Forumul Cetatenie-Romana.info
Cetatenie-Romana.Info - Logo
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

2 Pages<12
Tag as favorite
Actele si taxele necesare pentru redobandirea cetateniei romane ca moldovean
LSD
#101 Posted : Friday, May 08, 2009 8:20:03 PM
Rank: Incepator
Medals:
salut! am si eu o intrebare: as putea depune dosarul unui prieten, care se afla peste hotare, la consulatul din Chisinau? daca da, ce document trebuie, procura sau...? ms anticipat
tanytza
#102 Posted : Monday, May 11, 2009 1:40:55 AM

Medals:
salutare!am si eu o intrebare,dak ar putea cineva sa ma ajute...sant casatorita cu cetatean roman de aproape 6 ani,de 1 ani si ceva am carte de rezidenta pt membrii de familie.as putea sa depun si eu dosarul pt cetatenia romana??? plus ca am si 3 ani de studii in romania...deci in total ar fi v-o 9 ani de knd sant aici...dar nimeni nu te ajuta,ma refer la functionarii publici.in august2008 facusem 5 ani de casatorie si am fost la politie,sectia cetateni straini,acolo unde te iau astea in evidenta, k sa intrebam cum facem in continuare cu dosarul pt cetatenie romana,iar o doamna foarte sictirita de acolo zice:"ce tot vreti cetatenie??la ce va trebuie??nu e suficient k aveti rezidenta???"....iam raspuns k e dreptul meu sa solicit cetatenie atata vreme cat sant casatorita cu cetatean roman si locuiesc si voi locui aici....va rog frumos sa-mi raspundeti dak stiti ceva.si anume ce trebuie sa fac mai intai?(pt k astea de la politie mi-au zis k imi tre intai un certificat de stabilirea domiciliului permanent,de la eisi abea cu ala sa merg la min just).ce sa fac oare mai intai? mercic si mult succes tuturor!!!
admin
#103 Posted : Monday, May 11, 2009 9:46:42 PM
Rank: Administratia

Medals:
tanytza, du-te la bucuresti la biroul cetatenie si depune dosarul pt cetatenia romana

e deschis luni si miercuri. nu mai stiu daca acum e aglomerat, de obicei e multa lume
wa
#104 Posted : Tuesday, May 12, 2009 1:57:23 PM
Rank: Membru Avansat
Medals:
Pentru a depune dosarul cu cererea de redobandire a cetateniei, spunetimi este necesar si certificatul explicativ(unde se indica precum ca spre ex.: satul x in anul 1950 era in componenta raionului y, apoi in anul 1975 in componenta raionului z, din anul 1999 in componenta judetului w si asa mai departe)
wa
#105 Posted : Tuesday, May 12, 2009 2:21:25 PM
Medals:
Mai am inca 2 intrebari. 1) mai este nevoie de adeverinta de la primaria localitatii ca dovada ca localitatea sa aflat in componenta Romaniei pana in 1940. 2) buneii mei sunt nascuti intre 1918-1940, si e clar ca pot redobandi cetatenia ca descendent de gradul 2, dar am o intrebare pentru o alta persoana, daca buneii acestuia sau nascut inainte de 1918 in chisinau si au locuit toata viata in chisinau, el poate depune cererea de redobandire a cetateniei
sergiu2009
#106 Posted : Tuesday, May 26, 2009 12:40:20 PM
Medals:
De la PĂRINŢI:
Certificat de naştere – original şi copie legalizată
Certificat de căsătorie sau de divorţ – original şi copie legalizată

La sotie parintii sunt divortati, numele dupa divort al mamei a ramas cel a sotului pe cand certificatul de nastere al ei e numele de fata. Trebuie oare si certificatul(extras) de casatorie prezentat.

Merci anticipat pentru raspuns.
vlado
#107 Posted : Wednesday, May 27, 2009 4:08:10 PM
Medals:
Location: Roma| Depunere (la consulatul Romaniei din Roma): Sept 2009
Am o intrebare. Daca bunica mea s-a nascut in Moldova (in timpul Romaniei), dar bunicul in Ucraina, eu am drept sa cer Redobandirea cetateniei romane?
rodica2381
#108 Posted : Thursday, July 23, 2009 9:04:01 AM
Medals:
Buna la toti.
Va rog sa ma luminati putin in problemutsa mea...
din multitudinea de acte pe care le detine sotul... vreu sa concretizez ce anume trebuie sa pregatim pentru depunere
Probleme apar atit pe linia mamei lui cit si pe linia tatalui.
Pe linia mamei, problema consta in aceea ca... in certificatul de nastere a mamei, la rubrica tata, este liniutsa..., in acest caz nu putem ridica certificatul de nastere a bunelului, plus la asta ea a fost casatorita de doua ori, este necesar ambele acte de casatorie, sau ultimul act de casatorie sau certificatul de casatorie si divort???
offf, tare e incurcata treaba, sper ca am fost destul de explicita...
Pe linia tatalui este alta problema.
Bunelul este Mahni-Boroda...
iar tatal sotului este numai Boroda, respectiv si el numai Boroda...
ce facem in acest caz???
poate un act de schimbare a numelui???
Va rog mult, ajutati-ma, please
vlad82
#109 Posted : Thursday, October 15, 2009 4:01:17 PM
Medals:
Salut Administrator!
intrebare: Doresc ca sotia tot sa dobandeasca cetatenie romana. ea avand permis de student in Romania pe numele Rusu, dar ne-am casatorit si si-a schimbat familia ei de fata, respectiv pasaportul. a nascut si scoala nu o mai face, dar permis pe 3 ani de zile. la vama a spus ca poate sa intre in RO cu permis pe numele de fata si pasaport nou. Dar ma intereseaza poate sa depuna dosarul cetatenie cu pasaport nou si permis de sedere cu familia veche de fata, respectiv si cazierul Ro si MD?
vlad82
#110 Posted : Thursday, October 15, 2009 4:02:19 PM
Medals:
te rog sa-mi scri pe email: vladenergeticus@mail.ru
tritanww
#111 Posted : Friday, November 20, 2009 11:07:00 AM
Medals:
Salut poate sami spuna cineva ce acte le trebue parintilor mei pentru a depune dosarul,mentionez ca parintii lor (adica buneii mei ) sunt nascuti pina la 1940,ma interesiaza au ei nevoe de certificate de deces si de casatorie a buneilor lor (adica a strabuneilor mei).
iur4ic
#112 Posted : Friday, November 20, 2009 11:21:11 AM

Medals:
Location: RM or. BALTI CERERE scrisa in 2004 INVITATIE februare 2009 DOSAR DEPUS septembrie 2009 Termen Comisie 22.06.2010 an.
Nu au nevoie. Le trebiue numai certificatele de deces ale parintilor lor si de casatorie la parintii lor!
marishca
#113 Posted : Friday, November 20, 2009 1:21:31 PM
Rank: Membru
Medals:
Location: cetatean roman,London,UK,Depunere dosar septembrie 2003, MOI 8 octombrie 2008.Juramant 18 decembrie 2008
in cazul in care ai extrasul din arhiva a catoriei bunicilor mai este nevoie si de dublicat a certificatului de casatorie??? Noi avem doar extractul din arhiva si ca sa scoate dublicatul trebuie ori sa mergem la Chisinau sa o scoata din arhiva generala ori sa asteptam cam aproximativ 1 luna ceea ce e prea mult timp...Spuneti-mi va rog pot s prezind doar exctratul din arhiva a casatoriei, bineanteles copie legalizata?
tritanww
#114 Posted : Friday, November 20, 2009 1:59:22 PM
Medals:
iur4ic multumesc de info
iur4ic
#115 Posted : Friday, November 20, 2009 2:51:51 PM

Medals:
Location: RM or. BALTI CERERE scrisa in 2004 INVITATIE februare 2009 DOSAR DEPUS septembrie 2009 Termen Comisie 22.06.2010 an.
Daca persoana este decedata iti da numai extrasul. Toate actele necesare care sunt inregistrate pina in 1945 sun la chisinau pe kogalniceanu 58 dupa 1945 si pina in prezent arhivele se gasesc in raionul unde au fost elibearate actele necesare!
marishca
#116 Posted : Friday, November 20, 2009 3:30:53 PM
Rank: Membru
Medals:
Location: cetatean roman,London,UK,Depunere dosar septembrie 2003, MOI 8 octombrie 2008.Juramant 18 decembrie 2008
da bunicii sunt decedati, am certificatele de deces.Casatoria lor a fost inregistrata in 1937 normal trb sa ma duc la Chisinau ...dar sper sa primeasca actele pentru cetatenie si cu acel extras din arhiva a casatoriei
iur4ic
#117 Posted : Friday, November 20, 2009 3:33:46 PM

Medals:
Eu tot am depus actele cu extras de casatorie si nu erau probleme. Dar cind iti vei cere extrasul la chisinau sa scrii sum se cade si ei pot sa-ti faca ceva greseli si pentru a rectifica aceste greseli o sa-ti trebueasca extrasele de nastere.
gicu723
#118 Posted : Thursday, December 03, 2009 10:47:35 AM

Medals:
SAlut , am shi eu o intrebar pot sa depun pentru redobindirea cetateniei in cazul kind buneii mei sunt nascuti dupa 1940 , adika sa adauga pe linga acesta shi crtificatele strabuneilor ?
Vitor
#119 Posted : Saturday, December 26, 2009 3:43:12 PM
Medals:
Salut,
Spunetimi va rog,acte de nastere,deces,casatorie, e nevoe sa fie de la parintii a mamei si a tatalui sau e destul numai a unuia dintre ei ? bunicii si din parte mamei si din parte lui tata au fost cetateni romini.

