Forumul Cetatenie-Romana.info
Cetatenie-Romana.Info - Logo
Welcome Guest Search | Active Topics | Log In | Register

6 Pages<1234>»
Actele si taxele necesare pentru redobandirea cetateniei romane ca moldovean
LSD Offline
#101 Posted : Friday, May 08, 2009 10:20:03 PM(UTC)
Rank: Incepator
salut! am si eu o intrebare: as putea depune dosarul unui prieten, care se afla peste hotare, la consulatul din Chisinau? daca da, ce document trebuie, procura sau...? ms anticipat
tanytza Offline
#102 Posted : Monday, May 11, 2009 3:40:55 AM(UTC)

salutare!am si eu o intrebare,dak ar putea cineva sa ma ajute...sant casatorita cu cetatean roman de aproape 6 ani,de 1 ani si ceva am carte de rezidenta pt membrii de familie.as putea sa depun si eu dosarul pt cetatenia romana??? plus ca am si 3 ani de studii in romania...deci in total ar fi v-o 9 ani de knd sant aici...dar nimeni nu te ajuta,ma refer la functionarii publici.in august2008 facusem 5 ani de casatorie si am fost la politie,sectia cetateni straini,acolo unde te iau astea in evidenta, k sa intrebam cum facem in continuare cu dosarul pt cetatenie romana,iar o doamna foarte sictirita de acolo zice:"ce tot vreti cetatenie??la ce va trebuie??nu e suficient k aveti rezidenta???"....iam raspuns k e dreptul meu sa solicit cetatenie atata vreme cat sant casatorita cu cetatean roman si locuiesc si voi locui aici....va rog frumos sa-mi raspundeti dak stiti ceva.si anume ce trebuie sa fac mai intai?(pt k astea de la politie mi-au zis k imi tre intai un certificat de stabilirea domiciliului permanent,de la eisi abea cu ala sa merg la min just).ce sa fac oare mai intai? mercic si mult succes tuturor!!!
Victor Antofica Offline
#103 Posted : Monday, May 11, 2009 11:46:42 PM(UTC)
Rank: Administratia

tanytza, du-te la bucuresti la biroul cetatenie si depune dosarul pt cetatenia romana

e deschis luni si miercuri. nu mai stiu daca acum e aglomerat, de obicei e multa lume
wa Offline
#104 Posted : Tuesday, May 12, 2009 3:57:23 PM(UTC)
Rank: Membru Avansat
Pentru a depune dosarul cu cererea de redobandire a cetateniei, spunetimi este necesar si certificatul explicativ(unde se indica precum ca spre ex.: satul x in anul 1950 era in componenta raionului y, apoi in anul 1975 in componenta raionului z, din anul 1999 in componenta judetului w si asa mai departe)
wa Offline
#105 Posted : Tuesday, May 12, 2009 4:21:25 PM(UTC)
Mai am inca 2 intrebari. 1) mai este nevoie de adeverinta de la primaria localitatii ca dovada ca localitatea sa aflat in componenta Romaniei pana in 1940. 2) buneii mei sunt nascuti intre 1918-1940, si e clar ca pot redobandi cetatenia ca descendent de gradul 2, dar am o intrebare pentru o alta persoana, daca buneii acestuia sau nascut inainte de 1918 in chisinau si au locuit toata viata in chisinau, el poate depune cererea de redobandire a cetateniei
sergiu2009 Offline
#106 Posted : Tuesday, May 26, 2009 2:40:20 PM(UTC)
De la PĂRINŢI:
Certificat de naştere – original şi copie legalizată
Certificat de căsătorie sau de divorţ – original şi copie legalizată

La sotie parintii sunt divortati, numele dupa divort al mamei a ramas cel a sotului pe cand certificatul de nastere al ei e numele de fata. Trebuie oare si certificatul(extras) de casatorie prezentat.

Merci anticipat pentru raspuns.
vlado Offline
#107 Posted : Wednesday, May 27, 2009 6:08:10 PM(UTC)
Location: Roma| Depunere (la consulatul Romaniei din Roma): Sept 2009
Am o intrebare. Daca bunica mea s-a nascut in Moldova (in timpul Romaniei), dar bunicul in Ucraina, eu am drept sa cer Redobandirea cetateniei romane?
rodica2381 Offline
#108 Posted : Thursday, July 23, 2009 11:04:01 AM(UTC)
Buna la toti.
Va rog sa ma luminati putin in problemutsa mea...
din multitudinea de acte pe care le detine sotul... vreu sa concretizez ce anume trebuie sa pregatim pentru depunere
Probleme apar atit pe linia mamei lui cit si pe linia tatalui.
Pe linia mamei, problema consta in aceea ca... in certificatul de nastere a mamei, la rubrica tata, este liniutsa..., in acest caz nu putem ridica certificatul de nastere a bunelului, plus la asta ea a fost casatorita de doua ori, este necesar ambele acte de casatorie, sau ultimul act de casatorie sau certificatul de casatorie si divort???
offf, tare e incurcata treaba, sper ca am fost destul de explicita...
Pe linia tatalui este alta problema.
Bunelul este Mahni-Boroda...
iar tatal sotului este numai Boroda, respectiv si el numai Boroda...
ce facem in acest caz???
poate un act de schimbare a numelui???
Va rog mult, ajutati-ma, please
toma Offline
#109 Posted : Monday, August 31, 2009 5:34:40 PM(UTC)
Rank: Membru
Salut la toti
Abia incep sa strang toate actele necesare pentru redobandirea cetateniei romane si la moment nu stiu care ar fi iesirea optimala din situatia mea.
Initial am planuit sa aplic pe baza buneilor din partea tatalui (caci el este moldovean, pe cind maica-mea e ucraineanca, nascuta in MD si cu cetatenie in MD), insa se pare a fi putin problematic. Situatia e urmatoare:
- bunica, s-a nascut in Rusia, nationalitate si cetatenie rusa, a decedat acum vreo 30 de ani in urma. Nu sunt in arhiva nici un document al ei, inclusiv cel de deces (a murit in Moldova).
- bunelul e viu, cetatenie si nationalitate moldoveneasca, are pasaport, certificatul de nastere cred ca se poate de obtinut, chiar daca la moment nu-l are. Problema e ca nu este certificatul de casatorie, si nu e posibil de obtinut unul, caci casatoria a fost inregistrata in Rusia.
Atunci, m-am gindit sa merg pe calea buneilor din partea mamei, dar...
- ambii bunei, desi nascuti in Basarabia pina in 1940, si desi au umblat la scoala romaneasca, in actele de stare civila sunt de nationalitate ucraineasca, desi cetatenie moldoveneasca. E posibil sa aplic atunci pa baza lor?
Planuiesc sa aplic cit mai curind posibil prin Ambasada Romaniei din Londra si va multumesc in avans pentru ajutorul d-stra!

1 user thanked toma for this useful post.
rantnick Offline
#110 Posted : Monday, August 31, 2009 6:12:02 PM(UTC)
toma wrote:
Salut la toti
Abia incep sa strang toate actele necesare pentru redobandirea cetateniei romane si la moment nu stiu care ar fi iesirea optimala din situatia mea.
Initial am planuit sa aplic pe baza buneilor din partea tatalui (caci el este moldovean, pe cind maica-mea e ucraineanca, nascuta in MD si cu cetatenie in MD), insa se pare a fi putin problematic. Situatia e urmatoare:
- bunica, s-a nascut in Rusia, nationalitate si cetatenie rusa, a decedat acum vreo 30 de ani in urma. Nu sunt in arhiva nici un document al ei, inclusiv cel de deces (a murit in Moldova).
- bunelul e viu, cetatenie si nationalitate moldoveneasca, are pasaport, certificatul de nastere cred ca se poate de obtinut, chiar daca la moment nu-l are. Problema e ca nu este certificatul de casatorie, si nu e posibil de obtinut unul, caci casatoria a fost inregistrata in Rusia.
- ambii bunei, desi nascuti in Basarabia pina in 1940, si desi au umblat la scoala romaneasca, in actele de stare civila sunt de nationalitate ucraineasca, desi cetatenie moldoveneasca. E posibil sa aplic atunci pa baza lor?
Planuiesc sa aplic cit mai curind posibil prin Ambasada Romaniei din Londra si va multumesc in avans pentru ajutorul d-stra!

