Forumul Cetatenie-Romana.info
Cetatenie-Romana.Info - Logo
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

ATENTIE - CEI CE DEPUN DOSARUL!!!!!
LUCIA79 Offline
#1 Posted : Monday, January 25, 2010 1:34:34 PM(UTC)
Rank: Membru Avansat
DE PE DATA DE 13/01/20010AU INTERVENIT CEVA SCHIMBARI IN UNELE DOCUMENTE PENTRU CEI CE DEPUN DOSARELE DE REDOBINDIRE A CETATENIEI:1-CEREREA PERSONALA LA NOTAR(CEREREA TREBUIE SA FIE AUTENTIFICATA SI NU LEGALIZATA,2-DECLARATIA PERSONALA LA NOTAR(TREBUIE SA FIE AUTENTIFICATA SI NU LEGALIZATA).CU ACESTE SCHIMBARI AM FACUT ASTAZI CUNASTINTA LA NOTAR.
3 users thanked LUCIA79 for this useful post.
Sponsor  

cgv Offline
#2 Posted : Monday, January 25, 2010 1:52:40 PM(UTC)

Medals:
Location: Timisoara | Depus:11/05/2009 Bucuresti | Aviz pozitiv 23/09/2009 | Juramant 15/04/2010
LUCIA79 wrote:
DE PE DATA DE 13/01/20010AU INTERVENIT CEVA SCHIMBARI IN UNELE DOCUMENTE PENTRU CEI CE DEPUN DOSARELE DE REDOBINDIRE A CETATENIEI:1-CEREREA PERSONALA LA NOTAR(CEREREA TREBUIE SA FIE AUTENTIFICATA SI NU LEGALIZATA,2-DECLARATIA PERSONALA LA NOTAR(TREBUIE SA FIE AUTENTIFICATA SI NU LEGALIZATA).CU ACESTE SCHIMBARI AM FACUT ASTAZI CUNASTINTA LA NOTAR.

Nu sunt eu jurist, si sorry daca gresesc, dar asa si era, defapt asa si trebuie, se legalizeaza copiile iar declaratiile se autentifica.
LUCIA79 Offline
#3 Posted : Monday, January 25, 2010 1:58:59 PM(UTC)
SAU SCHIMBAT KIAR SI PRETURILE.COSTAU 50-55 LEI,IAR ACUMA 160 LEI BUCATA.REFERITOR LA COPII ESTI CORECT,DAR LA DECLARATIE SI CERERE O FIND NOTARUL CORECT.
1 user thanked LUCIA79 for this useful post.
Tol Offline
#4 Posted : Monday, January 25, 2010 2:57:09 PM(UTC)
Cererea si declaratia nu se poate face de cineva cu procura?!
Daniela Offline
#5 Posted : Monday, January 25, 2010 3:00:23 PM(UTC)

Location: Chisinau, Depunere Oct.2002/ Urgent. Apr.2008/ Aviz-Aug 2009/ Pub.- Dec.2009 Jur-IAN 2010 Cert nast cu CNP- FEBR 2010 Carte ID- MAR 2010, Pass- MAR 2010
Am vazut si eu anuntul, dar am inteles putin diferit: notarul nu va autentifica doar semnatura ci si contextul declaratiei. Asa am inteles eu.Whistle
LUCIA79 Offline
#6 Posted : Tuesday, January 26, 2010 12:50:02 AM(UTC)
ESTE CORECT.CINE A DPUS DOSARUL IN ULTEMELE ZILE POATE CONFIRMA ACEST LUCRU,CEI CE VOR DEPUNE-DEASEMENEA POT CONFIRMA(SA NU FIE O KELTUIALA DUBLA) A UNORA DINTRE NOI!!!!!!!!
yo Offline
#7 Posted : Tuesday, January 26, 2010 1:04:26 PM(UTC)
LUCIA79 wrote:
ESTE CORECT.CINE A DPUS DOSARUL IN ULTEMELE ZILE POATE CONFIRMA ACEST LUCRU,CEI CE VOR DEPUNE-DEASEMENEA POT CONFIRMA(SA NU FIE O KELTUIALA DUBLA) A UNORA DINTRE NOI!!!!!!!!

