andalina wrote:Salut. Am privit emis. cu Basescu de aseara si m-am bucurat cind a spus de infiintarea Agentiilor pt redobindirea ceteteniei, si ca nu va mai fi nevoie de a avea viza de resedinta in Romania, si ca deacum nu e necesar sa-ti faci programare la consulat sau ambasada pt a depune dosarul.
Eu as dori sa depun dosarul insa cum sa obtin adeverinta de nastere in original a bunicilor daca ei sunt decedati si ea nu exista?????
si inca o intrebare- as putea depune personal, dosarul direct la Bucuresti daca fac rost de viza???(ca sa nu astept 4 luni sau mai mult pina ajunge dosarul la Bucuresti).
Multumesc celor care imi vor raspunde dar si la cei care scriu pe forum!
In privinta programarii la consulat e contradictoriu, la agentiile deschise in romania o sa poti sa depui fara programare, pe cind la consulat o sa ramina la fel pe baza de programare, alta intrebare e ca o sa se deschida consulat la balti si cahul si presupun ca o sa poti depune acolo, deacum depinde cum o sa fie acolo organizat chestia cu programarea oricum o sa fie mai usor sa obtii viza pentru romania si sa mergi la romania sa depui dosarul de cetatenie.
Adeverinta de nastere a buneilor nu e obligatorie daca este certificatul de deces, numai sa fii atenta trebuie sa fie scris in romana si sa fie inscris in el data nasterii bunicului/bunicii.
O sa poti depune dosarul daca o sa vrei la bucuresti, desi ar fi mai convenabil la iasi sau galati ca e mai aproape.