Forumul Cetatenie-Romana.info
Cetatenie-Romana.Info - Logo
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

3 Pages<123>
Pasaportul romanesc - Consulatul roman de la Chisinau
mikelo Offline
#101 Posted : Tuesday, February 02, 2010 8:21:48 PM(UTC)
Rank: Membru Avansat

Location: Depunere 2010,mita/spaga 2010,publicare 2010,pasaport 2010, in Italia la constructii 2010
trebuie sa trec pe la consulat sa ma asigur de termenul de eliberare, daca kiar e 90 zile, fug la Bucuresti
nuser Offline
#102 Posted : Tuesday, February 02, 2010 10:27:19 PM(UTC)
Daniela wrote:
mikelo wrote:
ce tampenie, au marit pretul pasaportului, dar il obtii in 90 zile lucratoare....adica in vrio 4 luni calendaristice

Da oare si la Bucuresti s-au marit taxele? Think

90 zile calendaristice...nu-mi convine deloc. In aprilie treb sa plec. Si acum stau si ma gindesc cum sa fac.Anxious

- paşapoarte simple electronice=234,00 lei* (costul paşaportului) + 32,00 lei* (taxă consulară);
- paşapoarte simple temporare = 64,20 lei* (costul paşaportului) + 32,00 lei* (taxă consulară).
nuser Offline
#103 Posted : Tuesday, February 02, 2010 10:43:16 PM(UTC)
Daniela wrote:

Am ridicat azi certif. de nastere de la Chisinau, fara CNP bineinteles. Dna mi-a zis ca daca voi depune pt pasaport tot in Ch, atunci CNP va fi atribuit automat, iar pasap. se va face in 45 zile lucr, mai exact 3 LUNI. Not talking Insa la pass voi putea depune abia peste 1 luna.

Daca vreau sa merg la BUcuresti atunci s-o fac abia in aprilie!!!!!!! cineva a mai scris d/e asta. Credeti ca este adevarat? Mie mi se pare exagerat termenul, mai ales ca prietenul meu cind si-a facut pass in oct, nu a asteptat 3 luni, ci imediat peste 1 luna a plecat la Buc, St.Civila si CNP-ul i l-au inscris automat.

Deci cum stau lucrurile in realitate? Think

Eu cand am depus juramantul (12.01.10) ne-au spus sa asteptam cel putin 3 saptamani inainte de a depune cerere pentru pasaport (indiferent unde) (Fiodor tu cum tii minte?). Deci pentru a clarifica situatia, vreau sa fac si eu un apel la toti cei care recent au auzit referitor la asta (direct de la oficalii de la consulat cu preferinta) voua ce v-au spus?

Sau poate a fost deja cineva sau cunoaste pe cineva (cu domiciuliul R. Moldova, certificat fara CNP) care si-a facut sau a depus pentru pasaport la Bucuresti recent (anul acesta) care e situatia? (cat a-ti asteptat de la juramant, e nevoie de copii de acte sau se fac pe loc (cum postase cineva), CNP se acorda odata cu pasaportul pentru cei nascuti inainte de 1980, si la Sare Civila >1980)?
Va RUGAM RASPUNDETI!

Cei care contempleaza plecarea la Bucuresti pentru a-si face pasaport (Daniela, Fiodor, mikelo, cezar_g si altii mai sfiosi care doar citesc si nu posteaza) apel catre voi:
Eu am incercat azi sa sun la Directia Pasapoarte dar n-am reusit sa razbat. Da-ti sa incercam toti maine 03.02.10 sa sunam la Directia Pasapoarte sa aflam raspuns la toate intrebarile de mai sus si apoi cei norocosi care vor razbate sa-si impartaseasca conversatia pe forum. Mai jos vedeti contactele D.P. luate de pe situl lor. (www.pasapoarte.mira.gov.ro) Daca aflati alte numar de tel. postati-le va rog.

Contacte: DIRECŢIA GENERALĂ DE PAŞAPOARTE
BUCUREŞTI, STR. NICOLAE IORGA, NR.29, SECTOR 1
TEL: 021-2125683 FAX: 021-3121500
TEL: 021-2129626
TEL: 021-2125674 - Relaţii cu publicul - L, Mi, J, V: 8,30-16,30; Ma: 8,30-18,30
PAGINA WEB: www.pasapoarte.mira.gov.ro
Email: dgp.relatiipublice@mai.gov.ro
vladut Offline
#104 Posted : Wednesday, February 03, 2010 12:51:02 AM(UTC)
m-am uitat azi pe site directii de pasapoarte si aici arata taxele,dar nust daca sunt valabile si acuma,joi imi v-a confirma o persoana care pleaca la bucuresti daca sunt valabile taxele de mai jos

SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR PENTRU ELIBERAREA ŞI EVIDENŢA PAŞAPOARTELOR SIMPLE BUCURESTI eliberează exclusiv:

- paşapoarte simple electronice=234,00 lei* (costul paşaportului) + 32,00 lei* (taxă consulară);

- paşapoarte simple temporare = 64,20 lei* (costul paşaportului) + 32,00 lei* (taxă consulară).

Paşaportul simplu electronic se eliberează în termen de 10 de zile lucrătoare. Valabilitatea paşaportului electronic este de 5 ani, iar pentru minorii cu vârsta sub 6 ani, valabilitatea acestuia este de 3 ani.
mikelo Offline
#105 Posted : Wednesday, February 03, 2010 1:19:54 AM(UTC)

Location: Depunere 2010,mita/spaga 2010,publicare 2010,pasaport 2010, in Italia la constructii 2010
stie cineva de ce acte e nevoie p-ru pasaportul biometric ? (la chisinau si la bucuresti)
Fiodor Offline
#106 Posted : Wednesday, February 03, 2010 2:20:52 AM(UTC)

Location: Chisinau, dosar 2005, aviz pozitiv iulie 2009, juramant ian. 2010certificat de nastere13ianuarie2010 ,CNP 12febr, Pasaport Biometric 26febr 2010. Asta a fost povestea mea!!!
nuser wrote:
Daniela wrote:

Am ridicat azi certif. de nastere de la Chisinau, fara CNP bineinteles. Dna mi-a zis ca daca voi depune pt pasaport tot in Ch, atunci CNP va fi atribuit automat, iar pasap. se va face in 45 zile lucr, mai exact 3 LUNI. Not talking Insa la pass voi putea depune abia peste 1 luna.

Daca vreau sa merg la BUcuresti atunci s-o fac abia in aprilie!!!!!!! cineva a mai scris d/e asta. Credeti ca este adevarat? Mie mi se pare exagerat termenul, mai ales ca prietenul meu cind si-a facut pass in oct, nu a asteptat 3 luni, ci imediat peste 1 luna a plecat la Buc, St.Civila si CNP-ul i l-au inscris automat.

Deci cum stau lucrurile in realitate? Think

Eu cand am depus juramantul (12.01.10) ne-au spus sa asteptam cel putin 3 saptamani inainte de a depune cerere pentru pasaport (indiferent unde) (Fiodor tu cum tii minte?). Deci pentru a clarifica situatia, vreau sa fac si eu un apel la toti cei care recent au auzit referitor la asta (direct de la oficalii de la consulat cu preferinta) voua ce v-au spus?

Sau poate a fost deja cineva sau cunoaste pe cineva (cu domiciuliul R. Moldova, certificat fara CNP) care si-a facut sau a depus pentru pasaport la Bucuresti recent (anul acesta) care e situatia? (cat a-ti asteptat de la juramant, e nevoie de copii de acte sau se fac pe loc (cum postase cineva), CNP se acorda odata cu pasaportul pentru cei nascuti inainte de 1980, si la Sare Civila >1980)?
Va RUGAM RASPUNDETI!

