Forumul Cetatenie-Romana.info
Cetatenie-Romana.Info - Logo
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

5 Pages123>»
Urmatoarea data de depunere a juramantului la ambasada Romaniei din Chisinau
Victor Antofica Offline
#1 Posted : Friday, November 07, 2008 2:12:23 PM(UTC)
Rank: Administratia

Aici se vor publica datile la care se depune juramantul de credinta fata de Romania
la Ambasada Romaniei de la Chisinau

Urmatoarea data de depunere a juramantului de credinta fata de Romania de la Chisinau este:

20 noiembrie ora 17.00;
11 decembrie 2008 la Ambasada Romaniei de la Chisinau.ora 17.00;
18 decembrie 2008 ora 16.45
5 februarie 2009 (ora 16.45)
26 februarie 16.45
26 Martie
9 aprilie(joi) ora 16.
7 Mai
14 Mai (neconfirmat)
21 Mai
11 Iunie 2009, cu prezentare la ora 16:45
2 iulie 2009, la orele 16.45

Nu uitati ca cei care trebuie sa depuna juramantul la Chisinau trebuie sa se programeze intai la consulatul roman! Aglomeratie la consulatul roman
Pentru programare e nevoie de:
Code:
- extrasul din MO partea I, pagina unde e numele vostru si pagina cu nr.ordinului ministrului justitiei (faceti copiile xerox ale acestora sau scoteti-le la imprimanta, foaia A4)

- certificatul de nastere (originalul+copia legalizata la notar)
- buletinul de identitate (originalul+copia legalizata la notar)
- 2 poze 3/4

suplimentar daca aveti familie si copii minori (care au aparut impreuna cu voi in MO partea I), trebuie:
- certificatul de casatorie (originalul+copie legalizata)
- certificatul de nastere a copilului, respectiv copii (originalul+copie legalizata).

Programarea se face:
de Luni pana Vineri de la orele 8:00-16:00, la ghiseele 1,2,3,4 de la Consulatul Roman, de pe strada Vlaicu Parcalab nr.39.

Pentru juramant nu exista o zi stabilita dupa grafic, e in dependenta de cum va programeaza functionarul de la ghiseu (poate sa fie joi, vineri, sambata). Important e ca juramantul are loc la ambasada Romaniei de pe strada G.Ureche,2 (colt cu strada Ismail)la orele 17:00.

informatie pusa la dispozitie de salavat
Sponsor  

salavat Offline
#2 Posted : Friday, November 07, 2008 3:23:46 PM(UTC)
Rank: Membru Avansat

admin wrote:
Data depunerii juramantului de credinta fata de Romania este: 20 noiembrie ora 17.00

Pentru programare e nevoie de:
Code:
- extrasul din MO partea I, pagina unde e numele vostru si pagina cu nr.ordinului ministrului justitiei (faceti copiile xerox ale acestora sau scotetile la imprimanta, foaia A4)

- 2 poze 3/4

suplimentar daca aveti familie si copii minori (care au aparut impreuna cu voi in MO partea I), trebuie:
- certificatul de nastere a copilului, respectiv copii (originalul+copie legalizata).

Programarea se face:
de Luni pana Vineri de la orele 8:00-16:00, la ghiseele 1,2,3,4 de la Consulatul Roman, de pe strada Vlaicu Parcalab nr.39.

Pentru juramant nu exista o zi stabilita dupa grafic, e in dependenta de cum va programeaza functionarul de la ghiseu (poate sa fie joi, vineri, sambata). Important e ca juramantul are loc la ambasada Romaniei de pe strada G.Ureche,2 (colt cu strada Ismail)la orele 17:00.

informatie pusa la dispozitie de salavat

In ziua Juramantului sa aveti la voi neaparat buletinul de identitate RM(fisa inclusiv), si sa nu va balbaitiApplause
Dupa juramant se va inmana adeverinta de cetatean roman si apoi se vor elibera formularele pentru transrierea ulteioara a actelor de stare civila (certificatul de nastere, certificatul de casatorie).
cetateanul8 Offline
#3 Posted : Tuesday, November 11, 2008 1:04:13 PM(UTC)
Rank: Incepator
vreau sa va intreb cum se face pt cei care trebuie sa depuna juramantul la bucuresti, trebuie sa se programeze ca si la chisinau sau trebuie sa se regaseasca pe lista cu cei care vor depune juramantul? eu am fost publicat in partea 1 pe 2 oct dar nu m-am gasit pe lista de pe 30 oct...
derek1983 Offline
#4 Posted : Tuesday, November 11, 2008 4:27:25 PM(UTC)

cei care depun la bucuresti usnt programati de catre secretariatul comisiei din oficiu, adica nu mergeti la ei, ei singuri o sa va anunte
Vinci Offline
#5 Posted : Tuesday, November 18, 2008 4:25:30 PM(UTC)
Rank: Membru

Am o intrebare, juramantul la Chisinau se depune in fiecare sapatamana sau nu? Este important.
Victor Antofica Offline
#6 Posted : Tuesday, November 18, 2008 4:29:39 PM(UTC)

nu se depune in fiecare saptamana,probabil cand se aduna(programeaza) mai multe persoane(100-200)
derek1983 Offline
#7 Posted : Tuesday, November 18, 2008 8:25:22 PM(UTC)

cum dracu sa se depuna in fiecare saptamana ? Brick wall
Vinci Offline
#8 Posted : Thursday, November 20, 2008 11:46:29 PM(UTC)

Cineva a scris pe forum ca se depune in fiecare saptamana. Si cred ca se programeaza destul de multi in ultima perioada. Din cauza asta am vrut sa concretizez. Si oricum, juramantul la Chisinau se depune mai des decat la Bucuresti.
salavat Offline
#9 Posted : Friday, November 21, 2008 5:30:00 PM(UTC)

Urmatoarea depunere a Juramantului la Consulatul roman de la Chisinau (str. Gh. Ureche.,2) e pe 11 decembrie 2008, programati-va din timp la Consulatul roman de pe str.Vlaicu Parcalab.,39. Actele necesare programarii raman aceleasi.