Asa este, noi am facut aceste acte pe data de 12, si deja erau ceva modificari, dar nu la pret, iar acuma am aflat, adica chiar am discutat cu un notar, ca cica toata harababura asta vine de la consulat, ei au dat o notificare cica, la toti notarii din moldova ca anume asa tre sa coste declaratiiile si anume acest text tre sa aiba, si mai ales ca totul vine in colaborare si cu ministerul nostru, unde taxa de stat tre sa fie de 10 lei. Eu consider ca e o mare prostie si amestec in treburile interne ale notarilor, plus la toate cheltuala in plus pentru cetatenii romani care nu au dorit sa piarda cetatenia romana.
Ne taxeaza acuma tot pentru faptul ca romania ne-a cedat rusiei, interesant, cu ce suntem noi de vina?
Deea Offline
#8 Posted : Tuesday, February 02, 2010 9:07:12 PM(UTC)
Rank: Membru
Salut la toti! eu am facut cererea si declaratia la notar in decembrie 2008, in baza unui buletin de identitate , acum imi perfectez altul.Dar abia acum urmeaza sa depun actele. As vrea sa intreb daca stie cineva, va trebui sa fac alta cerere si declaratie la notar in baza buletinului nou, sau ar putea sa mearga si acele facute in baza celui vechi? In declaratie si cerere e specificata seria si codul personal, in concluzie, codul personal este acelasi doar ca seria la buletin va fi alta. Multumesc anticipat!
dentist Offline
#9 Posted : Thursday, February 04, 2010 12:24:08 PM(UTC)

Location: România, Chişinău. Depunere: 12.2008/Chişinău | Aviz pozitiv: ? | Juramant: ?
Cred că o să scapi dacă-ţi iai cu tine şi copia buletinului vechi.
Dacă nu o ai, pleci la secţia de paşapoarte şi îi rogi să-ţi dea buletinul vechi(el va fi perforat) să-ţi faci o copie. Ei ar trebui să păstreze ceva timp şi buletinul vechi al tău.
1 user thanked dentist for this useful post.
yo Offline
#10 Posted : Thursday, February 04, 2010 2:15:59 PM(UTC)
Deea wrote:
Salut la toti! eu am facut cererea si declaratia la notar in decembrie 2008, in baza unui buletin de identitate , acum imi perfectez altul.Dar abia acum urmeaza sa depun actele. As vrea sa intreb daca stie cineva, va trebui sa fac alta cerere si declaratie la notar in baza buletinului nou, sau ar putea sa mearga si acele facute in baza celui vechi? In declaratie si cerere e specificata seria si codul personal, in concluzie, codul personal este acelasi doar ca seria la buletin va fi alta. Multumesc anticipat!

In legatura cu faptul ca s-a modificat modelul declaratiei, iti sugerezi, pentru orice eventualitate, sa faci declaratiile din nou.
1 user thanked yo for this useful post.
Deea Offline
#11 Posted : Sunday, February 07, 2010 3:30:30 PM(UTC)
Multumesc mult, voi incerca sa depun astfel cum spune dentist, daca nu va merge, voi face altele. Va voi spune cind voi aplica,daca va merge astfel.
LUCIA79 Offline
#12 Posted : Sunday, February 07, 2010 3:39:07 PM(UTC)
Deea wrote:
Multumesc mult, voi incerca sa depun astfel cum spune dentist, daca nu va merge, voi face altele. Va voi spune cind voi aplica,daca va merge astfel.