Cei care contempleaza plecarea la Bucuresti pentru a-si face pasaport (Daniela, Fiodor, mikelo, cezar_g si altii mai sfiosi care doar citesc si nu posteaza) apel catre voi:
Eu am incercat azi sa sun la Directia Pasapoarte dar n-am reusit sa razbat. Da-ti sa incercam toti maine 03.02.10 sa sunam la Directia Pasapoarte sa aflam raspuns la toate intrebarile de mai sus si apoi cei norocosi care vor razbate sa-si impartaseasca conversatia pe forum. Mai jos vedeti contactele D.P. luate de pe situl lor. (www.pasapoarte.mira.gov.ro) Daca aflati alte numar de tel. postati-le va rog.

Contacte: DIRECŢIA GENERALĂ DE PAŞAPOARTE
BUCUREŞTI, STR. NICOLAE IORGA, NR.29, SECTOR 1
TEL: 021-2125683 FAX: 021-3121500
TEL: 021-2129626
TEL: 021-2125674 - Relaţii cu publicul - L, Mi, J, V: 8,30-16,30; Ma: 8,30-18,30
PAGINA WEB: www.pasapoarte.mira.gov.ro
Email: dgp.relatiipublice@mai.gov.ro

nuser, la juramant ni s-a spus ca dupa 3saptamani putem aplica pt pasaport, ceea ce nu se adevereste in practica.
cand am ridicat certificatul de nastere am intrebat doamnele de acolo si mi-au spus dupa 4saptamani sa aplic pt pasaport. cu plecarea la Bucuresti stau inca la dubii....
Daniela, doamnele de acolo sunt sigur ca nu sunt la curent cu noile modificari... o lege modificata la ei ajunge dupa o luna...
Danyela19 Offline
#107 Posted : Wednesday, February 03, 2010 5:07:23 AM(UTC)
Rank: Membru

Location: Chisinau/Depunere 5 Sept 2003,Urgentare 27Noiembrie 2008,Monitor Oficial I-28Noiembrie 2009 ,Juramintul -22Ian 2010...Certificat de nastere roman->22 Martie 2010,Pasaport roman->22 Aprilie 2010
Fiodor wrote:
nuser wrote:
mikelo wrote:
e oficial ca pasaportul facut in Chisinau cu 96 euro pe 5 ani sau nu ? e de tip biometric sau vechi ?

De pe situl Ambasadei Romaniei citat:
"Incepând cu data de 1 februarie 2010, Secţia consulară a Ambasadei României la Chisinău preia cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice sau simple temporare pentru cetăţenii români cu domiciliul in România sau in străinătate, prin intermediul sistemului informatic integrat de management al paşapoartelor electronice.

Ambasada României la Chisinău isi exprimă regretul pentru eventualul disconfort cauzat solicitanţilor de paşapoarte de trecerea la noua procedură de procesare a cererilor de eliberare a paşapoartelor românesti, asigurandu-vă, de asemenea, că vom încerca să realizăm această tranziţie cât mai facil posibil."
Detalii pe http://chisinau.mae.ro/i...hp?lang=ro&id=85252 si http://chisinau.mae.ro/i...php?lang=ro&id=85256

Valabilitatea paşaportului simplu temporar este de 1 an.
Taxa pentru eliberarea unui pasaport simplu temporar este de 70 EURO.
Termenul de eliberare este de până la 24 de ore.

Valabilitatea paşaportului electronic este de 5 ani, iar pentru minorii cu vârsta sub 6 ani, valabilitatea acestuia este de 3 ani.
Taxa pentru eliberarea unui pasaport simplu electronic este de 96 EURO.
Termenul de eliberare este de până la 90 de zile lucrătoare

Eram sigura ca astea de tip nou,biometrice,vor fi pt 10 ani,insa la Bucuresti le poti obtine in 14 zile lucratoare acum la noi 90 zile zambet culmea.... la cit lumea a asteptat pentru aparitie in MO ...pt juramint ca apoi 2 luni pt certificat nastere si apoi vreo 4 luni pentru pasaport..... Cei de la Consulat.... fac $ pe seama disperatilor,adik noi,pt ca avem nevoie de acest pasaport pentru a pleka in Europa ... asta e.....

Nu m-as mira in 3 luni sa mareasca preturile ...
mikelo Offline
#108 Posted : Wednesday, February 03, 2010 11:53:53 AM(UTC)

a fost cineva sa aplice p-ru pasaportul biometric la consulatul de la Chisinau ? sa ne spuna detalii....
vladut Offline
#109 Posted : Wednesday, February 03, 2010 1:46:49 PM(UTC)
Danyela19 wrote:
Fiodor wrote:
nuser wrote:
mikelo wrote:
e oficial ca pasaportul facut in Chisinau cu 96 euro pe 5 ani sau nu ? e de tip biometric sau vechi ?

De pe situl Ambasadei Romaniei citat:
"Incepând cu data de 1 februarie 2010, Secţia consulară a Ambasadei României la Chisinău preia cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice sau simple temporare pentru cetăţenii români cu domiciliul in România sau in străinătate, prin intermediul sistemului informatic integrat de management al paşapoartelor electronice.

Ambasada României la Chisinău isi exprimă regretul pentru eventualul disconfort cauzat solicitanţilor de paşapoarte de trecerea la noua procedură de procesare a cererilor de eliberare a paşapoartelor românesti, asigurandu-vă, de asemenea, că vom încerca să realizăm această tranziţie cât mai facil posibil."
Detalii pe http://chisinau.mae.ro/i...hp?lang=ro&id=85252 si http://chisinau.mae.ro/i...php?lang=ro&id=85256

Valabilitatea paşaportului electronic este de 5 ani, iar pentru minorii cu vârsta sub 6 ani, valabilitatea acestuia este de 3 ani.
Taxa pentru eliberarea unui pasaport simplu electronic este de 96 EURO.
Termenul de eliberare este de până la 90 de zile lucrătoare

Eram sigura ca astea de tip nou,biometrice,vor fi pt 10 ani,insa la Bucuresti le poti obtine in 14 zile lucratoare acum la noi 90 zile zambet culmea.... la cit lumea a asteptat pentru aparitie in MO ...pt juramint ca apoi 2 luni pt certificat nastere si apoi vreo 4 luni pentru pasaport..... Cei de la Consulat.... fac $ pe seama disperatilor,adik noi,pt ca avem nevoie de acest pasaport pentru a pleka in Europa ... asta e.....

Nu m-as mira in 3 luni sa mareasca preturile ...

nu se fac pe 10 ani,numai pe 5 ani
nuser Offline
#110 Posted : Wednesday, February 03, 2010 3:15:29 PM(UTC)
OK, numiti-ma paranoid dar ma am observat ca pe certificatul meu de nastere romanesc emis la Consulat Chisinau la rubrica "Judetul/Department/County" e indicat R. Moldova. Asa e si la voi? Asa si trebuie sa fie?
nuser attached the following image(s):
cert.jpg
Ana Suceava Offline
#111 Posted : Wednesday, February 03, 2010 3:21:39 PM(UTC)

Location: SuceavaDepunere-apr2006/Urgentare-26mai2008/Aviz poz-1iun2009/MO-29sept2009/Juramant-20 nov2009,Certificat-8 martie2010
Vezi ca acolo e locul nasterii si e normal sa fie asa,,
nuser Offline
#112 Posted : Wednesday, February 03, 2010 3:29:08 PM(UTC)
Ana Suceava wrote:
Vezi ca acolo e locul nasterii si e normal sa fie asa,,

Da, dar e rubrica judet si nu tara. Desi rubrica "tara" nu e pe cert. Oricum, deci la toti e asa?
Serj080 Offline
#113 Posted : Wednesday, February 03, 2010 3:57:29 PM(UTC)
Location: Expediere cerere programare-2002// Primit programare-13.02.08// Depunere dosar-06.03.08// MO1-04.08.09// Juramint-03.09.09// Certificate ridicare N+C-10.11.09// Depunere Pasaport-24.12.09// Ridicare-10.03.2010
nuser wrote:
OK, numiti-ma paranoid dar ma am observat ca pe certificatul meu de nastere romanesc emis la Consulat Chisinau la rubrica "Judetul/Department/County" e indicat R. Moldova. Asa e si la voi? Asa si trebuie sa fie?

