Forumul Cetatenie-Romana.info
Cetatenie-Romana.Info - Logo
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Tag as favorite
salut,bunica mea este nascuta in Rominia la Suceava
nik012
#1 Posted : Tuesday, February 09, 2010 10:01:15 AM
Rank: Incepator
Medals:
Sunt din R. Moldova bunica mea este nascuta in Rominia la Suceava

ea nu a avut certificat de nastere romanesc acuma am gasit certificat trebuie sa mil trimata de la starea civila am mai multe intrebari daca ma puteti ajuta va rog mult.

1.unde trebuie ea sasi faca pasaport se poate la suceava? dar eu?
2.trebuie sa astept sasi faca parintii mei intii sau se poate fara ei?
3.si daca trebuie sa plec in Romania imi trebuie viza? noi locuim linga prut
4.Cit timp dureaza obtinerea pasaportului?si cit costa?
Sponsor  

Stiai ca te poti loga cu acelasi username/parola si pe --> http://mdforum.info <--
annnna
#2 Posted : Wednesday, February 10, 2010 9:57:10 PM
Rank: Membru Avansat
Medals:
Location: iasi | Depunere dosar: 01/2004 in RO, Urgentarea: coresp scrisa-05,06,07/2008| Aviz pozitiv: I-a data-03/07/2009, a II-a oara-23/09/2009 | Publicare MO-27/10/2009 | Juramantul: 17/12/2009 in RO,Depunere pt transc: 18/12/2009 | Ridicare cert: 15/03/2010
nik012 wrote:
Sunt din R. Moldova bunica mea este nascuta in Rominia la Suceava

ea nu a avut certificat de nastere romanesc acuma am gasit certificat trebuie sa mil trimata de la starea civila am mai multe intrebari daca ma puteti ajuta va rog mult.

1.unde trebuie ea sasi faca pasaport se poate la suceava? dar eu?
2.trebuie sa astept sasi faca parintii mei intii sau se poate fara ei?
3.si daca trebuie sa plec in Romania imi trebuie viza? noi locuim linga prut
4.Cit timp dureaza obtinerea pasaportului?si cit costa?

O sa incerc sa-ti raspund la intrebarea ta desi fiecare intrebare ai putea sa o citesti mai in detaliu daca vei cauta-o aici pe forum

1.Ea ar putea sa-si faca pasaport in baza certificatului ei de nastere care are un cnp romanesc presupun. Pasaportul ar trebui sa-si faca undeva unde are domiciliul.Daca este cetatean al RM logic ar putea sa-si faca cu domiciliul in strainatate, deci cred ca la consulatul din Chisinau. Vezi sectiunea pasapoarte de pe forum. Cat despre tine, tu esti doar nepoata ei si esti cetatean al RM in consecinta trebuie sa-ti redoobandesti cetatenia romana.
2.Daca esti majora, adica ai varsta peste 18 ani, iti faci dosar si soliciti redobandirea cetateniei romane (fie la Bucuresti daca ai vreun permis de sedere, altfel deocamdata la Chisinau...pana se vor deschide noile centre din RO, daca se vor deschide dupa promisiunile facute). Daca esti minora, unul din parinti trebuie sa-si depuna cererea pentru redobandirea cetateniei romane (fie la Bucuresti daca au vreun permis de sedere, altfel deocamdata la Chisinau...pana se vor deschide noile centre din RO, daca se vor deschide dupa promisiunile facute) si sa declare ca au minori si impreuna cu el/ea obtii tu si alti minori cetatenia romana.
3.Daca vrei sa pleci in RO iti trebuie viza, deocamdata, legile sunt inca in discutie pentru cei care locuiesc langa Prut (adica nu s-a aprobat nimic).
4.Dupa ce obtii cetatenia romana si ai si certificatul de nastere romanesc cu cnp, atunci poti solicita un pasaport. Acum exista 2 tipuri de pasapoarte: 1. Simplu cu valabilitatea un an. 2. Biometric cu valabilitatea 5 ani. Preturile le gasesti la sectiunea pasapoarte de pe forum.
1 user thanked annnna for this useful post.
Users browsing this topic
Vizitator
Tag as favorite
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You can vote in polls in this forum.