Se poate ca sa pun in dosar copiile gata traduse si autentificate la notar?(cred ca e mai eftin asa.)Sau e neaparat so faca ei asta la consulat.
Eu is cetatean Ukrainean.

Multumesk foarte frumos tuturor care o sami raspunda.
annnna
#120 Posted : Saturday, December 26, 2009 6:25:01 PM
Medals:
Location: iasi | Depunere dosar: 01/2004 in RO, Urgentarea: coresp scrisa-05,06,07/2008| Aviz pozitiv: I-a data-03/07/2009, a II-a oara-23/09/2009 | Publicare MO-27/10/2009 | Juramantul: 17/12/2009 in RO,Depunere pt transc: 18/12/2009 | Ridicare cert: 15/03/2010
Vitor wrote:
Salut,
Spunetimi va rog,acte de nastere,deces,casatorie, e nevoe sa fie de la parintii a mamei si a tatalui sau e destul numai a unuia dintre ei ? bunicii si din parte mamei si din parte lui tata au fost cetateni romini.

Se poate ca sa pun in dosar copiile gata traduse si autentificate la notar?(cred ca e mai eftin asa.)Sau e neaparat so faca ei asta la consulat.
Eu is cetatean Ukrainean.

Multumesk foarte frumos tuturor care o sami raspunda.

E suficient actele ale unui cuplu (fie din partea mamei, fie din partea tatalui). Sa ai copiile legalizate la actele care le-ai enumerat bineinteles traduse daca nu le ai in romana.
1 user thanked annnna for this useful post.
tina80
#121 Posted : Monday, December 28, 2009 11:49:45 AM
Medals:
Salut, spuneti-mi va rog daca e posibil sa mai depui actele dupa ce trece termenul, adica a venit chemarea in octombrie unde trebuiau depuse actele pina in noiembrie, nu s-a reusit, e posibil sa le mai depuna sau nu?
yo
#122 Posted : Wednesday, January 06, 2010 1:38:05 PM
Medals:
tina80 wrote:
Salut, spuneti-mi va rog daca e posibil sa mai depui actele dupa ce trece termenul, adica a venit chemarea in octombrie unde trebuiau depuse actele pina in noiembrie, nu s-a reusit, e posibil sa le mai depuna sau nu?

Da o intrebare mai concreta, ce te framinta, ce acte, unde, despre ce merge vorba? din intrebare putem intelege ca ai depus actele pentru studii, sau poate pentru ajutor umanitar, mai explicit, ca sa putem da un raspuns corect.
irin_bor
#123 Posted : Saturday, January 09, 2010 8:50:07 PM
Medals:
salutare tuturor, imi poate spune cineva daca у posibil sa depui dosarul pentru cetatenie la ambasada din chisinau fara invitatie, am scris scrisoare in 2006- septembrie, mi-a venit confirmarea rosie si atit, din 5 solicitari pentru redobindire au venit 2 invitatii cu lista de acte necesara, da restul....
multumesc anticipat!!
irin_bor
#124 Posted : Saturday, January 09, 2010 8:51:11 PM
Medals:
irin_bor
#125 Posted : Saturday, January 09, 2010 8:54:12 PM
Medals:
pentru tina
у posibl , in invitatie scrie "incepind cu data de ...", adica poti depune si peste un an principalul invitatia sa fie originala, vezi ca are stampila"postila"
irin_bor
#126 Posted : Saturday, January 09, 2010 8:57:34 PM
Medals:
yo wrote:
tina80 wrote:

Da o intrebare mai concreta, ce te framinta, ce acte, unde, despre ce merge vorba? din intrebare putem intelege ca ai depus actele pentru studii, sau poate pentru ajutor umanitar, mai explicit, ca sa putem da un raspuns corect.

e posibl , in invitatie scrie "incepind cu data de ...", adica poti depune si peste un an principalul invitatia sa fie originala, vezi ca are stampila"postila"
irin_bor
#127 Posted : Saturday, January 09, 2010 8:58:42 PM
Medals:
tina80 wrote:

pentru tina
e posibl , in invitatie scrie "incepind cu data de ...", adica poti depune si peste un an principalul invitatia sa fie originala, vezi ca are stampila"postila"
irin_bor
#128 Posted : Saturday, January 09, 2010 9:03:12 PM
Medals:
vlado wrote:
Am o intrebare. Daca bunica mea s-a nascut in Moldova (in timpul Romaniei), dar bunicul in Ucraina, eu am drept sa cer Redobandirea cetateniei romane?

pai tie iti trebuie doar o linie un singur bunic: ori bunel/bunica lui tata, ori bunica/bunel lui mama alege si tu cei mai convenabil, ca nai sa alergi la ucraina dupa certificate de nastere care nu te avantajeaza cu nimic
iur4ic
#129 Posted : Saturday, January 09, 2010 9:05:40 PM

Medals:
LA mine in invitatie scria incepind cu ..februarie 2009 Am obtinut ac easta invitatie in iulie (am avut probleme cu posta) am depus dosarul in septembrie probleme nu am avut cu depunerea dosarului.
Vitalik
#130 Posted : Tuesday, January 12, 2010 1:09:29 AM
Medals:
Salut la toti,
Am o intrebare pentru acte de nastere pentru cetatenie.Actele de nastere ale parintilor si a bunicilor is in limba rusa,
1. E nevoe sa cer duplicat de la arhiva in limba ukraineana si sa le traduc sau pot sa fac traducere din limba rusa?.
2. Trebue puse in dosar si originalele de acte de nastere ,sau numai copiile legalizate si traducerile?
marina79
#131 Posted : Monday, January 25, 2010 11:30:23 PM
Medals:
victorantos wrote:
REDOBÂNDIREA CETĂŢENIEI române de către persoanele care au pierdut această calitate înainte de 22 decembrie 1989 şi descendenţi de gradul I şi II ai acestora

ACTE NECESARE

De la BUNICI (un singur cuplu - parinţii mamei sau ai tatei):
Certificat de naştere sau de deces - original şi copie legalizată

De la PĂRINŢI:
Certificat de naştere – original şi copie legalizată

ACTELE SOLICITANTULUI de cetăţenie:
Certificatul de naştere – original şi copie legalizată
Paşaportul – original şi copii legalizate ale paginilor:
- unde apare fotografia şi datele personale;
- unde apare semnătura şi dovada prelungirii paşaportului (dacă este cazul)
Cazierul Judiciar din Republica Moldova – original
Cazierul Judiciar din România – original
Două declaraţii pe propria răspundere făcute la un Notar Public cun care să rezulte căpersoana care depune dosarul :
- nu a mai depus o altă cerere de redobândire a cetăţeniei române şi
- nu a întreprins activităţi împotriva ordinii de drept
Permisul de şedere temporară – original
Adeverinţa de la Autoritatea pentru Străini din cadrul MAI care dovedeşte şederea legală timp de 4 ani pe teritoriul României - original (la solicitare - în cazul în care nu aveţi carnet/legitimaţii pentru a face această dovadă)

1 user thanked marina79 for this useful post.
jovanius
#132 Posted : Tuesday, January 26, 2010 11:02:20 AM
Medals:
Buna ziua. Cine ma poate ajuta referitor la declaratie si anume:
Două declaraţii pe propria răspundere făcute la un Notar Public cun care să rezulte căpersoana care depune dosarul :
- nu a mai depus o altă cerere de redobândire a cetăţeniei române.