Ia uitete mai bine ca in traducerea engleza scrie "Country" si ca locul nasterii nici decum nu poate fi Mozambic sau Angola daca de sigur nu esti nascut acola sau in alta tara bananiera.
nuser Offline
#114 Posted : Wednesday, February 03, 2010 4:36:00 PM(UTC)
Serj080 wrote:
nuser wrote:

Ia uitete mai bine ca in traducerea engleza scrie "Country" si ca locul nasterii nici decum nu poate fi Mozambic sau Angola daca de sigur nu esti nascut acola sau in alta tara bananiera.

Mai usurel cu maniera in care faci remarcile, serj080, ca ma supar... Si daca te vei uita tu mai bine vei vedea ca e scris 'County', care din engleza se traduce ca 'Judet' (ceea ce desigur e numai logic, spre deosebire de comentariul tau). Sper ca esti tot atat de bun la luat povete, cat si la dat.
Fiodor Offline
#115 Posted : Wednesday, February 03, 2010 6:52:39 PM(UTC)

Location: Chisinau, dosar 2005, aviz pozitiv iulie 2009, juramant ian. 2010certificat de nastere13ianuarie2010 ,CNP 12febr, Pasaport Biometric 26febr 2010. Asta a fost povestea mea!!!
am fost la ambasada astazi 3 februarie 2009 si am gasit la afis urmatoarele anunturi
Fiodor attached the following image(s):
anunt-consulat-roman-pasaport-chisinau.JPG
anunt-februarie-consulat-roman-chisinau.JPG
1 user thanked Fiodor for this useful post.
Ana Suceava Offline
#116 Posted : Wednesday, February 03, 2010 7:03:13 PM(UTC)

Location: SuceavaDepunere-apr2006/Urgentare-26mai2008/Aviz poz-1iun2009/MO-29sept2009/Juramant-20 nov2009,Certificat-8 martie2010
nuser wrote:
Serj080 wrote:
nuser wrote:

Mai usurel cu maniera in care faci remarcile, serj080, ca ma supar... Si daca te vei uita tu mai bine vei vedea ca e scris 'County', care din engleza se traduce ca 'Judet' (ceea ce desigur e numai logic, spre deosebire de comentariul tau). Sper ca esti tot atat de bun la luat povete, cat si la dat.

Lasa, nuser, ca asa e el suparat pe viata..si neatent..
mikelo Offline
#117 Posted : Wednesday, February 03, 2010 7:10:46 PM(UTC)

deci se adevereste termenul de eliberare de 90 zile lucratoare ?
nuser Offline
#118 Posted : Wednesday, February 03, 2010 7:42:58 PM(UTC)
Fiodor wrote:
am fost la ambasada astazi 3 februarie 2009 si am gasit la afis urmatoarele anunturi

Multumim Fiodor.
mikelo Offline
#119 Posted : Wednesday, February 03, 2010 7:52:47 PM(UTC)

pasaport fara CNP nu exista !
Este vorba de pasaport simplu, tip vechi,este valabil doar 1 an,dupa care oricum va trebui sa-ti faci unul de tip nou - biometric
nuser Offline
#120 Posted : Wednesday, February 03, 2010 8:14:29 PM(UTC)
zambet
Daniela Offline
#121 Posted : Wednesday, February 03, 2010 8:35:36 PM(UTC)

Location: Chisinau, Depunere Oct.2002/ Urgent. Apr.2008/ Aviz-Aug 2009/ Pub.- Dec.2009 Jur-IAN 2010 Cert nast cu CNP- FEBR 2010 Carte ID- MAR 2010, Pass- MAR 2010
mikelo wrote:
Este vorba de pasaport simplu, tip vechi,este valabil doar 1 an,dupa care oricum va trebui sa-ti faci unul de tip nou - biometric

DECI ASA:

La Ambasada se fac pasap. SIMPLE cu 70 euro, 24 ore cu tot cu CNP, valabil 1 AN.

Pasap. electr.- 90 zile lucratoare, 90 euro, 5 ani.

Dar intrebarea este: am ridicat cert. de nast. fara CNP, si daca depun pt pasaport SIMPLU la 1 zi cum imi vor transcriere atit de repede CNP in cert/pas.? Think
nuser Offline
#122 Posted : Wednesday, February 03, 2010 8:41:41 PM(UTC)
Daniela wrote:
mikelo wrote:

DECI ASA:

La Ambasada se fac pasap. SIMPLE cu 70 euro, 24 ore cu tot cu CNP, valabil 1 AN.

Dar intrebarea este: am ridicat cert. de nast. fara CNP, si daca depun pt pasaport SIMPLU la 1 zi cum imi vor transcriere atit de repede CNP in cert/pas.? Think

Se pare ca pentru pasaportul temporar pot depune doar cei care au deja CNP (cei ce isi reinnoiesc pasaportul, l-au pierdut etc deci nu cei cu cetatenia proaspat obtinuta) si chiar asa doar in urmatoare cazuri:
(extras de pe situl Ambasadei Romaniei la chisinau http://chisinau.mae.ro/i...hp?lang=ro&id=85255):

Pasapoartele simple temporare

Paşaportul simplu temporar se elibereazã cetãţenilor români care îndeplinesc condiţiile prevãzute de legislatia specifca şi nu se aflã în una dintre situaţiile de suspendare a dreptului de a cãlãtori în strãinãtate.

Acestea se elibereaza in urmatoarele situatii:

a) pentru persoanele care nu dispun de timpul necesar pentru eliberarea unui paşaport simplu electronic;

b) în cazul în care titularul declarã în scris cã urmeazã sã cãlãtoreascã în state între care existã stare de beligeranţã ori conflict diplomatic şi are aplicatã în paşaportul simplu sau în paşaportul simplu electronic o ştampilã ori o vizã eliberatã de statul cu care ţara în care cãlãtoreşte se aflã în conflict;

c) când titularul deţine paşaport simplu sau paşaport simplu electronic care conţine vize valabile, dar ca urmare a epuizãrii filelor destinate aplicãrii acestora cãlãtoria în acel stat sau în alte state decât cele care au emis vizele nu mai este posibilã;

d) când titularul a depus paşaportul simplu sau paşaportul simplu electronic pentru obţinerea unor vize şi trebuie sã cãlãtoreascã de urgenţã în strãinãtate;

e) când minorul urmeazã sã se deplaseze în strãinãtate pentru studii ori pentru a participa la concursuri oficiale sau pentru a urma un tratament medical fãrã de care viaţa ori sãnãtatea îi este pusã în pericol şi nu existã timpul necesar pentru obţinerea acordului celuilalt pãrinte prevãzut la art. 17. În aceste situaţii, autoritãţile care elibereazã paşaportul simplu temporar au obligaţia de a informa celãlalt pãrinte, concomitent sau de îndatã ce este posibil;

f) pentru cetãţenii români aflaţi în strãinãtate care nu mai posedã documente de cãlãtorie valabile şi care declarã cã este necesar sã îşi continue cãlãtoria în strãinãtate sau sã îşi reglementeze şederea pe teritoriul unui stat.

Documentele necesare eliberarii unui pasaport simplu temporar sunt aceleasi ca si in cazul eliberarii unui pasaport simplu electronic.

Nota. In cazul eliberarii pasapoartelor temporare solicitantii vor face dovada incadrarii in situatiile prezentate mai sus.

mikelo Offline
#123 Posted : Wednesday, February 03, 2010 8:44:05 PM(UTC)

dupa 1 luna de la primirea certificatului de nastere cei de la consulat sunt deja in posesia CNP ,iata de ce iti fac pasaport in 24 ore...
nuser Offline
#124 Posted : Wednesday, February 03, 2010 8:56:40 PM(UTC)
mikelo wrote:
dupa 1 luna de la primirea certificatului de nastere cei de la consulat sunt deja in posesia CNP ,iata de ce iti fac pasaport in 24 ore...