Pe 20 noiembrie au depus juramantul la Consulat in jur de 150 persoane, care s-au programat incepand de pe data de 28/29 octombrie. BAFTA la TOTI !!!.
Vinci Offline
#10 Posted : Saturday, November 22, 2008 1:54:23 PM(UTC)

Multumim!
savca_victor Offline
#11 Posted : Friday, November 28, 2008 1:11:04 PM(UTC)

Salut. daca am fost publicat in MOF partea I pe 6 octombrie 2008 e tarziu acuma sa ma programez pt juramant in MD? sunt publicat in listele cu domiciliu in strainatate si abia acuma am aflat ca trebuie sa merg la CH sa ma programez.
Poate sa ma programeze unul din parinti?
Victor Antofica Offline
#12 Posted : Friday, November 28, 2008 1:12:39 PM(UTC)

poate sa te programeze altcineva si nu e tarziu, daca era trecut de 3 luni era tarziu
savca_victor Offline
#13 Posted : Friday, November 28, 2008 1:17:00 PM(UTC)

merci mult de rapuns
apropo luni 1 decembrie oare va fi deschis la consulatul din Chisinau?
salavat Offline
#14 Posted : Friday, November 28, 2008 1:20:30 PM(UTC)

savca_victor wrote:
Salut. daca am fost publicat in MOF partea I pe 6 octombrie 2008 e tarziu acuma sa ma programez pt juramant in MD? sunt publicat in listele cu domiciliu in strainatate si abia acuma am aflat ca trebuie sa merg la CH sa ma programez.
Poate sa ma programeze unul din parinti?

Va fi tarziu dupa 6 ianuarie, grabeste-te sa te programezi pentru juramant, poate reusesti sa prinzi trenul la data de 11 decembrie-urmatorul Juramant la Consulatul roman (str.Gh. Ureche., nr.2)

Poate sa te programeze parintii, dar cu procura autentificata la notariat si buletinul parintelui.
savca_victor Offline
#15 Posted : Friday, November 28, 2008 1:22:34 PM(UTC)

Deci fara Procura sigur nu se poate?
Procura poate fi si din Romania?
salavat Offline
#16 Posted : Friday, November 28, 2008 1:22:54 PM(UTC)

savca_victor wrote:
merci mult de rapuns
apropo luni 1 decembrie oare va fi deschis la consulatul din Chisinau?

Consulatul se va deschide de marti, 2 decembrie, la orele 8:00.

Incepand de azi 28 nov pana pe 1 decembrie 2008 Consulatul, Ambasada sunt inchise, exceptie facand ziua Alegerilor de 30 noiembrie.
savca_victor Offline
#17 Posted : Friday, November 28, 2008 1:23:52 PM(UTC)

iti multumesc frumos pentru raspuns
salavat Offline
#18 Posted : Friday, November 28, 2008 1:27:13 PM(UTC)

savca_victor wrote:
Deci fara Procura sigur nu se poate?
Procura poate fi si din Romania?

Conform reguluilor pentru programare se prezinta persoana mentionata in MO partea I, ca si la Juramant de altfelzambet

dar la programare se permite procura, nu si la Juramant cand neaparat trebuie sa fiti prezent (exceptie facand cazurile de boala extreme).

Da, se primesce procure din Romania, doar e Consulatul romanzambet
salavat Offline
#19 Posted : Friday, November 28, 2008 8:57:15 PM(UTC)

Urmatoarea data a depunerii Juramantului fata de Romania la Consulatul Roman din

Chisinau (str. Gh. Ureche., nr.2)este pe 11 decembrie la orele 17:00, e de dorit sa fiti prezenti cu jumatate de ora mai devreme pe la orele 16:30, caci se face strigarea numelui cu atasarea unui numar de referinta.

Faceti-va programarea din timp la Consulatul Roman din Chisinau de pe str. Vlaicu Parcalab, nr.39.

BAFTA la TOTI!!!
savca_victor Offline
#20 Posted : Wednesday, December 03, 2008 11:33:54 AM(UTC)

Urmatoarea depunere(in afara de cea de pe 11 decembrie 2008) este pe 18 decembrie 2008 ora...(eu am fost programat pe la 16.45, probabil la toti e la fel), bafta la toata lumea care au fost publicati in MOF p.I si succes la la juramant limba
nadia Offline
#21 Posted : Wednesday, December 03, 2008 1:22:52 PM(UTC)

pt victor: cand ai aparut in MO I si cand te-ai programat?
Dorina Offline
#22 Posted : Wednesday, December 03, 2008 5:39:52 PM(UTC)
Si eu m-am programat astazi tot ptr data de 18 dec, deci pot sa va confirmzambet Bafta la ceilalti
savca_victor Offline
#23 Posted : Thursday, December 04, 2008 12:47:08 AM(UTC)

nadia wrote:
pt victor: cand ai aparut in MO I si cand te-ai programat?

am aparut pe 6 octombrie :D si m-a programat pe 3 decembrie maicamea pentru ca eu sunt in Romania si mi-a expirat viza, dar am rezolvat cu o DISPOZITIE DE PLECARE care nu costa nici un ban doar putin stres limba
victorantos Offline
#24 Posted : Thursday, December 04, 2008 2:28:49 AM(UTC)

bravo savca_victor,
asa am facut si eu, am stat 8 luni ilegal in Ro cu permisul expirat, apoi am aparut in MO partea 1 in timp ce eram in Ro,
am fost la politie cu MO le-am zis povestea si mi-au dat dispozitie de parasire a tarii in 24 ore,
am plecat la Chis, am depus juramantul si gata :D

alin Offline
#25 Posted : Thursday, December 04, 2008 4:25:16 PM(UTC)
Am aparut in M.O.partea 1 pe 27 octombrie 2008.Sint obligat sa depun juramint in maxim 3 luni(la Bucuresti).Dar inaintea mea mai sin inca aprox.500 persoane.Daca se depaseste termenul de 3 luni o sa pierd cetatenia?Nu e vina mea ca se misca greu cei de la Min.Just.d'oh!
salavat Offline
#26 Posted : Thursday, December 04, 2008 4:38:37 PM(UTC)

alin wrote:
Am aparut in M.O.partea 1 pe 27 octombrie 2008.Sint obligat sa depun juramint in maxim 3 luni(la Bucuresti).Dar inaintea mea mai sin inca aprox.500 persoane.Daca se depaseste termenul de 3 luni o sa pierd cetatenia?Nu e vina mea ca se misca greu cei de la Min.Just.d'oh!