Ca sa redobandesti cetatenia romana e suficient ca unul dintre stramosii tai pana in gradul trei(inclusiv strabunici) sa se nasca cetatean roman pana in 1940, nu neaparat etnic roman.
Iti pot exeplul meu - toti bunicii mei erau ucraineni(pe ambele ramuri) si am obtinut cetatenia romana.
Trebuie sa te orientezi acolo unde iti este mai usor sa-ti faci certificatele de nastere.
cgv Offline
#111 Posted : Monday, August 31, 2009 6:18:30 PM(UTC)

Medals:
Location: Timisoara | Depus:11/05/2009 Bucuresti | Aviz pozitiv 23/09/2009 | Juramant 15/04/2010
toma wrote:
Salut la toti

Salut,
Pentru a obtine cetatania iti trebuie ca macar unul din toti bunici sa fie fost roman!
Cred ca poti sa mergi pe baza bunicului din partea lui taicat-o. Cu certificatul de casatorie se poate de rezolvat, s-a mai vorbit pe aici pe forum, sau depui fara el, asta numai in cazul ca-ti primesc actele, sau aduci de la arhiva nationala din Chisinau un act in care scrie ca nu exista la ei certificatul de casatorie.
Cauta pe aici pe forum ca mai este cineva cu asa problema.
Cineva zicea ca a optinut cetatania fara certificatul de casatorie a bunicilor.
toma Offline
#112 Posted : Monday, August 31, 2009 9:21:05 PM(UTC)
Merci mult pentru raspunsurile primite

Sunt totusi putin confuza, daca etnia (sau nationalitatea) este importanta in cazul dat sau nu. Doar in cazul buneilor pe linia mamei, ei ambii sau nascut in Basarabia pina in 1940 si au avut cetatenie romana.

Cit priveste actele pe care le pot gasi, am "setul" de acte mai plin daca merg pe linia mamei, caci pe lina tatei, tot ce pot prezenta e doar certificatul de nastere a buncului si pasaportul, si precum mentionat in forum, un certificat prin care se spune ca certificatul de casatorie nu poate gasit sau emis. Se primeste atunci ca nu pot nimic de tot sa prezint din partea bunicii. Nu e prea riscant pe calea aceasta?
rantnick Offline
#113 Posted : Monday, August 31, 2009 10:45:13 PM(UTC)
toma wrote:

Sunt totusi putin confuza, daca etnia (sau nationalitatea) este importanta in cazul dat sau nu. Doar in cazul buneilor pe linia mamei, ei ambii sau nascut in Basarabia pina in 1940 si au avut cetatenie romana.

Cit priveste actele pe care le pot gasi, am "setul" de acte mai plin daca merg pe linia mamei, caci pe lina tatei, tot ce pot prezenta e doar certificatul de nastere a buncului si pasaportul, si precum mentionat in forum, un certificat prin care se spune ca certificatul de casatorie nu poate gasit sau emis. Se primeste atunci ca nu pot nimic de tot sa prezint din partea bunicii. Nu e prea riscant pe calea aceasta?

Repet inca odata e nevoie ca bunicii(samar macar unul din ei) tai sa fi fost cetateni romani, nu conteaza ce etnie sunt. E verificat in cazul meu si al surorii mele, toti stramosii mei sunt ucraineni si am cetateniei romana deja. Legea cetateniei romane spune ca pot solicita redobandirea cetateniei fosti cetateni romani si descendentii lor pana la gradul 3. Nu spune pe nicaieri de faza cu etnia. nu e ca la cetatenia bulgara.
In schimb daca nu ai cum sa faci rostul de certificatul de deces al bunicii pe baza tatalui tau, inseamna ca dosarul va fi incomplet si nu va fi acceptat.
toma Offline
#114 Posted : Tuesday, September 01, 2009 12:52:47 AM(UTC)
rantnick wrote:
toma wrote:

Repet inca odata e nevoie ca bunicii(samar macar unul din ei) tai sa fi fost cetateni romani, nu conteaza ce etnie sunt. E verificat in cazul meu si al surorii mele, toti stramosii mei sunt ucraineni si am cetateniei romana deja. Legea cetateniei romane spune ca pot solicita redobandirea cetateniei fosti cetateni romani si descendentii lor pana la gradul 3. Nu spune pe nicaieri de faza cu etnia. nu e ca la cetatenia bulgara.
In schimb daca nu ai cum sa faci rostul de certificatul de deces al bunicii pe baza tatalui tau, inseamna ca dosarul va fi incomplet si nu va fi acceptat.

Nicolai, merci mult, acum mi-e clar in ce directie sa merg. Iti sunt foarte recunoscatoare zambet
Apropo, in cazul bunelului care a decedat: trebuie de prezentat ambele: si certificatul de nastere si de deces sau numai cel de deces?
rantnick Offline
#115 Posted : Tuesday, September 01, 2009 9:21:36 AM(UTC)
toma wrote:
rantnick wrote:
toma wrote:

Nicolai, merci mult, acum mi-e clar in ce directie sa merg. Iti sunt foarte recunoscatoare zambet
Apropo, in cazul bunelului care a decedat: trebuie de prezentat ambele: si certificatul de nastere si de deces sau numai cel de deces?

Daca persoana a decedat e nevoie de certificat de deces, de nastere nu mai e nevoi, pentru ca si in cel de deces scrie locul nasterii si data.
toma Offline
#116 Posted : Tuesday, September 01, 2009 1:44:33 PM(UTC)
si mai bine zambet multumim
Eco Offline
#117 Posted : Thursday, September 10, 2009 4:13:35 PM(UTC)

Salut.am si eu o intrebare referitor la depunerea actelor pentru redobandirea cetateniei romane.Numele meu de familie este Veselovscaia.In certificatul de nastere sunt la fel Veselovscaia. Mama are la fel numele Veselovscaia dupa casatorie dar tatal are numele Veselovschii. Se pot depune actele in forma in care sunt acum,sau trebuie schimbate actele ca numele sa coincida cu numele de familie al tatalui.
Va multumesc anticipat.
cgv Offline
#118 Posted : Thursday, September 10, 2009 4:30:40 PM(UTC)

Medals:
Location: Timisoara | Depus:11/05/2009 Bucuresti | Aviz pozitiv 23/09/2009 | Juramant 15/04/2010
Eco wrote:

Salut.am si eu o intrebare referitor la depunerea actelor pentru redobandirea cetateniei romane.Numele meu de familie este Veselovscaia.In certificatul de nastere sunt la fel Veselovscaia. Mama are la fel numele Veselovscaia dupa casatorie dar tatal are numele Veselovschii. Se pot depune actele in forma in care sunt acum,sau trebuie schimbate actele ca numele sa coincida cu numele de familie al tatalui.
Va multumesc anticipat.