EU AM DEPUS IN IANUARIE 2010 DOSARUL LA CHISINAU.IN PRIMUL RIND LA TINE DECLARATIA SHI CEREREA SUNT DE MODEL VECHI SHI DATELE IN EA SUNT DIN BULETINUL VECHI.ASHADAR PAREREA MEA ESTE CA AI NEVOIE SA LE FACI DE TIPUL NOU CU DATELE NOI DIN BULETIN CA SA FII SIGURA CA TOTUL ESTE PERFECT.VEZI AICI: http://cetatenie-romana....EI-CE-DEPUN-DOSARUL.aspx
2 users thanked LUCIA79 for this useful post.
valeriu Offline
#13 Posted : Sunday, February 07, 2010 8:09:27 PM(UTC)

Cine stie ce sa schimbat cu vizita lui basescu in legatura cu depunerea dosarului la rom. e nevoe de viza,invitatie sau permis de sedere. nu am avut ocazia sa vizionez...Brick wall
sa schimbat ceva spre bine sau ... pentru cei simpli
LUCIA79 Offline
#14 Posted : Sunday, February 07, 2010 9:00:58 PM(UTC)
valeriu wrote:
Cine stie ce sa schimbat cu vizita lui basescu in legatura cu depunerea dosarului la rom. e nevoe de viza,invitatie sau permis de sedere. nu am avut ocazia sa vizionez...Brick wall
sa schimbat ceva spre bine sau ... pentru cei simpli

uite optiunea SEARCH
dodge Offline
#15 Posted : Sunday, February 14, 2010 7:12:44 PM(UTC)

LUCIA79 wrote:

Da la ce notar ai fost,eu cred ca fiecare notar trebuie sa stie despre aceste schimbari,nu?
LUCIA79 Offline
#16 Posted : Sunday, February 14, 2010 7:27:28 PM(UTC)
dodge wrote:
LUCIA79 wrote:

Da la ce notar ai fost,eu cred ca fiecare notar trebuie sa stie despre aceste schimbari,nu?

TOTI NOTARII TREBUIE SA SHTIE DE ACESTE MODIFICARI.
dodge Offline
#17 Posted : Sunday, February 14, 2010 7:49:55 PM(UTC)

dapai pin acum nu tot asa se pregateau actele?
dodge Offline
#18 Posted : Sunday, February 14, 2010 7:53:31 PM(UTC)

LUCIA79 wrote:

Dapai pin acum nu tot asa se faceau actele?eu stiu ca certificatele se legalizeaza iar declaratiile nu stiu cred ca si ele la fel,nu?
LUCIA79 Offline
#19 Posted : Sunday, February 14, 2010 9:42:20 PM(UTC)
dodge wrote:
LUCIA79 wrote:

Dapai pin acum nu tot asa se faceau actele?eu stiu ca certificatele se legalizeaza iar declaratiile nu stiu cred ca si ele la fel,nu?

DECLARATIILE SHI CEREREA TREBUIE AUTENTIFICATE!!!!
dodge Offline
#20 Posted : Tuesday, February 16, 2010 12:36:17 AM(UTC)

LUCIA79 wrote:
dodge wrote:
LUCIA79 wrote:

Aha bine,merci Lucia79!forumul asta asai de buuuun?Whistle Whistle Dancing Dancing
LUCIA79 Offline
#21 Posted : Tuesday, February 16, 2010 2:01:04 AM(UTC)
dodge wrote:
LUCIA79 wrote:
dodge wrote:
LUCIA79 wrote:

Aha bine,merci Lucia79!forumul asta asai de buuuun?Whistle Whistle Dancing Dancing

NU UITA DE BUTONUL THANK
Deea Offline
#22 Posted : Friday, February 26, 2010 11:39:58 PM(UTC)
Salut! stie cineva, cererea si declaratia trebuiesc facute neaparat la un notar PUBLIC sau nu? Undeva aici pe forum unde e numerotata lista actelor necesare pt depunere e scris ca e nevoie de cererea si declaratia facuta la notar public. Eu le-am facut cu 2 zile in urma la un notar PRIVAT , si e scris ca sunt autentificate-nu legalizate,dar m-a costat una 50 lei , deci ambele 100lei, ceea ce m-a mirat ca am auzit ca una acum costa 160 lei. Va rog mult sa-mi spuna cineva cine stie, multumesc anticipat. Lucia, tu la ce fel de notar le-ai facut?
disperado Offline
#23 Posted : Tuesday, March 02, 2010 2:37:16 PM(UTC)
Rank: Incepator
Deea wrote:
Salut! stie cineva, cererea si declaratia trebuiesc facute neaparat la un notar PUBLIC sau nu? Undeva aici pe forum unde e numerotata lista actelor necesare pt depunere e scris ca e nevoie de cererea si declaratia facuta la notar public. Eu le-am facut cu 2 zile in urma la un notar PRIVAT , si e scris ca sunt autentificate-nu legalizate,dar m-a costat una 50 lei , deci ambele 100lei, ceea ce m-a mirat ca am auzit ca una acum costa 160 lei. Va rog mult sa-mi spuna cineva cine stie, multumesc anticipat. Lucia, tu la ce fel de notar le-ai facut?

