sungirl a scris:Salutare tuturor,
Am o intrebare pentru voi dragi forumisti. Eu vreau sa transcriu adeverinta de nastere Ro aici la consulat in 48 de ore, apoi sa iau CNP'ul din Bucuresti. Am o persoana care poate sa ma ia in spatiu la Iasi, dar problema e ca am auzit ca nu poti sa obtii buletin in Ro daca nu ai permis de sedere. Cum fac acum?! Pentru ca eu am nevoie numaidecit de buletin romanesc ca mai apoi sa'mi fac si pasaportul in care sa scrie ca sunt domiciliata in Ro. Mentionez ca e pt studii.
Daca cineva a mai depus pentru buletin in Iasi sau alte localitati prin apropiere de granita cu Moldova fara permis de sedere, va rog mult sa impartasiti experientele Dvs cu mine. Mai mentionez faptul ca nu vreau buletin provizoriu sau temporar, am nevoie de buletin romanesc in toata legea .
Va multumesc :)
PS. Un mare multumesc lui Victor care m'a lasat sa deschid un topic nouo:)
Nu trebuie permis de sedere ca sa-ti perfectezi Cartea de Identitate...daca-l ai e bine ca te scuteste de taxa de repatriere(41 RON), iar daca nu-l ai, achiti taxa asta si gata.
In Iasi, la Serviciul de Evidenta a Persoanelor, sunt mai multe ghisee. Pentru cetatenii romani (ordinari) este un sistem de "Bilete de ordine", care indica randul(ele se elibereaza cu 2 saptamani inainte de ziua cand vrei sa te duci acolo). Sa nu te lasi dus in eroare, ca pentru cetatenii care au dobandit cetatenia romana si/sau care isi schimba domiciliul din strainatate in Romania (cazul tau) este ghiseu aparte, fara rand, la care te adresezi oricand in timpul programului de lucru:
GHISEUL 4 (o sa vezi acest mesaj si pe panoul de la intrare)!
Documentele necesare pentru obtinerea Cartii de Identitate:
1. Cerere (
Anexa 15)
2. Certificatul constatator - foaia galbena (original şi două copii xerox)
3. Certificatul de naştere, cu CNP evident (original și copie xerox)
4. Dovada adresei de domiciliu (original și copie xerox)
poate fi Contractul de Vanzare-Cumparare de la persoana care te ia in spatiu sau oricare alt DOCUMENT din
Anexa 1 si proprietarul locuintei trebuie sa prezinte Cartea lui de Identitate si semneze cererea(pe verso, in spatiul indicat) in fata lucratorului de la ghiseu
5. Buletin MD (original şi două copii xerox)
6. Pașaport MD (original şi două copii xerox)
7. Chitanțe, 52 RON (7 RON + 4 RON + 41 RON)Taxa de 41 RON se achita la Trezorarie (Trezoraria se afla langa Piata Halei Centrale, aprox. 10 min pe jos de la Evidenta Persoanelor), iar celelalte doua chitante se achita pe loc cand iti perfectezi cartea de identitate.
8. Dosar Plic (O mapa)
Adresa Serviciul Evidenţă a Personelor, Iasi:
Str. Otilia CAZIMIR nr. 12-14
Tel: 0232302731
Orar: (Primiri acte)
Luni,Miercuri:08:30-12:30
Marti:12:30-16:30
Joi:13:30-18:30
Sursa:
http://www.dlep-iasi.ro/Evp_doc.htmlEditeaza de catre utilizator miercuri, 24 noiembrie 2010 23:16:05(UTC)
| Motiv: Nespecificat