Cum se procedeaza daca a fost scris mai mult de o cerere de redobândire a cetăţeniei române??? Adica eu am scris o cerere de redobindire a cetateniei in 2003 si alta in 2006 si am primit raspuns la cea din 2006?
Merci anticipat

tantan
#133 Posted : Tuesday, January 26, 2010 11:43:37 AM

Medals:
Location: Moldova, Depunere dosar:jan'2005 / Urgentare:may'2008 / Completare: oct'2008 / Aviz: may'2009 / Monitor: oct'2009/ Juramant: nov'2009/Depunere certif.nastere: nov'2009/ Elib.certif.nastere:febr'2010
jovanius wrote:

Cum se procedeaza daca a fost scris mai mult de o cerere de redobândire a cetăţeniei române??? Adica eu am scris o cerere de redobindire a cetateniei in 2003 si alta in 2006 si am primit raspuns la cea din 2006?
Merci anticipat

Cerere nu inseamna depunere dosar. Cererile care le-ai trimis tu puteau sa se piarda pe drum.
Din cate imi aduc aminte in acea declaratie la notar nu scrie: "nu am mai depus cerere", ci ceva de genul "nu am mai solicitat cetatenie", asa ca poti sa faci aceasta declaratie fara probleme.
dorin1984
#134 Posted : Tuesday, January 26, 2010 11:53:57 AM

Medals:
jovanius wrote:

Merci anticipat

este diferenta intre cerere de redobindire si cerere de programare, tu ai trimis mai multe cereri de programare, presupun, aceea care o trimiti de la posta, pentru a depune dosarul pentru cetatenie, iar cererea de redobindire se completeaza la consulat pe data cind esti programat...
cereri de programare ca sa depui dosarul poti sa scrii si 100, macar cite una in fiecare zi, daca te tine buzunarul, ceea ce nu este echivalent cu cererea de redobindire care se depune odata.
1 user thanked dorin1984 for this useful post.
jovanius
#135 Posted : Tuesday, January 26, 2010 1:21:34 PM
Medals:
dorin1984 wrote:
jovanius wrote:

Merci anticipat

este diferenta intre cerere de redobindire si cerere de programare, tu ai trimis mai multe cereri de programare, presupun, aceea care o trimiti de la posta, pentru a depune dosarul pentru cetatenie, iar cererea de redobindire se completeaza la consulat pe data cind esti programat...
cereri de programare ca sa depui dosarul poti sa scrii si 100, macar cite una in fiecare zi, daca te tine buzunarul, ceea ce nu este echivalent cu cererea de redobindire care se depune odata.

Merci pentru raspuns! Da, intradevar eu am trimis 2 cereri de programare pentru a depune actele si am primit invitaie pentru a depune dosarul.
Dorin, mai am ceva intrebari daca ma poti ajuta; Spune-mi te rog in cit timp se elibereaza cazierul judiciar romanesc daca actele pentru cazier se depun la consulatul roman in chisinau si de ce acte este nevoie? Si daca este real ca acuma cetatenia o poti primi peste 5 luni?
LUCIA79
#136 Posted : Tuesday, January 26, 2010 1:48:41 PM
Medals:
tantan wrote:
jovanius wrote:

Merci anticipat

Cerere nu inseamna depunere dosar. Cererile care le-ai trimis tu puteau sa se piarda pe drum.
Din cate imi aduc aminte in acea declaratie la notar nu scrie: "nu am mai depus cerere", ci ceva de genul "nu am mai solicitat cetatenie", asa ca poti sa faci aceasta declaratie fara probleme.

LUCIA79
#137 Posted : Tuesday, January 26, 2010 1:53:15 PM
Medals:
[quote=jovanius]Buna ziua. Cine ma poate ajuta referitor la declaratie si anume:

Merci anticipat

JOVANIUS.TREBUIE SA SCRII CA NU AI MAI DEPUS ASTFEL DE CERERI.CERERI CARE LE TRIMITI DE LA POSTA SI APOI PRIMESTI UN TALONAS ROSU NU AI NIMIC COMUN CU CEREREA CARE O SCRII CIND DEPUI DOSARUL.DAR ORICUM FII ATENT DACA VREI SA DEPUI DOSARUL:http://cetatenie-romana.info/yaf_postst923_ATENTIE--CEI-CE-DEPUN-DOSARUL.aspx
jovanius
#138 Posted : Tuesday, January 26, 2010 1:59:51 PM
Medals:
LUCIA79 wrote:
[quote=jovanius]Buna ziua. Cine ma poate ajuta referitor la declaratie si anume:

Merci anticipat

JOVANIUS.TREBUIE SA SCRII CA NU AI MAI DEPUS ASTFEL DE CERERI.CERERI CARE LE TRIMITI DE LA POSTA SI APOI PRIMESTI UN TALONAS ROSU NU AI NIMIC COMUN CU CEREREA CARE O SCRII CIND DEPUI DOSARUL.DAR ORICUM FII ATENT DACA VREI SA DEPUI DOSARUL:http://cetatenie-romana.info/yaf_postst923_ATENTIE--CEI-CE-DEPUN-DOSARUL.aspx

Lucia, merci pentru raspuns. Dosarul trebuie sa-l depun la inceputul lunii aprilie, acuma adun documentele. Poate tu stii in cit timp se elibereaza cazierul judiciar romanesc depus la consulatul roman in chisinau si de ce acte este nevoie
Merci
LUCIA79
#139 Posted : Tuesday, January 26, 2010 2:59:49 PM
Medals:
cazierul judiciar rom. eu lam facut in 7 zile=20
LUCIA79
#140 Posted : Tuesday, January 26, 2010 3:01:08 PM
Medals:
jovanius wrote:
LUCIA79 wrote:

Merci anticipat

Lucia, merci pentru raspuns. Dosarul trebuie sa-l depun la inceputul lunii aprilie, acuma adun documentele. Poate tu stii in cit timp se elibereaza cazierul judiciar romanesc depus la consulatul roman in chisinau si de ce acte este nevoie
Merci

eu lam facut in 7 zile=20
jovanius
#141 Posted : Tuesday, January 26, 2010 3:38:31 PM
Medals:
Actele pentru cazier le-ai depus la noi la consulat sau l-ai facut prin intermediari?
Vreau si eu sa-mi fac cu 20 euro zambet Ma poti ajuta cumva? zambet
LUCIA79
#142 Posted : Tuesday, January 26, 2010 3:52:01 PM
Medals:
am facut prin intermediar,kiar eri am vazut anunt linga consulat(unde se fac asigurari auto,medicale-ultimul ghiseu),d-na Tatiana.
iuliano86
#143 Posted : Thursday, January 28, 2010 1:42:26 PM
Medals:
Buna ziua ! Traian Basescu a declarat p/u stirile Protv Chisinau ca peste 2 saptamini se vor deschide mai multe centre de depunere a actelor p/u redobindirea cetateniei, dar ele vor fi la Iasi, Galati etc si am inteles ca deja nu va mai fi nevoie de cazier juridic, as vrea sa aflu mai multe amanunte de la dvs despre acest fapt si cum pot depune si eu documentele caci este nevoie de viza doar, vreau sa aflu detalii daca stiti. ms
dorin1984
#144 Posted : Thursday, January 28, 2010 3:20:11 PM

Medals:
jovanius wrote:
dorin1984 wrote:
jovanius wrote:

Merci anticipat

Merci pentru raspuns! Da, intradevar eu am trimis 2 cereri de programare pentru a depune actele si am primit invitaie pentru a depune dosarul.
Dorin, mai am ceva intrebari daca ma poti ajuta; Spune-mi te rog in cit timp se elibereaza cazierul judiciar romanesc daca actele pentru cazier se depun la consulatul roman in chisinau si de ce acte este nevoie? Si daca este real ca acuma cetatenia o poti primi peste 5 luni?

in privinta cazierului iti pot spune din experienta altor persoane ca daca depui pentru el la consulat o sa dureze ceva timp, in jur de 1 luna sau mai bine, insa tu poti obtine cazierul in felul urmator:
gasesti o persoana (poate sa fie si ruda prieteni)care are permis de sedere legal in Romania,
faci o copie xerox simpla la buletinul tau cu fisa, certificat de nastere si eventual poti sa faci si la pasaport,
ca sa nu trebuiasca cumva.
La notar faci o procura pentru persoana care o sa te ajute, ceva de genul ca imputernicesti persoana cutare sa te reprezinte .....etc
cei de la notariat stiu,
toate aceste acte le pui in plic si le trimiti la autobuz.
Persoana care te ajuta merge la sectia de politie din judetul sau sectorul unde traieste si completeaza o cerere pentru cazier si achita ceva bani, acum nu mai tin minte cit oricum nu e 20 euro
Eu personal am facut cazier cu ajutorul acestei persoane xxx
nustiu daca se mai ocupa oricum ii scrii si vezi daca te poate ajuta.
In privinta celor 5 luni, nu as vrea sa te dezamagesc da la mine au trecut deja 6 luni si tot astept, inca am rabdare Pray

update admin: nu se admite pe forum reclama la persoane care fac caziere sau alte servicii(luare in spatiu pt buletin) decat prin contact@cetatenie-romana.info
jovanius
#145 Posted : Friday, January 29, 2010 8:44:29 AM
Medals:
dorin1984 wrote:
jovanius wrote:
dorin1984 wrote:
jovanius wrote:

Merci anticipat

in privinta cazierului iti pot spune din experienta altor persoane ca daca depui pentru el la consulat o sa dureze ceva timp, in jur de 1 luna sau mai bine, insa tu poti obtine cazierul in felul urmator:
gasesti o persoana (poate sa fie si ruda prieteni)care are permis de sedere legal in Romania,
faci o copie xerox simpla la buletinul tau cu fisa, certificat de nastere si eventual poti sa faci si la pasaport,
ca sa nu trebuiasca cumva.
La notar faci o procura pentru persoana care o sa te ajute, ceva de genul ca imputernicesti persoana cutare sa te reprezinte .....etc
cei de la notariat stiu,
toate aceste acte le pui in plic si le trimiti la autobuz.
Persoana care te ajuta merge la sectia de politie din judetul sau sectorul unde traieste si completeaza o cerere pentru cazier si achita ceva bani, acum nu mai tin minte cit oricum nu e 20 euro
Eu personal am facut cazier cu ajutorul acestei persoane xxx
nustiu daca se mai ocupa oricum ii scrii si vezi daca te poate ajuta.
In privinta celor 5 luni, nu as vrea sa te dezamagesc da la mine au trecut deja 6 luni si tot astept, inca am rabdare Pray

Merci Dorine pentru ajutor
Tanya81
#146 Posted : Sunday, February 07, 2010 3:52:09 PM
Medals:
Lamuriti-ma si pe mine va rog. Certificatele de nastere, casatorie a buneilor trebuie si originalul si copia legalizata? dar in caz ca mai trebuiesc si altor rude originalul cum se procedeaza?
yarkii
#147 Posted : Sunday, February 07, 2010 4:36:58 PM
Medals:
Originalul iti trebuie cind depui dosaru, persoana care iti primeste dosaru trebuie sa vada daca coincide originalul cu copia legalizata, si apoi iti returneaza originalul. Stiu cazuri cind au primit copia legalizata fara a se uita in original.
P.S. Originalu oricum ramane la tine.
Tanya81
#148 Posted : Monday, February 08, 2010 10:59:59 AM
Medals:
Merci pentru raspuns, dar copiile legalizate au un termen de valabilitate?
tantan
#149 Posted : Monday, February 08, 2010 11:35:14 AM

Medals:
Location: Moldova, Depunere dosar:jan'2005 / Urgentare:may'2008 / Completare: oct'2008 / Aviz: may'2009 / Monitor: oct'2009/ Juramant: nov'2009/Depunere certif.nastere: nov'2009/ Elib.certif.nastere:febr'2010
Tanya81 wrote:

Din cate stiu - nu au termen de valabilitate.
annnna
#150 Posted : Monday, February 08, 2010 9:56:59 PM
Medals:
Location: iasi | Depunere dosar: 01/2004 in RO, Urgentarea: coresp scrisa-05,06,07/2008| Aviz pozitiv: I-a data-03/07/2009, a II-a oara-23/09/2009 | Publicare MO-27/10/2009 | Juramantul: 17/12/2009 in RO,Depunere pt transc: 18/12/2009 | Ridicare cert: 15/03/2010
tantan wrote:
Tanya81 wrote:

Adica daca am copii legalizate din 2002-2003, ele sunt valabile. Ar fi super!!!
dorin1984
#151 Posted : Monday, February 08, 2010 10:51:19 PM

Medals:
annnna wrote:
tantan wrote:
Tanya81 wrote:

Adica daca am copii legalizate din 2002-2003, ele sunt valabile. Ar fi super!!!

este corect ca copiile legalizate nu au termen de valabilitate insa am mai auzit ca acei care primesc dosarul de cetatenie sunt cam capricioase si se uita sa fie legalizate de curind
usatii83
#152 Posted : Friday, February 12, 2010 10:03:57 PM
Medals:
am sanse sa redobindesc cetacenia daca buneii mei sunt nascuti pina in 1940? parinstii mei sunt nascuti in anii 60 iar eu in 1984
Fiodor
#153 Posted : Friday, February 12, 2010 10:43:11 PM

Medals:
Location: Chisinau, dosar 2005, aviz pozitiv iulie 2009, juramant ian. 2010certificat de nastere13ianuarie2010 ,CNP 12febr, Pasaport Biometric 26febr 2010. Asta a fost povestea mea!!!
usatii83 wrote:
am sanse sa redobindesc cetacenia daca buneii mei sunt nascuti pina in 1940? parinstii mei sunt nascuti in anii 60 iar eu in 1984

desigur ca ai sanse!!!
esti de la Anenii NOi, te cunosc cumva?
usatii83
#154 Posted : Sunday, February 14, 2010 2:34:27 PM
Medals:
mersi, inseamna ca pot sa string dosarul si sa-l dau? dar unde credeti ca e mai bine de dat dosarul, am auzit ca Basescu zicea ca putem deja la bucuresti sa dam dosarul, fara programare, este real?
dorin1984
#155 Posted : Sunday, February 14, 2010 4:48:18 PM

Medals:
usatii83 wrote:
mersi, inseamna ca pot sa string dosarul si sa-l dau? dar unde credeti ca e mai bine de dat dosarul, am auzit ca Basescu zicea ca putem deja la bucuresti sa dam dosarul, fara programare, este real?

Domnul Basescu a promis ca in 2 saptamini agentiile pentru cetatenii o sa functioneze, au trecut aceste 2 saptamini si nimik nu se aude, da legea a aparut ca sa se deschida agentiile unde o sa poti depune dosarul fara programare, dar parimise ca cineva e conteresat( la sigur ca mai multi sunt cointeresati ) ca aceste agentii sa nu functioneze cit de curind posibil......
Cind o sa auzi ca s-au deschis agentiile la Bucuresti, Iasi, Galati, Suceava, Cluj si Timisoara sa stii ca o sa poti merge in Romania pentru a depune dosarul fara programare da pina ce trebuie sa astepti.
vadim25
#156 Posted : Thursday, February 18, 2010 1:28:02 AM
Medals:
yarkii wrote:
Originalul iti trebuie cind depui dosaru, persoana care iti primeste dosaru trebuie sa vada daca coincide originalul cu copia legalizata, si apoi iti returneaza originalul. Stiu cazuri cind au primit copia legalizata fara a se uita in original.

Intrebare in legarura cu originalul si copia legalizata:
Pe site-ul Ministerului Justitiei din Romania just.ro (si mai precis http://www.just.ro/Secti.../tabid/593/Default.aspx )

se indica:
"4. Acte de stare civilă (certificat de naştere, căsătorie, deces sau divorţ) în copii legalizate pentru titular şi ascendenţi (părinţi, bunici), foşti cetăţeni români;"
nu se mentioneaza ca actele trebuie prezentate si in original. Sa inteleg ca cind vorbiti de originalul actelor va referiti la experienta proprie sau la acte normative publicate in alte surse? Pentru ca pentru cei care locuiesc peste hotare e complicat se prezinte toate documentele in original.
Deci intrebarea: unde e scris ca trebuie si originalulele actelor? Multumesc pentru raspuns.

tantan
#157 Posted : Thursday, February 18, 2010 8:42:39 AM

Medals:
vadim25 wrote:
yarkii wrote:

Pe site-ul Ministerului Justitiei din Romania just.ro (si mai precis http://www.just.ro/Secti.../tabid/593/Default.aspx )

se indica:
"4. Acte de stare civilă (certificat de naştere, căsătorie, deces sau divorţ) în copii legalizate pentru titular şi ascendenţi (părinţi, bunici), foşti cetăţeni români;"
nu se mentioneaza ca actele trebuie prezentate si in original. Sa inteleg ca cind vorbiti de originalul actelor va referiti la experienta proprie sau la acte normative publicate in alte surse? Pentru ca pentru cei care locuiesc peste hotare e complicat se prezinte toate documentele in original.
Deci intrebarea: unde e scris ca trebuie si originalulele actelor? Multumesc pentru raspuns.