Buna
Aceasi intrebare o am si eu, actele trebuie autentificate si legalizate la un notar public sau se poate si la unul privat?
....... Offline
#24 Posted : Tuesday, March 02, 2010 2:44:01 PM(UTC)
disperado wrote:
Deea wrote:

Buna
Aceasi intrebare o am si eu, actele trebuie autentificate si legalizate la un notar public sau se poate si la unul privat?

La orice notar se fac legalizarile.
dodge Offline
#25 Posted : Tuesday, March 02, 2010 9:33:06 PM(UTC)

s-au vehiculat niste zvonuri precum ca trebuie de prezentat si extrasele de la certificatele de nastere a persoanelor,de ce am scris pt ca atunci a depus dosarul si o matusa de-a mea care m-a sunat si mi-a spus ca aceste acte trebuiesc scoase neaparat,deaceia si am scris pe forum,acel extras trebuie in acel caz cind sunt greseli in actele de nastere sau deces sau nu se cunoaste bine continutul lor!Ma scuzati!Va multumesc!!!
yarkii Offline
#26 Posted : Tuesday, March 02, 2010 9:42:54 PM(UTC)
dodge wrote:
ATeNTIE!!!
Vreau sa va comunic ceva informatie pentru cei ce depun dosarul acum in 2010!!!
Pentru parintii sau buneii decedati(ce au fost nascuti pina la 1940) trebuie sa mai prezentati si copiile extraselor de casatorie si deces,ele trebuiesc si ele legalizate la notar ca si celelalte copii din dosar!!!

Adica daca eu am certificatul de deces a bunelului meu (nascut 1928) si fac o copie legalizata, trebuie sa mai prezint si un extras de pe certificatul de deces a buneluilui si copia lui legalizata?
dodge Offline
#27 Posted : Wednesday, March 03, 2010 12:34:23 AM(UTC)

yarkii wrote:
dodge wrote:
ATeNTIE!!!
Pentru parintii sau buneii decedati(ce au fost nascuti pina la 1940) trebuie sa mai prezentati si copiile extraselor de casatorie si deces,ele trebuiesc si ele legalizate la notar ca si celelalte copii din dosar!!!

Adica daca eu am certificatul de deces a bunelului meu (nascut 1928) si fac o copie legalizata, trebuie sa mai prezint si un extras de pe certificatul de deces a buneluilui si copia lui legalizata?

yarkii salut!
tu trebuie sa te interesezi de asta la primaria acolo unde s-a eliberat acest certificat sau de la raion,dar si extrasul la certificatul de casatorie iti trebuie,eu o sa vin cu amanunte saptamina viitoare,acuma sotia mea pregateste actele ca sa le depuna la consulat si de asta stiu si am scris acest anunt ca sa stie toti despre aceasta!!!zambet
anita2007 Offline
#28 Posted : Friday, March 05, 2010 1:39:19 PM(UTC)
LUCIA79 wrote:

am depus dosarul pe 03/03/2010. si a fost ca deobicei. i-am zis notaritei ca vreau o declaratie pe propria raspundere si a mers. e adevarat ca le-am facut in romania.
troskposk Offline
#29 Posted : Friday, March 12, 2010 12:17:53 PM(UTC)
Salut. Ieri am fost la Notar sa autentific cele 3 Declaratii. Cind am ajuns acasa am observat ca pe 2 din ele este scris ca titlu CERERE iar pe una DECLARATIE. Intrebare: are vreo importanta ?
Ganster Offline
#30 Posted : Saturday, March 13, 2010 12:47:29 AM(UTC)

