ruslik wrote:salavat wrote:VADIM wrote:Salut Ruslik, eu sincer nu stiu cam cat ar costa aceste servicii a "antreprenorilor moldoveni de pe langa ambasada/consulatul Romaniei"... Poate stie Salavat... ?
Sincer, nimanui nu recomand astfel de servicii, fabricarea actelor pe cai dubioase, poate duce la pierdere de bani, timp, nervi si sanatate, implicit poti sa "inhati" si un dosar penal pentru complicitate, mai pierzi si din libertate...
Salavat sub denumirea de "antreprenorilor moldoveni de pe langa ambasada/consulatul Romaniei" intra si avocatii care prin procura pot sa-ti faca chestiile aceste si intr-un timp mai rezonabil... Intr-adevar poti sa obtii certificatul de nastere cu 20 de euro dar fara cnp si in 2 luni... Ai fost chiar pesimist cand ai zis ca poti sa obtii si dosar penal... Daca se face procura si tot asa ce fel de dosar penal poate sa fie?
Uite derek1983 am observat ca stie ceva preturi:
http://www.cetatenie-rom...civila-la-Consulat.aspx
derek1983 wrote:25 USD per act transcris. Cam asa stiam ca sunt, iar declaratiile parintelui ( sunt 2) 40 sau 45 USD , deci ajungi in suma pe care ai calculato. Afacere sau nu , dar daca vrei sa mergi la Bucuresti tot acei bani o sai cheltui, pe drumuri. Sau daca sa faci transcriere prin avocat /imputernicit, poate chiar mai mult, aici deam se cer in euro si se vorbeste de sume gen 100 euro per act transcris.
Ca sa te inveselesc , declaratiile pentru cei care depun spre transcriere direct la Bucuresti nu se cere a fi intocmita la Consulat, deci scapi ieftin cu doar 100 lei moldoveniesti daca faci declaratiile la notar
Acest subiect ma interesa mai mult... Daca nu prin avocat atunci prin cineva cunoscut sau ceva de genul acesta... Pur si simplu nu pot sa-mi permit sa merg la Bucuresti si sa depun si tot asa... As da bani cuiva care sa-mi faca totul in locul meu si sa obtin certificatul de nastere cu CNP...
Acum oare cat sunt taxele la avocat sau la cine se mai poate de apelat ?
Deci, in primul rand definitia de "antreprenori moldoveni pe langa ambasada" nu e clara si confuza,miroase a escroci mai degraba, si daca avocatii sunt etalati drept antreprenori atunci chit ca trebuie sa-si schimbe profilul activitatii. Dar trebuie sa se faca
o mare diferenta intre cetatenii romani cu domiciliul in strainatate (CRDS) si cet.rom. cu domiciliul in Romania.
Precizez ca CRDS isi fac transcrierea actelor civile prin intermediul Consulatului roman, deoarece ai ales optiunea cu
domiciliul in strainatate. Nu cred ca vreun Oficiu de stare civila din Romania ar accepta sa faca transcrierea actelor civile unui CRDS. La fel nu cred ca un avocat care se invarte pe langa Consulatul roman, ar oferii solutii sigure pentru transcrierea actelor civile unui CRDS, doar sa aiba pile cu dnii consuli Stefanescu sau Nuica, ceea ce banuiesc ca ar costa mai mult, si nu doar bani.
Daca e ne referim la declaratii, depinde ce fel de declaratii ai nevoie, mai bine e sa intrebi functionarul si apoi sa le faci, mie la transcrirea cerificatului de nastere al meu , al fiului si cel de casatorie nu mi sa cerut nici o declaratie cu toate ca se vorbeste mult daca trebuie neaparat sa le faci sau nu, inca odata mai bine ia si intreaba exact daca e nevoie de ele.
Faptul ca nu e CNP in certificatul de nastere emis de Consulat nu trebuie sa te sperie il vei avea garantat in pasaport, dupa aia poti sa ti-l inscrii in certificat.
Oricum cred ca 20 de euro per transcriere certificat si 60 euro per pasaport la Consulat, insumand o perioada de perfectare a actelor de 3 luni si jumatate pentru CRDS mi se pare rezonabil. deocamdata.
Bafta!!!