Crezi mikelo asa sa fie lucrurile? Eu ma cam indoiesc, desi mi-as dori asta. Atunci dupa o luna am putea solicita doar CNP-ul la Consulat, nu? Si face Pasaportul Biometric la Bucuresti in 10 zile zambet
Cum oare sa aflam noi care e situatia reala, caci la telefon la Consulat e practic imposibil a razbate, iar sa stai in rand la Consulat pentru info e o tortura. Of.
mikelo Offline
#125 Posted : Wednesday, February 03, 2010 9:54:20 PM(UTC)

pai normal ca nu vei obtine doar CNP la Chisinau.Iti dai seama ca toti ar fugi la Bucuresti in asa fel.Iata de ce procedura e "bine gindita" in asa fel ca cei de la consulat sa faca bani frumosi.Daca stai sa te gindesti consulatul de la Chisinau este o sursa buna de venit p-ru bugetul Romaniei.

informatia de care ai novoie o poti obtine la ghiseul unde se elibereaza pasapoartele, fara sa mai stai in rindul cel mare
nuser Offline
#126 Posted : Wednesday, February 03, 2010 10:23:03 PM(UTC)
mikelo wrote:
pai normal ca nu vei obtine doar CNP la Chisinau.Iti dai seama ca toti ar fugi la Bucuresti in asa fel.Iata de ce procedura e "bine gindita" in asa fel ca cei de la consulat sa faca bani frumosi.Daca stai sa te gindesti consulatul de la Chisinau este o sursa buna de venit p-ru bugetul Romaniei.

informatia de care ai novoie o poti obtine la ghiseul unde se elibereaza pasapoartele, fara sa mai stai in rindul cel mare

Eu as da cei 70euro pentru pasaport temporar ca sa obtin astfel CNP, dar iarasi spun ca nu cred ca ei au CNP-ul (tu poate ai 'surse' la consulat, ca esti asa increzut?zambet ).
In privinta info la Consulat nu stiam ca exista un rand separat pentru ridicare pasaportului (tu stii altfel?) si chiar de-ar fi, nenea de la paza mi-ar cere dovezi ca vin sa ridic. Iar la depunere trebuie sa stai in rand cu ceilalti.
Daniela Offline
#127 Posted : Wednesday, February 03, 2010 11:13:49 PM(UTC)

Location: Chisinau, Depunere Oct.2002/ Urgent. Apr.2008/ Aviz-Aug 2009/ Pub.- Dec.2009 Jur-IAN 2010 Cert nast cu CNP- FEBR 2010 Carte ID- MAR 2010, Pass- MAR 2010
Deci se poate peste o luna de la ridic. certifc. sa faci posaport TEMPORAR in 24 ore? Ca asa si n-am mai inteles. Of of.. Not talking
nuser Offline
#128 Posted : Wednesday, February 03, 2010 11:43:55 PM(UTC)
Daniela wrote:
Deci se poate peste o luna de la ridic. certifc. sa faci posaport TEMPORAR in 24 ore? Ca asa si n-am mai inteles. Of of.. Not talking

the million dollars question...
Daniela Offline
#129 Posted : Thursday, February 04, 2010 12:08:31 AM(UTC)

nuser wrote:
Daniela wrote:

the million dollars question...

Daca merge cineva la ambasada, va rugam sa intrebati d/e ceea ce-am discutat mai sus. Momentan nu pot sa merg personal, din cauza serviciului. Va multumesc anticipat.
zambet
mikelo Offline
#130 Posted : Thursday, February 04, 2010 12:10:42 AM(UTC)

daca vrei sa adresezi o intrebare biroului de informatii a consulatului,nu trebue sa stai in rind. Daca a fost cineva sa afle ceva stie

care-i rostul sa-ti faci pasaport temporar daca este valabil doar 1 an ? platesti acum 70 euro si peste un an 96 euro p-ru biometric,ca oricum de biometric nu scapi...
Daniela Offline
#131 Posted : Thursday, February 04, 2010 12:15:31 AM(UTC)

mikelo wrote:
daca vrei sa adresezi o intrebare biroului de informatii a consulatului,nu trebue sa stai in rind. Daca a fost cineva sa afle ceva stie

care-i rostul sa-ti faci pasaport temporar daca este valabil doar 1 an ? platesti acum 70 euro si peste un an 96 euro p-ru biometric,ca oricum de biometric nu scapi...

Este rostul. La sf lui martie trebuie sa plec deja. Iata de ce ma grabesc.Anxious
LUCIA79 Offline
#132 Posted : Thursday, February 04, 2010 12:20:54 AM(UTC)
Daniela wrote:
mikelo wrote:

Este rostul. La sf lui martie trebuie sa plec deja. Iata de ce ma grabesc.Anxious

AI PUTEA OARE SA-TI FACI UNUL TEMPORAR,PESTE VREO 2 SAPTAMINI DEPUI SHI PENTRU UNUL BIOMETRIC.CE ZICI?
Daniela Offline
#133 Posted : Thursday, February 04, 2010 12:25:42 AM(UTC)

LUCIA79 wrote:

AI PUTEA OARE SA-TI FACI UNUL TEMPORAR,PESTE VREO 2 SAPTAMINI DEPUI SHI PENTRU UNUL BIOMETRIC.CE ZICI?

Nu. Pt ce? Daca am pasap. simplu valabil 1 an, depun pt unul biometric cind expira valabilitatea primului. Atit. Oricum pass simplu iti ofera aceleasi drepturi.
LUCIA79 Offline
#134 Posted : Thursday, February 04, 2010 12:30:48 AM(UTC)
Daniela wrote:
LUCIA79 wrote:

Nu. Pt ce? Daca am pasap. simplu valabil 1 an, depun pt unul biometric cind expira valabilitatea primului. Atit. Oricum pass simplu iti ofera aceleasi drepturi.

DUPA EXPIRAREA CELUI TEMPORAR VEI FI NEVOITA SA ASTEPTI 4 LUNI PENTRU ELIBERAREA CELUI BIOMETRIC.IARASI NU VEI PUTEA PLECA MAI DEPARTE DE LEUSHENI!!!!!!!!!!
Daniela Offline
#135 Posted : Thursday, February 04, 2010 12:38:37 AM(UTC)

LUCIA79 wrote:
Daniela wrote:
LUCIA79 wrote:

DUPA EXPIRAREA CELUI TEMPORAR VEI FI NEVOITA SA ASTEPTI 4 LUNI PENTRU ELIBERAREA CELUI BIOMETRIC.IARASI NU VEI PUTEA PLECA MAI DEPARTE DE LEUSHENI!!!!!!!!!!

De unde asa informatie? Think Think Think
Fiodor Offline
#136 Posted : Thursday, February 04, 2010 12:40:18 AM(UTC)

LUCIA79 wrote:
Daniela wrote:
LUCIA79 wrote:

parerea mea e ca decat sa te duci la bucurest cu titlu de calatorie, cheltuieli drum....mai bine iti faci unul simplu si cu 5-6luni inaitea expirarii acestuia simplu aplici pt pasaportul biometric.
am trecut astazi in jur de orele 4pm si pe la informatii dar vazand coada enorma care asteptau informatii am renuntat sa mai astept. Poate daca trece careva zilele astea pe la amabsada sa intrebe care e treaba cu pasaportul simplu eliberat in 24ore ?
mikelo Offline
#137 Posted : Thursday, February 04, 2010 12:45:09 AM(UTC)

Fiodor daca tot ai fost pe la consulat, poate stii daca formularele si actele necesare p-ru pasaport biometric sunt aceleasi ca si p-ru pasaport simplu ?
georgeta Offline
#138 Posted : Thursday, February 04, 2010 12:49:07 AM(UTC)

Location: Brasov.Depunere dosar:octombrie 2002.Urgentare:mai 2008.Aviz pozitiv:3august2009.M.O.4decembrie2009 URA!!!Juramant:25.03.2010
Daniela...nu te mai recunosc..iar ai schimbat poza?zambet
Sorry,ca m-am bagat in discutie...asa ca fapt divers...nu stiam cine scrie pe aicizambet
Daniela Offline
#139 Posted : Thursday, February 04, 2010 12:50:19 AM(UTC)

mikelo wrote:
Fiodor daca tot ai fost pe la consulat, poate stii daca formularele si actele necesare p-ru pasaport biometric sunt aceleasi ca si p-ru pasaport simplu ?