Salut, nu-i nici o problema, este ok asa.
Tu poti sa ai chiar si nume de familie diferit ca la parintii tai zambet
Principalul este ca fiecare persona sa fie in toate actele (unde este numele lui) la fel.
Adica , taicat-o trebuie sa fie Veselovschii, in certificatul lui de nastere, in certificatul de casatorie si in ceritificatul tau de nastere. La fel si maica-ta, in toate actele trebuie sa fie ca Veselovscaia
Eco Offline
#119 Posted : Friday, September 11, 2009 3:17:29 PM(UTC)
Multumesc mult
pozok Offline
#120 Posted : Tuesday, September 15, 2009 9:53:15 PM(UTC)
Salut!
Parintii au divortat cand aveam 1 an. Numele meu de familie se scrie Polenski, acum am depistat ca la tatal meu numele de familie se scrie Polenschi. Numele de familie Polenski e la sotie mea , copii, toate actele mele si a sotiei se scriu cu "K". Se pot depune actele in forma in care sunt acum,sau trebuie schimbate actele ca numele sa coincida cu numele de familie al tatalui.
Va multumesc anticipat.
annnna Offline
#121 Posted : Wednesday, September 16, 2009 12:00:09 AM(UTC)
Location: iasi | Depun dosar: 01/2004 in RO, Urgent: coresp scrisa-05,06,07/2008| Aviz poz: I-a data-03/07/2009, a II-a oara-23/09/2009|Public MOI-27/10/2009|Jur:17/12/2009 in RO|Depun pt transc:18/12/2009|Ridic cert:11/03/10|Dep buletin:12/03/10|Ridic CI:26/03/10
pozok, eu am fost cam in situatia ta, mi-a trebuit ceva timp si bani ca sa corectez toate numele, sa coincida in toate actele...asta sa nu am vreo surpriza. Poti sa rectifici actele care le doresti la primaria raionului in care ai domiciliu sau dupa caz unde s-a facut casatoria, sau unde s-a nascut...si tot asa...eu nu vroiam sa merg pe "cacealma", asa ca le-am rectificat pe toate. Greu de crezut ca trebuie sa te numesti peste noapte altfel, dar asta e situatia.
Eu am avut probleme cu bunicii si apoi parintii, pana la mine, am mers la arhiva si i-am rugam sa-mi scoata dosarul si sa-mi demoinstreze ca numele din adeverinta de nastere originala pe care o avea bunicul meu era altul decat la ei in registrul, cu multe insistente mi l-a aratat registru, asa ca am fost nevoita sa-i schimb numele de familie si data nasterii bunicului si apoi a parintelui, casatorie, etc. Practic i-am schimbat familia bunicului meu in al 12-lea ceas al lui, dumnezeu sa-l ierte. Iti dai seama cata alergatura. Si asta nu e tot, mai era si cu prostia aia de adeverinta precum ca s-a nascut pe teritoriul Romaniei care nu puteam sa obtin, intr-un final am depus actele pentru redobandire si colac peste pupaza am 6 ani de cand astept. INCREDIBIL, DAR ADEVARAT. Si sunt convinsa ca nu sunt singura cu o astfel de experienta.
Multa bafta!!!
pozok Offline
#122 Posted : Wednesday, September 16, 2009 12:30:33 AM(UTC)
annnna wrote:
pozok, eu am fost cam in situatia ta, mi-a trebuit ceva timp si bani ca sa corectez toate numele, sa coincida in toate actele...asta sa nu am vreo surpriza. Poti sa rectifici actele care le doresti la primaria raionului in care ai domiciliu sau dupa caz unde s-a facut casatoria, sau unde s-a nascut...si tot asa...eu nu vroiam sa merg pe "cacealma", asa ca le-am rectificat pe toate. Greu de crezut ca trebuie sa te numesti peste noapte altfel, dar asta e situatia.
Eu am avut probleme cu bunicii si apoi parintii, pana la mine, am mers la arhiva si i-am rugam sa-mi scoata dosarul si sa-mi demoinstreze ca numele din adeverinta de nastere originala pe care o avea bunicul meu era altul decat la ei in registrul, cu multe insistente mi l-a aratat registru, asa ca am fost nevoita sa-i schimb numele de familie si data nasterii bunicului si apoi a parintelui, casatorie, etc. Practic i-am schimbat familia bunicului meu in al 12-lea ceas al lui, dumnezeu sa-l ierte. Iti dai seama cata alergatura. Si asta nu e tot, mai era si cu prostia aia de adeverinta precum ca s-a nascut pe teritoriul Romaniei care nu puteam sa obtin, intr-un final am depus actele pentru redobandire si colac peste pupaza am 6 ani de cand astept. INCREDIBIL, DAR ADEVARAT. Si sunt convinsa ca nu sunt singura cu o astfel de experienta.
Multa bafta!!!

m-ai omorat d'oh! , de cat sa schimb toate actele mele si a sotiei si a copilului etc. mai bine sa astept integrarea RM in UEBrick wall
annnna Offline
#123 Posted : Wednesday, September 16, 2009 1:34:10 AM(UTC)
Location: iasi | Depun dosar: 01/2004 in RO, Urgent: coresp scrisa-05,06,07/2008| Aviz poz: I-a data-03/07/2009, a II-a oara-23/09/2009|Public MOI-27/10/2009|Jur:17/12/2009 in RO|Depun pt transc:18/12/2009|Ridic cert:11/03/10|Dep buletin:12/03/10|Ridic CI:26/03/10
mi s-a acrit de atata "actaraie"...documente peste documente, rectificari, expirarea cazierelor, renoirea lor, memorii...si tot asa...nu le mai suport. Doamne si cand ma gandesc ca cand ma voi casatori alte acte...mi se face rau.
annnna Offline
#124 Posted : Wednesday, September 16, 2009 1:35:49 AM(UTC)
scuze pentru cacofonie, dar pana la juramant schimb din c in s
vlad82 Offline
#125 Posted : Thursday, October 15, 2009 6:01:17 PM(UTC)
Salut Administrator!
intrebare: Doresc ca sotia tot sa dobandeasca cetatenie romana. ea avand permis de student in Romania pe numele Rusu, dar ne-am casatorit si si-a schimbat familia ei de fata, respectiv pasaportul. a nascut si scoala nu o mai face, dar permis pe 3 ani de zile. la vama a spus ca poate sa intre in RO cu permis pe numele de fata si pasaport nou. Dar ma intereseaza poate sa depuna dosarul cetatenie cu pasaport nou si permis de sedere cu familia veche de fata, respectiv si cazierul Ro si MD?
vlad82 Offline
#126 Posted : Thursday, October 15, 2009 6:02:19 PM(UTC)
te rog sa-mi scri pe email: vladenergeticus@mail.ru
tritanww Offline
#127 Posted : Friday, November 20, 2009 1:07:00 PM(UTC)
Salut poate sami spuna cineva ce acte le trebue parintilor mei pentru a depune dosarul,mentionez ca parintii lor (adica buneii mei ) sunt nascuti pina la 1940,ma interesiaza au ei nevoe de certificate de deces si de casatorie a buneilor lor (adica a strabuneilor mei).
iur4ic Offline
#128 Posted : Friday, November 20, 2009 1:21:11 PM(UTC)

Location: RM or. BALTI /CERERE scrisa in 2004 /INVITATIE februare 2009 /RIDICAREA INVITATIEI iulie 2009 la VLAICU PIRCALAB /DOSAR DEPUS septembrie 2009 /Termen Comisie 22.06.2010 an./....................
Nu au nevoie. Le trebiue numai certificatele de deces ale parintilor lor si de casatorie la parintii lor!
marishca Offline
#129 Posted : Friday, November 20, 2009 3:21:31 PM(UTC)
Location: cetatean roman,London,UK,Depunere dosar septembrie 2003, MOI 8 octombrie 2008.Juramant 18 decembrie 2008
in cazul in care ai extrasul din arhiva a catoriei bunicilor mai este nevoie si de dublicat a certificatului de casatorie??? Noi avem doar extractul din arhiva si ca sa scoate dublicatul trebuie ori sa mergem la Chisinau sa o scoata din arhiva generala ori sa asteptam cam aproximativ 1 luna ceea ce e prea mult timp...Spuneti-mi va rog pot s prezind doar exctratul din arhiva a casatoriei, bineanteles copie legalizata?
tritanww Offline
#130 Posted : Friday, November 20, 2009 3:59:22 PM(UTC)
iur4ic multumesc de info
iur4ic Offline
#131 Posted : Friday, November 20, 2009 4:51:51 PM(UTC)

Location: RM or. BALTI /CERERE scrisa in 2004 /INVITATIE februare 2009 /RIDICAREA INVITATIEI iulie 2009 la VLAICU PIRCALAB /DOSAR DEPUS septembrie 2009 /Termen Comisie 22.06.2010 an./....................
Daca persoana este decedata iti da numai extrasul. Toate actele necesare care sunt inregistrate pina in 1945 sun la chisinau pe kogalniceanu 58 dupa 1945 si pina in prezent arhivele se gasesc in raionul unde au fost elibearate actele necesare!
marishca Offline
#132 Posted : Friday, November 20, 2009 5:30:53 PM(UTC)
Location: cetatean roman,London,UK,Depunere dosar septembrie 2003, MOI 8 octombrie 2008.Juramant 18 decembrie 2008
da bunicii sunt decedati, am certificatele de deces.Casatoria lor a fost inregistrata in 1937 normal trb sa ma duc la Chisinau ...dar sper sa primeasca actele pentru cetatenie si cu acel extras din arhiva a casatoriei
iur4ic Offline
#133 Posted : Friday, November 20, 2009 5:33:46 PM(UTC)

Eu tot am depus actele cu extras de casatorie si nu erau probleme. Dar cind iti vei cere extrasul la chisinau sa scrii sum se cade si ei pot sa-ti faca ceva greseli si pentru a rectifica aceste greseli o sa-ti trebueasca extrasele de nastere.
gicu723 Offline
#134 Posted : Thursday, December 03, 2009 12:47:35 PM(UTC)

SAlut , am shi eu o intrebar pot sa depun pentru redobindirea cetateniei in cazul kind buneii mei sunt nascuti dupa 1940 , adika sa adauga pe linga acesta shi crtificatele strabuneilor ?
Vitor Offline
#135 Posted : Saturday, December 26, 2009 5:43:12 PM(UTC)
Salut,
Spunetimi va rog,acte de nastere,deces,casatorie, e nevoe sa fie de la parintii a mamei si a tatalui sau e destul numai a unuia dintre ei ? bunicii si din parte mamei si din parte lui tata au fost cetateni romini.