Nu este complicat sa prezinte documentele in original celor plecati in strainatate. Ei doar se uita pe original si ti-al dau imediat pe loc. NU ARE VOIE NIMENI SA-TI RETINA DOCUMENTELE ORIGINALE !!! Cel putin asa este la Bucuresti; in Chisinau am auzit cazuri cand mergeau doar cu legalizarile.
VasileL
#158 Posted : Thursday, February 18, 2010 9:24:42 AM
Medals:
O intrebare,tatal meu ca sa redobindeasca cet. rom.,(nascut 1937) are nevoe numai de certificatul lui de nastere ori si a parintilor? Eu am depus actele (ca sa fiu convins) buneilor din partia mamei( mama n.1945) caci in actele buneilor din partea tatalui era ceva probleme.
admin
#159 Posted : Thursday, February 18, 2010 10:53:23 AM
Rank: Administratia

Medals:
eu zic ca e suficient actul sau de nastere, cred ar avea cel mai subtire dosar zambet
Lilliana
#160 Posted : Thursday, February 18, 2010 11:34:30 AM
Medals:
vadim25 wrote:
yarkii wrote:

se indica:

Nu este nimic complicat in a lua cu tine citeva certificate pentru orice eventualitate. Cind am depus dosarul, am prezentat si copiile avizelor despre schimbarea numelui tatalui si al mamei, la fel autentificate de notar. Dar au verificat numai originalele lor, nu si ale certificatelor. Dar unei prietene i-au verificat toate originalele, a depus la ghiseul vecin. Deci, de la caz la caz.
tantan
#161 Posted : Thursday, February 18, 2010 11:45:52 AM

Medals:
gioni_g wrote:
A mai incercat cineva sa depuna la bucuresti doar in baza permisului de sedere? E posibil sau la ei inca n-a ajuns ordonanta...

Dap in baza la ce vrei sa depui tu? Normal ca se poate...Ce ordonanta sa ajunga la ei?
cgv
#162 Posted : Thursday, February 18, 2010 11:51:02 AM

Medals:
tantan wrote:
gioni_g wrote:
A mai incercat cineva sa depuna la bucuresti doar in baza permisului de sedere? E posibil sau la ei inca n-a ajuns ordonanta...

Dap in baza la ce vrei sa depui tu? Normal ca se poate...Ce ordonanta sa ajunga la ei?

TantanA ai vazut ca gioni_g a postat intrebarea pe 7 mai 2009, si are in vedere ordonanta de urgenta nr.36 din 15.04.2009 ? limba
tantan
#163 Posted : Thursday, February 18, 2010 11:54:02 AM

Medals:
cgv wrote:
tantan wrote:
gioni_g wrote:

TantanA ai vazut ca gioni_g a postat intrebarea pe 7 mai 2009, si are in vedere ordonanta de urgenta nr.36 din 15.04.2009 ? limba

Aaa, n-am vazut. Cred ca am deschis pagina anterioara...
usatii83
#164 Posted : Thursday, February 18, 2010 2:11:45 PM
Medals:
spunetimi va rog cum se obtine cazierul juridic rominesc, trebuie sa plec in Ro sau putem de la ambasada de undeva sal capatam?
cgv
#165 Posted : Thursday, February 18, 2010 2:27:49 PM

Medals:
usatii83 wrote:
spunetimi va rog cum se obtine cazierul juridic rominesc, trebuie sa plec in Ro sau putem de la ambasada de undeva sal capatam?

http://chisinau.mae.ro/i...hp?lang=ro&id=85258

sau mai poti prin intermediari,
sau daca ai pe cineva la Bucuresti ii faci o procura si iti face.
vadim25
#166 Posted : Thursday, February 18, 2010 7:00:23 PM
Medals:
Lilliana wrote:
vadim25 wrote:
yarkii wrote:

se indica:

Nu este nimic complicat in a lua cu tine citeva certificate pentru orice eventualitate. Cind am depus dosarul, am prezentat si copiile avizelor despre schimbarea numelui tatalui si al mamei, la fel autentificate de notar. Dar au verificat numai originalele lor, nu si ale certificatelor. Dar unei prietene i-au verificat toate originalele, a depus la ghiseul vecin. Deci, de la caz la caz.

O concretizare la discutia de mai sus:
duplicatul certificatelor de stare civilă eliberate de serviciile de stare civila se socot originale? Corect? Apoi faci o copie notarila de ale duplicatului si cu ambele mergi la consulat... Intrebarea mea: poti sa depui doar dublicatul, daca nu ai nevoie de el? Merci
tantan
#167 Posted : Thursday, February 18, 2010 7:13:44 PM

Medals:
vadim25 wrote:
Lilliana wrote:
vadim25 wrote:
yarkii wrote:

se indica:

duplicatul certificatelor de stare civilă eliberate de serviciile de stare civila se socot originale? Corect? Apoi faci o copie notarila de ale duplicatului si cu ambele mergi la consulat... Intrebarea mea: poti sa depui doar dublicatul, daca nu ai nevoie de el? Merci

Nu. e scris clar in acte necesare ca vor copii legalizate.
dorin1984
#168 Posted : Thursday, February 18, 2010 7:53:35 PM

Medals:
vadim25 wrote:
Lilliana wrote:
vadim25 wrote:
yarkii wrote:

se indica:

Este scris foarte clar ca sunt necesare copiile legalizate la notar pe ei nu ii intereseaza dublicatul caruiva act.
Sunt 2 situatii:
1. Cind o persoana detine certificat de tip vechi in care este scris in chirilica toate datele si atunci el este obligat sa ceara dublicat pentru a transcrie certificatul dat in romana(certificat de tip nou).
2. Cind o persoana detine deja certficatul de tip nou si atunci el nu mai este obligat de a scoate dublicatul acestui certificat.
In ambele cazuri mergi la notar si faci o copie legalizata.
Cind mergi sa depui dosarul persoanele competente verifica daca originalele(dublicatele) coincid cu copiile legalizate si iti intorc originalele(dublicatele).
1 user thanked dorin1984 for this useful post.
michel
#169 Posted : Friday, February 19, 2010 8:29:20 PM
Medals:
Imi spune cineva care este taxa acum, la depunerea dosarului pentru redobindirea cet. romane la Ambasada de la Chisinau. ms.
cgv
#170 Posted : Friday, February 19, 2010 9:06:00 PM

Medals:
michel wrote:
Imi spune cineva care este taxa acum, la depunerea dosarului pentru redobindirea cet. romane la Ambasada de la Chisinau. ms.

Nu se percep taxe
usatii83
#171 Posted : Saturday, February 20, 2010 9:51:18 AM
Medals:
ma scuzati eu am o neclaritate, bunica mea e nascuta in 1927 si in certificatul de nastere e scris ca e rominca, dar bunelul e nascut in 1933 si e scris ca e moldovean, pot eu sa le depun la dosar sau trebuie numaidecit sa scrie la ambii ca sint romini?
dorin1984
#172 Posted : Saturday, February 20, 2010 9:57:08 AM

Medals:
usatii83 wrote:
ma scuzati eu am o neclaritate, bunica mea e nascuta in 1927 si in certificatul de nastere e scris ca e rominca, dar bunelul e nascut in 1933 si e scris ca e moldovean, pot eu sa le depun la dosar sau trebuie numaidecit sa scrie la ambii ca sint romini?

principalul e sa fie toate actele corecte, in sens ca numele prenumele sa coincida in toate actele sa nu fie gresita o litera si aceste certificate sa fie de tip nou adica sa fie scris in ele in Romana da nu in Chirilica cum se scria cindva, insa ca e scris roman sau moldovean nu conteaza la mine de exemplu la nationalitate la bunica era trasa linie.
nikapg
#173 Posted : Sunday, February 21, 2010 9:44:05 PM
Medals:
salut, pot sa ajut la strindrea actelor necesare p-ru cet.rom, absolut toate. pentru contac scrieti la adresa de email: xxx@yandex.ru sau xxx@yahoo.com.

update admin: esti la a doua abatere, data viitoare vei fi suspendat
unroman
#174 Posted : Monday, February 22, 2010 2:40:49 PM
Medals:
Salutare la toata lumea!

Am si eu citeva intrebari la expertii de pe forum:

1. La inceputul topicului sint 2 liste de documente si nu mii clar care se atribuie mie daca vreau sa obtin cetatenia.

a. Prima lista este: Acte pentru redobândirea cetãţeniei române de cãtre persoanele care au pierdut cetãţenia românã
b. A doua: Redobindirea cetateniei române de către persoanele care au pierdut această calitate înainte de 22 decembrie 1989 şi descendenţi de gradul I şi II ai acestora

Parca ambele sint pentru aia care cer redobindirea, si credca majoritatea absoluta si-au pierduto inainte de '89.
Logic trebuie sa mergem pe lista a 2-a, da? Parca e si mai scurta zambet
Eu sint descendent de gradul 2, bunicul meu, nascut in 1913, jud. Soroca, dupa ideie a fost roman, desi in certificatul de deces nu scrie express nationalitatea.