Da. Sunt exact aceleasi actele. A postat cineva linkul mai sus.
Fiodor Offline
#140 Posted : Thursday, February 04, 2010 12:52:47 AM(UTC)

mikelo wrote:

mikelo, nu pot sa-ti raspund la intrebare
am pozat doar ceea ce am observat pe panoul de informatii
daca mai ajung zilele astea pe langa ambasada promit ca voi trece pe la informatii si va tin la curent!
Daniela Offline
#141 Posted : Thursday, February 04, 2010 1:03:03 AM(UTC)

georgeta wrote:
Sorry,ca m-am bagat in discutie...asa ca fapt divers...nu stiam cine scrie pe aicizambet

Da, am schimbat! zambet

In general vreau sa-mi schimb si viata...ca printre altele. M-am plictisit de tot ce ma inconjoara la moment. Not talking
georgeta Offline
#142 Posted : Thursday, February 04, 2010 1:06:41 AM(UTC)

Location: Brasov.Depunere dosar:octombrie 2002.Urgentare:mai 2008.Aviz pozitiv:3august2009.M.O.4decembrie2009 URA!!!Juramant:25.03.2010
Daniela wrote:
georgeta wrote:

Da, am schimbat! zambet

In general vreau sa-mi schimb si viata...ca printre altele. M-am plictisit de tot ce ma inconjoara la moment. Not talking

Mult noroc la schimbari!!benefice sa fie!!!zambet
mikelo Offline
#143 Posted : Thursday, February 04, 2010 2:13:28 AM(UTC)

si ce vrei sa schimbi ? poate te pot ajuta cu ceva ..zambet)
Daniela Offline
#144 Posted : Thursday, February 04, 2010 2:17:01 AM(UTC)

mikelo wrote:
si ce vrei sa schimbi ? poate te pot ajuta cu ceva ..zambet)

Applause Buna asta!
vladut Offline
#145 Posted : Thursday, February 04, 2010 11:16:04 AM(UTC)
mi-a spus o persoana ca s-au modificat taxeele pt pasaport romanesc,dar nust cat e taxa,stie cineva???
LUCIA79 Offline
#146 Posted : Thursday, February 04, 2010 11:20:17 AM(UTC)
vladut wrote:
mi-a spus o persoana ca s-au modificat taxeele pt pasaport romanesc,dar nust cat e taxa,stie cineva???

vladut Offline
#147 Posted : Thursday, February 04, 2010 11:25:30 AM(UTC)
mi-a spus o persoana ca s-au modificat taxeele pt pasaport romanesc la bucuresti,dar nust cat e taxa,stie cineva???
....... Offline
#148 Posted : Thursday, February 04, 2010 11:43:41 AM(UTC)
vladut wrote:
mi-a spus o persoana ca s-au modificat taxeele pt pasaport romanesc la bucuresti,dar nust cat e taxa,stie cineva???

Da, sunt 2 taxe care cumulat fac vreo 260 lei.
vladut Offline
#149 Posted : Thursday, February 04, 2010 11:53:32 AM(UTC)
tantan wrote:
vladut wrote:

Da, sunt 2 taxe care cumulat fac vreo 260 lei.

esti sigur ca e 260 ron=65 de euro?,nu e 96 de euro si la bucuresti???
vladut Offline
#150 Posted : Thursday, February 04, 2010 12:08:27 PM(UTC)
am sunat acuma la bucuresti pe nr: 021-2129626,mi-a spus ca taxa pt pasaport este 266 roni,deci nu s-au modificat taxele
nadiutia Offline
#151 Posted : Friday, February 05, 2010 1:09:31 PM(UTC)

Location: Chisinau, Depus 12/08/09 Bucuresti | Aviz pozitiv 18/02/10
buna ziua!
as vrea sa stiu care sint actele necesare pentru obtinerea pasaportului la consulat.
pe chisinau.mae.ro am gasit urmatoarea lista:

Documente necesare eliberării unui pasaport simplu electronic pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate:

*

permisul de şedere original sau atestatul de înscriere în registrul de populaţie rezidentă de la autoritatea ţării de domiciliu sau orice alt document care atestă dreptul de şedere legală (ex: certificat de rezidenţă eliberat de primăria locală, etc.) în original – se scanează şi se salvează în sistemul informatic la documente justificative şi se arhivează în original şi în arhiva de hârtie a misiunii /oficiului împreună cu cererea semnată pentru eliberarea paşaportului;
*

cartea de identitate emisă de autorităţile statului de reşedinţă în original – permisul de conducere care menţionează domiciliul pentru statele care nu eliberează străinilor cărţi de identitate;
*

certificatul de naştere romanesc in original;
*

certificatul de căsătorie romanesc in original (pentru cei căsătoriţi şi pentru cei văduvi);
*

sentinţa de divorţ rămasă definitivă în original (pt. cei divorţaţi);
*

certificatul deces romanesc al soţului/soţiei, in original (pt. cei văduvi);
* paşaportul vechi in original;
* buletinele sau cărţile de identitate româneşti in original;

nu inteleg 1punct ce reprezinta?
yo Offline
#152 Posted : Friday, February 05, 2010 4:57:56 PM(UTC)
nadiutia wrote:
buna ziua!
as vrea sa stiu care sint actele necesare pentru obtinerea pasaportului la consulat.
pe chisinau.mae.ro am gasit urmatoarea lista:

Documente necesare eliberării unui pasaport simplu electronic pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate:

*

permisul de şedere original sau atestatul de înscriere în registrul de populaţie rezidentă de la autoritatea ţării de domiciliu sau orice alt document care atestă dreptul de şedere legală (ex: certificat de rezidenţă eliberat de primăria locală, etc.) în original – se scanează şi se salvează în sistemul informatic la documente justificative şi se arhivează în original şi în arhiva de hârtie a misiunii /oficiului împreună cu cererea semnată pentru eliberarea paşaportului;
*

cartea de identitate emisă de autorităţile statului de reşedinţă în original – permisul de conducere care menţionează domiciliul pentru statele care nu eliberează străinilor cărţi de identitate;
*

certificatul de naştere romanesc in original;
*

certificatul de căsătorie romanesc in original (pentru cei căsătoriţi şi pentru cei văduvi);
*

sentinţa de divorţ rămasă definitivă în original (pt. cei divorţaţi);
*

certificatul deces romanesc al soţului/soţiei, in original (pt. cei văduvi);
* paşaportul vechi in original;
* buletinele sau cărţile de identitate româneşti in original;

nu inteleg 1punct ce reprezinta?

Ce sa nu intelegi, daca te afli in MD, prezinti buletinul de identitate, daca te afli in italia, permisul de songiorno, daca te afli in rusia, PMJ (postoiannoie mesto jitelistva). asta reprezinta primul punct.
mikelo Offline
#153 Posted : Friday, February 05, 2010 9:17:01 PM(UTC)

a fost cineva la consulat sa depuna p-ru pasaport biometric ? ne spune-ti si noua detali...
nadiutia Offline
#154 Posted : Saturday, February 06, 2010 8:02:53 PM(UTC)

Location: Chisinau, Depus 12/08/09 Bucuresti | Aviz pozitiv 18/02/10
acestea sint toate actele de care este nevoie?
dar foto nu trebuiesc? alte copii?
mikelo Offline
#155 Posted : Saturday, February 06, 2010 10:17:42 PM(UTC)

in Bucuresti p-ru pasaport biometric iti fac ei foto , aici in Chisinau inka nu e clar...d'oh!
Cezar Offline
#156 Posted : Tuesday, February 09, 2010 12:50:06 PM(UTC)