Se poate ca sa pun in dosar copiile gata traduse si autentificate la notar?(cred ca e mai eftin asa.)Sau e neaparat so faca ei asta la consulat.
Eu is cetatean Ukrainean.

Multumesk foarte frumos tuturor care o sami raspunda.
annnna Offline
#136 Posted : Saturday, December 26, 2009 8:25:01 PM(UTC)
Vitor wrote:
Salut,
Spunetimi va rog,acte de nastere,deces,casatorie, e nevoe sa fie de la parintii a mamei si a tatalui sau e destul numai a unuia dintre ei ? bunicii si din parte mamei si din parte lui tata au fost cetateni romini.

Se poate ca sa pun in dosar copiile gata traduse si autentificate la notar?(cred ca e mai eftin asa.)Sau e neaparat so faca ei asta la consulat.
Eu is cetatean Ukrainean.

Multumesk foarte frumos tuturor care o sami raspunda.

E suficient actele ale unui cuplu (fie din partea mamei, fie din partea tatalui). Sa ai copiile legalizate la actele care le-ai enumerat bineinteles traduse daca nu le ai in romana.
1 user thanked annnna for this useful post.
tina80 Offline
#137 Posted : Monday, December 28, 2009 1:49:45 PM(UTC)
Salut, spuneti-mi va rog daca e posibil sa mai depui actele dupa ce trece termenul, adica a venit chemarea in octombrie unde trebuiau depuse actele pina in noiembrie, nu s-a reusit, e posibil sa le mai depuna sau nu?
yo Offline
#138 Posted : Wednesday, January 06, 2010 3:38:05 PM(UTC)
tina80 wrote:
Salut, spuneti-mi va rog daca e posibil sa mai depui actele dupa ce trece termenul, adica a venit chemarea in octombrie unde trebuiau depuse actele pina in noiembrie, nu s-a reusit, e posibil sa le mai depuna sau nu?

Da o intrebare mai concreta, ce te framinta, ce acte, unde, despre ce merge vorba? din intrebare putem intelege ca ai depus actele pentru studii, sau poate pentru ajutor umanitar, mai explicit, ca sa putem da un raspuns corect.
irin_bor Offline
#139 Posted : Saturday, January 09, 2010 10:50:07 PM(UTC)

salutare tuturor, imi poate spune cineva daca у posibil sa depui dosarul pentru cetatenie la ambasada din chisinau fara invitatie, am scris scrisoare in 2006- septembrie, mi-a venit confirmarea rosie si atit, din 5 solicitari pentru redobindire au venit 2 invitatii cu lista de acte necesara, da restul....
multumesc anticipat!!
irin_bor Offline
#140 Posted : Saturday, January 09, 2010 10:51:11 PM(UTC)

irin_bor Offline
#141 Posted : Saturday, January 09, 2010 10:54:12 PM(UTC)

pentru tina
у posibl , in invitatie scrie "incepind cu data de ...", adica poti depune si peste un an principalul invitatia sa fie originala, vezi ca are stampila"postila"
irin_bor Offline
#142 Posted : Saturday, January 09, 2010 10:57:34 PM(UTC)

yo wrote:
tina80 wrote:

Da o intrebare mai concreta, ce te framinta, ce acte, unde, despre ce merge vorba? din intrebare putem intelege ca ai depus actele pentru studii, sau poate pentru ajutor umanitar, mai explicit, ca sa putem da un raspuns corect.

e posibl , in invitatie scrie "incepind cu data de ...", adica poti depune si peste un an principalul invitatia sa fie originala, vezi ca are stampila"postila"
irin_bor Offline
#143 Posted : Saturday, January 09, 2010 10:58:42 PM(UTC)

tina80 wrote:

pentru tina
e posibl , in invitatie scrie "incepind cu data de ...", adica poti depune si peste un an principalul invitatia sa fie originala, vezi ca are stampila"postila"
irin_bor Offline
#144 Posted : Saturday, January 09, 2010 11:03:12 PM(UTC)

vlado wrote:
Am o intrebare. Daca bunica mea s-a nascut in Moldova (in timpul Romaniei), dar bunicul in Ucraina, eu am drept sa cer Redobandirea cetateniei romane?

pai tie iti trebuie doar o linie un singur bunic: ori bunel/bunica lui tata, ori bunica/bunel lui mama alege si tu cei mai convenabil, ca nai sa alergi la ucraina dupa certificate de nastere care nu te avantajeaza cu nimic
iur4ic Offline
#145 Posted : Saturday, January 09, 2010 11:05:40 PM(UTC)

LA mine in invitatie scria incepind cu ..februarie 2009 Am obtinut ac easta invitatie in iulie (am avut probleme cu posta) am depus dosarul in septembrie probleme nu am avut cu depunerea dosarului.
Vitalik Offline
#146 Posted : Tuesday, January 12, 2010 3:09:29 AM(UTC)
Salut la toti,
Am o intrebare pentru acte de nastere pentru cetatenie.Actele de nastere ale parintilor si a bunicilor is in limba rusa,
1. E nevoe sa cer duplicat de la arhiva in limba ukraineana si sa le traduc sau pot sa fac traducere din limba rusa?.
2. Trebue puse in dosar si originalele de acte de nastere ,sau numai copiile legalizate si traducerile?
Doinitsa Offline
#147 Posted : Sunday, January 17, 2010 7:19:55 PM(UTC)
Buna.Sunt noua pe forum si am si eu nevoie de un mic ajutor.Am stat vreo ora pe aici uitandu-ma la toate discutiile si problemele altora.Eu doresc sa depun de cetatenie la cerere,dar nu am vz pe aici(sau nu am fost destul de atenta) actele necesare.Nu am idee de unde sa incep,cum sa incep.Va multumesc anticipat!
yo Offline
#148 Posted : Monday, January 18, 2010 12:03:42 PM(UTC)
Doinitsa wrote:
Buna.Sunt noua pe forum si am si eu nevoie de un mic ajutor.Am stat vreo ora pe aici uitandu-ma la toate discutiile si problemele altora.Eu doresc sa depun de cetatenie la cerere,dar nu am vz pe aici(sau nu am fost destul de atenta) actele necesare.Nu am idee de unde sa incep,cum sa incep.Va multumesc anticipat!

uitete aici
http://cetatenie-romana....romane-ca-moldovean.aspx
Tol Offline
#149 Posted : Thursday, January 21, 2010 1:21:51 AM(UTC)
Pot eu sa fac cazierul romanesc pe baza de procura pentru cumnatul meu? Sau trebuie sa-si faca viza si sa vina personal in Romania ca sa-si faca cazierul?

Pot sa fac eu declaratiile la notar in locul cumnatului pe baza de procura? Sau trebuie sa-si deschida viza si sa-si faca personal declaratiile?

Multumesc.

....... Offline
#150 Posted : Thursday, January 21, 2010 10:46:22 AM(UTC)
Tol wrote:
Pot eu sa fac cazierul romanesc pe baza de procura pentru cumnatul meu? Sau trebuie sa-si faca viza si sa vina personal in Romania ca sa-si faca cazierul?

Pot sa fac eu declaratiile la notar in locul cumnatului pe baza de procura? Sau trebuie sa-si deschida viza si sa-si faca personal declaratiile?

Multumesc.

