Forumul Cetatenie-Romana.info
Cetatenie-Romana.Info - Logo
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Prelungirea pasaportului
alexandrina.popov Offline
#1 Posted : Tuesday, January 05, 2010 8:04:40 PM(UTC)
Rank: Incepator
Salut
am o rugaminte foarte mare , sa ma ajute va rog cineva ... ^^ am pashaport romanesc, insa curind expira si vreau sa-l prelungesc[, poate cineva sa-mi zica , care sunt criteriile ? va rog
[-o<
Sponsor  

dima1 Offline
#2 Posted : Friday, February 26, 2010 4:50:24 AM(UTC)
Rank: Incepator
Nimeni nu stie?
gef Offline
#3 Posted : Friday, February 26, 2010 10:44:30 AM(UTC)
Rank: Membru
alexandrina.popov wrote:
Salut
am o rugaminte foarte mare , sa ma ajute va rog cineva ... ^^ am pashaport romanesc, insa curind expira si vreau sa-l prelungesc[, poate cineva sa-mi zica , care sunt criteriile ? va rog
[-o<

Ti-ai ales domiciul in Moldova? daca da - vii la consulat cu pasaportu romanesc, buletinul si certificatul de nastere cu CNP. Mai poti lua si pasaportul moldovenesc pentru orice eventualitate.ei cu tine si banii - 96 euro si multa rabdare.
Elena-Elena Offline
#4 Posted : Saturday, July 10, 2010 8:24:50 PM(UTC)
Buna ziua!
ma intereseaza cum prelungesc (sau fac altul) pasaport ro care deja a expirat de o luna

mai sus a fost scris ca treb. sa ma prezint cu buletinul si certificatul de nastere cu CNP. Eu nu am buletin Ro si nici nu stiu ce e CNP. Ma poate cineva lamuri?

Unde exact prind rindul la consulat? sau e un rind comun pentru toate intrebarile?
96 euro platesc acolo pe loc sau la banca?
care e situatia la moment? la ce ora ar trebuie sa ma prezint acolo ca sa reusesc in aceiasi zi sa rezolv intrebarea?

merci anticipat
Elena-Elena Offline
#5 Posted : Saturday, July 10, 2010 8:36:00 PM(UTC)
M-am informat ref. la CNP.
Daca nu il am, il pot primi doar la Bucuresti? Nu o pot face tot la Chisinau?
Lilliana Offline
#6 Posted : Saturday, July 10, 2010 8:57:23 PM(UTC)
Rank: Membru Avansat
Location: Chisinau, dosar depus:09.2008, Chisinau/aviz poz.:16.12.2009/ ordin:?
Elena-Elena wrote:
M-am informat ref. la CNP.
Daca nu il am, il pot primi doar la Bucuresti? Nu o pot face tot la Chisinau?

Pai, daca ai deja pasaport romanesc, inseamna ca ai si cod numeric personal, nu? Ramane doar sa-ti faci pasaport nou, biometric, daca precedentul a expirat (am inteles ca nu le mai prelungesc valabilitatea la cele vechi). Il poti face si la consulat.
Elena-Elena Offline
#7 Posted : Saturday, July 10, 2010 9:12:23 PM(UTC)
Lilliana wrote:
Pai, daca ai deja pasaport romanesc, inseamna ca ai si cod numeric personal, nu? Ramane doar sa-ti faci pasaport nou, biometric, daca precedentul a expirat (am inteles ca nu le mai prelungesc valabilitatea la cele vechi). Il poti face si la consulat.

nu stiu daca il am, am facut pasaport 5 ani in urma

deci vin doar cu pasaport expirat si 96 euro? sau e alta taxa?