Nu se va depasi termenul de 3 luni (27 ianuarie) veti aparea in urmatoarele liste pentru depunerea Juramantului la Buc, eventual pe 18.12.2008 sau mai tarziu in ianuarie.
Vinci Offline
#27 Posted : Sunday, December 07, 2008 3:29:25 AM(UTC)

Salut. Vreau sa va spun ca am fost programat de sora mea pt depunerea juramantului la Chisinau, pt 18 decembrie si nu a fost nevoie de procura. A fost posibil doar cu actele prezentate mai sus. Bafta.
salavat Offline
#28 Posted : Sunday, December 07, 2008 1:04:24 PM(UTC)

Vinci wrote:
Salut. Vreau sa va spun ca am fost programat de sora mea pt depunerea juramantului la Chisinau, pt 18 decembrie si nu a fost nevoie de procura. A fost posibil doar cu actele prezentate mai sus. Bafta.

Este important sa fie verificata orice informatie, si care este cea mai buna optiune decat propria experienta cand te lovesti de un vid informational unde probele reale sunt cele mai bune si concludente.
natalia Offline
#29 Posted : Sunday, December 07, 2008 2:46:12 PM(UTC)
cetateanul8 wrote:
vreau sa va intreb cum se face pt cei care trebuie sa depuna juramantul la bucuresti, trebuie sa se programeze ca si la chisinau sau trebuie sa se regaseasca pe lista cu cei care vor depune juramantul? eu am fost publicat in partea 1 pe 2 oct dar nu m-am gasit pe lista de pe 30 oct...
Victor Antofica Offline
#30 Posted : Sunday, December 07, 2008 3:33:56 PM(UTC)

daca trebuie sa depui juramantul la bucuresti atunci asteapta invitatia prin posta de la biroul cetatenie
daca trebuie sa-l depui la chisinau, te duci la consulat la chisinau sa te programezi
savca_victor Offline
#31 Posted : Sunday, December 07, 2008 7:39:45 PM(UTC)

Vinci wrote:

Probabil ai vreo pila Think , maicamea a fost prima data si nu a vrut sa-i ia actele dp ce a avut procura a rezolvat imediat zambet
savca_victor Offline
#32 Posted : Sunday, December 07, 2008 7:42:34 PM(UTC)

victorantos wrote:
bravo savca_victor,
asa am facut si eu, am stat 8 luni ilegal in Ro cu permisul expirat, apoi am aparut in MO partea 1 in timp ce eram in Ro,
am fost la politie cu MO le-am zis povestea si mi-au dat dispozitie de parasire a tarii in 24 ore,

Mi-a dat dispozitie de plecare si cu termen de parasire a tarii in 15 zile limba , la fel am fost la politie doar ca initial vroiau sa-mi dea si interdictie pe 6 luni si amenda de 6 milioane, dar....... daca vb frumos si le explici ca esti deja cetatean doar ca nu ai acte, etc. se rezolva limba
vjik Offline
#33 Posted : Monday, December 08, 2008 5:37:22 PM(UTC)
Unde se poate de vazut lista persoanelor care urmeaza sa depuna juramintul!?
Merci
Victor Antofica Offline
#34 Posted : Monday, December 08, 2008 5:39:16 PM(UTC)

nu exista lista pentru cei care depun la Chisinau juramantul,
doar pentru cei care depun juramantul la Bucuresti
salavat Offline
#35 Posted : Monday, December 08, 2008 5:58:26 PM(UTC)

vjik wrote:
Unde se poate de vazut lista persoanelor care urmeaza sa depuna juramintul!?
Merci

Daca esti fixat cu domiciliul in strainatate (Republica Moldova), trebuie sa te programezi din timp pentru Juramant la Consulatul roman din Chisinau. Nu asteptati sa va expire 3 luni de la publicarea in MO partea I.

Deci JOI 11 DECEMBRIE 2008 e urmatorul Juramant la Consulat. Cine nu a reusit pe 11.12.2008 programati-va de pe acuma ca sa prindeti pentru JOI 18 DECEMBRIE 2008, care e probabil ca va fi ultima data de juramant la Consulat pe anul acesta.
Dorina Offline
#36 Posted : Thursday, December 11, 2008 6:10:03 PM(UTC)
Cine stie cum e cu dispozitia asta de plecare, spuneti-mi si mie. Trebuie sa depun si eu juram sapt viitoare,pe 18 si permisul meu nu e gata. Cum fac sa nu am probleme la vama?
Victor Antofica Offline
#37 Posted : Thursday, December 11, 2008 6:25:07 PM(UTC)

Dorina, vezi aici daca ai permisul de sedere expirat si vrei sa ajungi in Moldova la juramant

Au trecut si altii prin asa ceva si au scapat fara amenda sau interdictie

savca_victor Offline
#38 Posted : Friday, December 12, 2008 11:53:15 AM(UTC)

Dorina wrote:
Cine stie cum e cu dispozitia asta de plecare, spuneti-mi si mie. Trebuie sa depun si eu juram sapt viitoare,pe 18 si permisul meu nu e gata. Cum fac sa nu am probleme la vama?

tu daca ai depus pentru viza, adeverinta trebuie sa ti-o dea in cateva ore acolo unde ai depus actele
NT Offline
#39 Posted : Tuesday, January 27, 2009 6:09:49 PM(UTC)
inteleg ca e mai convenabil sa ai domiciliu in Moldova, nu trebuie sa astepti invitatie de la romani pentru depunerea juramintului:d/ dar in cazul meu nu stiu cum sa procedez.actele mele au fost depuse de o persoana straina si nu stiu de unde sa astept. Sau pur si simplu sa astept publicarea in monitor?
Mihail Offline
#40 Posted : Tuesday, January 27, 2009 7:33:03 PM(UTC)
NT wrote:
inteleg ca e mai convenabil sa ai domiciliu in Moldova, nu trebuie sa astepti invitatie de la romani pentru depunerea juramintului:d/ dar in cazul meu nu stiu cum sa procedez.actele mele au fost depuse de o persoana straina si nu stiu de unde sa astept. Sau pur si simplu sa astept publicarea in monitor?