Mda, ce cașă. "mare bucurie am" cu schimbarile acestea.
3 luni de asteptat, wow, dap tucma la vara voi obtine pasaport.
Plec pe 15 februarie la consulat sa dau pentru pasaport. :(
Fiodor Offline
#157 Posted : Tuesday, February 09, 2010 1:57:17 PM(UTC)

cezar_g wrote:
Mda, ce cașă. "mare bucurie am" cu schimbarile acestea.
3 luni de asteptat, wow, dap tucma la vara voi obtine pasaport.
Plec pe 15 februarie la consulat sa dau pentru pasaport. :(

http://cetatenie-romana....ereaza-in-Chisinau.aspx

Caution !!! daca ai CNP-ul te poti duce fara probleme pe 15februarie
mikelo Offline
#158 Posted : Tuesday, February 09, 2010 3:24:56 PM(UTC)

salut Fiodor, poti sa-mi dai numarul acelui intermediar ce se ocupa de CNP ? mersi mult
Cezar Offline
#159 Posted : Tuesday, February 09, 2010 10:35:46 PM(UTC)

Nu am CNP Fiodor, ca pe 12 ianuarie 2010 am depus juramantu si pe 15 ianuarie am luat certificatu de nastere.
La Bucuresti nu am pe nimeni, si nu am fost niciodata la Bucuresti. Imi ramane sa fac aici la consulat. Voi pierde o luna in plus, dar nu am incotro.
Serj080 Offline
#160 Posted : Wednesday, February 10, 2010 6:59:35 PM(UTC)
Location: Expediere cerere programare-2002// Primit programare-13.02.08// Depunere dosar-06.03.08// MO1-04.08.09// Juramint-03.09.09// Certificate ridicare N+C-10.11.09// Depunere Pasaport-24.12.09// Ridicare-10.03.2010
Salut, la toti user-ii de pe acest forum. Cine poate sa-mi spuna daca este cineva care a depus pentru pasaport in decembrie 2009 mai precis 24.12.2009 la Consulatul Român şi dacă la ridicat cineva? Caci cind am depus eu actele pentru perfectare tanti de la ghiseu mi-a spus ca dureaza 3 luni insa imi pare cam lung termenul iar dupa calcule ar trebui sa-l ridic pe 25 martie. Merci si astept vreun raspuns.
mikelo Offline
#161 Posted : Wednesday, February 10, 2010 7:16:56 PM(UTC)

nadiutia wrote:
acestea sint toate actele de care este nevoie?
dar foto nu trebuiesc? alte copii?

cei care isi fac pasaport biometric nu mai trebuie sa prezinte poze foto, le fac ei aici in Chisinau
atusca Offline
#162 Posted : Thursday, February 11, 2010 3:54:52 PM(UTC)
Location: Chisinau. Depunere: 2003 | Urgentare: 11.2008 | Aviz pozitiv: 04.2009 | MO P1: 08.2009 | Juramant: 09.2009 | Pasaport: 01.2010
Serj080 wrote:
Salut, la toti user-ii de pe acest forum. Cine poate sa-mi spuna daca este cineva care a depus pentru pasaport in decembrie 2009 mai precis 24.12.2009 la Consulatul Român şi dacă la ridicat cineva? Caci cind am depus eu actele pentru perfectare tanti de la ghiseu mi-a spus ca dureaza 3 luni insa imi pare cam lung termenul iar dupa calcule ar trebui sa-l ridic pe 25 martie. Merci si astept vreun raspuns.

Eu am depus pe data de 06.01.2010. La ghiseu mi sa spus sa vin peste 2,5 - 3 luni.
Cezar Offline
#163 Posted : Monday, February 15, 2010 9:41:59 PM(UTC)

Bag piciorul in consulat.
Maine plec la Bucuresti sa fac cum a facut Fiodor.
:D
3 luni sa astept e prea mult. si asa am pierdut cu juramantul mult timp. mdea...
....... Offline
#164 Posted : Monday, February 15, 2010 11:54:54 PM(UTC)
cezar_g wrote:
Bag piciorul in consulat.
Maine plec la Bucuresti sa fac cum a facut Fiodor.
:D
3 luni sa astept e prea mult. si asa am pierdut cu juramantul mult timp. mdea...

Corect !Speak to the hand
atusca Offline
#165 Posted : Tuesday, March 02, 2010 2:57:54 PM(UTC)
Location: Chisinau. Depunere: 2003 | Urgentare: 11.2008 | Aviz pozitiv: 04.2009 | MO P1: 08.2009 | Juramant: 09.2009 | Pasaport: 01.2010
Cine, in ultima perioada de timp, si-a ridicat pasaportul roman de la Consulatul roman de la Chisinau? Cind ati depus documentele pentru pasaport? Eu am depus documentele pe data de 6 ianuarie 2010 si mi sa spus sa revin peste 2 - 2.5 luni. Nu stiu exact cind sa ma duc ca sa fiu sigur ca il ridic. Ma tem ca nici la sfirsitul lui martie nu va fi gata....
Cezar Offline
#166 Posted : Tuesday, March 02, 2010 3:55:28 PM(UTC)

atusca wrote:
Cine, in ultima perioada de timp, si-a ridicat pasaportul roman de la Consulatul roman de la Chisinau? Cind ati depus documentele pentru pasaport? Eu am depus documentele pe data de 6 ianuarie 2010 si mi sa spus sa revin peste 2 - 2.5 luni. Nu stiu exact cind sa ma duc ca sa fiu sigur ca il ridic. Ma tem ca nici la sfirsitul lui martie nu va fi gata....

Pai termenul de fapt e minimum 45 zile, si maxim 90 zile. Poti sa incerci sa vezi care e situatia.
Eu maine iau pasaportul, numai ca de la Bucuresti
Serj080 Offline
#167 Posted : Tuesday, March 02, 2010 4:15:04 PM(UTC)
atusca wrote:

Tu ai dat comanda de pasaport simplu sau simplu electronic(de tip vechi sau de tip nou)?
dolce-vitta Offline
#168 Posted : Tuesday, March 02, 2010 4:35:51 PM(UTC)

Location: Chisinau , cererea catre Consulat in 2003, invitatia 2008 decembrie dosarul depus ianuarie 2009, urgentari si petitii..sute..aviz pozitiv 9 martie 2010 dupa spusele Dir.cet..Ordinul..cred ca la vara...
ma corectati va rog daca ceva nu e corect..
1. dupa juramint pot sa depun la transcriere certif. de nastere la chisinau la urgenta si costa 60 de euro?
2.obtin certificatul de nastere fara cnp.
3. pot sa depun la buletin romanesc si obtin asa si cnp.
4 daca am viza de resedinta in romania..intr-un judet..pot sa depun la buletin la bucuresti sau neaparat unde am resedinta?
cgv Offline
#169 Posted : Tuesday, March 02, 2010 4:44:20 PM(UTC)

Medals:
Location: Timisoara | Depus:11/05/2009 Bucuresti | Aviz pozitiv 23/09/2009 | Juramant 15/04/2010
dolce-vitta wrote:
1. dupa juramint pot sa depun la transcriere certif. de nastere la chisinau la urgenta si costa 60 de euro?
4 daca am viza de resedinta in romania..intr-un judet..pot sa depun la buletin la bucuresti sau neaparat unde am resedinta?

1 si 2 - este ok
3. NU, trebuie sa obtii CNP-ul mai intai.
4. nu stiu
atusca Offline
#170 Posted : Tuesday, March 02, 2010 4:52:30 PM(UTC)
Serj080 wrote:

Tu ai dat comanda de pasaport simplu sau simplu electronic(de tip vechi sau de tip nou)?