1. Poti sa faci cazierul pentru cumnatul tau in Romania. Este absolut necesar ca el sa-ti faca o procura pentru acest lucru.
2. Declaratiile la notar poate cumnatul tau sa le faca in Moldova la orice notar. Actele notariale intocmite in Moldova sunt la fel de valabile ca cele facute in Romania.
nathusyk Offline
#151 Posted : Thursday, January 21, 2010 2:29:11 PM(UTC)
Doinitsa wrote:

salut tuturor.
am şi eu aşa o întrebare:
am depus cîteva cereri pentru programare audientă ca şi majoritatea în a.2006, de atunci am primit doar avizele de la cererile trimise.
este posibil ca sa aflu cumva daca a fost trimisa vreo invitatie si nu a ajuns din cauza serviciului poştal
daca da, actunci spunetimi va rog concret unde ma pot adresa
va multumesc anticipat
Think
nathusyk Offline
#152 Posted : Thursday, January 21, 2010 2:53:10 PM(UTC)
nathusyk wrote:
Doinitsa wrote:

salut tuturor.
am şi eu aşa o întrebare:
am depus cîteva cereri pentru programare audientă ca şi majoritatea în a.2006, de atunci am primit doar avizele de la cererile trimise.
este posibil ca sa aflu cumva daca a fost trimisa vreo invitatie si nu a ajuns din cauza serviciului poştal
daca da, actunci spunetimi va rog concret unde ma pot adresa
va multumesc anticipat
Think

p.s. intrebarile referitor la invitatie se pot adresa si la noi in chisinau la consulat/ambasada sau doar in romania
Tol Offline
#153 Posted : Friday, January 22, 2010 1:26:10 AM(UTC)
Multumesc tantan.

Cumnatul meu este din Ucraina. Poate sa faca Declaratiile la un Notar din Ukraina?
....... Offline
#154 Posted : Friday, January 22, 2010 10:41:54 AM(UTC)
Tol wrote:
Multumesc tantan.

Cumnatul meu este din Ucraina. Poate sa faca Declaratiile la un Notar din Ukraina?

Mm, asta nu mai stiu...
Stiu sigur ca in Moldova poate sa le faca. Situatia cu Ucraina nu le stiu. Ca acolo doar le fac in limba ucraineana si atunci situatia se complica.
Cumnatul meu este tot din Ucraina si el si-a facut declaratiile aici in Bucuresti (locuieste aici).

Daca o sa ai nevoie de alte particularitati cu actele ucrainesti, sa ma intrebi, poate il intreb si pot sa te ajut la unele chestii.
Mult succes !
marina79 Offline
#155 Posted : Tuesday, January 26, 2010 1:30:23 AM(UTC)
victorantos wrote:
REDOBÂNDIREA CETĂŢENIEI române de către persoanele care au pierdut această calitate înainte de 22 decembrie 1989 şi descendenţi de gradul I şi II ai acestora

ACTE NECESARE

De la BUNICI (un singur cuplu - parinţii mamei sau ai tatei):
Certificat de naştere sau de deces - original şi copie legalizată

De la PĂRINŢI:
Certificat de naştere – original şi copie legalizată

ACTELE SOLICITANTULUI de cetăţenie:
Certificatul de naştere – original şi copie legalizată
Paşaportul – original şi copii legalizate ale paginilor:
- unde apare fotografia şi datele personale;
- unde apare semnătura şi dovada prelungirii paşaportului (dacă este cazul)
Cazierul Judiciar din Republica Moldova – original
Cazierul Judiciar din România – original
Două declaraţii pe propria răspundere făcute la un Notar Public cun care să rezulte căpersoana care depune dosarul :
- nu a mai depus o altă cerere de redobândire a cetăţeniei române şi
- nu a întreprins activităţi împotriva ordinii de drept
Permisul de şedere temporară – original
Adeverinţa de la Autoritatea pentru Străini din cadrul MAI care dovedeşte şederea legală timp de 4 ani pe teritoriul României - original (la solicitare - în cazul în care nu aveţi carnet/legitimaţii pentru a face această dovadă)

2 users thanked marina79 for this useful post.
jovanius Offline
#156 Posted : Tuesday, January 26, 2010 1:02:20 PM(UTC)

Buna ziua. Cine ma poate ajuta referitor la declaratie si anume:
Două declaraţii pe propria răspundere făcute la un Notar Public cun care să rezulte căpersoana care depune dosarul :
- nu a mai depus o altă cerere de redobândire a cetăţeniei române.

Cum se procedeaza daca a fost scris mai mult de o cerere de redobândire a cetăţeniei române??? Adica eu am scris o cerere de redobindire a cetateniei in 2003 si alta in 2006 si am primit raspuns la cea din 2006?
Merci anticipat

....... Offline
#157 Posted : Tuesday, January 26, 2010 1:43:37 PM(UTC)
jovanius wrote:

Cum se procedeaza daca a fost scris mai mult de o cerere de redobândire a cetăţeniei române??? Adica eu am scris o cerere de redobindire a cetateniei in 2003 si alta in 2006 si am primit raspuns la cea din 2006?
Merci anticipat

Cerere nu inseamna depunere dosar. Cererile care le-ai trimis tu puteau sa se piarda pe drum.
Din cate imi aduc aminte in acea declaratie la notar nu scrie: "nu am mai depus cerere", ci ceva de genul "nu am mai solicitat cetatenie", asa ca poti sa faci aceasta declaratie fara probleme.
dorin1984 Offline
#158 Posted : Tuesday, January 26, 2010 1:53:57 PM(UTC)

Location: Moldova | Depunere dosar: 06.07.2009 Bucuresti | Aviz pozitiv: 23.11.2009 | Depunere Juramint: 08.07.2010
jovanius wrote:

Merci anticipat

este diferenta intre cerere de redobindire si cerere de programare, tu ai trimis mai multe cereri de programare, presupun, aceea care o trimiti de la posta, pentru a depune dosarul pentru cetatenie, iar cererea de redobindire se completeaza la consulat pe data cind esti programat...
cereri de programare ca sa depui dosarul poti sa scrii si 100, macar cite una in fiecare zi, daca te tine buzunarul, ceea ce nu este echivalent cu cererea de redobindire care se depune odata.
1 user thanked dorin1984 for this useful post.
jovanius Offline
#159 Posted : Tuesday, January 26, 2010 3:21:34 PM(UTC)

dorin1984 wrote:
jovanius wrote:

Merci anticipat

este diferenta intre cerere de redobindire si cerere de programare, tu ai trimis mai multe cereri de programare, presupun, aceea care o trimiti de la posta, pentru a depune dosarul pentru cetatenie, iar cererea de redobindire se completeaza la consulat pe data cind esti programat...
cereri de programare ca sa depui dosarul poti sa scrii si 100, macar cite una in fiecare zi, daca te tine buzunarul, ceea ce nu este echivalent cu cererea de redobindire care se depune odata.

Merci pentru raspuns! Da, intradevar eu am trimis 2 cereri de programare pentru a depune actele si am primit invitaie pentru a depune dosarul.
Dorin, mai am ceva intrebari daca ma poti ajuta; Spune-mi te rog in cit timp se elibereaza cazierul judiciar romanesc daca actele pentru cazier se depun la consulatul roman in chisinau si de ce acte este nevoie? Si daca este real ca acuma cetatenia o poti primi peste 5 luni?
LUCIA79 Offline
#160 Posted : Tuesday, January 26, 2010 3:48:41 PM(UTC)
tantan wrote:
jovanius wrote:

Merci anticipat

Cerere nu inseamna depunere dosar. Cererile care le-ai trimis tu puteau sa se piarda pe drum.
Din cate imi aduc aminte in acea declaratie la notar nu scrie: "nu am mai depus cerere", ci ceva de genul "nu am mai solicitat cetatenie", asa ca poti sa faci aceasta declaratie fara probleme.