O cunostinta de-a mea a solicitat redobandirea cetateniei cu pastrarea domiciliului in strainatate, insa a aparut in Monitor in lista persoanelor care au solicitat stabilirea domiciliului in Ro, astfel a fost nevoita sa depuna juramantul la Bucuresti, chiar daca nu a fost niciodata la Bucuresti, nu a avut nici unde sa-si stabileasca domiciliul, si mai mult, a solicitat la Consulat sa depuna juramantul in MD, iar Consulul a refuzat sa-i primeasca juramantul, trimitand-o la Bucuresti, a fost nevoita sa-si faca si viza Brick wall
salavat Offline
#41 Posted : Wednesday, January 28, 2009 1:45:53 PM(UTC)

S-a fixat data urmatorului juramant la Consulatul roman de la Chisinau care va avea loc pe 5 februarie 2009 ora 16.45, pe adresa str.Gh. Ureche, nr.2 colt cu str. Izmail (Consulatul pentru vize).
Ion Offline
#42 Posted : Wednesday, January 28, 2009 1:50:11 PM(UTC)
Mihail wrote:
NT wrote:

O cunostinta de-a mea a solicitat redobandirea cetateniei cu pastrarea domiciliului in strainatate, insa a aparut in Monitor in lista persoanelor care au solicitat stabilirea domiciliului in Ro, astfel a fost nevoita sa depuna juramantul la Bucuresti, chiar daca nu a fost niciodata la Bucuresti, nu a avut nici unde sa-si stabileasca domiciliul, si mai mult, a solicitat la Consulat sa depuna juramantul in MD, iar Consulul a refuzat sa-i primeasca juramantul, trimitand-o la Bucuresti, a fost nevoita sa-si faca si viza Brick wall

Cind scrii cere pt obtinerea cetateniei scrii ca cetatean al RM deci, Romania rezulta ce e o tara straina, si cind scrii cu domiciliul in strainatate inseaman ca ceri sa ti se faca cetatenie cu domiciliul in Romania
salavat Offline
#43 Posted : Wednesday, January 28, 2009 2:17:42 PM(UTC)

Ion wrote:
Mihail wrote:
NT wrote:

Cind scrii cere pt obtinerea cetateniei scrii ca cetatean al RM deci, Romania rezulta ce e o tara straina, si cind scrii cu domiciliul in strainatate inseaman ca ceri sa ti se faca cetatenie cu domiciliul in Romania

In calitate de cetatean al RM ceri statului respectiv, sa-ti satisfaca o cerere, fiind in postura de cetatean al altei tari, deci implicit ceri sa fii recunoscut ca cetatean strain cu domiciliul in afara granitelor statului respectiv, si Romania nu poate sa procedeze altfel.
VADIM Offline
#44 Posted : Wednesday, January 28, 2009 6:10:30 PM(UTC)

Intr-adevar se lasa la o parte sentimentele de "fratii de peste Prut" si se merge pe latura juridica internationala... Ca deh suntem totusi in EUROPA...
Mihail Offline
#45 Posted : Thursday, January 29, 2009 9:08:05 PM(UTC)
salavat wrote:
Ion wrote:
Mihail wrote:
NT wrote:

In calitate de cetatean al RM ceri statului respectiv, sa-ti satisfaca o cerere, fiind in postura de cetatean al altei tari, deci implicit ceri sa fii recunoscut ca cetatean strain cu domiciliul in afara granitelor statului respectiv, si Romania nu poate sa procedeze altfel.

A solicitat PASTRAREA domiciliului in strainatate adica in Republica Moldova, acolo unde a fost domiciliata la depunerea cererii. Pentru statul roman strainatate inseamna teritoriile dinafara granitelor Romaniei, inclusiv teritoriul Republicii Moldova. Astfel, daca nu faceau greseala cei de la Directia Cetatenie, sau Monitorul Oficial - ea urma sa depuna juramantul la Consulatul Ro din Chisinau...

La depunerea cererii de redobandire a cetateniei romane ai doar doua optiuni:
1. cu pastrarea domiciliului in strainatate, sau
2. cu stabilirea domiciliului in Romania
Euras Offline
#46 Posted : Monday, February 23, 2009 5:10:47 PM(UTC)
Urmatoarea data pentru depunerea juramintului este de 26 februarie 16.45
Cine stie sunt careva taxe,pentru depunerea juramintului?
VADIM Offline
#47 Posted : Tuesday, February 24, 2009 1:33:51 AM(UTC)

Euras wrote:
Cine stie sunt careva taxe,pentru depunerea juramintului?

La Bucuresti nu exista nici o taxa pentru depunerea juramantului si mai mult ca sigur nici la Chisinau n-ar trebui sa existe...

Intrebare acum:
Euras wrote:

Este data depunerii la Chisinau sau Bucuresti?
Victor Antofica Offline
#48 Posted : Tuesday, February 24, 2009 1:59:12 AM(UTC)

cred ca este data depunerii juramantului de la Chisinau

VADIM Offline
#49 Posted : Tuesday, February 24, 2009 10:45:33 PM(UTC)

admin wrote:
cred ca este data depunerii juramantului de la Chisinau

Acum dupa ce a aprut si data juramantului de la Bucuresti, putem spune sigur ca este la Chisinau
Euras Offline
#50 Posted : Thursday, February 26, 2009 3:05:21 PM(UTC)
la Chisinauare loc juramintul
Euras Offline
#51 Posted : Thursday, February 26, 2009 3:08:20 PM(UTC)
cine stie cit timp ia depunerea juramintului?
derek1983 Offline
#52 Posted : Thursday, February 26, 2009 5:21:30 PM(UTC)

Euras wrote:
cine stie cit timp ia depunerea juramintului?

