Forumul Cetatenie-Romana.info
Cetatenie-Romana.Info - Logoobtinere cazier romanesc 20 euro
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

Cer explicatie,am primit raspuns de la DC
iur4ic Offline
#1 Posted : Thursday, February 04, 2010 4:27:44 PM(UTC)
Rank: Membru Avansat

Location: RM or. BALTI /CERERE scrisa in 2004 /INVITATIE februare 2009 /RIDICAREA INVITATIEI iulie 2009 la VLAICU PIRCALAB /DOSAR DEPUS septembrie 2009 /Termen Comisie 22.06.2010 an./....................
Am depus dosarul pe 14 septembrie 2009 la Chisinau. Din noiembrie am tot scris spre Directia Cetatenie sa-mi comunice numarul dosaruluisi iata deabia acum azi am scris un e-mail si mai venit un raspuns uimitor

Code:
Dosarul dumneavoastra de redobandire a cetateniei romane are numarul 2***/RD/2010 si va fi solutionat in termenul legal de 5 luni de la data rezolutiei Presedintelui Comisiei pentru Cetatenie. Pentru a va interesa de situatia acestuia va trebui sa va adresati printr-un memoriu in scris Directiei Cetatenie dupa luna iunie 2010.

Directia Cetatenie

Ce inseamna numarul acesta si intradevar din septembrie miau dat un numar din 2010!!!
yo Offline
#2 Posted : Thursday, February 04, 2010 4:34:44 PM(UTC)
iur4ic wrote:
Am depus dosarul pe 14 septembrie 2009 la Chisinau. Din noiembrie am tot scris spre Directia Cetatenie sa-mi comunice numarul dosaruluisi iata deabia acum azi am scris un e-mail si mai venit un raspuns uimitor

Dosarul dumneavoastra de redobandire a cetateniei romane are numarul 2***/RD/2010 si va fi solutionat in termenul legal de 5 luni de la data rezolutiei Presedintelui Comisiei pentru Cetatenie. Pentru a va interesa de situatia acestuia va trebui sa va adresati printr-un memoriu in scris Directiei Cetatenie dupa luna iunie 2010.

Directia Cetatenie

Ce inseamna numarul acesta si intradevar din septembrie miau dat un numar din 2010!!!

Presupun ca astia de la consulat au tinut la ei pe serat 2 luni dosarul tau, apoi l-au trimis prin posta sau curier, a durat probabil 1 luna pin a ajuns la DC, apoi au despachetat dosarele pe 24 decembrie, si le-au pus de-oarte ca as le dea numar de intrare dupa ce vin din vacanta, adica dupa 4 ianuarie 2010, doar asa se esplica numarul dat al dosarului.
iur4ic Offline
#3 Posted : Thursday, February 04, 2010 4:45:38 PM(UTC)

Location: RM or. BALTI /CERERE scrisa in 2004 /INVITATIE februare 2009 /RIDICAREA INVITATIEI iulie 2009 la VLAICU PIRCALAB /DOSAR DEPUS septembrie 2009 /Termen Comisie 22.06.2010 an./....................
Am informatie ca dosarul meu a fost expediat catre DIRECTIA CETATENIE la BUCURESTI pe 21 septembrie 2009. Poate ca au scris de pe perete ca sa nu le mai scriu scrisori?
yo Offline
#4 Posted : Thursday, February 04, 2010 5:35:14 PM(UTC)
iur4ic wrote:
Am informatie ca dosarul meu a fost expediat catre DIRECTIA CETATENIE la BUCURESTI pe 21 septembrie 2009. Poate ca au scris de pe perete ca sa nu le mai scriu scrisori?