2. Second, inca din 2001 am scos de la arhiva duplicat la unele acte, cum ar fi certificat de deces al buneilor, de casatorie si tot asa.
Pot sa le utilizez pentru a completa dosarul? Sau trebuie sa le iau inca odata cu o data mai recenta? Sint alte formulare noi?

3. Copiile legalizate unde se fac? La notar? La ministerul justitiei?

Multumesc anticipat!
cgv
#175 Posted : Monday, February 22, 2010 2:47:29 PM

Medals:
unroman wrote:
Salutare la toata lumea!

Am si eu citeva intrebari la expertii de pe forum:

1. La inceputul topicului sint 2 liste de documente si nu mii clar care se atribuie mie daca vreau sa obtin cetatenia.

a. Prima lista este: Acte pentru redobândirea cetãţeniei române de cãtre persoanele care au pierdut cetãţenia românã
b. A doua: Redobindirea cetateniei române de către persoanele care au pierdut această calitate înainte de 22 decembrie 1989 şi descendenţi de gradul I şi II ai acestora

Parca ambele sint pentru aia care cer redobindirea, si credca majoritatea absoluta si-au pierduto inainte de '89.
Logic trebuie sa mergem pe lista a 2-a, da? Parca e si mai scurta zambet
Eu sint descendent de gradul 2, bunicul meu, nascut in 1913, jud. Soroca, dupa ideie a fost roman, desi in certificatul de deces nu scrie express nationalitatea.

2. Second, inca din 2001 am scos de la arhiva duplicat la unele acte, cum ar fi certificat de deces al buneilor, de casatorie si tot asa.
Pot sa le utilizez pentru a completa dosarul? Sau trebuie sa le iau inca odata cu o data mai recenta? Sint alte formulare noi?

3. Copiile legalizate unde se fac? La notar? La ministerul justitiei?

Multumesc anticipat!

Salut,

1. http://www.just.ro/Secti.../tabid/593/Default.aspx
2. Nu trebuie sa scoti altele. Ce este undeva scris termenul de valabilitate pe ele?
Principalul sa fie corecte.

3. La Notar
usatii83
#176 Posted : Tuesday, February 23, 2010 1:03:07 PM
Medals:
am citit atita ca mam incurcat, ma scuzati, cine poate concretiza,pentru depunerea dosarului pentru redobindire este nevoie de Pasaport sau Buletin?
cgv
#177 Posted : Tuesday, February 23, 2010 1:08:19 PM

Medals:
usatii83 wrote:
am citit atita ca mam incurcat, ma scuzati, cine poate concretiza,pentru depunerea dosarului pentru redobindire este nevoie de Pasaport sau Buletin?

Unde te incurci? Ce nu intelegi din aceasta lista:

ACTE NECESARE
1. Buletinul sau cartea de identitate în copie legalizată sau „conform cu originalul”; cu semnătura în clar a consulului (diplomatului) care primeşte cererea şi ştampila rotundă, în cazul depunerii la misiunile diplomatice ale României sau Consulatele României în străinătate. (pentru persoanele căsătorite cu cetăţeni români este necesară o copie legalizată a buletinului sau a cărţii de identitate a soţului);
2. Cazier judiciar din România;
3. Cazier judiciar din străinătate, cu traducere în limba română, legalizată (unde este cazul);
4. Acte de stare civilă (certificat de naştere, căsătorie, deces sau divorţ) în copii legalizate pentru titular şi ascendenţi (părinţi, bunici), foşti cetăţeni români;
5. Declaraţie personală, autentificată la notar sau consulat din care să rezulte dacă a mai depus sau nu o altă cerere de redobândire a cetăţeniei române;
6. Declaraţie personală autentificată la notar sau consulat din care să rezulte că în prezent nu întreprinde şi nu sprijină acţiuni împotriva ordinii de drept, ori a siguranţei naţionale şi nici în trecut nu a desfăşurat asemenea activităţi;
7. Declaraţie pe proprie răspundere, autentificată la notar sau la misiunea diplomatică a României dacă doreşte rebobândirea cetăţeniei române cu menţinerea domiciliului în străinătate sau stabilirea domiciliului în România;
8. Certificate de stare civilă în copii legalizate pentru copiii minori ai solicitanţilor
9. Acordul soţilor pentru redobândirea cetăţeniei de către copiii minori, dat prin declaraţie autentificată la notar;
10. Consimţământul minorilor de peste 14 ani pentru redobândirea cetăţeniei române dat prin declaraţie autentificată la notar în prezenţa unui părinte;
11. Dovada reşedinţei sau a domiciliului în România eliberată de Oficiul Român pentru Imigrări din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative în copie legalizată, pentru persoanele care se află în această situaţie (elevi, studenţi, salariaţi, oameni de afaceri etc.) dacă cererea este depusă direct la Ministerul Justiţiei – Direcţia Cetăţenie.
usatii83
#178 Posted : Tuesday, February 23, 2010 3:35:52 PM
Medals:
multumesc, iaca unde mancurc:
Actele şi taxele necesare pentru redobândirea cetãţeniei române de cãtre persoanele care au pierdut cetãţenia românã

1. PAŞAPORT în copie legalizată sau « conform cu originalul » cu semnătura în clar a consulului (diplomatului) care primeşte cererea şi ştampila rotundă;
2. CAZIER JUDICIAR din România;
3. CAZIER JUDICIAR din străinătate în original şi cu traducere în limba română, legalizată.
4. Acte de stare civilă în copii legalizate (certificate de naştere, căsătorie, de schimbare de nume) ;
5. DECLARAŢIE pe proprie răspundere, autentificată la notar sau la misiunea diplomatică a României din care să rezulte dacă a mai depus sau nu o altă cerere de redobândire a cetăţeniei ;
6. DECLARAŢIE pe proprie răspundere, autentificată la notar sau la misiunea diplomatică a României dacă doreşte rebobândirea cetăţeniei române cu păstrarea domiciliului în străinătate sau stabilirea domiciliului în România ;
7. DECLARAŢIE personală autentificată la notar sau la misiunea diplomatică a României din care să rezulte că în prezent nu întreprinde şi nu sprijină acţiuni împotriva ordinii de drept, ori a siguranţei naţionale şi nici în trecut nu a desfăşurat asemenea activităţi ;
8. DOVADĂ scrisă privind data pierderii cetăţeniei române - adeverinţă eliberată de misiunea diplomatică a României sau Direcţia Generală de Paşapoarte ori copia hotărârii Guvernului prin care s-a aprobat renunţarea la cetăţenia română;
9. DOVADA locuinţei în România (pentru persoanele care solicită redobândire cetăţeniei române cu stabilirea domiciliului în România):
1. prin contract de închiriere înregistrat la Administraţia Financiară în copie legalizată şi extras CF de informare al proprietarului pentru imobilul în cauză.
2. prin contract de vânzare-cumpărare în copie legalizată şi extras CF de informare al proprietarului pentru imobilul în cauză.
3. prin contract de comodat în copie legalizată şi extras CF de informare al proprietarului pentru imobilul în cauză.
4. prin declaraţie autentificată la notar de luare în spaţiu şi şi extras CF de informare al proprietarului pentru imobilul în cauză.
10. DOVADA sursei legale de existenţă în România (pentru persoanele care solicită redobândire cetăţeniei române cu stabilirea domiciliului în România).

TAXE
1. TAXĂ CONSULARĂ – 187,5 lei- se plăteşte la C.E .C. sau Trezorerie în contul nr. 203301028609468.
2. TAXĂ ÎNREGISTRARE CERERE – 3 lei- se plăteşte la C.E .C. sau Trezorerie în contul nr. 203301028609468.
3. TAXA de publicare în Monitorul Oficial se plateşte în conturile:
IBAN: RO55RNCB0082006711100001, BCR S.A. - SUCURSALA UNIREA şi
IBAN: RO12TREZ7005069XXX000531, Direcţia de trezorerie şi contabilitate publică a Municipiului Bucureşti, C.I.F. RO427282
Plata taxei se poate face şi la sediul Monitorului Oficial din Bucureşti, şos Panduri nr.1, Bl.P33, parter, sector 5.