apropo, citind ordonanta din februarie 2010 am gasit asa pasaj

Cererile de redobândire sau de acordare a cetăţeniei române întemeiate pe dispoziţiile
art. 10 alin. 1 şi art. 10^1 pot fi depuse şi la misiunile diplomatice sau la oficiile consulare
ale României. În cazul în care cererile au fost depuse la misiunile diplomatice sau la
oficiile consulare ale României, acestea vor fi trimise de îndată Comisiei pentru cetăţenie
din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie."

Oare se respecta acuma asa ceva ?
Este interesant
dodge Offline
#31 Posted : Tuesday, March 16, 2010 12:19:49 AM(UTC)

anita2007 wrote:
LUCIA79 wrote:

am depus dosarul pe 03/03/2010. si a fost ca deobicei. i-am zis notaritei ca vreau o declaratie pe propria raspundere si a mers. e adevarat ca le-am facut in romania.

Anita salut!Spune-mi te rog cind ai depus dosarul ti-a cerut acea dovada care confirma ca satul respectiv a fost sub jurisdictia romaniei pina la 1940?merci anticipat!!!Eh?
iur4ic Offline
#32 Posted : Tuesday, March 16, 2010 12:31:52 AM(UTC)

Location: RM or. BALTI /CERERE scrisa in 2004 /INVITATIE februare 2009 /RIDICAREA INVITATIEI iulie 2009 la VLAICU PIRCALAB /DOSAR DEPUS septembrie 2009 /Termen Comisie 22.06.2010 an./....................
Demult nu se mai cere aceasta confirmare!
1 user thanked iur4ic for this useful post.
dodge Offline
#33 Posted : Wednesday, March 24, 2010 1:11:43 AM(UTC)

troskposk wrote:
Salut. Ieri am fost la Notar sa autentific cele 3 Declaratii. Cind am ajuns acasa am observat ca pe 2 din ele este scris ca titlu CERERE iar pe una DECLARATIE. Intrebare: are vreo importanta ?

bineinteles ca are,dar pentru ce iti faci cite 2 exemplare?ori ca amintire?Not talking
....... Offline
#34 Posted : Wednesday, March 24, 2010 1:25:38 AM(UTC)
dodge wrote:
troskposk wrote:

bineinteles ca are,dar pentru ce iti faci cite 2 exemplare?ori ca amintire?Not talking

Pentru ca asa se face prin lege, cate un exemplar pentru ambele parti.
dodge Offline
#35 Posted : Wednesday, March 24, 2010 10:03:19 PM(UTC)

salut!
cine poate sa-mi spuna in lipsa persoanei se poate de depus dosarul cu acte pentru redobandirea cetateniei romane,sau prin mandatar?va multumesc anticipat!!!
dodge Offline
#36 Posted : Wednesday, March 24, 2010 10:12:40 PM(UTC)

tantan wrote:
dodge wrote:
troskposk wrote:

eu stiu ,da lui troskpok i-a dat notarul ambele cereri pe cind trebuia una,se vede ca a incurcat,......ei se mai intimpla!!!
vladyus Offline
#37 Posted : Wednesday, March 24, 2010 10:26:07 PM(UTC)
Dragi colegi, corectati-ma daca am inteles gresit: am la mana 3 declaratii de model vechi facute in Iulie 2009 la un notar public (de stat). Pot sa depun dosarul cu aceste declaratii sau trebuie sa fac altele noi?
....... Offline
#38 Posted : Wednesday, March 24, 2010 11:00:48 PM(UTC)
dodge wrote:
tantan wrote:
dodge wrote:
troskposk wrote:

eu stiu ,da lui troskpok i-a dat notarul ambele cereri pe cind trebuia una,se vede ca a incurcat,......ei se mai intimpla!!!

eu din cate stiu asa si trebuie sa fie, sa le dea pe ambele, una sa o prezinte autoritatii careia se adreseaza (DC) si una sa ramana la declarand.
dodge Offline
#39 Posted : Thursday, March 25, 2010 12:28:46 PM(UTC)

yarkii wrote:
dodge wrote:
ATeNTIE!!!