Elena-Elena Offline
#8 Posted : Saturday, July 10, 2010 9:39:15 PM(UTC)
cum arata acest CNP ca sa ma asigur ca il am?
Ganster Offline
#9 Posted : Saturday, July 10, 2010 10:05:18 PM(UTC)

Elena-Elena wrote:
cum arata acest CNP ca sa ma asigur ca il am?

numar inscris in certificat de nastere

pe urma el este inscris in toate actele (buletine pasapoarte)
si in Moldova avem , se numeste numarul de identitate (pe verso la buletin )

CNP- Cod Numeric Personal
Elena-Elena Offline
#10 Posted : Sunday, July 11, 2010 8:14:14 AM(UTC)
Nr. personal / Personal No. / No. Personnel
din 13 cifre
acesta e?
il am in pasaport

dar in certificat de nastere evident ca nu il am, caci era perfectat 100 de ani in urma

Cezar Offline
#11 Posted : Sunday, July 11, 2010 12:10:45 PM(UTC)

Elena-Elena wrote:
Nr. personal / Personal No. / No. Personnel
din 13 cifre
acesta e?
il am in pasaport

dar in certificat de nastere evident ca nu il am, caci era perfectat 100 de ani in urma

Este Codul Numeric Personal (CNP)
Poti sa iei un pix si sa il scrii in certificatul de nastere zambet
Elena-Elena Offline
#12 Posted : Sunday, July 11, 2010 8:02:13 PM(UTC)
Deci, cu documente am inteles, va multumesc mult pentru ajutor!
Dar ce se aude cu rinduri? si cu taxa? tot e de 96 euro ?

Si imi cer scuze ca continui aici cu intrebarile, dar nu am gasit o tema potrivita deocamdata.

Situatia e urmatoarea - am doi copii nascuti deja dupa ce eu aveam cetatenia Ro si chiar pasaport Ro.
Tatal lor nu e cetatean Ro si nici nu se asteapta.
Care e procedura pentru cererea cetateniei pentru copii mei, si perfectarea pasapoartelor pentru fiecare? Copii sunt minori.

O pot face cumva simultan cu prelungirea pasaportului meu? Sau treb. sa ma adrezez in diferite locuri?
yarkii Offline
#13 Posted : Sunday, July 11, 2010 8:18:28 PM(UTC)
Elena-Elena wrote:
Deci, cu documente am inteles, va multumesc mult pentru ajutor!
Dar ce se aude cu rinduri? si cu taxa? tot e de 96 euro ?

Si imi cer scuze ca continui aici cu intrebarile, dar nu am gasit o tema potrivita deocamdata.

Situatia e urmatoarea - am doi copii nascuti deja dupa ce eu aveam cetatenia Ro si chiar pasaport Ro.
Tatal lor nu e cetatean Ro si nici nu se asteapta.
Care e procedura pentru cererea cetateniei pentru copii mei, si perfectarea pasapoartelor pentru fiecare? Copii sunt minori.

O pot face cumva simultan cu prelungirea pasaportului meu? Sau treb. sa ma adrezez in diferite locuri?

Trebuie doar sa prezinti cert. de nastere a copiilor tai la consulat pentru transcriere (se transcriu gratis si cu cnp-daca copii sunt nascuti dupa 2004). Dar procedura dureaza, chiar si pentru pasaportul tau- 90 zile lucratoare.
Elena-Elena Offline
#14 Posted : Sunday, July 11, 2010 11:17:24 PM(UTC)
Durata nu ma deranjeaza. In concediu oricum din cauza copiilor mergem cu pasapoarte MD.

Asa si nu am inteles, pot rezolva ambele intrebari (pasaportul meu si documentele copiilor) simultan?

Eu habar nu am care e situatia la consulat. Cit de mare e rindul si cum se procedeaza cu rindul cind ajungi acolo. Ma poate cineva orienta?
Cezar Offline
#15 Posted : Sunday, July 11, 2010 11:28:52 PM(UTC)

Elena-Elena wrote:
Durata nu ma deranjeaza. In concediu oricum din cauza copiilor mergem cu pasapoarte MD.

Asa si nu am inteles, pot rezolva ambele intrebari (pasaportul meu si documentele copiilor) simultan?

Eu habar nu am care e situatia la consulat. Cit de mare e rindul si cum se procedeaza cu rindul cind ajungi acolo. Ma poate cineva orienta?

Cel mai probabil se poate de facut toate actele impreuna. Mai intai depui pentru pasaport, si apoi pentru actele copiilor.