Solemnitatea nici 5 minute. Eliberarea actelor pana la 2- 3 ore Think
Euras Offline
#53 Posted : Monday, March 02, 2009 12:25:06 PM(UTC)
salutare la toti!
Cine stie dupa primirea certificatului prin care se adevereste obtinerea cetateniei romine in cit timp tre sa scrii cererile pentru eliberarea pasaportului si certific de casatorie? Adica este un termem oarecare?
merci
Victor Antofica Offline
#54 Posted : Monday, March 02, 2009 12:36:53 PM(UTC)

Euras, nu exista un termen,din cate stiu eu, iti faci cand vrei restul actelor
Euras Offline
#55 Posted : Thursday, March 05, 2009 12:48:51 PM(UTC)
chiar si dupa o perioada de 6 luni sau 1 an?
VADIM Offline
#56 Posted : Thursday, March 05, 2009 4:32:47 PM(UTC)

Euras wrote:
chiar si dupa o perioada de 6 luni sau 1 an?

Chiar si... singura conditie este ca sa nu fie adoptata si sa intre in vigoare vreo lege/ordonanta din partea parlamentului/guvernului.
NT Offline
#57 Posted : Saturday, March 21, 2009 1:13:59 PM(UTC)
spuneti va rog dupa primirea certificatului prin care se adevereste obtinerea cetateniei romane (primit la ambasada romana)eu pot sa imputernicesc un avocat care sa-mi transcrie documentele dar in Romania. cetrificatul de casatorie trebuie sau nu? sotul nu a aparut. copilul da.este nevoie de consimtamintul sotului ca copilul sa obtina cet.rom.?a aparut odata cu mine, ca copil minor. mersi mult
derek1983 Offline
#58 Posted : Saturday, March 21, 2009 4:08:25 PM(UTC)

NT wrote:
spuneti va rog dupa primirea certificatului prin care se adevereste obtinerea cetateniei romane (primit la ambasada romana)eu pot sa imputernicesc un avocat care sa-mi transcrie documentele dar in Romania. cetrificatul de casatorie trebuie sau nu? sotul nu a aparut. copilul da.este nevoie de consimtamintul sotului ca copilul sa obtina cet.rom.?a aparut odata cu mine, ca copil minor. mersi mult

DA DA DA.
Certficat de casatorie trebuie transcris.
Certificat de nastere trebuie transcris.
Pentru copil minor e nevoie de certificatul de nastere.
DEclaratie de la mama copil ca e de acord cu transcrierea certificatului copilui in registrele de stare civila din Romania.
Declaratie de la mama si de la tata ca copilul minor locuieste impreuna cu voi la adresa din Moldova.
da se poate impuytenici avocatul.
apartheid Offline
#59 Posted : Sunday, March 22, 2009 7:40:40 PM(UTC)

NT wrote:

NT, daca interpretez eu corect tu ai depus juramantul la Chisinau.
Nu vad de ce ai plati serviciile unui avocat in Romania. Daca te afli in Chisinau, atunci poti merge personal la Consulatul Romaniei la Chisinau de pe V. Parcalab la unul din ghiseele 1-4, pt a cere transcriera certificatului de nastere respectiv al certificatului de casatorie.
Pt copil la fel, faci cerere de transcriere a certificatului de nastere si anexezi actele care se cer plus 20 Eur, taxa de procesare pt fiecare act. Lista actelor anexate o poti gasi pe forum, fara nici o problema.
Ulterior primirii certificatului de nastere, cam dupa 2 luni calendaristice, ceri eliberarea pasaportului la aceleasi ghisee.

Daca asta e ceea ce te intereseaza te rog sa ne spui.
vivi Offline
#60 Posted : Thursday, March 26, 2009 9:47:03 PM(UTC)
Spunetimi va rog cind e urmatoarea data de depunere a juramintului in Chisinau?
Victor Antofica Offline
#61 Posted : Friday, March 27, 2009 1:17:47 AM(UTC)

trebuie sa te programezi la consulat ca sa poti merge la juramant,
pare-mi-se ca saptamana aceasta se depune un juramant, poate reusesti sa te programezi...
pops Offline
#62 Posted : Friday, March 27, 2009 2:00:28 AM(UTC)
S-a depus deja juramant la Chisinau pe 26 martie.
derek1983 Offline
#63 Posted : Friday, March 27, 2009 2:44:37 PM(UTC)

apartheid, daca stai sa vezi cam in cat timp iti elibereaza consulatul pasaport daca vii cu certificat de nastere fara CNP, si daca vii cu certificat de nastere cu CNP, o sati dai seama ca totusi este un ATU sati faci transcrierea la BUCURESTI, nemaivorbind de chestia ca o sa fie o nebunie imediat ce o sa introduca pasapoartele de tip nou (biometrice), o sa ajunga sa astepte oamenii de 2 ori mai mult decat asteapta acum.
pavkam Offline
#64 Posted : Saturday, March 28, 2009 11:09:31 AM(UTC)
Se poate de facut programarea pentru depunerea juramantului si cu pasaportul?
mixdpp Offline
#65 Posted : Saturday, March 28, 2009 3:51:58 PM(UTC)
Cine ştie când e următoarea tură la depunerea jurământului?
apartheid Offline
#66 Posted : Saturday, March 28, 2009 4:08:35 PM(UTC)

pavkam wrote:

pavkam nustiu la ce te referi, insa programarea pt depunerea juramantului are loc intr-un cadru bine stabilit pt care este necesar acordul tau in prealabil. Acesta programare atrage dupa sine prezentarea documentelor de mai jos:

- extrasul din MO partea I, pagina in care apare numele dv. si pagina cu nr.ordinului ministrului justitiei (faceti copiile xerox ale acestora sau scotetile la imprimanta, foaia A4)

- certificatele de nastere ale parintilor
- 2 poze 3/4

Iti spun multa bafta
pops Offline
#67 Posted : Saturday, March 28, 2009 7:00:28 PM(UTC)
poza de 3,5/4,5......stiu ca au nu au primit formatul 3/4.
VADIM Offline
#68 Posted : Saturday, March 28, 2009 7:05:15 PM(UTC)

pops wrote:
poza de 3,5/4,5......stiu ca au nu au primit formatul 3/4.

serios?