In ianuarie primeau doar pentru pasapoarte simple. Am platiti 60 euro.
dolce-vitta Offline
#171 Posted : Tuesday, March 02, 2010 4:53:13 PM(UTC)

Location: Chisinau , cererea catre Consulat in 2003, invitatia 2008 decembrie dosarul depus ianuarie 2009, urgentari si petitii..sute..aviz pozitiv 9 martie 2010 dupa spusele Dir.cet..Ordinul..cred ca la vara...
cgv wrote:
dolce-vitta wrote:

1 si 2 - este ok
4. nu stiu

tot pe forum am citit ca daca depui mai intii la buletin nu e neaparat ca ai cnp..ca il primesti odata cu buletinul
cgv Offline
#172 Posted : Tuesday, March 02, 2010 5:07:42 PM(UTC)

Medals:
Location: Timisoara | Depus:11/05/2009 Bucuresti | Aviz pozitiv 23/09/2009 | Juramant 15/04/2010
dolce-vitta wrote:
cgv wrote:
dolce-vitta wrote:

1 si 2 - este ok
4. nu stiu

tot pe forum am citit ca daca depui mai intii la buletin nu e neaparat ca ai cnp..ca il primesti odata cu buletinul

La actele necesare pentru buletin la punctul cu certificatul de nastere se zice :

certificatele de stare civila ale solicitantului, nastere si casatorie, daca este cazul, precum si cele ale copiilor sai cu varsta mai mica de 14 ani, care dobandesc cetatenia romana impreuna cu parintii, original si copie; in vederea obtinerii certificatelor de stare civila romanesti, se solicita transcrierea certificatelor de stare civila procurate din strainatate la Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor al Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti;

iar daca se face transcrierea la sectorul 1 atunci se ridica certificatele de nastere cu CNP.
dolce-vitta Offline
#173 Posted : Tuesday, March 02, 2010 5:16:27 PM(UTC)

multumesc..dar vreau sa fac transcrierea la chisinau .. am mai scris la urgenta..sa nu mai astept inca jumate de an...ca atita a durat cind ma depus in romania la transcris certif. de nastere a copilului si cel de casatorie...apio vreau da depun la pasaport la bucuresti..cred ca tot o sa fie mai repede decit la consulat..dar pentru cnp daca sunt nascuta inainte de 80 pot depundela chisinau si cit timp dureaza pina il primesti? sau e mai bine de depus la bucuresti?
Cezar Offline
#174 Posted : Tuesday, March 02, 2010 5:19:04 PM(UTC)

Depui la Bucuresti Starea Civila Sector 4.
CNP Iti pune in 10 zile (ca esti nascuta inainte de 1980), cu conditia ca ai o luna de cand ai transcris la Chisinau.
nasha Offline
#175 Posted : Wednesday, March 03, 2010 3:38:56 PM(UTC)
Rank: Incepator
cezar_g wrote:
atusca wrote:

Pai termenul de fapt e minimum 45 zile, si maxim 90 zile. Poti sa incerci sa vezi care e situatia.

Acum merge mai repede
Eu am depus pentru pasaport biometric in Chisinau 25.02 mi sa spus sa revin peste o luna.
Serj080 Offline
#176 Posted : Wednesday, March 03, 2010 3:59:51 PM(UTC)
nasha wrote:
cezar_g wrote:
atusca wrote:

Acum merge mai repede
Eu am depus pentru pasaport biometric in Chisinau 25.02 mi sa spus sa revin peste o luna.

Ai avut si CNP in certificatul de nastere? Atunci e real sa ai pasaportul in 1 luna
nasha Offline
#177 Posted : Wednesday, March 03, 2010 4:14:12 PM(UTC)
Serj080 wrote:
nasha wrote:
[quote=cezar_g]
Acum merge mai repede

Ai avut si CNP in certificatul de nastere? Atunci e real sa ai pasaportul in 1 luna

Da mi sa trecut CNP pe certificatul de nastere la Bucuresti
Maryen Offline
#178 Posted : Wednesday, March 03, 2010 8:42:59 PM(UTC)
Tony wrote:
Salutari,

vreau sa-mi fac pasaportul la Bucuresti, ca e mai repede...
Am o intrebare, poate stie cineva...

Sunt nascut in 1983 (deci dupa 1980).
Am primit certificatul de nastere (fara CNP) la consulatul din Chisinau.
Vreau sa-mi iau titlu de calatorie si sa merg la Bucuresti, sa obtin CNP la starea civila, sa primesc pasaport la urgentare la DGP.

Ok, ce se intampla daca mi se spune ca nu pot sa-mi dea CNP in ziua ceea? Sa vin peste 1 saptamana (pe care nu o am la dispozitie)...

intrebarea este:

1. A patit careva ca nu i-au dat CNP-ul in aceeasi zi, sau intr-un termen rezonabil (2-3 zile)

2. Cum se poate de reintors in Moldova fara pasaport romanesc (care inca nu a fost eliberat), fara titlu de calaorie (care a expirat la intrarea in RO) ?????

I s-a intamplat cuiva? Cum ati rezolvat. As aprecia mult daca in raspuns ati considera conditiile mele specifice: nu pot astepta pasaportul la Bucuresti 1-2 saptamani....

Multumesc pentru raspuns!

Tony, incerc sa te ajut eu, daca inca nu e tirziu!
O data ce ai certificatul de nastere si acel constatator, nu mai e nevoie sa iai si titlu de calatorie, treci vama liber in baza acestor 2 acte fara probleme....
Apoi, la Starea Civila sector1, de duc doar persoanele care se includ in anii 1979-1980, deci, si tu esti printre ei. Obtii CNP-ul pe lok, astepti doar 20min, dupa care mai reusesti sa depui si pt pasaport!
Revii in tara, normal, la fel in baza actelor cu care ai iesit!
Maryen Offline
#179 Posted : Wednesday, March 03, 2010 8:52:36 PM(UTC)
admin wrote:
s-a mutat, vezi la sectiunea stiri http://cetatenie-romana....d.aspx?g=posts&t=893

Admine, am si eu o intrebare la tine, daca tot esti mai priceput, poate ma ajuti si pe mine!
Initial, am optat pt domiciliu in strainatate, iar mai apoi am reusit, totusi sa-mi fac si cartea de identitate romaneasca! Si intrebarea este, pot sa depun deja pt pasaport si la Chisinau, sau doar la Bucuresti?
Merci anticipat!
Maryen Offline
#180 Posted : Wednesday, March 03, 2010 8:55:04 PM(UTC)
dolce-vitta wrote:

multumesc..dar vreau sa fac transcrierea la chisinau .. am mai scris la urgenta..sa nu mai astept inca jumate de an...ca atita a durat cind ma depus in romania la transcris certif. de nastere a copilului si cel de casatorie...apio vreau da depun la pasaport la bucuresti..cred ca tot o sa fie mai repede decit la consulat..dar pentru cnp daca sunt nascuta inainte de 80 pot depundela chisinau si cit timp dureaza pina il primesti? sau e mai bine de depus la bucuresti?

daca esti in intervalul 1979-1980, atunci e sigur la starea Civila sector 1! Daca nu, atunci la 4
Maryen Offline
#181 Posted : Wednesday, March 03, 2010 10:18:31 PM(UTC)
dolce-vitta wrote:

Sorry, am gresit eu ceva...
Deci cind am fost in februarie, la Starea civila Nr1, din biroul N7 a iesit un baiat care a mentionat ca primesc certificate ale persoanelor nascute din 1979, inclusiv 80, si dupa 80!
Nu era logic sa fie vorba de un interval atit de mic! zambet
nasha Offline
#182 Posted : Thursday, March 04, 2010 11:47:35 AM(UTC)
Maryen wrote:

Sorry, am gresit eu ceva...
Deci cind am fost in februarie, la Starea civila Nr1, din biroul N7 a iesit un baiat care a mentionat ca primesc certificate ale persoanelor nascute din 1979, inclusiv 80, si dupa 80!
Nu era logic sa fie vorba de un interval atit de mic! zambet

Correct la starea civila Nr1, primesc de la 09.1979 pina la 2003
( fratele din ianuarie 1979 depus la №4)
Serj080 Offline
#183 Posted : Wednesday, March 10, 2010 5:35:09 PM(UTC)
Salut la toti, in sfirsit am fost astazi la Consulat din Chisinau si mi-am ridicat PASAPORTUL. Uraaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!
In sfirsit s-a terminat calvarul cu cetatenia. Desi dupa calcule trebuia sa-l ridic pe 25.03.2010 am incercat norocul astazi si mi-a reusit. Dupa timp m-am incadrat in 5 minute , nu era nimeni la ghiseul de eliberari.
1 user thanked Serj080 for this useful post.
natalitza Offline
#184 Posted : Wednesday, March 10, 2010 7:44:09 PM(UTC)
serj080 cand ai depus la pasaport? eu am depus la inceputul lui ianuarie si inca nu era venit saptamana trecuta.......
VickyG Offline
#185 Posted : Wednesday, March 10, 2010 7:47:22 PM(UTC)

Location: Moldova/Depunere:Nov'2007 / Completare: Feb'2009 / Monitor: Dec'2009 / Juramint: 22.01.2010 / Depunere certif. nastere 25.01.2010 / Ridicare certif. nastere 18.03.2010 /
Serj080 wrote:
Salut la toti, in sfirsit am fost astazi la Consulat din Chisinau si mi-am ridicat PASAPORTUL. Uraaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!
In sfirsit s-a terminat calvarul cu cetatenia. Desi dupa calcule trebuia sa-l ridic pe 25.03.2010 am incercat norocul astazi si mi-a reusit. Dupa timp m-am incadrat in 5 minute , nu era nimeni la ghiseul de eliberari.

