membru Avansat
Va rog frumos daca aflati ceva in legatura de cei 4 ani stati postati aici. As vrea sa merg saptamana viitoare sa depun dosarul si ma tem sa nu merg degeaba pana la Bucuresti.
caterinne Offline
#6 Posted : Wednesday, May 20, 2009 2:42:42 PM(UTC)
Dumitru wrote:
Va rog frumos daca aflati ceva in legatura de cei 4 ani stati postati aici. As vrea sa merg saptamana viitoare sa depun dosarul si ma tem sa nu merg degeaba pana la Bucuresti.

legea spune clar ca pentru a depune dosar la bucuresti trebuie sa ai 4 ani de sedere in romania.
Dumitru Offline
#7 Posted : Wednesday, May 20, 2009 2:57:03 PM(UTC)
Tocmai am aflat ca ieri au fost 2 fete si au depus dosarul fara sa li se ceara cei 4 ani stati
Cum se explica aceasta?
geny Offline
#8 Posted : Wednesday, May 20, 2009 4:25:49 PM(UTC)
Buna ziua la toti. As vrea sa aflu raspuns la urmatoarea intrebare: cetatenii moldoveni, aflati legal in tarile UE, pot depune dosarul pentru cetatenie la consulatele romane din aceste tari fara a avea programare?
derek1983 Offline
#9 Posted : Wednesday, May 20, 2009 6:03:50 PM(UTC)

geny wrote:
Buna ziua la toti. As vrea sa aflu raspuns la urmatoarea intrebare: cetatenii moldoveni, aflati legal in tarile UE, pot depune dosarul pentru cetatenie la consulatele romane din aceste tari fara a avea programare?

Casa poata depune la consulat in UE, trebuie sa detina permis de sedere in acele tari. Nu cu viza in pasaport/ PERMIS DE SEDERE.
vika Offline
#10 Posted : Thursday, September 17, 2009 11:31:24 AM(UTC)
Buna ziua, o rugaminte mare am, am citit ultimele postari si m-am zapacit de tot, lamuriti-ma va rog, deci pot sa depun dosar de redobandire la Bucuresti daca abia am primit permis de sedere ca student si nu am cei 4 ani stati in Romania pe baza permisului de sedere? Multumesc anticipat.
cgv Offline
#11 Posted : Thursday, September 17, 2009 11:52:32 AM(UTC)

Medals:
Location: Timisoara | Depus:11/05/2009 Bucuresti | Aviz pozitiv 23/09/2009 | Juramant 15/04/2010
vika wrote:
Buna ziua, o rugaminte mare am, am citit ultimele postari si m-am zapacit de tot, lamuriti-ma va rog, deci pot sa depun dosar de redobandire la Bucuresti daca abia am primit permis de sedere ca student si nu am cei 4 ani stati in Romania pe baza permisului de sedere? Multumesc anticipat.

Da, poti depune, unica problema este aglomeratia de la DC
Succese
Users browsing this topic
Vizitator
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You can vote in polls in this forum.