Iarkii salut!nu trebuie nici un extras,citeste ce am scris mai sus!Iti urez bafta!!!
memoriam Offline
#40 Posted : Saturday, March 27, 2010 6:15:41 PM(UTC)
[quote=dodge]salut!
pe mine ma intereseaza acelasi lucru, insa nu pot gasi raspuns nicaieri pe aici!
7up82 Offline
#41 Posted : Monday, March 29, 2010 12:17:36 AM(UTC)

Poate sami spuna cineva pentru dosar se cere certificatul de casatoria a buneilor sau exstrasul de pe certificat?
Buneii mei, Dumnezeu sai ierte, sint decedati. Eu acasa deja am certificatul lor de casatorie (cu coperta groasa) in romina, la ce mai trebuie extrasul. Care este diferenta lor pentru redobindirea cetateniei?
dorin1984 Offline
#42 Posted : Monday, March 29, 2010 12:40:16 AM(UTC)

Location: Moldova | Depunere dosar: 06.07.2009 Bucuresti | Aviz pozitiv: 23.11.2009 | Depunere Juramint: 08.07.2010
7up82 wrote:
Poate sami spuna cineva pentru dosar se cere certificatul de casatoria a buneilor sau exstrasul de pe certificat?
Buneii mei, Dumnezeu sai ierte, sint decedati. Eu acasa deja am certificatul lor de casatorie (cu coperta groasa) in romina, la ce mai trebuie extrasul. Care este diferenta lor pentru redobindirea cetateniei?

eu cind am depus dosarul am depus aceste acte de casatorie despre care vorbesti tu cu coperta groasa si era scris in ele in Romana si a mers asa.
Cei drept la mine bunelul e inca in viata, poate de aceea nu am avut nevoie de extrasul acestor acte, din cite am inteles eu daca persoana e decedata atunci nu poti sa scoti dublicatele la certificatele de nastere, casatorie ci doar extrasul din aceste certificate.
Di555 Offline
#43 Posted : Thursday, April 01, 2010 4:08:26 PM(UTC)
spuneti mi va rog daca tata e din din transnistria si eu vreu sa depun actele in baza lui pot sa fac acest lukru , mi se pare nu intra in componenta regatului roman atuncea ?
Di555 Offline
#44 Posted : Thursday, April 01, 2010 4:11:06 PM(UTC)
pot sa depun actele daca tata e din 1939 si e din transnistria?
dolce-vitta Offline
#45 Posted : Thursday, April 01, 2010 4:54:57 PM(UTC)

Location: Chisinau , cererea catre Consulat in 2003, invitatia 2008 decembrie dosarul depus ianuarie 2009, urgentari si petitii..sute..aviz pozitiv 9 martie 2010 dupa spusele Dir.cet..Ordinul..cred ca la vara...
dorin1984 wrote:
7up82 wrote:

eu cind am depus dosarul am depus aceste acte de casatorie despre care vorbesti tu cu coperta groasa si era scris in ele in Romana si a mers asa.
Cei drept la mine bunelul e inca in viata, poate de aceea nu am avut nevoie de extrasul acestor acte, din cite am inteles eu daca persoana e decedata atunci nu poti sa scoti dublicatele la certificatele de nastere, casatorie ci doar extrasul din aceste certificate.

principalul ca e in romana dar nu cred ca conteaza daca e extras sau original
jovanius Offline
#46 Posted : Wednesday, July 14, 2010 9:19:43 AM(UTC)

Atentie!!!
S-a scumpit taxa pentru cei care depun dosarul la consulatul de la Chisinau, de la 30 la 60 de euro. Astazi a fost sotia mea sa depuna dosarul si i sa spus ca s-a scumpit. Nu de alta dar sa nu faceti un drum degeaba
Succese
Users browsing this topic
Vizitator
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You can vote in polls in this forum.