La consulat sunt 2 randuri, unul la vale (pentru viza), si altul la deal pentru cetatenii romani, cei cu dosarele, si tot ce e legat de cetatenii. Ai treaba doar cu randul din deal. De obicei se trece repede. Cred ca de maine 12 iulie se va mai elibera consulatul, ca se vor muta multi in Balti si Cahul
Elena-Elena Offline
#16 Posted : Monday, July 12, 2010 12:07:16 AM(UTC)
Cezar, merci pentru info!
Saptamina asta cred ca am sa merg acolo, si am sa scriu rezultatele, poate vor fi de folos si la altii.
AlexandruL Offline
#17 Posted : Monday, July 12, 2010 8:25:06 AM(UTC)

Location: Cer.program.: Chisinau, 2003 | Dosar: Chisinau, 08/2008 | 2009: Numeroase memorii de urgentare si apeluri catre DC (prin posta si email) — toate in zadar | Aviz poz.: 12/2009 | Ordin: 04/2010 | Juramant: Chisinau, 07/2010
yarkii wrote:
Dar procedura dureaza, chiar si pentru pasaportul tau- 90 zile lucratoare.

Parca ambasadorul a spus la depunerea juramantului in iulie ca eliberarea pasaportului prin Consulat dureaza 40 zile (costa 100 euro). cineva si-a facut pasaport la Consulat?
Cezar Offline
#18 Posted : Monday, July 12, 2010 10:53:04 AM(UTC)

AlexandruL wrote:
Parca ambasadorul a spus la depunerea juramantului in iulie ca eliberarea pasaportului prin Consulat dureaza 40 zile (costa 100 euro). cineva si-a facut pasaport la Consulat?

Acum poate si vor face in 40 zile dupa ce au deschis consulatele celelalte.
Elena-Elena Offline
#19 Posted : Monday, July 12, 2010 8:48:17 PM(UTC)
Iata adunind documentele la un loc am gasit un document pregatit citiva ani in urma pentru perfectarea certificatelor de nastere a copiilor (dar atunci asa si nu ma dus pina la capat treaba). E vorba de DECLARATIE din partea tatalui copiilor (care nu are cet. RO) precum ca nu are obiectii ref. la transcrierea docum copiilor lui in RO. Era chiar vizata la notar. Acum mai e nevoie de asa declarati? Si oare e valabila declaratia asta din anul 2006?
Cezar Offline
#20 Posted : Monday, July 12, 2010 9:24:38 PM(UTC)

Elena-Elena wrote:
Iata adunind documentele la un loc am gasit un document pregatit citiva ani in urma pentru perfectarea certificatelor de nastere a copiilor (dar atunci asa si nu ma dus pina la capat treaba). E vorba de DECLARATIE din partea tatalui copiilor (care nu are cet. RO) precum ca nu are obiectii ref. la transcrierea docum copiilor lui in RO. Era chiar vizata la notar. Acum mai e nevoie de asa declarati? Si oare e valabila declaratia asta din anul 2006?

Declaratia are careva termen de valabilitate? Daca are termen si nu a expirat sau e fara termen atunci cred ca pot sa accepte. Si din cate stiu trebuie declaratia. Precis nu pot sa spun ca vad ca pe siteul consulatului nu este informatia
VeaceslavV Offline
#21 Posted : Monday, July 12, 2010 9:38:02 PM(UTC)

Location: Rep. Moldova / Depunere 8.04.2010 - Iasi / Iunie 2010 - Memoriu de Urgentare/ Aviz Pozitiv...
Cezar wrote:
Declaratia are careva termen de valabilitate?

Dar cum poate declaratia sa aiba temin?
Cezar Offline
#22 Posted : Monday, July 12, 2010 9:46:21 PM(UTC)

VeaceslavV wrote:
Dar cum poate declaratia sa aiba temin?