4. TIMBRU JUDICIAR de 1,5 lei se cumpără de la Poştă;

IMPORTANT!
· Toate actele se depun într-un dosar cu şină.
· TOATE TAXELE SE PLĂTESC ÎNAINTE DE DEPUNEREA CERERII
· Cererile care nu sunt însoţite de toate documentele nu se primesc.
· Datele de stare civilă din documentele depuse trebuie să corespundă cu cele din certificatul de naştere !
· Actele întocmite în străinătate trebuie să poarte apostila aplicată de autoritatea desemnată de statul emitent, conform Convenţiei adoptată la Haga la 5 oct. 1961, ori să fie supralegalizate.
· În cazul în care actele sunt întocmite de agenţii diplomatici sau consulari ai României nu este necesară apostila, ori supralegalizarea.
· Persoanele fără cetăţenie sunt scutite de plata taxelor consulare !
· CERERERILE SE DEPUN PERSONAL şi doar în cazuri temeinic justificate prin acte doveditoare de un reprezentant legal (mandatar sau avocat)!
· CERERILE SE POT DEPUNE ŞI LA AMBASADELE ŞI CONSULATELE ROMÂNIEI DIN STRĂINĂTAE.

Telefon Directia cetatenie Bucuresti:
Sa schimbat numarul de la DC si raspund la tel.Saptamina trecuta pe http://www.just.ro era 0040372042010 acum e 0040372042003.
cgv
#179 Posted : Tuesday, February 23, 2010 3:41:14 PM

Medals:
usatii83 wrote:
Actele şi taxele necesare pentru redobândirea cetãţeniei române de cãtre persoanele care au pierdut cetãţenia românã

1. PAŞAPORT în copie legalizată sau « conform cu originalul » cu semnătura în clar a consulului (diplomatului) care primeşte cererea şi ştampila rotundă;
3. CAZIER JUDICIAR din străinătate în original şi cu traducere în limba română, legalizată.
4. Acte de stare civilă în copii legalizate (certificate de naştere, căsătorie, de schimbare de nume) ;
5. DECLARAŢIE pe proprie răspundere, autentificată la notar sau la misiunea diplomatică a României din care să rezulte dacă a mai depus sau nu o altă cerere de redobândire a cetăţeniei ;
6. DECLARAŢIE pe proprie răspundere, autentificată la notar sau la misiunea diplomatică a României dacă doreşte rebobândirea cetăţeniei române cu păstrarea domiciliului în străinătate sau stabilirea domiciliului în România ;
7. DECLARAŢIE personală autentificată la notar sau la misiunea diplomatică a României din care să rezulte că în prezent nu întreprinde şi nu sprijină acţiuni împotriva ordinii de drept, ori a siguranţei naţionale şi nici în trecut nu a desfăşurat asemenea activităţi ;
8. DOVADĂ scrisă privind data pierderii cetăţeniei române - adeverinţă eliberată de misiunea diplomatică a României sau Direcţia Generală de Paşapoarte ori copia hotărârii Guvernului prin care s-a aprobat renunţarea la cetăţenia română;
9. DOVADA locuinţei în România (pentru persoanele care solicită redobândire cetăţeniei române cu stabilirea domiciliului în România):
1. prin contract de închiriere înregistrat la Administraţia Financiară în copie legalizată şi extras CF de informare al proprietarului pentru imobilul în cauză.
2. prin contract de vânzare-cumpărare în copie legalizată şi extras CF de informare al proprietarului pentru imobilul în cauză.
3. prin contract de comodat în copie legalizată şi extras CF de informare al proprietarului pentru imobilul în cauză.
4. prin declaraţie autentificată la notar de luare în spaţiu şi şi extras CF de informare al proprietarului pentru imobilul în cauză.
10. DOVADA sursei legale de existenţă în România (pentru persoanele care solicită redobândire cetăţeniei române cu stabilirea domiciliului în România).

TAXE
1. TAXĂ CONSULARĂ – 187,5 lei- se plăteşte la C.E .C. sau Trezorerie în contul nr. 203301028609468.
2. TAXĂ ÎNREGISTRARE CERERE – 3 lei- se plăteşte la C.E .C. sau Trezorerie în contul nr. 203301028609468.
IBAN: RO12TREZ7005069XXX000531, Direcţia de trezorerie şi contabilitate publică a Municipiului Bucureşti, C.I.F. RO427282
Plata taxei se poate face şi la sediul Monitorului Oficial din Bucureşti, şos Panduri nr.1, Bl.P33, parter, sector 5.

IMPORTANT!
· Datele de stare civilă din documentele depuse trebuie să corespundă cu cele din certificatul de naştere !
· Actele întocmite în străinătate trebuie să poarte apostila aplicată de autoritatea desemnată de statul emitent, conform Convenţiei adoptată la Haga la 5 oct. 1961, ori să fie supralegalizate.
· În cazul în care actele sunt întocmite de agenţii diplomatici sau consulari ai României nu este necesară apostila, ori supralegalizarea.
· CERERERILE SE DEPUN PERSONAL şi doar în cazuri temeinic justificate prin acte doveditoare de un reprezentant legal (mandatar sau avocat)!
· CERERILE SE POT DEPUNE ŞI LA AMBASADELE ŞI CONSULATELE ROMÂNIEI DIN STRĂINĂTAE.

Sa schimbat numarul de la DC si raspund la tel.Saptamina trecuta pe http://www.just.ro era 0040372042010 acum e 0040372042003.

Tie iti trebuie asta : Acte necesare pentru foştii cetăţeni români care au dobândit cetăţenia română prin naştere sau prin adopţie şi care au pierdut-o din motive neimputabile lor sau le-a fost ridicată fără voia lor, precum şi descendenţi de gr. I, II şi III ai acestora. (Art. 10 indice 1 din Legea nr. 21/1991)

http://www.just.ro/Secti.../tabid/593/Default.aspx

ce ai postat tu asta ii pentru acei ce au renuntat la cetatania romana si acuma doresc s-o redobandeasca, majoritatea is cetateni ai israilului si germaniei.
dorin1984
#180 Posted : Tuesday, February 23, 2010 3:42:43 PM

Medals:
usatii83 wrote:

TAXE

IMPORTANT!

E o problema daca o sa faci cite o copie legalizata si la buletin si pasaport?
Din cite stiu eu daca depui la Chisinau dosarul atunci ai nevoie numai de buletin,
dar daca depui in Romania atunci ai nevoie si de pasaport.
usatii83
#181 Posted : Tuesday, February 23, 2010 5:00:03 PM
Medals:
multumesc
vady_pas
#182 Posted : Wednesday, February 24, 2010 5:23:08 PM
Medals:
daca deti toate acctele necesare care sunt enumerate pe aici poti sa le depui fara sa primesti vreo invitatie de la consulat ?Eh?
1 user thanked vady_pas for this useful post.
dorin1984
#183 Posted : Wednesday, February 24, 2010 5:40:16 PM

Medals:
vady_pas wrote:
daca deti toate acctele necesare care sunt enumerate pe aici poti sa le depui fara sa primesti vreo invitatie de la consulat ?Eh?

Pentru a depune dosarul la consulatul Roman din Chisinau este nevoie de programare, trimiti o cerere de programare prin posta, insa poti merge la Galati, Iasi, Suceava, Cluj sau Timosoara si poti depune dosarul fara programare numai ca trebuie sa iti deschizi viza ca sa poti merge in Romania.
disperado
#184 Posted : Thursday, February 25, 2010 1:42:21 PM
Medals:
Buna tuturor!!!

Am si eu o intrebare, daca ma puteti ajuta...

Nu am piermis de sedere in ro, insa am DOVADA locuinţei în România prin declaraţie autentificată la notar de luare în spaţiu şi extras CF de informare al proprietarului pentru imobilul în cauză, facut acum recent.

Pot depune dosarul la Bucuresti si primi cetatenia cu viza de resedinta in RO?

Multumesc
cgv
#185 Posted : Thursday, February 25, 2010 3:12:15 PM

Medals:
disperado wrote:
Buna tuturor!!!

Am si eu o intrebare, daca ma puteti ajuta...

Nu am piermis de sedere in ro, insa am DOVADA locuinţei în România prin declaraţie autentificată la notar de luare în spaţiu şi extras CF de informare al proprietarului pentru imobilul în cauză, facut acum recent.

Pot depune dosarul la Bucuresti si primi cetatenia cu viza de resedinta in RO?

Multumesc

Cind depui dosarul nu-ti trebuie toate acestea. Daca vreai cu domiciliu in RO atunci faci "Declaraţie pe proprie răspundere, autentificată la notar sau la misiunea diplomatică a României ca doreşte rebobândirea cetăţeniei române cu stabilirea domiciliului în România".