Tin minte cand am depus juramantul (Bucuresti) la multi pozele erau cate 4 (netaiate) si ne-au inmanat o foarfeca si acolo pe loc ieseau pozele taiate.

Cu siguranta nu erau 3.5/4.5 - la unii cu greu puteai sa le zici poze format general 3/4... Dancing
undoitrei Offline
#69 Posted : Sunday, March 29, 2009 4:18:42 PM(UTC)
apartheid wrote:
pavkam wrote:

pavkam nustiu la ce te referi, insa programarea pt depunerea juramantului are loc intr-un cadru bine stabilit pt care este necesar acordul tau in prealabil. Acesta programare atrage dupa sine prezentarea documentelor de mai jos:

- extrasul din MO partea I, pagina in care apare numele dv. si pagina cu nr.ordinului ministrului justitiei (faceti copiile xerox ale acestora sau scotetile la imprimanta, foaia A4)

- certificatele de nastere ale parintilor
- 2 poze 3/4

Iti spun multa bafta

Deci si prin urmare. Pasaport = pasaport, buletin = buletin.
Intrebarea a fost daca se poate de facut programarea cu pasaportul in loc de buletin (in cazul in care buletinul a fost furat sau a expirat).
Acuma este clara intrebarea?
apartheid Offline
#70 Posted : Sunday, March 29, 2009 4:35:11 PM(UTC)

Quote:

Deci si prin urmare. Pasaport = pasaport, buletin = buletin.

Nimeni nu te contrazice: Shame on you pasaportul nu e buletin - lucru stiut. Dar de ce nu intrebi la unul din ghiseele 1-4, al Consulatului Roman, ce poti face cu pasaportul tau ?
Ei sunt cei mai in masura sa-ti de-a un raspun corect.

PS. eu ti-am dat lista de documente care se cere in mod normal, deci am citat sursa.
undoitrei Offline
#71 Posted : Sunday, March 29, 2009 5:11:19 PM(UTC)
apartheid wrote:
Dar de ce nu intrebi la unul din ghiseele 1-4, al Consulatului Roman, ce poti face cu pasaportul tau ?
Ei sunt cei mai in masura sa-ti de-a un raspun corect.

Pai asta e problema. Nu sunt in Moldova, sunt in Romania si am intrebat in speranta ca stie cineva. Plus ca acum cu problemele de la vama nu vreau sa risc sa vin in Moldova si apoi sa nu ma mai pot intoarce in Romania.
NT Offline
#72 Posted : Wednesday, April 01, 2009 2:52:07 PM(UTC)
apartheid wrote:
NT wrote:

NT, daca interpretez eu corect tu ai depus juramantul la Chisinau.
Nu vad de ce ai plati serviciile unui avocat in Romania. Daca te afli in Chisinau, atunci poti merge personal la Consulatul Romaniei la Chisinau de pe V. Parcalab la unul din ghiseele 1-4, pt a cere transcriera certificatului de nastere respectiv al certificatului de casatorie.
Pt copil la fel, faci cerere de transcriere a certificatului de nastere si anexezi actele care se cer plus 20 Eur, taxa de procesare pt fiecare act. Lista actelor anexate o poti gasi pe forum, fara nici o problema.
Ulterior primirii certificatului de nastere, cam dupa 2 luni calendaristice, ceri eliberarea pasaportului la aceleasi ghisee.

Daca asta e ceea ce te intereseaza te rog sa ne spui.

am depus juramintul la chisinau, dar vreau sa-mi transciu toate actele la bucuresti ca mai apoi sa pot da la reintregirea familiei. deci daca depun la consulat- imi ia 2 luni ca sa primesc certificatul de nastere, apoi mi-au zis la juramint sa mai astept 3 saptamini, timp in care cei de consulat trimit niste acte la bucuresti si mai apoi vin la consulat si depun pentru pasaport,la urgentsa la consulat nu fac , asa ca tre sa-l mai astept 2 luni. si apoi dute prin romanaia si fari buletinu roman. n-ar fi mai simplu sa transmit documentele pentru transcriere in romania, apoi buletinu si maiapoi pasaportu. si dupa cum am inteles poti sa le obtii pe ambele in aceeasi zi? cum ar fi mai rezonabil,mie oricum imi trebuie cu domiciliu in rom
derek1983 Offline
#73 Posted : Wednesday, April 01, 2009 7:20:38 PM(UTC)

buletin si pasaport in aceasi zi nu se poate.
DAr intradevar poti sa scurtezi timpii de obtinere a acestor ate aici in Bucuresti decat la Chisinau. Si primul lucru ar fi sa faci transcrierea certif de nastere aici in Buc. Dupa care apari si tu in Romania , cei drept contra unui cost de 50 euro- libretul de calatorie. siti faci in aceasi zi pasaport, dupa care tre sa incepi sati faci buletinul , iar aici partea cea mai grea sa gasesti adresa, locuinta.
NT Offline
#74 Posted : Wednesday, April 01, 2009 10:30:08 PM(UTC)
dar daca transcriu certificatul de nastere si-mi fac pasaport tot la chisinau,cum obtin acel cnp pe hirtie?se poate la chisinau?
gdimold Offline
#75 Posted : Friday, April 03, 2009 11:02:50 AM(UTC)
Următoare dată de de depunere a jurământului la ambasada României de la Chisinău este 9 aprilie(joi) ora 16.
derek1983 Offline
#76 Posted : Friday, April 03, 2009 11:51:09 AM(UTC)