Ei, deja, ce sa mai faci, nu ai incotro, probabil te vei incadra in noua lege, cea cu 5 luni si ramine sa speri ca in maxim 5 luni vei avea cetatenia, BAFTA!!!
iur4ic Offline
#5 Posted : Friday, February 05, 2010 6:18:25 PM(UTC)

Cineva a mai avut asa o situatie?
cgv Offline
#6 Posted : Friday, February 05, 2010 6:27:19 PM(UTC)

Medals:
Location: Timisoara | Depus:11/05/2009 Bucuresti | Aviz pozitiv 23/09/2009 | Juramant 15/04/2010
iur4ic wrote:

In asa situatie is toti ce depun dosarul la consulate.
dumitru_5 Offline
#7 Posted : Friday, February 05, 2010 9:56:16 PM(UTC)
Rank: Incepator
pe ce adresa ai trimis scrisorile iur4ik?
LUCIA79 Offline
#8 Posted : Tuesday, February 09, 2010 10:09:41 PM(UTC)
pe ce adresa ai trimis scrisorile iur4ik?
memoriam Offline
#9 Posted : Saturday, March 27, 2010 6:28:53 PM(UTC)
Rank: Membru
Deci o mica precizare! si eu am depus dosarul la Consulatul Romaniei de la Chisinau. Am inceput a scrie scrisori la DC acum vreo 3 saptamani, chestia este ca le trimit cate una in fiecare zi, poate se satura de mine si imi dau raspuns! Dosarul este datat la 04 noiembrie 2009, iar cei de la consulat m-au informat (tot in urma unor scrisori prin e-mail trimise la ambrom5@starnet.md si ambrom10@starnet.md) ca dosarul a fost transmis la DC pe 9 noiembrie, adica peste 5 zile. Deci pana la urma nu e vorba de o luna pentru a le transmite, ci 1-2 saptamani.
1 user thanked memoriam for this useful post.
Ganster Offline
#10 Posted : Saturday, March 27, 2010 7:27:20 PM(UTC)

memoriam wrote:
Deci o mica precizare! si eu am depus dosarul la Consulatul Romaniei de la Chisinau. Am inceput a scrie scrisori la DC acum vreo 3 saptamani, chestia este ca le trimit cate una in fiecare zi, poate se satura de mine si imi dau raspuns! Dosarul este datat la 04 noiembrie 2009, iar cei de la consulat m-au informat (tot in urma unor scrisori prin e-mail trimise la ambrom5@starnet.md si ambrom10@starnet.md) ca dosarul a fost transmis la DC pe 9 noiembrie, adica peste 5 zile. Deci pana la urma nu e vorba de o luna pentru a le transmite, ci 1-2 saptamani.

ti-au scris numarul dosarului ?
memoriam Offline
#11 Posted : Wednesday, April 14, 2010 9:53:50 PM(UTC)
Ganster wrote:
memoriam wrote:

ti-au scris numarul dosarului ?

da, mi-au dat cu ce numar a fost transmis dosarul la DC sub forma Numele prenumele 11111/01.01.2010 pozitia 111 (este un numar arbitrar)
Rachelmda Offline
#12 Posted : Saturday, April 17, 2010 6:50:42 AM(UTC)

La mine povestea nu e prea lunga. Prin august 2007 am scris cerere la posta la Chisinau, precum au facut si alti mii de oameni. Am primit cartonasul rosu, si de atunci nimic. Prin aprilie 2008 am scris un e-mail la cetatenie@just.ro. Prin iulie 2008 am primit raspuns, in care mi s-a dat lista completa de acte pe care trebuie sa le pregatesc si sa le depun indata ce primesc invitatia de la consulat. Pe atunci nu se putea de depus la Bucuresti fara permis de sedere, iar la Chisinau lucrurile stateau nu prea bine. Acum ca s-au schimbat lucrurile, nu am mai stat sa astept invitatia de la consulat (care nici pana cum nu a venit), am strans pachetul de documete si am plecat la Galati. Am depus fara nici o problema. Erau cam 7 persoane in fata mea. Nici un fel de lista. Dosarele le primeau doua peroane. Am completat cererea acolo pe loc si mi s-a dat si numarul la dosar. Acuma trebuie doar sa astept si sa ma rog sa nu dureze prea mult.
Cezar Offline
#13 Posted : Saturday, April 17, 2010 4:04:42 PM(UTC)