Bravo! Felicitari!!!! Applause
Serj080 Offline
#186 Posted : Wednesday, March 10, 2010 7:56:38 PM(UTC)
natalitza wrote:
serj080 cand ai depus la pasaport? eu am depus la inceputul lui ianuarie si inca nu era venit saptamana trecuta.......

Eu am depus la 24.12.2009, in pasaport este indicat ca a fost eliberat de Bucuresti de D.G.P la 29.01.2010, poti sa incerci saptamina viitoare.Succese. P.S. Multumesc de felicitare.
1 user thanked Serj080 for this useful post.
natalitza Offline
#187 Posted : Wednesday, March 10, 2010 10:16:29 PM(UTC)
merci..serj080... dar acuma se elibereaza pasapoartele pe langa izmail? de acolo unde se eliberau vizele?
nasha Offline
#188 Posted : Monday, March 29, 2010 5:03:14 PM(UTC)
nasha wrote:
cezar_g wrote:
atusca wrote:

Acum merge mai repede

Am primit passaportul zambet In Chisinau era gata in 4 samtamini
4 users thanked nasha for this useful post.
silvica Offline
#189 Posted : Wednesday, March 31, 2010 3:10:45 AM(UTC)

Location: Chisinau/ depunere 11,2002/ urgentare 10,2008/ aviz+ 09,2009./ ordin din 5.02.2010/ juramint 15.04.2010/ transcr. cert. nast.Buc. 4.05.2010 //gata11.08.2010
salut! poate cineva sami spuna, va rog, se poate de depus certificatele de nastere si casatorie pentru transcriere direct la Bucuresti? si cit timp ia asta si la ce pret?
nu am bani, dar vreau mai repede...d'oh! zambet
Ganster Offline
#190 Posted : Wednesday, March 31, 2010 5:13:41 AM(UTC)

silvica wrote:
salut! poate cineva sami spuna, va rog, se poate de depus certificatele de nastere si casatorie pentru transcriere direct la Bucuresti? si cit timp ia asta si la ce pret?

mai repede la Italia ? :D
silvica Offline
#191 Posted : Wednesday, March 31, 2010 3:14:20 PM(UTC)

Location: Chisinau/ depunere 11,2002/ urgentare 10,2008/ aviz+ 09,2009./ ordin din 5.02.2010/ juramint 15.04.2010/ transcr. cert. nast.Buc. 4.05.2010 //gata11.08.2010
Ganster wrote:
silvica wrote:

la Italia sa te duci dumneata! eu nu am nevoie! limba
Ganster Offline
#192 Posted : Wednesday, March 31, 2010 6:06:56 PM(UTC)

silvica wrote:
Ganster wrote:
silvica wrote:

la Italia sa te duci dumneata! eu nu am nevoie! limba

La Portugalia ? limba
atusca Offline
#193 Posted : Thursday, April 01, 2010 9:18:01 PM(UTC)
Buna ziua!!! In sfirsit azi mi-am luat pasaportul de la Consulatul roman de la Chisinau.
P.S.: Nu este o gluma de 1 aprilie zambet
1 user thanked atusca for this useful post.
Ganster Offline
#194 Posted : Sunday, April 04, 2010 7:36:36 PM(UTC)

atusca wrote:
Buna ziua!!! In sfirsit azi mi-am luat pasaportul de la Consulatul roman de la Chisinau.

felicitari, iata si inca unu a scapat zambet
atusca Offline
#195 Posted : Tuesday, April 06, 2010 4:49:41 PM(UTC)
Ganster wrote:
atusca wrote:

felicitari, iata si inca unu a scapat zambet

Mersi mult!!! Acum lupt pentru sotie. Am primit scrisoare ca are aviz pozitiv, asteptam sa apara ordinul ministrului si sa primim scrisoare cu numarul acestui ordin.
Elenutza Offline
#196 Posted : Sunday, April 11, 2010 4:47:14 PM(UTC)
salut! urgeeeent!!!
poate sa-mi spune cineva daca pot sa fac procura pt o persoana sa-mi ridice pasaportul biometric dupa ce-l depun la Bucuresti si este gata, sau nu e permis?
multumesc!
....... Offline
#197 Posted : Sunday, April 11, 2010 5:54:48 PM(UTC)
Elenutza wrote:
salut! urgeeeent!!!
poate sa-mi spune cineva daca pot sa fac procura pt o persoana sa-mi ridice pasaportul biometric dupa ce-l depun la Bucuresti si este gata, sau nu e permis?
multumesc!

Da, 100% poate sa iti ridice cineva pasaportul biometric la Bucuresti cu procura.
Elenutza Offline
#198 Posted : Sunday, April 18, 2010 1:20:19 PM(UTC)
salut!
ce acte trebuie sa iau cu mine (si cate copii de fiecare?) pentru a depune la pasaport bio la Bucuresti (am doar certificatul de nastere, dom. strainatate).
Multumesc!
whiteangel Offline
#199 Posted : Tuesday, April 20, 2010 7:55:12 PM(UTC)
Astazi am depus actele p-u pasaport la Consulatul R. de la Chisinau si vreau sa va spun ca sunt careva modificari.La prezentarea actelor,nu mai e nevoie de pasaportul moldovenesc.Si copii la celelalte acte e nevoie numai de una singura.Taxa e de 96 euro,am achitat 100 euro si mi sa dat rest(cineva pe site zicea ca nu se da rest).Referitor la termen,mi sa spus ca poate sa fie gata peste o luna(+/- o saptamina),sa vedem.Va tin la curent.

Acte necesare(pentru persoanele necasatorite):
1.Certificatul de nastere rom. + o copie
2.Certificatul de cetatean + o copie
3.Buletinul de identitate + o copie
3 users thanked whiteangel for this useful post.
Elenutza Offline
#200 Posted : Thursday, April 29, 2010 12:12:26 AM(UTC)
Eu am fost sa ridic certificatul de nastere romanesc din primaria sector 1, Bucuresti. Vreau sa precizez pentru toti care pleaca in acest scop: eliberarea se face DOAR intre 14.30 si 15.00, mai repede tanti nicicum nu-l va elibera (nici daca data la care ati fost programat sa luati certificatul este cateva zile/saptamani mai devreme!).
de asemenea, este posibil sa reusiti in aceeasi zi sa depuneti si pt pasaport romanesc (in N. Iorga), programul de pana la 17.30 si randul inainteaza repede (sunt 2 ghisee).
ATENTIE! Daca nu sunteti student, angajat in RO sau nu aveti un motiv intemeiat, NU puteti achita taxele de la CEC la Bucuresti! Studentii in RO trebuie sa le achite in orasele de studiu, angajatii sa prezinte o proba a angajarii lor in Bucuresti (cei din alte orase- la locul de domiciliu). In alt mod- tanti de la CEC n-o sa va lase sa achitati la Bucuresti taxele ( e valabil pt pasaportul temporar, cat si pt cel biometric!).

Users browsing this topic
Vizitator
3 Pages<123>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You can vote in polls in this forum.