NT wrote:
dar daca transcriu certificatul de nastere si-mi fac pasaport tot la chisinau,cum obtin acel cnp pe hirtie?se poate la chisinau?

certificatul de nastere am inteles ca se elibereaza in 45de zile, fara CNP.
Pasaportul daca il ceri in aceasi zi in care ai primit certificatul de nastere o sa dureze mai mult de 45 de zile, pana la 90 de zile.
Daca ai CNP pe certificat de nastere, nu are cum sa dureze mai mult de 45 de zile eliberarea pasaportului.
Nu poti obtine CNP la consulatul de la Chisinau, dar in momentul in care depui cererea pentru pasaport o sa te roage sa revii cu certificatul de nastere cand sati ridici pasaportul ca sati treaca CNP in certificat.
apartheid Offline
#77 Posted : Friday, April 03, 2009 12:52:28 PM(UTC)

o mica rectificare
Eu am depus de 2 luni, pt transcrierea certificatului de nastere si inca nu am nici un raspuns favorabil. Mai mult decat atat, functionara de la ghiseu mi-a zis sa revin peste 3 saptamani.
Asa ca e bine sa luati in calcul si acest aspect.
PS. trendul ascendent al numarului de cetatenii acordate in ultima perioada, a avut un impact direct asupra timpilor de efectuare a certificatelor si ale pasapoartelor.
derek1983 Offline
#78 Posted : Friday, April 03, 2009 1:04:19 PM(UTC)

apartheid wrote:
o mica rectificare
Eu am depus de 2 luni, pt transcrierea certificatului de nastere si inca nu am nici un raspuns favorabil. Mai mult decat atat, functionara de la ghiseu mi-a zis sa revin peste 3 saptamani.
Asa ca e bine sa luati in calcul si acest aspect.
PS. trendul ascendent al numarului de cetatenii acordate in ultima perioada, a avut un impact direct asupra timpilor de efectuare a certificatelor si ale pasapoartelor.

Am atentionat acest aspect inca de acum cateva saptamani, ca odata cu cresterea numarului de solicitanti vor creste si timpii de procesare.
NT Offline
#79 Posted : Friday, April 03, 2009 1:35:31 PM(UTC)
derek1983 wrote:
NT wrote:

certificatul de nastere am inteles ca se elibereaza in 45de zile, fara CNP.
Pasaportul daca il ceri in aceasi zi in care ai primit certificatul de nastere o sa dureze mai mult de 45 de zile, pana la 90 de zile.
Daca ai CNP pe certificat de nastere, nu are cum sa dureze mai mult de 45 de zile eliberarea pasaportului.
Nu poti obtine CNP la consulatul de la Chisinau, dar in momentul in care depui cererea pentru pasaport o sa te roage sa revii cu certificatul de nastere cand sati ridici pasaportul ca sati treaca CNP in certificat.

asa mai merge, pe urma ma pot duce cu pieptu deschis ca sa-mi fac buletinu la bucuresti? fara a mai cauta cnp,si alte nebunii.... gazda am inteles costa undeva 250 eur?
apartheid Offline
#80 Posted : Friday, April 03, 2009 2:17:07 PM(UTC)

Dupa ce obtii pasaportul, dupa cum spunea si Derek, practic ei iti atribuie CNP pe certificatul de nastere, aici la Chisinau.
Sau la 30 zile dupa transcrierea certificatului de nastere poti merge la Bucuresti pt a face pasaportul in regim de urgenta, rescpectiv carte de identitate.
afrodita Offline
#81 Posted : Friday, April 03, 2009 6:40:28 PM(UTC)
juramantul la chisinau se depune in data de 9 aprilie si 16 aprilie (cele mai apropiate date)

actele necesare pt depunerea juramantul au fost deja scrise pe forum asa ca nu mai adaug doar cateva moduri mai usoare cum puteti face rost de paginile necesare din monitorul oficial:

- monitorul oficial se poate gasi pe net in format pdf de unde alegeti doar paginile necesare
- contra unui pret de 50 lei puteti procura aceste pagini de la xeroxul de langa consulat
- ca sa nu mai pierdeti timpul cu primele 2 metode atunci va duceti simplu la consulat fara monitor si va face doamna de la ghiseu copiile necesareAnxious
NT Offline
#82 Posted : Tuesday, April 07, 2009 1:11:58 PM(UTC)
inainte de juramint mi-au dat romanii mi-au dat niste hirtii, dar asa si n-am inteles-fetita mea e si ea indicata in cetatenie, acum cind depun la transcriere ce-mi trebuie de la sot?care zic сc-mi trebuie ceva de la notar care nu,ce sa fac?nu pot sa ma duc la consulat deoarece nu sunt in tara, vin pe o saptamina acasa in care vreau sa-mi clarific toate intrebarile.sotul nu a aparut in monitor si nucu n-are de unde sa apara,dar la juramint mi-au dat o hirtie si pentru certificatul de casatorie, la transcriere o sa-mi dea certificat de casatorie romanesc?
ciufolici Offline
#83 Posted : Wednesday, April 08, 2009 12:44:46 PM(UTC)
Stie cineva care sunt facilitatile pentru cei care cer domiciliu in Romania si domiciliul in Moldova, care este diferenta?
violeta Offline
#84 Posted : Wednesday, April 08, 2009 4:30:11 PM(UTC)
savca_victor wrote:
victorantos wrote:
bravo savca_victor,

Mi-a dat dispozitie de plecare si cu termen de parasire a tarii in 15 zile limba , la fel am fost la politie doar ca initial vroiau sa-mi dea si interdictie pe 6 luni si amenda de 6 milioane, dar....... daca vb frumos si le explici ca esti deja cetatean doar ca nu ai acte, etc. se rezolva limba

pai,si eu daca am aparut in mon of pe 25.03.09,permisul imi expira pe 30.03.2009(astazi(8.04.09) inca sunt in Romania),trebuie sa mai merg la politie in Romania inainte de a pleca in R.Moldova sa depun pentru juramant?
violeta Offline
#85 Posted : Wednesday, April 08, 2009 4:36:10 PM(UTC)
derek1983 wrote:
buletin si pasaport in aceasi zi nu se poate.
DAr intradevar poti sa scurtezi timpii de obtinere a acestor ate aici in Bucuresti decat la Chisinau. Si primul lucru ar fi sa faci transcrierea certif de nastere aici in Buc. Dupa care apari si tu in Romania , cei drept contra unui cost de 50 euro- libretul de calatorie. siti faci in aceasi zi pasaport, dupa care tre sa incepi sati faci buletinul , iar aici partea cea mai grea sa gasesti adresa, locuinta.