LUCIA79 Offline
#161 Posted : Tuesday, January 26, 2010 3:53:15 PM(UTC)
[quote=jovanius]Buna ziua. Cine ma poate ajuta referitor la declaratie si anume:

Merci anticipat

JOVANIUS.TREBUIE SA SCRII CA NU AI MAI DEPUS ASTFEL DE CERERI.CERERI CARE LE TRIMITI DE LA POSTA SI APOI PRIMESTI UN TALONAS ROSU NU AI NIMIC COMUN CU CEREREA CARE O SCRII CIND DEPUI DOSARUL.DAR ORICUM FII ATENT DACA VREI SA DEPUI DOSARUL:http://cetatenie-romana.info/yaf_postst923_ATENTIE--CEI-CE-DEPUN-DOSARUL.aspx
jovanius Offline
#162 Posted : Tuesday, January 26, 2010 3:59:51 PM(UTC)

LUCIA79 wrote:
[quote=jovanius]Buna ziua. Cine ma poate ajuta referitor la declaratie si anume:

Merci anticipat

JOVANIUS.TREBUIE SA SCRII CA NU AI MAI DEPUS ASTFEL DE CERERI.CERERI CARE LE TRIMITI DE LA POSTA SI APOI PRIMESTI UN TALONAS ROSU NU AI NIMIC COMUN CU CEREREA CARE O SCRII CIND DEPUI DOSARUL.DAR ORICUM FII ATENT DACA VREI SA DEPUI DOSARUL:http://cetatenie-romana.info/yaf_postst923_ATENTIE--CEI-CE-DEPUN-DOSARUL.aspx

Lucia, merci pentru raspuns. Dosarul trebuie sa-l depun la inceputul lunii aprilie, acuma adun documentele. Poate tu stii in cit timp se elibereaza cazierul judiciar romanesc depus la consulatul roman in chisinau si de ce acte este nevoie
Merci
LUCIA79 Offline
#163 Posted : Tuesday, January 26, 2010 4:59:49 PM(UTC)
cazierul judiciar rom. eu lam facut in 7 zile=20
LUCIA79 Offline
#164 Posted : Tuesday, January 26, 2010 5:01:08 PM(UTC)
jovanius wrote:
LUCIA79 wrote:

Merci anticipat

Lucia, merci pentru raspuns. Dosarul trebuie sa-l depun la inceputul lunii aprilie, acuma adun documentele. Poate tu stii in cit timp se elibereaza cazierul judiciar romanesc depus la consulatul roman in chisinau si de ce acte este nevoie
Merci

eu lam facut in 7 zile=20
jovanius Offline
#165 Posted : Tuesday, January 26, 2010 5:38:31 PM(UTC)

Actele pentru cazier le-ai depus la noi la consulat sau l-ai facut prin intermediari?
Vreau si eu sa-mi fac cu 20 euro zambet Ma poti ajuta cumva? zambet
LUCIA79 Offline
#166 Posted : Tuesday, January 26, 2010 5:52:01 PM(UTC)
am facut prin intermediar,kiar eri am vazut anunt linga consulat(unde se fac asigurari auto,medicale-ultimul ghiseu),d-na Tatiana.
iuliano86 Offline
#167 Posted : Thursday, January 28, 2010 3:42:26 PM(UTC)
Buna ziua ! Traian Basescu a declarat p/u stirile Protv Chisinau ca peste 2 saptamini se vor deschide mai multe centre de depunere a actelor p/u redobindirea cetateniei, dar ele vor fi la Iasi, Galati etc si am inteles ca deja nu va mai fi nevoie de cazier juridic, as vrea sa aflu mai multe amanunte de la dvs despre acest fapt si cum pot depune si eu documentele caci este nevoie de viza doar, vreau sa aflu detalii daca stiti. ms
dorin1984 Offline
#168 Posted : Thursday, January 28, 2010 5:20:11 PM(UTC)

Location: Moldova | Depunere dosar: 06.07.2009 Bucuresti | Aviz pozitiv: 23.11.2009 | Depunere Juramint: 08.07.2010
jovanius wrote:
dorin1984 wrote:
jovanius wrote:

Merci anticipat

Merci pentru raspuns! Da, intradevar eu am trimis 2 cereri de programare pentru a depune actele si am primit invitaie pentru a depune dosarul.
Dorin, mai am ceva intrebari daca ma poti ajuta; Spune-mi te rog in cit timp se elibereaza cazierul judiciar romanesc daca actele pentru cazier se depun la consulatul roman in chisinau si de ce acte este nevoie? Si daca este real ca acuma cetatenia o poti primi peste 5 luni?

in privinta cazierului iti pot spune din experienta altor persoane ca daca depui pentru el la consulat o sa dureze ceva timp, in jur de 1 luna sau mai bine, insa tu poti obtine cazierul in felul urmator:
gasesti o persoana (poate sa fie si ruda prieteni)care are permis de sedere legal in Romania,
faci o copie xerox simpla la buletinul tau cu fisa, certificat de nastere si eventual poti sa faci si la pasaport,
ca sa nu trebuiasca cumva.
La notar faci o procura pentru persoana care o sa te ajute, ceva de genul ca imputernicesti persoana cutare sa te reprezinte .....etc
cei de la notariat stiu,
toate aceste acte le pui in plic si le trimiti la autobuz.
Persoana care te ajuta merge la sectia de politie din judetul sau sectorul unde traieste si completeaza o cerere pentru cazier si achita ceva bani, acum nu mai tin minte cit oricum nu e 20 euro
Eu personal am facut cazier cu ajutorul acestei persoane xxx
nustiu daca se mai ocupa oricum ii scrii si vezi daca te poate ajuta.
In privinta celor 5 luni, nu as vrea sa te dezamagesc da la mine au trecut deja 6 luni si tot astept, inca am rabdare Pray

update admin: nu se admite pe forum reclama la persoane care fac caziere sau alte servicii(luare in spatiu pt buletin) decat prin contact@cetatenie-romana.info
jovanius Offline
#169 Posted : Friday, January 29, 2010 10:44:29 AM(UTC)

dorin1984 wrote:
jovanius wrote:
dorin1984 wrote:
jovanius wrote:

Merci anticipat

in privinta cazierului iti pot spune din experienta altor persoane ca daca depui pentru el la consulat o sa dureze ceva timp, in jur de 1 luna sau mai bine, insa tu poti obtine cazierul in felul urmator:
gasesti o persoana (poate sa fie si ruda prieteni)care are permis de sedere legal in Romania,
faci o copie xerox simpla la buletinul tau cu fisa, certificat de nastere si eventual poti sa faci si la pasaport,
ca sa nu trebuiasca cumva.
La notar faci o procura pentru persoana care o sa te ajute, ceva de genul ca imputernicesti persoana cutare sa te reprezinte .....etc
cei de la notariat stiu,
toate aceste acte le pui in plic si le trimiti la autobuz.
Persoana care te ajuta merge la sectia de politie din judetul sau sectorul unde traieste si completeaza o cerere pentru cazier si achita ceva bani, acum nu mai tin minte cit oricum nu e 20 euro
Eu personal am facut cazier cu ajutorul acestei persoane xxx
nustiu daca se mai ocupa oricum ii scrii si vezi daca te poate ajuta.
In privinta celor 5 luni, nu as vrea sa te dezamagesc da la mine au trecut deja 6 luni si tot astept, inca am rabdare Pray

Merci Dorine pentru ajutor
Tanya81 Offline
#170 Posted : Sunday, February 07, 2010 5:52:09 PM(UTC)
Lamuriti-ma si pe mine va rog. Certificatele de nastere, casatorie a buneilor trebuie si originalul si copia legalizata? dar in caz ca mai trebuiesc si altor rude originalul cum se procedeaza?
yarkii Offline
#171 Posted : Sunday, February 07, 2010 6:36:58 PM(UTC)
Originalul iti trebuie cind depui dosaru, persoana care iti primeste dosaru trebuie sa vada daca coincide originalul cu copia legalizata, si apoi iti returneaza originalul. Stiu cazuri cind au primit copia legalizata fara a se uita in original.
P.S. Originalu oricum ramane la tine.
Tanya81 Offline
#172 Posted : Monday, February 08, 2010 12:59:59 PM(UTC)
Merci pentru raspuns, dar copiile legalizate au un termen de valabilitate?
....... Offline
#173 Posted : Monday, February 08, 2010 1:35:14 PM(UTC)
Tanya81 wrote:

Din cate stiu - nu au termen de valabilitate.
annnna Offline
#174 Posted : Monday, February 08, 2010 11:56:59 PM(UTC)
tantan wrote:
Tanya81 wrote:

Adica daca am copii legalizate din 2002-2003, ele sunt valabile. Ar fi super!!!
dorin1984 Offline
#175 Posted : Tuesday, February 09, 2010 12:51:19 AM(UTC)

annnna wrote:
tantan wrote:
Tanya81 wrote:

Adica daca am copii legalizate din 2002-2003, ele sunt valabile. Ar fi super!!!

este corect ca copiile legalizate nu au termen de valabilitate insa am mai auzit ca acei care primesc dosarul de cetatenie sunt cam capricioase si se uita sa fie legalizate de curind
usatii83 Offline
#176 Posted : Saturday, February 13, 2010 12:03:57 AM(UTC)
am sanse sa redobindesc cetacenia daca buneii mei sunt nascuti pina in 1940? parinstii mei sunt nascuti in anii 60 iar eu in 1984
Fiodor Offline
#177 Posted : Saturday, February 13, 2010 12:43:11 AM(UTC)

Location: Chisinau, dosar 2005, aviz pozitiv iulie 2009, juramant ian. 2010certificat de nastere13ianuarie2010 ,CNP 12febr, Pasaport Biometric 26febr 2010. Asta a fost povestea mea!!!
usatii83 wrote:
am sanse sa redobindesc cetacenia daca buneii mei sunt nascuti pina in 1940? parinstii mei sunt nascuti in anii 60 iar eu in 1984

desigur ca ai sanse!!!
esti de la Anenii NOi, te cunosc cumva?
usatii83 Offline
#178 Posted : Sunday, February 14, 2010 4:34:27 PM(UTC)
mersi, inseamna ca pot sa string dosarul si sa-l dau? dar unde credeti ca e mai bine de dat dosarul, am auzit ca Basescu zicea ca putem deja la bucuresti sa dam dosarul, fara programare, este real?
dorin1984 Offline
#179 Posted : Sunday, February 14, 2010 6:48:18 PM(UTC)

usatii83 wrote:
mersi, inseamna ca pot sa string dosarul si sa-l dau? dar unde credeti ca e mai bine de dat dosarul, am auzit ca Basescu zicea ca putem deja la bucuresti sa dam dosarul, fara programare, este real?

Domnul Basescu a promis ca in 2 saptamini agentiile pentru cetatenii o sa functioneze, au trecut aceste 2 saptamini si nimik nu se aude, da legea a aparut ca sa se deschida agentiile unde o sa poti depune dosarul fara programare, dar parimise ca cineva e conteresat( la sigur ca mai multi sunt cointeresati ) ca aceste agentii sa nu functioneze cit de curind posibil......
Cind o sa auzi ca s-au deschis agentiile la Bucuresti, Iasi, Galati, Suceava, Cluj si Timisoara sa stii ca o sa poti merge in Romania pentru a depune dosarul fara programare da pina ce trebuie sa astepti.
vadim25 Offline
#180 Posted : Thursday, February 18, 2010 3:28:02 AM(UTC)
yarkii wrote:
Originalul iti trebuie cind depui dosaru, persoana care iti primeste dosaru trebuie sa vada daca coincide originalul cu copia legalizata, si apoi iti returneaza originalul. Stiu cazuri cind au primit copia legalizata fara a se uita in original.

Intrebare in legarura cu originalul si copia legalizata:
Pe site-ul Ministerului Justitiei din Romania just.ro (si mai precis http://www.just.ro/Secti.../tabid/593/Default.aspx )

se indica:
"4. Acte de stare civilă (certificat de naştere, căsătorie, deces sau divorţ) în copii legalizate pentru titular şi ascendenţi (părinţi, bunici), foşti cetăţeni români;"
nu se mentioneaza ca actele trebuie prezentate si in original. Sa inteleg ca cind vorbiti de originalul actelor va referiti la experienta proprie sau la acte normative publicate in alte surse? Pentru ca pentru cei care locuiesc peste hotare e complicat se prezinte toate documentele in original.
Deci intrebarea: unde e scris ca trebuie si originalulele actelor? Multumesc pentru raspuns.

....... Offline
#181 Posted : Thursday, February 18, 2010 10:42:39 AM(UTC)
vadim25 wrote:
yarkii wrote:

Pe site-ul Ministerului Justitiei din Romania just.ro (si mai precis http://www.just.ro/Secti.../tabid/593/Default.aspx )

se indica:
"4. Acte de stare civilă (certificat de naştere, căsătorie, deces sau divorţ) în copii legalizate pentru titular şi ascendenţi (părinţi, bunici), foşti cetăţeni români;"
nu se mentioneaza ca actele trebuie prezentate si in original. Sa inteleg ca cind vorbiti de originalul actelor va referiti la experienta proprie sau la acte normative publicate in alte surse? Pentru ca pentru cei care locuiesc peste hotare e complicat se prezinte toate documentele in original.
Deci intrebarea: unde e scris ca trebuie si originalulele actelor? Multumesc pentru raspuns.

Nu este complicat sa prezinte documentele in original celor plecati in strainatate. Ei doar se uita pe original si ti-al dau imediat pe loc. NU ARE VOIE NIMENI SA-TI RETINA DOCUMENTELE ORIGINALE !!! Cel putin asa este la Bucuresti; in Chisinau am auzit cazuri cand mergeau doar cu legalizarile.
VasileL Offline
#182 Posted : Thursday, February 18, 2010 11:24:42 AM(UTC)

O intrebare,tatal meu ca sa redobindeasca cet. rom.,(nascut 1937) are nevoe numai de certificatul lui de nastere ori si a parintilor? Eu am depus actele (ca sa fiu convins) buneilor din partia mamei( mama n.1945) caci in actele buneilor din partea tatalui era ceva probleme.
Victor Antofica Offline
#183 Posted : Thursday, February 18, 2010 12:53:23 PM(UTC)
Rank: Administratia

eu zic ca e suficient actul sau de nastere, cred ar avea cel mai subtire dosar zambet
Lilliana Offline
#184 Posted : Thursday, February 18, 2010 1:34:30 PM(UTC)
Location: Chisinau, dosar depus:09.2008, Chisinau/aviz poz.:16.12.2009/ ordin:?
vadim25 wrote:
yarkii wrote:

se indica:

Nu este nimic complicat in a lua cu tine citeva certificate pentru orice eventualitate. Cind am depus dosarul, am prezentat si copiile avizelor despre schimbarea numelui tatalui si al mamei, la fel autentificate de notar. Dar au verificat numai originalele lor, nu si ale certificatelor. Dar unei prietene i-au verificat toate originalele, a depus la ghiseul vecin. Deci, de la caz la caz.
....... Offline
#185 Posted : Thursday, February 18, 2010 1:45:52 PM(UTC)
gioni_g wrote:
A mai incercat cineva sa depuna la bucuresti doar in baza permisului de sedere? E posibil sau la ei inca n-a ajuns ordonanta...

Dap in baza la ce vrei sa depui tu? Normal ca se poate...Ce ordonanta sa ajunga la ei?
cgv Offline
#186 Posted : Thursday, February 18, 2010 1:51:02 PM(UTC)

Medals:
tantan wrote:
gioni_g wrote:
A mai incercat cineva sa depuna la bucuresti doar in baza permisului de sedere? E posibil sau la ei inca n-a ajuns ordonanta...

Dap in baza la ce vrei sa depui tu? Normal ca se poate...Ce ordonanta sa ajunga la ei?

TantanA ai vazut ca gioni_g a postat intrebarea pe 7 mai 2009, si are in vedere ordonanta de urgenta nr.36 din 15.04.2009 ? limba
....... Offline
#187 Posted : Thursday, February 18, 2010 1:54:02 PM(UTC)
cgv wrote:
tantan wrote:
gioni_g wrote:

TantanA ai vazut ca gioni_g a postat intrebarea pe 7 mai 2009, si are in vedere ordonanta de urgenta nr.36 din 15.04.2009 ? limba

Aaa, n-am vazut. Cred ca am deschis pagina anterioara...
usatii83 Offline
#188 Posted : Thursday, February 18, 2010 4:11:45 PM(UTC)
spunetimi va rog cum se obtine cazierul juridic rominesc, trebuie sa plec in Ro sau putem de la ambasada de undeva sal capatam?
cgv Offline
#189 Posted : Thursday, February 18, 2010 4:27:49 PM(UTC)

Medals:
usatii83 wrote:
spunetimi va rog cum se obtine cazierul juridic rominesc, trebuie sa plec in Ro sau putem de la ambasada de undeva sal capatam?

http://chisinau.mae.ro/i...hp?lang=ro&id=85258

sau mai poti prin intermediari,
sau daca ai pe cineva la Bucuresti ii faci o procura si iti face.
vadim25 Offline
#190 Posted : Thursday, February 18, 2010 9:00:23 PM(UTC)
Lilliana wrote:
vadim25 wrote:
yarkii wrote:

se indica:

Nu este nimic complicat in a lua cu tine citeva certificate pentru orice eventualitate. Cind am depus dosarul, am prezentat si copiile avizelor despre schimbarea numelui tatalui si al mamei, la fel autentificate de notar. Dar au verificat numai originalele lor, nu si ale certificatelor. Dar unei prietene i-au verificat toate originalele, a depus la ghiseul vecin. Deci, de la caz la caz.