Deci in declaratie scrie ca tu "doresti rebobândirea cetăţeniei române cu stabilirea domiciliului în România" - si atat, nimic mai mult, nu trebuie adrese, sau sa le dovedesti ca ai imobil sau te-a luat cineva in spatiu - nimic. Toate asta o sa le faci doar cind o sa ajuni sa-ti faci buletin de Romania.
licka_m
#186 Posted : Tuesday, March 02, 2010 1:00:23 PM
Medals:
Spuneti-mi va rog daca bunicul este nascut pana in 40 iar bunica este nascuta in 45, se poate in baza lor sa primesc cetatenie ca ascendent de gradul II sau trebuie sa mai includ in dosar si actele strabunicilor a cuiva dintre ei? Adica ambii bunici trebuiau sa fie nascuti pina in 40 sau e de ajuns unul dintre ei?
yarkii
#187 Posted : Tuesday, March 02, 2010 1:02:13 PM
Medals:
licka_m wrote:
Spuneti-mi va rog daca bunicul este nascut pana in 40 iar bunica este nascuta in 45, se poate in baza lor sa primesc cetatenie ca ascendent de gradul II sau trebuie sa mai includ in dosar si actele strabunicilor a cuiva dintre ei? Adica ambii bunici trebuiau sa fie nascuti pina in 40 sau e de ajuns unul dintre ei?

poti sa obtii cetatenia!
annnna
#188 Posted : Tuesday, March 02, 2010 10:33:53 PM
Medals:
licka_m wrote:

E suficient doar unul. Desi trebuie sa aduci actele si ale celuilalt.
zephrelle
#189 Posted : Wednesday, March 03, 2010 10:35:56 AM
Medals:
Buna.
Am asa o intrebare. Am transmis actele la bucuresti pt ca sa fie depuse in scop de a obtine certificatul de nastere roman. Din motiv ca parintii mei au obtinut cetatenie romana pina sa implinesc virsta de majorat, in baza aceasta mandatarul (pers prin care am transmis docs) a cerut pasapoartele parintilor in original. Ceea ce am si facut! Acum stau si ma gindesc, e ok ca le-am dat? e legal faptul ca ele trebuie doar in original sa fie prezentate? sau era posibil sa le legalizez la notar si era suficient asta? E posibil sa faca ceva escrocherii cu pasapoartele parintilor (asta in paralel ma refer)??? Este asa lege ce spune ca doar pass in original trebuia sau era bine si copia legalizata?
Va rog mult!! Merci.
weugeniu
#190 Posted : Thursday, March 04, 2010 5:02:13 AM

Medals:
salutare tuturor !
situatie - tatal meu are dubla cetatenie (romana si romana zambet) din 2001 , este vre-un avantaj in aceasta pentru a imi redobindi si mie cetatenia ?
cgv
#191 Posted : Thursday, March 04, 2010 9:11:22 AM

Medals:
weugeniu wrote:
salutare tuturor !
situatie - tatal meu are dubla cetatenie (romana si romana zambet) din 2001 , este vre-un avantaj in aceasta pentru a imi redobindi si mie cetatenia ?

da, daca erai minor cind tatal tau a redobandit cetatenia .
citeste aici :
http://cetatenie-romana....i-parinteluiAJUTOR.aspx
jovanius
#192 Posted : Tuesday, March 09, 2010 12:17:15 PM
Medals:
Salut tuturor,
Spuneti-mi va rog cit costa acuma declaratiile de ma jos la notar si autentificarea unui act de stare civila caci am inteles ca taxele la notariate au crescut?
Merci mult
5. Declaraţie personală, autentificată la notar sau consulat din care să rezulte dacă a mai depus sau nu o altă cerere de redobândire a cetăţeniei române;
6. Declaraţie personală autentificată la notar sau consulat din care să rezulte că în prezent nu întreprinde şi nu sprijină acţiuni împotriva ordinii de drept, ori a siguranţei naţionale şi nici în trecut nu a desfăşurat asemenea activităţi;
7. Declaraţie pe proprie răspundere, autentificată la notar sau la misiunea diplomatică a României dacă doreşte rebobândirea cetăţeniei române cu menţinerea domiciliului în străinătate sau stabilirea domiciliului în România;
yarkii
#193 Posted : Tuesday, March 09, 2010 1:42:16 PM
Medals:
jovanius wrote:
Salut tuturor,
Spuneti-mi va rog cit costa acuma declaratiile de ma jos la notar si autentificarea unui act de stare civila caci am inteles ca taxele la notariate au crescut?
Merci mult

160 lei declaratia (160*3)
cate 10 lei pentru fiecare copie legalizata
dumitrudov
#194 Posted : Tuesday, March 09, 2010 9:44:29 PM
Medals:
Buna seara.Cine mi-ar putea explica corect urmatoarele detalii:e suficient doar un singur certificat de nastere al unui bunic nascut pe teritoriul Rominiei de pina la 1940? Deoarece ,spre exemplu,la mine bunica e nascuta in 1935 pe teritoriul Rominiei de atunc,bunicul e nascut in Ucraina,de copii au fost deportati in Siberia,acolo sau cunoscut si casatorit.Acum sint derutat-sint oare obligat sa prezint actele de nastere,casatorie si deces(ei nu mai sint in viata)ale anbilor bunic(adica un cuplu)sau numai aceluia,care sa nascut pe teritoriul Rominiei.In cazul,cind este certificatul de divort-mai este nevoie si de certificatul de casatorie sau nu?(altfel trebue sal caut in Siberia,sal apostulez in Rusia si sal traduc in romina si iaras sal apostilez)Aceias intrebare cu certificatele de nastere(deces)-tebuesc prezentate ambele sau numai ultimul act? Certificatele se cer ORIGINALE,iar din arhive se elibereaza doar DUBLICATE.Copiile actelor(in afara dublicatelor) trebuesc legalizate,aceasta presupune apostilarea copiilor dublicatelor..? Sar parea ca totul e atit de simplu si clar,dar totusi? Mersi anticipat!
Alexander
#195 Posted : Wednesday, March 10, 2010 12:35:11 PM

Medals:
Salut la toți! Am depus dosarul de redobândire a cetățeniei în iunie 2008 la consulatul României din Chișinău, eventual în noiembrie 2009 am aflat că dosarul era avizat pozitiv și de atunci nu se mai aude nimic. Un prieten de al meu a depus în ianuarie 2009 la București și deja a depus și jurămantul de credință!

Întrebarea mea: E posibil să mai depun o data un dosar nou de redobândire a cetățeniei, dar la București?
dorin1984
#196 Posted : Wednesday, March 10, 2010 12:37:58 PM

Medals:
Alexander wrote:
Salut la toți! Am depus dosarul de redobândire a cetățeniei în iunie 2008 la consulatul României din Chișinău, eventual în noiembrie 2009 am aflat că dosarul era avizat pozitiv și de atunci nu se mai aude nimic. Un prieten de al meu a depus în ianuarie 2009 la București și deja a depus și jurămantul de credință!

Întrebarea mea: E posibil să mai depun o data un dosar nou de redobândire a cetățeniei, dar la București?

daca mai tii minte ai depus la notar o declaratie ca nu ai mai depus o alta cerere de redobindire a cetateniei Romane, atunci tu cum crezi, mai poti depune alt dosar?
tantan
#197 Posted : Wednesday, March 10, 2010 2:44:50 PM

Medals:
dorin1984 wrote:
Alexander wrote:

daca mai tii minte ai depus la notar o declaratie ca nu ai mai depus o alta cerere de redobindire a cetateniei Romane, atunci tu cum crezi, mai poti depune alt dosar?

Daca mai faci o declaratie precum ca nu ai mai depus dosarul si de fapt l-ai depus, atunci te vei incadra in articolul 326 Codul Penal: Fals in declaratii care se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu o amenda usturatoare.

Deci tu decizi cum vrei sa faci.

natadoinacostea
#198 Posted : Thursday, March 11, 2010 8:07:44 PM
Medals:
Mihai Eminescu wrote:

TAXE

IMPORTANT!

Buna, am si eu o intrebare, acuma trebuie de depus deodata tot dosaarul? fara cerere si invitatie
cgv
#199 Posted : Thursday, March 11, 2010 8:26:02 PM

Medals:
natadoinacostea wrote:

Buna, am si eu o intrebare, acuma trebuie de depus deodata tot dosaarul? fara cerere si invitatie

Citeste aici: http://www.just.ro/Secti.../tabid/540/Default.aspx
Users browsing this topic
Vizitator
2 Pages<12
Tag as favorite
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You can vote in polls in this forum.