Mai stiu eu, poate sunt si de astea. Eu nu am copii si nu stiu cum arata declaratia. De asta am si intrebat daca are sau nu.
Elena-Elena Offline
#23 Posted : Monday, July 12, 2010 11:02:24 PM(UTC)
Declaratia nu are termen. Doar ca e invechita, de 20 aprilie 2007 si s-ar putea sa apara intrebari cred ca de ce nu am folosit-o atunci, in 2007. Poate tatal si-a schimbat dorinta (desi nu e asa). Sau nu mai conteaza daca e scris ca "Referitor la faptul dat pretentii nu am si pe viitor nu voi avea."

Iata textul, pentru cei interesati

Declaratie

Subsemnatul, NUMELE, cod personal xxxxx domiciliat pe adresa RM, Chisinau, etc. dau acordul la transcrierea in Romania a certificatului de nastere a fiului meu minor NUME, anul nasterii.
Referitor la faptul dat pretentii nu am si pe viitor nu voi avea.
1 user thanked Elena-Elena for this useful post.
NT Offline
#24 Posted : Friday, August 06, 2010 3:55:51 PM(UTC)
cind mi-au eliberat cartea de identitate mi-au luat pasaportu romanesc. acum tre sa-mi fac altu si nu stiu ce si cum. primul pasaport mi l-am facut la consulat.acum sunt cu resedinta la bucuresti. am inteles ca la Iorga, mai departe ce fac?
guitar_iura Offline
#25 Posted : Friday, August 06, 2010 4:01:58 PM(UTC)

Location: Depunere: 12.2004 | Urgentare: 05.2009 | Aviz pozitiv: 31.07.2009 | MO P1: 03.12.2009 | Juramant: 25.01.2010 | Dep. transcr. c. nastere 26.01.2010 | Ridicare c. nastere 14.04.2010 | Depunere CI 19.04.2010 | Ridicare CI: 26.04.2010
NT wrote:
cind mi-au eliberat cartea de identitate mi-au luat pasaportu romanesc. acum tre sa-mi fac altu si nu stiu ce si cum. primul pasaport mi l-am facut la consulat.acum sunt cu resedinta la bucuresti. am inteles ca la Iorga, mai departe ce fac?

Ceea cu ce te pot ajuta este lista de acte necesare (in Bucuresti, nu stiu pe unde trebuie de mers, pt ca eu mi l-am facut la Cluj).

DOCUMENTELE NECESARE PENTRU ELIBERAREA SAU PRESCHIMBAREA PASAPORTULUI ELECTRONIC:

- cartea de identitate;
sau cartea de identitate provizorie –( care este valabila numai insotita de certificatul de nastere);
sau buletinul de identitate;
toate in original si copie xerox si sa fie in termen de valabilitate;

- chitantele privind achitarea taxelor de emitere pasaport in valoare de: 266 LEI achitate la C.E.C.;

- pasaportul anterior, daca solicitantul a mai detinut;

Cartea de identitate provizorie va fi insotita de certificatul de nastere in original si copie xerox, cat si cartea de identitate care are forma si continutul stabilite conform H.G. nr. 839 din 2006 trebuie insotita de certificat de nastere in original si copie xerox.

TERMEN VALABILITATE: 5 ANI DE LA DATA EMITERII

DOCUMENTELE NECESARE PENTRU ELIBERAREA SAU PRESCHIMBAREA PASAPORTULUI SIMPLU TEMPORAR:

- cartea de identitate;
sau cartea de identitate provizorie –( care este valabila numai insotita de certificatul de nastere);
sau buletinul de identitate;
toate in original si copie xerox si sa fie in termen de valabilitate;

- chitantele privind achitarea taxelor de emitere pasaport (32 lei +80 lei+100 lei) achitate la C.E.C.;

- pasaportul anterior, daca solicitantul a mai detinut;

Cartea de identitate provizorie va fi insotita de certificatul de nastere in original si copie xerox, cat si cartea de identitate care are forma si continutul stabilite conform H.G. nr. 839 din 2006 trebuie insotita de certificat de nastere in original si copie xerox.

TERMEN VALABILITATE: 1 AN DE LA DATA EMITERII

Users browsing this topic
Vizitator
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You can vote in polls in this forum.