O concretizare la discutia de mai sus:
duplicatul certificatelor de stare civilă eliberate de serviciile de stare civila se socot originale? Corect? Apoi faci o copie notarila de ale duplicatului si cu ambele mergi la consulat... Intrebarea mea: poti sa depui doar dublicatul, daca nu ai nevoie de el? Merci
....... Offline
#191 Posted : Thursday, February 18, 2010 9:13:44 PM(UTC)
vadim25 wrote:
Lilliana wrote:
vadim25 wrote:
yarkii wrote:

se indica:

duplicatul certificatelor de stare civilă eliberate de serviciile de stare civila se socot originale? Corect? Apoi faci o copie notarila de ale duplicatului si cu ambele mergi la consulat... Intrebarea mea: poti sa depui doar dublicatul, daca nu ai nevoie de el? Merci

Nu. e scris clar in acte necesare ca vor copii legalizate.
dorin1984 Offline
#192 Posted : Thursday, February 18, 2010 9:53:35 PM(UTC)

vadim25 wrote:
Lilliana wrote:
vadim25 wrote:
yarkii wrote:

se indica:

Este scris foarte clar ca sunt necesare copiile legalizate la notar pe ei nu ii intereseaza dublicatul caruiva act.
Sunt 2 situatii:
1. Cind o persoana detine certificat de tip vechi in care este scris in chirilica toate datele si atunci el este obligat sa ceara dublicat pentru a transcrie certificatul dat in romana(certificat de tip nou).
2. Cind o persoana detine deja certficatul de tip nou si atunci el nu mai este obligat de a scoate dublicatul acestui certificat.
In ambele cazuri mergi la notar si faci o copie legalizata.
Cind mergi sa depui dosarul persoanele competente verifica daca originalele(dublicatele) coincid cu copiile legalizate si iti intorc originalele(dublicatele).
1 user thanked dorin1984 for this useful post.
michel Offline
#193 Posted : Friday, February 19, 2010 10:29:20 PM(UTC)
Imi spune cineva care este taxa acum, la depunerea dosarului pentru redobindirea cet. romane la Ambasada de la Chisinau. ms.
cgv Offline
#194 Posted : Friday, February 19, 2010 11:06:00 PM(UTC)

Medals:
michel wrote:
Imi spune cineva care este taxa acum, la depunerea dosarului pentru redobindirea cet. romane la Ambasada de la Chisinau. ms.

Nu se percep taxe
usatii83 Offline
#195 Posted : Saturday, February 20, 2010 11:51:18 AM(UTC)
ma scuzati eu am o neclaritate, bunica mea e nascuta in 1927 si in certificatul de nastere e scris ca e rominca, dar bunelul e nascut in 1933 si e scris ca e moldovean, pot eu sa le depun la dosar sau trebuie numaidecit sa scrie la ambii ca sint romini?
dorin1984 Offline
#196 Posted : Saturday, February 20, 2010 11:57:08 AM(UTC)

usatii83 wrote:
ma scuzati eu am o neclaritate, bunica mea e nascuta in 1927 si in certificatul de nastere e scris ca e rominca, dar bunelul e nascut in 1933 si e scris ca e moldovean, pot eu sa le depun la dosar sau trebuie numaidecit sa scrie la ambii ca sint romini?

principalul e sa fie toate actele corecte, in sens ca numele prenumele sa coincida in toate actele sa nu fie gresita o litera si aceste certificate sa fie de tip nou adica sa fie scris in ele in Romana da nu in Chirilica cum se scria cindva, insa ca e scris roman sau moldovean nu conteaza la mine de exemplu la nationalitate la bunica era trasa linie.
nikapg Offline
#197 Posted : Sunday, February 21, 2010 11:44:05 PM(UTC)
salut, pot sa ajut la strindrea actelor necesare p-ru cet.rom, absolut toate. pentru contac scrieti la adresa de email: xxx@yandex.ru sau xxx@yahoo.com.

update admin: esti la a doua abatere, data viitoare vei fi suspendat
unroman Offline
#198 Posted : Monday, February 22, 2010 4:40:49 PM(UTC)
Salutare la toata lumea!

Am si eu citeva intrebari la expertii de pe forum:

1. La inceputul topicului sint 2 liste de documente si nu mii clar care se atribuie mie daca vreau sa obtin cetatenia.

a. Prima lista este: Acte pentru redobândirea cetãţeniei române de cãtre persoanele care au pierdut cetãţenia românã
b. A doua: Redobindirea cetateniei române de către persoanele care au pierdut această calitate înainte de 22 decembrie 1989 şi descendenţi de gradul I şi II ai acestora

Parca ambele sint pentru aia care cer redobindirea, si credca majoritatea absoluta si-au pierduto inainte de '89.
Logic trebuie sa mergem pe lista a 2-a, da? Parca e si mai scurta zambet
Eu sint descendent de gradul 2, bunicul meu, nascut in 1913, jud. Soroca, dupa ideie a fost roman, desi in certificatul de deces nu scrie express nationalitatea.

2. Second, inca din 2001 am scos de la arhiva duplicat la unele acte, cum ar fi certificat de deces al buneilor, de casatorie si tot asa.
Pot sa le utilizez pentru a completa dosarul? Sau trebuie sa le iau inca odata cu o data mai recenta? Sint alte formulare noi?

3. Copiile legalizate unde se fac? La notar? La ministerul justitiei?

Multumesc anticipat!
cgv Offline
#199 Posted : Monday, February 22, 2010 4:47:29 PM(UTC)

Medals:
unroman wrote:
Salutare la toata lumea!

Am si eu citeva intrebari la expertii de pe forum:

1. La inceputul topicului sint 2 liste de documente si nu mii clar care se atribuie mie daca vreau sa obtin cetatenia.

a. Prima lista este: Acte pentru redobândirea cetãţeniei române de cãtre persoanele care au pierdut cetãţenia românã
b. A doua: Redobindirea cetateniei române de către persoanele care au pierdut această calitate înainte de 22 decembrie 1989 şi descendenţi de gradul I şi II ai acestora

Parca ambele sint pentru aia care cer redobindirea, si credca majoritatea absoluta si-au pierduto inainte de '89.
Logic trebuie sa mergem pe lista a 2-a, da? Parca e si mai scurta zambet
Eu sint descendent de gradul 2, bunicul meu, nascut in 1913, jud. Soroca, dupa ideie a fost roman, desi in certificatul de deces nu scrie express nationalitatea.

2. Second, inca din 2001 am scos de la arhiva duplicat la unele acte, cum ar fi certificat de deces al buneilor, de casatorie si tot asa.
Pot sa le utilizez pentru a completa dosarul? Sau trebuie sa le iau inca odata cu o data mai recenta? Sint alte formulare noi?

3. Copiile legalizate unde se fac? La notar? La ministerul justitiei?

Multumesc anticipat!

Salut,

1. http://www.just.ro/Secti.../tabid/593/Default.aspx
2. Nu trebuie sa scoti altele. Ce este undeva scris termenul de valabilitate pe ele?
Principalul sa fie corecte.

3. La Notar
usatii83 Offline
#200 Posted : Tuesday, February 23, 2010 3:03:07 PM(UTC)
am citit atita ca mam incurcat, ma scuzati, cine poate concretiza,pentru depunerea dosarului pentru redobindire este nevoie de Pasaport sau Buletin?
Users browsing this topic
Vizitator
6 Pages<1234>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You can vote in polls in this forum.