Buna ziua,dupa depunerea juramantului la Chisinau am inteles ca se elibereaza o adeverinta.Cu aceasta adeverinta pot intra in Romania pentru a continua transcrierea urmatoarelor acte(certif de nastere,buletin,pasaport)?si unde anume ?Multumesc.
EDUARD Offline
#86 Posted : Wednesday, April 22, 2009 6:53:08 PM(UTC)
NOROC
Stie cineva urmatoarea data cind se va da juramintul la Chisinau. THANKS
pavkam Offline
#87 Posted : Wednesday, April 22, 2009 8:28:33 PM(UTC)
Nu sunt sigur daca e urmatoarea, dar pe mine m-au bagat pe 7 mai
vladimir852 Offline
#88 Posted : Thursday, April 23, 2009 10:50:02 PM(UTC)
dar asta de unde il gasesc
Quote:
- extrasul din MO partea I, pagina unde e numele vostru si pagina cu nr.ordinului ministrului justitiei (faceti copiile xerox ale acestora sau scotetile la imprimanta, foaia A4)
? ms
derek1983 Offline
#89 Posted : Thursday, April 23, 2009 10:54:27 PM(UTC)

am inteles ca se face business pe la consulat cu monitoarele in care sunt publicate ordinile de redobandire a cetateniei- xeroxul te costa 50 lei..
Iar ca o alta data de depunere a juramntului dupa data de 7 mai, este data de 14 mai 2009.
vladimir852 Offline
#90 Posted : Monday, April 27, 2009 6:33:35 PM(UTC)
nu stiți joi 30 aprilie 2009 o sa fie deschis , nu e nicio sarbatoare ceva ? daca aveti un numar de telefon unde as putea intreba ar fi bine. Vreau sa merg sa ma programez ,sunt in cluj si nu as vrea sa merg degeaba. mc
derek1983 Offline
#91 Posted : Monday, April 27, 2009 6:37:36 PM(UTC)

vladimir852 wrote:
nu stiți joi 30 aprilie 2009 o sa fie deschis , nu e nicio sarbatoare ceva ? daca aveti un numar de telefon unde as putea intreba ar fi bine. Vreau sa merg sa ma programez ,sunt in cluj si nu as vrea sa merg degeaba. mc

Joi se lucreaza... Vineri nu
pavkam Offline
#92 Posted : Monday, April 27, 2009 7:43:06 PM(UTC)
vladimir852 wrote:
dar asta de unde il gasesc
Quote:
? ms

Te duci si FARA monitor. Eu asa am facut. Te cauta in monitoare (le au ele acolo), face pe loc un Xerox si ti-l ataseaza la celelalte acte. Fara sa platesti la bisnitarii aia care vor 50 lei pe monitor.
Alexandra Offline
#93 Posted : Monday, May 04, 2009 6:59:04 PM(UTC)
Eu m-am programat astazi pentru depunerea juramintului pentru data de 21 mai
vladimir852 Offline
#94 Posted : Tuesday, May 05, 2009 9:39:27 AM(UTC)
pe mine tot m-au programat pe 21.05.09
ich_nadirra Offline
#95 Posted : Tuesday, May 05, 2009 7:13:39 PM(UTC)
Pentru depunerea juramantului la Chisinau mai sunt necesare si alte acte inafara de buletin? rog raspuns urgent.
Alexandra Offline
#96 Posted : Tuesday, May 05, 2009 7:31:08 PM(UTC)
Nu
pompas Offline
#97 Posted : Wednesday, May 06, 2009 5:48:49 PM(UTC)
cand e urmatoare data de depunere a juramantului?nu stiti?
Victor Antofica Offline
#98 Posted : Thursday, May 07, 2009 12:59:19 AM(UTC)

vezi ca scrie in prima postare:
7 Mai
14 Mai (neconfirmat)
21 Mai (confirmat)

dar trebuie sa te programezi intai la consulat ca sa poti merge
impresum Offline
#99 Posted : Wednesday, May 13, 2009 2:20:40 PM(UTC)
Stie cineva, din practica...

1. ...daca ajung vineri (15.05.2009) sa ma programez pentru depunerea juramantului, voi fi programat si eu pe 21.05.2009?

2. ...daca ajung saptamana viitoare (18-22.05.2009), care ar fi ultima zi in care ar trebui sa depun actele pentru programare? Mi-ar fi fost foarte la indemana sa depund miercuri (20.05.2009) actele, iar joi (21.05.2009) sa jur! E posibil un astfel de scenariu?

Problema e ca vreau neaparat sa depun juramantul pe 21.05.2009, dar unele afaceri nu prea ma lasa sa plec din Bucuresti. Are cineva un sfat? Va rog... Pray

impresum Offline
#100 Posted : Thursday, May 14, 2009 12:57:15 PM(UTC)
Intr-un final am reusit ieri sa vorbesc cu cineva de la Consulat si mi-au zis ca ar trebui sa vin in saptamana anterioara celei in care se da juramantul, prin urmare, ultima zi fiind maine, 15.05.2009.

Cum a zis si admin, au nevoie de timp sa proceseze dosarul si sa emita acele certificate pana la data juramantului. (apropo, merci pentru raspuns pe privat!)

Si m-am decis, deseara plec spre CH... va tin la curent cu ce voi reusi sa fac!
Users browsing this topic
Vizitator (2)
5 Pages123>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You can vote in polls in this forum.