Rachelmda wrote:
La mine povestea nu e prea lunga. Prin august 2007 am scris cerere la posta la Chisinau, precum au facut si alti mii de oameni. Am primit cartonasul rosu, si de atunci nimic. Prin aprilie 2008 am scris un e-mail la cetatenie@just.ro. Prin iulie 2008 am primit raspuns, in care mi s-a dat lista completa de acte pe care trebuie sa le pregatesc si sa le depun indata ce primesc invitatia de la consulat. Pe atunci nu se putea de depus la Bucuresti fara permis de sedere, iar la Chisinau lucrurile stateau nu prea bine. Acum ca s-au schimbat lucrurile, nu am mai stat sa astept invitatia de la consulat (care nici pana cum nu a venit), am strans pachetul de documete si am plecat la Galati. Am depus fara nici o problema. Erau cam 7 persoane in fata mea. Nici un fel de lista. Dosarele le primeau doua peroane. Am completat cererea acolo pe loc si mi s-a dat si numarul la dosar. Acuma trebuie doar sa astept si sa ma rog sa nu dureze prea mult.

Orienteaza-te la 9 luni sau 1 an. Asa i s-a spus unui baiat care recent a depus la Bucuresti dosarul.
Succes ;)
Sergio39 Offline
#14 Posted : Thursday, May 06, 2010 2:07:50 PM(UTC)
iur4ic wrote:

Code:

Directia Cetatenie

Salutare la toti.

Pentru mine e altceva straniu in acest text:

..va fi solutionat in termenul legal de 5 luni de la data rezolutiei Presedintelui Comisiei pentru Cetatenie.

Oare termenul legal nu presupune 5 luni din momentul depunerii dosarului ????
Asa stiam ca de la depunerea dosarului pana la primirea avizului termenul legal este maxim 5 luni.
Oare incurc eu ceva?
cgv Offline
#15 Posted : Thursday, May 06, 2010 2:35:05 PM(UTC)

Medals:
Location: Timisoara | Depus:11/05/2009 Bucuresti | Aviz pozitiv 23/09/2009 | Juramant 15/04/2010
Sergio39 wrote:

Salutare la toti.

Pentru mine e altceva straniu in acest text:

..va fi solutionat in termenul legal de 5 luni de la data rezolutiei Presedintelui Comisiei pentru Cetatenie.

Oare termenul legal nu presupune 5 luni din momentul depunerii dosarului ????
Asa stiam ca de la depunerea dosarului pana la primirea avizului termenul legal este maxim 5 luni.
Oare incurc eu ceva?

ART. 14^1
Cererea de acordare sau de redobândire a cetăţeniei române, formulată potrivit art.
10^1, este înregistrată la secretariatul tehnic al Comisiei.
Preşedintele Comisiei pentru cetăţenie, prin rezoluţie, dispune:
a) solicitarea de relaţii de la orice autorităţi cu privire la îndeplinirea condiţiilor
prevăzute la art. 8 alin. 1 lit. b) şi e);
b) completarea dosarului, în termen de cel mult două luni de la primirea solicitării
secretariatului tehnic al Comisiei de către petent, în cazul în care se constată lipsa unor
documente necesare soluţionării cererii, sub sancţiunea respingerii cererii ca nesusţinută;
c) fixarea termenului la care Comisia va verifica îndeplinirea condiţiilor necesare
acordării sau redobândirii cetăţeniei române potrivit art. 10^1, termen care nu va depăşi
5 luni de la data înregistrării cererii.

dodge Offline
#16 Posted : Tuesday, June 08, 2010 1:47:40 AM(UTC)

iur4ic wrote:

Iur4ic salut!
la mine situatia e asemanatoare cu a ta bachiar e mai complicata,dar vreau sa te intreb pe ce adresa de e-mail ai trimis tu scrisoarea de urgentare ca eu am trimis deacu vre-o citeva si n-am primit nici un raspuns.
multumesc anticipat!
Users browsing this topic
Vizitator
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You can vote in polls in this forum.